dcp100168 Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Poliţistă locală atacată cu secureaO patrulă mobilă mixtă a fost dirijată pe strada Tecuci, unde mai multe persoane găteau pe domeniul public. La faţa locului, persoanele fiind în stare de ebrietate, au devenit recalcitrante, trecând la ameninţări, fiind necesară intervenţia altor echipaje. În zonă s-a deplasat un echipaj mobil care l-a imobilizat pe numitul O.F., în vârstă de 52 ani, domiciliat la adresa sus menţionată, acesta încercând să arunce cu o tavă metalică plină cu jar, către poliţişti.După imobilizarea respectivei persoane, fiul acestuia, O.R.C., de 23 ani, a luat din curtea imobilului, o secure pe care a aruncat-o înspre echipajele de poliţie, lovind un poliţist local în zona mâinii stângi şi a pieptului, fiind necesară intervenţia unui echipaj SMURD. Poliţistul local a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, în vederea acordării de îngrijiri medicale.Persoanele în cauză au fost reţinute şi duse la sediul Secţiei 2 Poliţia Naţională, unde au fost întocmite actele procedurale pentru infracţiunea de ultraj, se arată într-un comunicat de presa transmis de Poliţia Locală Galaţi.presagalatibraila.com
dcp100168 Posted August 10, 2015 Author Posted August 10, 2015 Poliţistă locală din Galaţi, rănită după ce un tânăr a aruncat o secure spre eaO femeie care lucrează la Poliţia Locală Galaţi a fost rănită după ce, în timpul unei misiuni, un tânăr de 23 de ani a aruncat o secure spre ea, acesta fiind ulterior reţinut pentru 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Bogatu Matei, incidentul a avut loc duminică seară, când o patrulă mixtă a fost trimisă pe strada Tecuci, unde mai multe persoane găteau pe domeniul public. Când poliţiştii au ajuns acolo, persoanele respective au devenit recalcitrante şi au trecut la ameninţări, fiind necesară şi intervenţia altor echipaje.Potrivit sursei citate, un echipaj l-a imobilizat pe un bărbat în vârstă de 52 de ani, acesta încercând să arunce cu o tavă metalică plină cu jar către poliţişti. După imobilizarea bărbatului, fiul acestuia, în vârstă de 23 de ani, a luat din curtea casei o secure pe care a aruncat-o către echipajele de poliţie şi a lovit o poliţistă locală, în vârstă de aproximativ 40 de ani, în zona mâinii stângi şi a pieptului, fiind necesară intervenţia unui echipaj SMURD.Cei doi bărbaţi care i-au atacat pe poliţişti au fost duşi la sediul Secţiei 2 de Poliţie Galaţi, unde le-au fost întocmite actele procedurale pentru ultraj.Tânărul a fost ulterior reţinut pentru 24 de ore.Poliţista locală rănită a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, unde a primit îngrijiri medicale.Femeia lucrează de 11 ani la Poliţia Locală Galaţi.mediafax.ro
dcp100168 Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Poliţistă locală operată, după ce a fost atacată în misiunePoliţistă locală atacată cu securea pentru că a rugat o familie să nu facă grătar în mijlocul străzii. S-a întâmplat la Galaţi, iar poliţista este acum supusă unei intervenţii chirurgicale, după ce securea i-a fracturat mai multe oase ale mâinii stângi. Doctorii spun că există riscul ca femeia să nu îşi mai poată folosi eficient mâna afectată. Cel care a rănit-o a fost arestat preventiv, acuzat de tentativ la omor, securea viza zona capului şi spatele poliţistei. Polițiștii cer o schimbare a legislaţiei, pentru înăsprirea pedepselor celor care atacă oamenii în uniformă.Totul s-a întâmplat când un echipaj mixt al poliţiei locale şi al poliţiei naţionale, a intervenit pe o stradă din Galaţi, la o sesizare privind o familie care făcea zgomot şi grătar chiar în mijlocul drumului. Din echipaj făcea parte poliţista locală Mihaela Oncioiu, 46 de ani, şi un alt poliţist. Familia nu a