Jump to content

Focar de toxiinfecţie alimentară la nuntă


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Focar de toxiinfecţie alimentară la nuntă

Opt persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi, după ce li s-a făcut brusc rău în timpul unei nunţi. Petrecerea a avut loc la un local din afara oraşului, în noaptea de duminică spre luni, respectiv 16 spre 17 august. În jurul orei 4,00, o parte dintre nuntaşi au început să aibă stări de greaţă şi vărsături. Alarmaţi, o parte dintre angajaţi au sunat la 112 şi mai multe echipaje ale Ambulanţei şi ale SMURD au mers la faţa locului.

"Pacienţii acuzau simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare. Le-a fost acordat primul ajutor, după care şase dintre ei au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, în vederea stabilirii cu exactitate a diagnosticului şi a tratamentului adecvat", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

Alţi doi nuntaşi au venit concomitent la spital, cu  maşină proprie. "Medicii de gardă au hotărât să îi interneze pe doi dintre pacienţi, ca urmare a manifestărilor mai severe ale toxiinfecţiei", a declarat dr. Mihaela Ganea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase.

Fiind vorba de un focar de toxiinfecţie alimentară, conducerea spitalului a informat şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. Inspectorii acestei instituţii au stabilit că nunta a avut într-un local de pe raza judeţului Brăila, motiv pentru care cazul a fost preluat de Direcţia Sanitară Brăila. "Totuşi, fiind vorba de opt persoane cu simptome similare, am informat şi Ministerul Sănătăţii", a spus Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Până marţi, 18 august, la ora prânzului, niciunul dintre pacienţi nu depusese sesizări legate de acest caz la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.