Jump to content

Jandarmul Cristi Onofrei aleargă pentru copiii altora


Recommended Posts

Valentina şi Cristi Onofrei aleargă pentru copiii altora

Tot mai mulţi tineri ai zilelor noastre privesc sceptici spre viitor, mai ales atunci când este vorba de întemeierea unei familii. Într-adevăr, viaţa de familie presupune responsabilitate şi nenumărate schimbări, pentru care nu oricine este pregătit. Cu toate acestea, există cupluri tinere care pot da oricând o lecţie de înţelepciune, modestie şi generozitate.
Pe Valentina şi Cristi Onofrei îi cunosc destul de mulţi gălăţeni, în special cei care se implică în acţiuni caritabile. Însă, mai puţini ştiu frumoasa poveste de familie a celor doi soţi.

Cine este şeful în familia Onofrei

Cristi şi Valentina s-au născut în Galaţi, au ambii 33 de ani şi se cunosc încă din adolescenţă. Povestea lor de dragoste a început în urmă cu aproape un deceniu, chiar de la prima întâlnire. "Ne-am cunoscut în 1998, la Palatul Copiilor. Eram colegi de cor, la Unicef, unde eu am cântat din clasa a VI-a până la sfârşitul liceului, iar Cristi a fost membru timp de trei ani. Aveam relaţii colegiale, nimic mai mult. Întâmplător, ne-am reîntâlnit pe stradă în 2006, iar din acel moment a început şi povestea noastră de familie", îşi aminteşte Valentina. Atunci, Cristi era absolvent al Facultăţii de Drept, iar Valentina absolventă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.
Şi-au dorit întotdeauna o familie fericită, în care să existe armonie şi înţelegere. De şapte ani sunt soţ şi soţie, iar acum doi ani şi zece luni, în viaţa lor apărut cea mai mare fericire posibilă: un fiu pe nume Andrei. "Fiul nostru este tot ce avem mai scump. E un copil cuminte, care aduce lumină în orice secundă din viaţa noastră. Ne ajută la orice, chiar dacă nu are nici trei ani. Vede ce facem noi şi vrea să se implice şi el. La noi în casă, Andrei este şeful!", a mai povestit Valentina Onofrei.

Cum se înţelege o profesoară cu un jandarm

Anul în care s-a revăzut cu Valentina, a fost plin de evenimente pentru Cristi. În 2006 şi-a început serviciul la Jandarmeria Galaţi şi doar în câteva luni a simţit că această profesie i se potriveşte de minune. "Faptul că am ajuns la Jandarmerie ţine atât de inspiraţie, cât şi de noroc. Eu am reuşit să intru pe baza unui examen, altfel eram obligat să fac şcoala militară, iar asta însemna să fiu plecat timp de doi ani. După atâţia ani de muncă, îmi dau seama că este o profesie pe care o iubesc. În ciuda faptului că ne asumăm riscuri zilnice, cred întotdeauna că vom reuşi să le depăşim. Aici nu ai cum să te plictiseşti, zilele fiind foarte variate. Am rezistat în orice misiune, pentru că ştiu cât de aşteptat sunt acasă”, ne-a mărturisit Cristi Onofrei.
Valentina a avut întotdeauna o slăbiciune pentru copii şi pentru ştiinţele exacte. Până la urmă, a reuşit să îmbine cele două pasiuni şi a devenit profesoară de ştiinţe tehnice la Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” din Galaţi. „După familia mea, şcoala este a doua pasiune. Copiii sunt diferiţi în ziua de azi, pentru că au totul la îndemână, dar este important să-i poţi înţelege. Interacţiunea cu ei îmi dă energie şi nu aş schimba asta pentru un alt job. Locul meu este printre copii, la şcoală”, a declarat Valentina.
Schimbul de ture al soţului şi planificările zilnice pentru orele soţiei nu au fost niciodată o problemă în familia Onofrei. „Timpul acordat familiei este primordial, cu siguranţă. Iar dacă se întâmplă să fie reţinut unul dintre noi la serviciu, nu este nicio problemă. Şi în cazul meu, şi în cazul soţiei, profesia pe care o avem nu este doar un job, ci o pasiune. Nu poţi rezista foarte mult într-un domeniu, dacă nu-ţi place ceea ce faci”, a mai adăugat Cristi Onofrei.

