Jump to content

Evacuare în masă pe strada Poşta Veche


dcp100168

Recommended Posts

Evacuare în masă pe strada Poşta Veche

Evacuare în masă pe strada Poșta Veche! Zeci de persoane din două familii de chiriași ai Primăriei Galați au fost evacuate din casele construite pe terenuri revendicate și adjudecate de proprietari. Cei evacuați și-au fixat ținta pentru viitoarele proteste și petiții - Primăria Galați, care amână de cinci ani cererile lor de locuință socială.

Două familii cu domiciliile la numerele 70 și 107 din str Poșta Veche au fost evacuate din locuințele lor, pe baza unor hotărâri judecătorești. Deși noii proprietari ai terenului au notificat chiriașilor Primăriei cu câțiva ani în urmă termenul limită până la care pot rămâne pe teren, aceștia nu au găsit soluții domiciliare. Cei mai mulți s-au înscris la Primărie, pentru a primi o locuință socială, dar cererile lor au rămas în așteptare. Aceste indecizii ale primăriei sunt de fapt cauza nemulțumirilor celor care s-au văzut cu bunurile depuse în stradă.

A doua familie evacuată are o situație oarecum diferită, având locuința pe terenuri în indiviziune, pe locul unui fost parc. Membrii familiei Făcăleț spun că evacuarea lor este un abuz, și că drepturile lor de proprietate nu sunt recunoscute.

Proprietarii terenurilor spun că au parcurs toate procedurile legale și evacuarea de astăzi este o etapă normală în aplicarea legii retrocedărilor de terenuri.

voxtvregional.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.