Jump to content

Grupare specializată în furtul şi revânzarea crucilor din cimitir


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Grupare specializată în furtul şi revânzarea crucilor din cimitir

„Filiera” hoţilor din cimitire a fost descoperită după ce poliţiştii locali gălăţeni l-au prins, în cimitirul „Sfântul Lazăr”, un individ care tocmai se pregătea să facă bani din vânzare unui monument funerar proaspăt din acelaşi cimitir. Cercetările continuă pentru descoperirea întregului lanţ infracţional.

Este clar: hoţii din Galaţi nu mai au teamă de nimic, nici măcar de Dumnezeu. Zilele trecute, o patrulă mixtă de Poliţie a fost direcţionată prin dispecerat către cimitirul „Sfântul Lazăr” (cunoscut şi sub mai puţin creştineasca denumire de "cimitirul Coca-Cola"), acolo unde agenţii de pază au sesizat faptul că în incinta cimitirului un individ descărca dintr-un autoturism mai multe bucăţi de marmură albă. Respectivele bucăţi de piatră păreau să fie părţi componente ale unor monumente funerare, reclamate ca fiind furate în urmă cu mai multe zile, lucru care avea să se confirme în scurt timp.

„În locaţia respectivă, poliţiştii l-au depistat pe Dumitru G.C., în vârstă de 36 ani, din Galaţi, angajat al unei societăţi care are ca obiect de activitate confecţionarea de monumente funerare. Susnumitul descărcase dintr-un autoturism două monumente funerare (4 piese din marmură albă) despre care a declarat faptul că le-a achiziţionat de la un individ care prestează diferite activităţi funerare prin cimitir, contra sumei de 400 lei”, ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Individul a recunoscut în faţa oamenilor legii că, după achiziţionare, le-a îndepărtat inscripţiile prin şlefuire şi le-a readus în cimitir pentru a le vinde la valoarea lor reală, obţinând astfel un profit bunicel. Cel în cauză a fost condus la sediul Secţiei Nr. 2 Poliţie pentru întocmirea actelor de constatare şi continuarea cercetărilor. Există suspiciunea că acesta face parte dintr-o reţea mult mai extinsă de hoţi de monumente funerare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.