"Mi-am dorit să pot face mai mult"

Un capitol aparte din viaţa familiei Onofrei a început în luna mai a anului trecut. De atunci, vieţile multor copii cu grave probleme de sănătate au prins culoare. „Anul trecut, mă întâlnisem cu un fost coleg de şcoală, care m-a rugat să donez nişte bani pentru un copil care avea mari probleme de sănătate. Atunci m-am gândit că banii pe care pot să-i donez sunt foarte puţini, iar eu mi-am dorit să pot face ceva mai mult. Gândul meu era legat de activităţi sportive, pentru că asta îmi place să fac. Nu a durat mult timp şi, în luna mai, am organizat primul eveniment sportiv cu scop caritabil pentru un copil bolnav. Au venit destul de mulţi oameni care au donat, fiecare cât a putut. Aşa am înţeles că pot să ajut pe cineva prin intermediul sportului, chiar dacă nu fac parte dintr-un ONG. Încerc să-i conving pe oameni să practice un mod sănătos de viaţă, contribuind, în acelaşi timp, la salvarea unei vieţi de copil. La primul eveniment organizat m-a ajutat un prieten, Marius Buricea, care organizase anterior un astfel de eveniment pentru copiii cu autism, iar pe parcurs s-au alăturat şi câţiva sponsori. Până astăzi, am reuşit să organizăm în Grădina Publică nouă evenimente caritabile. La început, aflam din mass-media despre anumiţi copii, dar, mai târziu, oamenii au început să mă contacteze. Pe noi ne interesează gravitatea problemei, facem o investigaţie, întrucât oamenii care donează o anumită sumă vor să cunoască toate detaliile. De obicei, ajutăm copiii din familiile sărace, care nu au absolut nicio posibilitate materială. Cea mai mare sumă obţinută până acum prin donaţii este de 11.400 lei", ne-a declarat Cristi Onofrei.
Antrenamentele sportive sunt un stil de viaţă pentru familia Onofrei. Valentina, după ce a văzut câtă fericire pot aduce activităţile sportive în viaţa unui copil, s-a alăturat soţului la antrenamente. Chiar şi unii tineri care vor să facă o şcoală de poliţie sunt antrenaţi pe stadionul "Dunărea" de militarul din corpul jandarmeriei. Acum, Cristi, Valentina şi Andrei sunt în aşteptarea unui nou eveniment important din viaţa lor: maratonul de pe 13 septembrie, la care îl vor susţine pe Viorel Ganciu, un băieţel de şase ani, care s-a născut fără degete la mâini şi picioare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Cristian Onofrei, desemnat jandarmul anului. Bărbatul va alerga până la Bucureşti, în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles

Cristian Onofrei, plutonier major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi a fost desemnat Jandarmul de onoare al anului, în contextul sărbătoririi la data de 3 aprilie a Zilei Jandarmeriei Române, instituţie care împlineşte 166 ani de existenţă.

Cea mai importantă distincţie a Jandarmeriei Române a revenit unui jandarm care, mai presus de calităţile profesionale şi profesionalism, de abilităţile sale ca sportiv de performanţă, a dovedit că are calităţi umane deosebite, acesta punându-şi timpul, munca şi pasiunea în lupta pentru numeroase cauze umanitare. Jandarmul Cristian Onofrei şi-a onorat uniforma, colegii, familia şi foarte important, instituţia pe care o reprezintă, Jandarmeria Română, prin valorile promovate şi contribuţia adusă comunităţii.

Cristian Onofrei este mândru de distincţia primită şi va folosi acest moment pentru a aduce în atenţia opiniei publice semnificaţia Zilei Jandarmeriei Române şi mândria jandarmilor, de a se afla în slujba românilor de 166 ani, el alegând să parcurgă în alergare distanţa de 306 km, dintre Galaţi, oraşul său natal şi Bucureşti, unde, la data de 3 aprilie a.c., i se va conferi în mod onorific distincţia.

Pe timpul alergării, alături de însemnele naţionale, Cristian va purta o banderolă reprezentând steagul Belgiei, în memoria victimelor atentatelor teroriste şi pentru a transmite un mesaj de solidaritate umană.

Cristian Onofrei va începe cursa sâmbătă, 26 martie a.c., ora 9.00, de la sediul Jandarmeriei Galaţi şi va alerga pe traseul: Galaţi - Brăila - Buzău - Prahova - Bucureşti (Parcul Herăstrău). Bucureştenii şi nu numai sunt invitaţi să îl susţină pe Cristian şi să îi fie alături duminică, 3 aprilie a.c., ora 10:00, în Parcul Herăstrău din Capitală, pentru a-l întâmpina pe Jandarmul de Onoare al Anului 2016!

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Jandarmul gălăţean care aleargă în memoria victimelor din Bruxelles a ajuns la Buzău

Jandarmul care aleargă în memoria victimelor atentatelor din Bruxelles a parcurs jumătate din traseul propus. Subofiţerul Cristian Onofrei, nimeni altul decât Jandarmul de Onoare al Anului 2016, a pornit din Galaţi în urmă cu trei zile şi va parcurge 306 kilometri în alergare, până în Bucureşti, unde va ajunge pe 3 aprilie.

