Jump to content

Un nou bust al lui Aristide Serfioti, la Spitalul Militar


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un nou bust al lui Aristide Serfioti, la Spitalul Militar

Spitalul Militar "Aristide Serfioti" Galaţi a sărbătorit Ziua Medicinei Militare (21 august) prin dezvelirea unui bust al medicului al cărui nume îl poartă unitatea sanitară. Opera a fost sculptată pe parcursul a aproape jumătate de an de preţuitul artist gălăţean Liviu Adrian Sandu.

"Ne-am gândit astfel să comemorăm împlinirea a 110 ani de la moartea celebrului doctor Aristide Serfioti. De asemenea, Ziua Medicinei Militare este un prilej de bucurie şi de mândrie pentru fiecare membru din această branşă. Cred că cea mai fericită zi din viaţa mea este cea în care am fost admis la Institutul Militar de Medicină. Se întâmpla în anul 1980. În acest spital lucrez din anul 1999, mai întâi ca medic specialist, iar apoi ca medic primar chirurg", a precizat dr. Cornel Forţu, comandantul Spitalul Militar Galaţi.

Medicul Aristide Serfioti nu s-a născut la Galaţi, însă a rămas în istoria oraşului de pe malul Dunării. Aristide Serfioti este cel care i-a organizat, pentru prima dată, după un model bucureştean, pe medicii gălăţeni, în Societatea Medicală, fiind şi preşedintele acesteia între 1868 şi 1881. S-a implicat, de asemenea, în activitatea de Cruce Roşie, având o contribuţie importantă în timpul Războiului de Independenţă. În urma activităţii de pe front a fost decorat cu ordinul „Coroana României” în grad de comandor, cu „Steaua României”, cu ordinul rus „Sf.Stanislav” şi cu cel prusac „Coroana Prusiei”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.