vrut să asculte de vorbă bună, în loc să stingă grătarul, tatăl a dat să arunce cu jar către oamenii legii. Atunci, fiul lui, un bărbat de 23 de ani, a aruncat cu securea în poliţişti şi a lovit în mâna şi pieptul poliţistei."Noi i-am rugat respectuos să facă acel grătar în curtea casei, nu pe domeniul public. După ce tatăl a vrut să arunce cu jeratecul în noi, tânărul a intrat în curte, a luat securea şi a aruncat cu ea spre noi. Eu tocmai vorbeam cu mama lui. Am auzit un nu arunca şi apoi când m-am întors, m-a lovit securea”, a spus Mihaela Oncioiu.Poliţista este internată în spital şi azi dimineaţă a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Ea are fracturate toate oasele mâinii stângi. "În urma discuţiilor cu medicul curant, a reieşit că există posibilitatea ca pacienta să aibă pe viitor dificultăţi în a folosi mâna”, a precizat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt Spitalul de Urgenţă Galaţi.Mihai Manoliu, directorul poliţiei locale Galaţi, a venit la spital cu încurajări şi un buchet de flori. Chiar dacă după ce se face bine, poliţista nu va mai putea acţiona pe stradă, ea nu va rămâne fără loc de muncă. În ultima vreme, agresiunile asupra poliţiştilor locali au crescut şi trebuie urgent luate măsuri mai ferme de pedepsire a vinovaţilor. Cel vinovat a ajuns după gratii. "Din câte ştim, acel bărbat a fost ieri arestat preventiv pentru tentativă la omor. Trebuie urgent luate măsuri pentru a modifica legislaţia în ceea ce priveşte înăsprirea pedepsirii celor care comit astfel de fapte“, a spus Mihai Manoliu, director Poliţia Locală Galaţi. Poliţista rănită are 11 ani de experienţă în poliţia locală. Nu îi e teamă să se întoarcă în activitate, la patrulări, pe stradă, dacă sănătatea i-o va permite.presagalatibraila.com
toto Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Dezvoltand stirea, avand in vedere ca s-a intamplat pe strada Tecuci putem considera ca niste suedezi care stateau in chirie intr-o casa nationalizata au atacat o femeie, fie ea si in uniforma. Foarte viteji vikingii aia. Oare cand vom scapa de ei si-i vom trimite inapoi in Suedia? E mai frig acolo, se conserva mai bine si nici nu trebuie sa munceasca... cam ca aici.
dcp100168 Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Poliţista din Galaţi atacată şi rănită de un rom înarmat cu o secure: „Mă vindec şi mă întorc în stradă. Asta îmi e meseria“Incidentul căreia i-a căzut victimă poliţista Mihaela Oncioiu (46 ani) a avut loc duminică, pe o stradă foarte circulată din Galaţi, unde o familie de romi organizase un chef cu muzică la maximum. Poliţista a fost operată marţi, în timp de judecătorii emiteau pe numele agresorului un mandat de arestare pentru 29 de zile.Un incident deosebit de grav a avut loc duminică, pe strada Tecuci din centrul oraşului Galaţi. Membrii unei patrule mobile mixte de Poliţie, care fusese dirijată prin dispecerat pentru a evacua de pe domeniul public un grup de romi ce organizaseră un chef în plină stradă, s-au pomenit agresaţi verbal şi fizic de respectivii indivizi. Potrivit lui Mihai Manoliu, şefului Poliţiei locale Galaţi, agresorii erau beţi şi au început să-i înjure şi să-i îmbrâncească pe cei doi poliţişti care au încercat să-i legitimeze. Deoarece lucrurile erau pe cale să degenereze, aceştia au solicitat, prin staţie, sprijinul altor colegi. Grupul de petrecăreţi nu a putut fi liniştit nici în acest fel. Cel mai agresiv s-a dovedit a fi Romeo Cătălin Ovidenie (23 de ani), care a înjurat şi ameninţat oamenii legii. Tentativa de imobilizare a acestuia a eşuat în clipa în care tatăl individului, Florin Ovidenie (52 ani), a încercat să arunce cu tava cu jăratic în poliţişti, moment în care tânărul a reuşit să fugă în curte.Romeo a continuat să înjure