Cristian Onofrei a început cursa sâmbăta, de la sediul Jandarmeriei Galati. S-a oprit la Brăila, Ianca, Făurei, iar astăzi a ajuns la unitatea de jandarmi din Buzău. De la graniţa de judeţ, temerarul gălăţean a fost însoţit de camarazi poliţişti, pompieri şi militari ai Diviziei a 2-a Infanterie Getica. ”Astăzi am parcurs peste 40 de kilometri şi vor mai urma astfel de distanţe. Suprafaţa fiind foarte dură se simt anumite dureri în special la picioare, până la jumătatea corpului. Nu am întâlnit oameni care să critice. Lumea mă încurajează şi mă aplaudă”, a declarat Cristian Onofrei.

Pe timpul cursei, alături de însemnele naţionale, Cristian poartă o banderolă reprezentând steagul Belgiei, în memoria victimelor atentatelor teroriste din Bruxelles. În zilele următoare, plutonierul major Onofrei va ajunge în Prahova şi Bucureşti.

Finalul cursei este stabilit pentru duminică, 3 aprilie, ora 10.00, în Parcul Herăstrău din Capitală. ”Această cursă o fac în memoria victimelor de la Bruxelles. Ceea ce s-a întâmplat acolo nu ar trebui să se mai întâmple. Au murit oameni nevinovaţi. Astfel putem trage un semnal de alarmă pentru a nu se mai întâmpla astfel de tragedii”, a spus a declarat Cristian Onofrei.

Cristian Onofrei, plutonier major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, este implicat în susţinerea unei noi acţiuni umanitare, urmând ca în data de 10 aprilie să alerge în municipiul Galaţi pentru cauza Adrianei, mamă a doi copii minori, care, la numai 37 ani, suferă de cancer colono-rectal.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Cristian Onofrei,a ajuns cu bine la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române

Cristian Onofrei, Jandarmul Anului 2016, a ajuns cu bine la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Cursa este aproape de final. 
Duminică, 3 aprilie, ora 11.00, în Parcul Herăstrău, din Capitală, Cristian va trece linia de finish a unei curse ce a implicat o puternică voință, determinare si rezistență. 
Festivitatea de premiere va avea loc în Parcul Herăstrău, unde vor fi organizate numeroase activități prilejuite de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române.

voxtvregional.ro

Link to comment
Share on other sites

“Jandarmul anului”, îmbrăţişat de Ambasadorul Belgiei la finalul unei curse de 300 de km

La nouă zile de când a plecat în alergare din Galaţi, în semn de solidaritate faţă de victimele atentatelor din Belgia, Cristian Onofrei, numit “ Jandarmul anului 2016”, a ajuns duminică în Capitală, unde a fost primit şi imbrăţişat de Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Thomas Baekelandt.

Jandarmul Cristian Onofrei a parcurs, în alergare, timp de nouă zile, distanţa de 300 de kilometri dintre Galaţi şi Bucureşti, un gest pe care l-a făcut pentru a condamna masacre ca cele de la Bruxelles. Cursa lui s-a încheiat în Parcul Herăstrău din Capitală, duminică la prânz, de ziua Jandarmeriei Române. “În ciuda greutăţilor pe care le-am întâmpinat, din cauza drumului foarte anevoios, în sensul că am alergat foarte mult pe asfalt, sunt foarte bucuros că am reuşit să ajung aici. Am alergat în memoria victimelor de la Bruxelles. A fost o tragedie şi dacă aş mai fi avut ocazia să mai pun câteva steaguri pe mine, cu siguranţă aş fi facut-o. În aceeaşi măsură trebuie să comemorăm şi celelalte atentate care au avut loc, din păcate. ”, a declarat jandarmul, imediat după încheierea cursei de 300 de km.

La intrarea în Parcul Herăstrău din Capitală, jandarmul din Galaţi a fost întâmpinat de Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Thomas Baekelandt şi soţia sa. Aceştia l-au imbrăţişat, i-au înmânat un buchet de flori şi i-au mulţumit pentru gestul său. “Mulţumesc Jandarmeriei Române, de asemenea, vreau să mulţumesc poporului şi oficialilor români pentru sprijinul şi simpatia pe care ni le-au arătat după antentatele de la Bruxelles”, a spus Thomas Baekelandt.

Tânărul de 33 de ani din Galaţi nu este la primul gest de acest fel. Plutonier major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, Cristian Onofrei este cunoscut pentru numeroase acţiuni caritabile pe care le-a organizat. De atfel, în Capitală, la finalul cursei l-au aşteptat şi numeroşi gălăţeni care au venit special să-l susţină. “Merită susţinerea noastră pentru absolut toată activitatea lui. Şi ca om, dacă îl vezi pe stradă, se întoarce şi te ajută. Vorbeşte frumos, este respectat, toţi îl respectă. Organizează aceste evenimente pur şi simplu pro bono. Mă face să mă simt mândră că sunt din Galaţi, mişcă foarte multe suflete din Galaţi care poate altădată nu s-au gândit să facă ceva bine”, a declarat o tânără venită să-l vadă.

