Jump to content

Strada Elena Doamna nu a fost asfaltată niciodată


dcp100168

Recommended Posts

Strada Elena Doamna nu a fost asfaltată niciodată

Acum doi ani, „Viaţa liberă” scria despre o stradă importantă din oraş care nu a fost asfaltată niciodată. Condeiul nostru plângea, aşa cum o face şi astăzi, din cauza proiectelor de asfaltare, prezente mai mult pe hârtie. Pavată cu piatră cubică acum zeci de ani, strada care poartă numele Înaltei Doamne a României, Elena Cuza, a fost lăsată de izbelişte încă de la începuturi.

"În zona Rizer, toate străzile sunt asfaltate, mai puţin strada Elena Doamna. Aceasta a fost ignorată, din motive necunoscute. Este o lipsă de respect faţă de ce a mai rămas valoros în acest oraş. Nu cred că o stradă pe care domneşte neglijenţa trebuie să poarte un nume greu în istoria ţării şi a oraşului. Nu este nici îngrijită porţiunea asta de drum. Au crescut buruienile ca pe un teren necultivat, iar atunci când plouă se mai face şi noroi, pentru că a fost împrăştiat pământ peste câteva gropi", ne-a spus Bogdan Andrei, un tânăr de 28 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, există planuri de asfaltare pentru toate străzile din Galaţi, dar acestea vor fi finalizate în funcţie de proiecte, priorităţi şi disponibilităţi bugetare. Cât despre zona Rizer, autorităţile publice locale şi-au propus ca până la sfârşitul anului să ducă la bun sfârşit toate lucrările.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

O stradă din Galaţi se asfaltează doar pe o parte

Strada Elena Doamna din municipiul Galaţi este asfaltată doar pe jumătate deşi drumul este praf şi pe o parte şi pe alta. Locuitorii din zonă sunt supăraţi şi consideră că această ”jumătate de măsură” este din cauza unui noi vecin.
”Un domn care lucrează în primărie a cumparat un teren, casă. Fiind nemulţumit de cum arată strada s-aa decis să se repare trotuarele şi să asfalteze strada doar pe jumătatea de stradă unde locuieşte. Pe cealaltă jumătate de stradă nu poţi merge cu un cărucior de copii pe trotuar este pur şi simplu impracticabil, atât trotuarul cât şi partea carosabilă”, ne-a scris unul dintre locuitorii de pe această stradă.
Deşi nu se pomeneşte nimic despre angajatul primăriei care ar locui pe acea stradă. răspunsul primit de la Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi confirmă sesizarea.
”Referitor la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm că doar pe un segment al străzii Elena Doamna se pot derula lucrări asfaltare, având în vedere faptul că deja s-a intervenit pe acel tronson la reţeaua de apă şi canalizare. Pentru lucrările pe celelalte două segmente ale străzii se face în prezent proiectarea, fiind în elaborare DALI, inclusiv pentru sistemul de apă şi canalizare”, se arată în răspunsul transmis redacţiei noastre de către Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.
Asta înseamnă că oamenii de pe cealaltă parte a străzii mai au de aşteptat luni de zile, poate chiar mai mult pentru ca întreaga stradă să fie reparată.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.