şi să ameninţe şi, la un moment dat, a pus mâna pe o secure şi a aruncat către oamenii legii. În calea securii s-a nimerit poliţista Mihaela Oncioiu (46 ani), care a fost lovită în braţul stâng şi în piept suferind răni importante care au necesitat intervenţia unui echipaj SMURD şi internarea în spital a victimei. „Am văzut moartea cu ochii“ Mihaela Oncioiu, aflată pe patul de spital în aşteptarea unei intervenţii chirurgicale la mâna tăiată de secure, a povesti cu calm incidentul. „Noi i-am rugat respectuos să facă acel grătar în curtea casei, nu pe domeniul public. După aceea, tânărul a luat securea şi s-a făcut ce s-a făcut“, povesteşte poliţista.„Nu a aruncat cu securea direct spre mine, ci spre echipajul de Poliţie, cu intenţia de a lovi pe cineva. S-a nimerit să fiu eu. Eu eram cu spatele către agresor şi vorbeam cu mama acestuia. La un moment dat, aceasta a strigat: «Nu arunca!», moment în care m-am întors. Altfel m-ar fi lovit în spate sau poate chiar în cap. Am văzut moartea cu ochii“, a mai adăugat Mihaela Oncioiu. Marele noroc al poliţistei este că, atunci când s-a întors către agresor, mâna îi era în dreptul pieptului, iar lama securii a nimerit exact într-un inel. Altfel, rănile puteau să-i pună viaţa în pericol. Chiar şi aşa, femeia are leziuni grave la mâna stângă, medicii având misiunea să încerce să-i vindece câteva fracturi şi să intervină chirurgical pentru a scoate aşchiile de oase din răni. Există şi riscul ca femeie să nu-şi mai poată folosi niciodată mâna stângă la capacitate maximă, caz în care, după 11 ani de muncă de stradă, ar putea să ajungă într-un birou. „Nu mă tem“ Mihaela Oncioiu este optimistă. „Am avut noroc că un inel a deviat lama, căci puteam să-mi pierd mai multe degete, chiar mâna. Medicii mi-au spus că starea mea de sănătate este în general bună. Psihic stau bine, dar fizic sunt unele probleme. Va trebui să fiu operată la mână, am mai multe fracturi la degete. Mă vindec şi mă întorc la muncă. Nu mă tem să mă întorc în stradă. Am mai avut incidente, nu atât de grave, dar au mai fost. Asta îmi este meseria!“, spune ea.Chiar în clipa în care Mihaela Oncioiu era introdusă în sala de operaţie, agresorul acesteia, Romeo Cătălin Ovidenie, era prezentat judecătorilor de la Tribunalul Galaţi în vederea arestării preventive pentru ultraj, vătămare corporală şi tentativă de omor. Instanţa a dispus arestarea pentru 29 de zile a agresorului, însă încadrarea juridică finală a faptei se va face după ce medicii vor întocmi expertiza medico-legală, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi vor finaliza cercetările. De asemenea, victima şi-a exprimat deja intenţia de a-i acţiona în instanţă pe agresori, în vederea obţinerii de despăgubiri pentru trauma suferită. Şeful Poliţiei Galaţi: „Ne trebuie legi mai aspre!”Mihai Manoliu, directorul Poliţiei Locale Galaţi, s-a arătat revoltat de înmulţirea numărului de agresiuni împotriva oamenilor legii şi a insitat pe idee că trebuie schimbată legislaţia. „Din păcate, astfel de agresiuni împotriva poliţiştilor au devenit cam dese. În afară de cazul de faţă, am avut acum trei săptămâni două colege care, la fel, au fost lovite în autobuz de câţiva indivizi. Pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete cred că ar trebui în primul rând schimbată legislaţia. Zic eu că este de bun augur iniţiativa ministrului Oprea - sper să fie dusă până la capăt - adică ultrajul ar trebui mult mai drastic pedepsit“, a declarat şeful Poliţiei. Manoliu a mai spus că de legi mai bune nu are nevoi doar Poliţia locală, ci şi Poliţia naţională, Jandarmeria sau Poliţia de Frontieră. „Toţi ar trebuie să beneficieze de o legislaţie în baza căreia să poată acţiona mai ferm. Trebuie luate măsuri exact ca la americani. Dacă ai ridicat mâna asupra poliţistului şi-i pui în pericol integritatea sau viaţa trebuie luate măsuri extreme. Zic eu că aici ar trebui umblat la legislaţie“, a mai declarat Mihai Manoliu.adevarul.ro
