Jump to content

Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii

O avertizare de cod galben a fost emisă de meteorologi pentru intervalul 17 august, ora 16:00 - 18 august, ora 23:00. Potrivit realitatea.net, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nordul, nord-estul, centrul şi local în sud-estul ţării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie. 
Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zona de munte 40….50 l/mp. Pe arii restrânse va cădea grindină.

Temperaturi anunţate pentru Galaţi

Luni - 31 de grade Celsius

Marţi - 26 de grade Celsius

Miercuri - 22 de grade Celsius

Joi - 25 de grade Celsius

Vineri - 25 de grade Celsius

Link to comment
Share on other sites

Ploaia a inundat 17 gospodării din judeţ

Ploaia care a căzut în această după amiază, a creat probleme în Tecuci şi în Iveşti, unde au fost inundate 17 gospodării, pentru evacuarea apei fiind mobilizaţi lucrătorii punctelor din Tecuci şi Iveşti ale Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit reprezentantului ISU Galaţi, Radu Cristinel, "din cauza cantităţii mari de apă, reţeaua de canalizare a municipiului Tecuci nu a făcut faţă, motiv pentru care au fost inundate 15 curţi din cartierul Bălcescu, municipiu. La faţa locului se acţionează cu două autospeciale, două motopompe şi 11 cadre ale ISU Tecuci. De asemenea, apa a intrat şi în două gospodării din Iveşti, acolo acţionând şase colegi de la ISU Iveşti cu două autospeciale şi o motopompă. Deocamdată nu s-au semnalat alte probeme provocate de vremea rea".

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Codul galben de ploi şi vijelii, prelungit până miercuri seară

Meteorologii au prelungit avertizarea cod galben până miercuri seară, în 31 de judeţe, unde, în anumite intervale de timp, vor fi ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat. Noua avertizare cod galben a intrat în vigoare marţi, la ora 09.10 şi este valabilă până miercuri, la ora 18.00.

În cele două zile, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nord-vestul, centrul şi local în estul ţării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi vor fi condiţii de grindină, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat, mai ales în zona de munte, 40-50 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Suceava, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Bihor, Arad şi Caraş-Severin. Sub avertizare cod galben vor fi şi zone limitate din nordul judeţelor Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa şi din estul judeţului Timiş.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Mai multe locuinţe au rămas 24 de ore fără curent, din cauza vremii

Din cauza vremii nefavorabile, mai multe cabluri electrice au fost smulse, iar o cutie de distribuţie a fost avariată. Astfel, timp de aproape o zi, de luni de la prânz şi până marţi, în jurul orei 11,00, cei care locuiesc în preajma stadionului din Iveşti nu au avut curent electric, neputând, astfel, să îşi folosească frigiderele sau instalaţiile de încălzire a apei, în speţă boilerele sau centralele termice. "Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Galați a înregistrat mai multe deranjamente în zona comunei Iveşti, cauzate, în principal, de condițiile meteo nefavorabile (ploaie torențială, vânt foarte puternic), dar şi de vandalizarea repetată a cutiei de distribuţie din zonă. Aceste condiţii meteo neprielnice au îngreunat intervenţia echipelor Electrica, în cursul zilei de luni", ne-a transmis Ancuţa Petculescu, din partea Biroului de Relaţii Publice al SDEE Galaţi.

Din păcate, însă, vremea a continuat să le joace feste atât echipelor de intervenţie cât şi locuitorilor, motiv pentru care curentul a mai picat de câteva ori şi după reparaţia din cursul zilei de marţi.  "În continuare există riscul apariției altor avarii, din cauza apei care a pătruns în instalația de distribuție, motiv pentru care echipele noastre de intervenție se află încă la fața locului. Cu această ocazie, Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Galați atrage încă o dată atenția asupra pericolului deteriorării instalațiilor electrice. Menționăm că nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de evenimente în zonă", ne-a mai transmis Ancuţa Petculescu.

Pentru moment, nu s-au mai înregistrat probleme la reţeaua de distribuţie a energiei electrice şi în alte comune din judeţ.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.