dcp100168 Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 Judecat pentru ultraj, după ce a rănit o poliţistă Cazul poliţistei locale atacate cu o secure în timpul unei misiuni pe strada Tecuci este pe masa judecătorilor Tribunalului Galaţi. În luna martie, magistraţii au prelungit măsura arestului preventiv pentru Romeo Cătălin Ovidenie, bărbatul care a lovit-o pe poliţistă. Deşi, la fiecare termen de judecată, inculpatul a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, judecătorii i-au respins cererea de fiecare dată. Dosarul a avut un nou termen de judecată în cursul zilei de ieri, judecătorii urmând să se pronunţe dacă, de data acesta, vor aproba înlocuirea măsurii preventive a arestului cu alta mai puţin dură. Firul poveştii Romeo Cătălin Ovidenie, în vârstă de 23 de ani, a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi după ce, în luna august 2015, a atacat-o pe poliţista locală Mihaela Oncioiu. Femeia, împreună cu un coleg de la Secţia 2 Poliţie, a fost direcţionată pe strada Tecuci, pentru că locatarii se plângeau că un grup de persoane fac grătare şi ascultă muzică foarte tare. Ajunşi la faţa locului, cei doi agenţi au constat că reclamaţiile se confirmă. Astfel, au încercat să îl legitimeze pe tânărul care făcea grătar pe alee, chiar lângă un imobil. Tânărul, nu doar că a refuzat legitimarea, dar a plecat de la faţa locului, intrând în curtea imobilului. A revenit însă în stradă, cu un pahar de alcool în mână, sfidându-i pe oamenii legii. Cum oamenii legii nu au reuşit să îl identifice, l-au informat că trebuie să îl ia la secţie. Acesta a fost motivul pentru care cei doi agenţi au solicitat ajutorul unui alt echipaj de poliţie, care a ajuns imediat la faţa locului. Deranjat de acest lucru, dar şi de faptul că oamenii legii au încercat să îl imobilizeze pe inculpat, tatăl acestuia a început să îi agreseze verbal pe poliţişti. Mai mult, bărbatul a vrut să arunce cu grătarul, plin de cărbuni încinşi, în oamenii legii. În aceste condiţii, poliţiştii au renunţat la imobilizarea lui Cătălin Ovidenie şi au încercat să îl imobilizeze pe tatăl acestuia, care reprezenta un pericol pentru ei. În scandal a intervenit şi mama inculpatului, căreia i s-a explicat că atât fiul, cât şi soţul ei vor fi duşi la secţie pentru legitimare, după care se vor întoarce acasă. Reţinut după comiterea faptei Între timp, Cătălin Ovidenie a intrat în curtea imobilului şi a luat o secure. În momentul în care a văzut acest aspect, unul dintre poliţişti a scos pistolul, cu intenţia de a efectua somaţia legală. Nu a mai apucat, însă, pentru că inculpatul a aruncat cu securea spre poliţista locală, lovind-o pe aceasta la mâna stângă şi provocându-i o rană sângerândă. Inculpatul a fugit apoi în casa părinţilor săi, iar poliţista a fost transportată la spital. Cătălin Ovidenie a fost reţinut ulterior de oamenii legii, pe o stradă din apropierea casei sale, şi şi-a recunoscut fapta în faţa organelor de cercetare penală. Poliţista locală a avut nevoie de o intrevenţie chirurgicală, dar, cu toate acestea, nu a făcut nicio precizare cu privire la intenţia de a se constitui parte civilă în procesul penal. Urmează ca judecătorii gălăţeni să stabilească şi pedeapsa care i se cuvine gălăţeanului agresiv, care este acuzat acum de ultraj. viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 7, 2016 Author Posted June 7, 2016 Pedeapsă cu închisoarea, în cazul poliţistei atacate. Opt ani şi jumătate, pentru ultraj Cazul poliţistei locale atacate cu o secure, în timpul unei misiuni pe strada Tecuci, a fost soluţionat de judecătorii Tribunalului Galaţi. În urma judecării cauzei, magistraţii au decis să îl condamne pe Romeo Cătălin Ovidenie la o pedeapsă de opt ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Ovidenie s-a ales şi cu mai multe drepturi suspendate, pentru o perioadă de patru ani după ispăşirea pedepsei. Judecătorii au menţinut şi măsura preventivă a arestării inculpatului Romeo Cătălin Ovidenie, dar au dedus din pedeapsa primită perioada petrecută după gratii, respectiv din 10 august 2015 la zi. Pe lângă anii de închisoare, Ovidenie trebuie să îi plătească poliţistei Mihaela Oncioiu 2.500 de lei, reprezentând daune materiale, precum şi 30.000 de lei daune morale. Ovidenie trebuie să plătească şi cheltuieli judiciare către stat, în sumă de 1.151 de lei. Firul poveştii Romeo Cătălin Ovidenie, în vârstă de 23 de ani, a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi după ce, în luna august 2015, a atacat-o cu o secure pe poliţista locală Mihaela Oncioiu. Femeia, împreună cu un coleg de la Secţia 2 Poliţie, a fost direcţionată pe strada Tecuci, pentru că locatarii se plângeau că un grup de persoane fac grătare şi ascultă muzică foarte tare. Ajunşi la faţa locului, cei doi agenţi au constat că reclamaţiile se confirmă, au încercat să îl legitimize pe unul dintre indivizii care făcea grătar pe alee, chiar lângă un imobil. Tânărul nu doar că a refuzat legitimarea, dar a plecat de la faţa locului, intrând în curtea imobilului, de unde a luat o secure, pe care a aruncat-o spre Mihaela Oncioiu, lovind-o pe aceasta la mâna stângă. Decizia dată de Tribunalul Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată atât de procurori, cât şi de Ovidenie. viata-libera.ro
dcp100168 Posted October 11, 2016 Author Posted October 11, 2016 7 ani de închisoare pentru că a lovit cu o secure o poliţistă Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv la 7 ani de închisoare pe Romeo Cătălin Ovidenie, trimis în judecată pentru tentativă la omor, şi l-a obligat să-i plătească victimei daune materiale şi morale de 325.000 de lei. Totul a început pe 11 august 2015, când Mihaela Oncioiu, reprezentant al Poliţiei Locale Galaţi, şi un coleg, s-au deplasat la o adresă din centrul municipiului Galaţi, după ce s-a primit un apel la 112 legat de faptul că s-a organizat o petrecere, care îi deranjează pe locuitorii din zonă. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii locali au constatat că opt persoane petreceau în stradă, cu muzică, băutură şi un grătar aşezat pe trotuar. Spiritele s-au încins în momentul în care oamenii legii au vrut să îi legitimeze pe petrecăreţi, moment în care unul dintre aceştia, Romeo Cătălin Ovidenie, a aruncat cu jăratic în Mihaela Oncioiu. Nu a fost de ajuns pentru tânăr, care a intrat într-o curte din apropiere, de unde a revenit înarmat cu o secure, pe care a aruncat-o în direcţia poliţiştilor locali. Din reflex, Mihaela Oncioiu a ridicat braţul pentru a se apăra, fiind lovită de secure în mână, astfel că poliţistul local s-a ales cu fracturi ale oaselor metacarpiene, nefiind exclus ca aceasta să rămână cu tulburări de motilitate, de mobilizare a degetelor. Procurorii au apreciat însă că gestul petrecăreţului i-a pus viaţa în pericol poliţistului local, astfel că Romeo Cătălin Ovidenie a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor. Tribunalul Galaţi l-a condamnat iniţial pe agresor la 8 ani şi 6 luni de închisoare şi l-a obligat să îi achite victimei despăgubiri civile în sumă de 2.500 de lei şi daune morale de 30.000 de lei. Decizia a fost atacată la instanţa superioară, iar Curtea de Apel Galaţi a hotărât pe 3 octombrie să reducă pedeapsa la 7 ani de închisoare, decizia fiind definitivă. monitoruldegalati.ro
Recommended Posts