Pentru acţiunile umanitare pe care le face dar şi pentru încercarea lui, Cristian Onofrei a fost desemnat “Jandarmul de onoare al anului 2016”. „Este apogeul carierei mele profesionale. Oameni nevinovaţi au căzut pradă luptei altora şi, din păcate, noi nu putem face prea multe. Dar, prin aceste acţiuni sociale, prin o gândire mai pozitivă, prin promovarea sportului, prin tot ceea ce înseamnă frumos, eu sunt convins că vom reuşi să izbăvim şi să aducem societatea pe un ascendent mult mai pozitiv. Încerc să fac tot posibilul să merg pe aceeaşi cale, mai departe, în aceeaşi măsură.”, a spus Cristian Onofrei după ce i-a fost înmânat premiul.

Alături de el, la evenimentul din Capitală, au fost soţia, copilul de numai trei ani, dar şi părinţii. “Mă bucur că a reuşit să ducă la capăt cursa pe care şi-a propus-o şi îl felicităm. L-am întrebat dacă crede că poate să ducă cursa şi a zis dacă nu puteam, nu îmi luam angajamentul. Aşa cum a zis, a şi făcut”, a declarat soţia jandarmului, Valentina Onofrei.

Pe lângă premierea plutonierului Cristian Onofrei, în Parcul Herăstrău din Capitală, reprezentanţii Jandarmeriei Române au marcat 166 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Cu acest prilej au organizat exerciţii demonstrative, au prezentat tehnica militară folosită în misiuni operative, dar şi atelierele interactive.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Povestea unui gălăţean de cursă lungă. Îngerul copiilor bolnavi poartă uniformă de jandarm

  • 160 de kilometri însumează distanţa pe care Cristian Onofrei a alergat-o în ultimii doi ani, pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi
  • "Să ajuţi e o bucurie, nu un chin" este deviza gălăţeanului desemnat, pentru campaniile sale umanitare, "Jandarmul de onoare al anului 2016"

Mii de ore de antrenament, 16 acţiuni umanitare pentru ajutorarea copiilor cu boli grave, care au avut nevoie de bani pentru tratamente şi operaţii, aproape un deceniu în slujba cetăţeanului - un singur om. Cristian Onofrei are 33 de ani şi este subofiţer în cadrul Jandarmeriei Galaţi. Pasionat de alergare, devenit performer pe distanţe lungi, a reuşit în ultimii şase ani să se acopere de titluri, dar pasiunea pentru alergare nu şi-a limitat-o la pista tocită de pe stadionul "Dunărea", unde se antrenează zilnic, şi nici la asfaltul crosurilor internaţionale. După ce timp de cinci ani la rând a urcat constant pe podiumul Maratonului Bucureşti (doi ani consecutivi l-a terminat pe prima poziţie), Cristian şi-a schimbat obiectivul finalului de cursă. Ţelul lui nu mai este neapărat să rupă primul panglica liniei de sosire, ci să salveze vieţi. Sau măcar să pună umărul, să dea el startul ajutorării celor chinuiţi de soartă.

14 mai 2014 - începutul

Evenimentele organizate în Grădina Publică, unde zeci de oameni se adună în weekend ca să alerge, au devenit o chestiune obişnuită. Puţini poate ştiu sau îşi mai amintesc că acţiunile care se finalizează cu strângere de fonduri pentru un caz bine stabilit dinainte şi pregătite minuţios chiar şi câte două luni, îşi au originile într-o zi de mai, când 50 de gălăţeni, majoritatea foarte tineri sau chiar copii, s-au adunat ca să alerge pentru Valeriu, un adolescent de 15 ani care avea nevoie de o operaţie urgentă la cap. Unul dintre organizatorii evenimentului, Cristian Onofrei, îşi aminteşte de băiatul căruia, într-un fel, i-a salvat viaţa, ajutat de oamenii care, în timp, au dovedit că aveau să îl urmeze în această misiune.

"Valeriu avea nişte complicaţii pornite de la un accident. Necesita o operaţie la cap pentru a i se extrage un ciob de sticlă, care îi provocase mai multe infecţii în organism. Am zis atunci să încerc, aşa, experimental, să organizez o alergare, că oricum ar fi ieşit mai bine decât dacă, să spunem, aş fi donat eu 50 de lei. Lumea, cunoscându-mă pe mine ca sportiv cu rezultate, a avut încredere şi a venit, a fost receptivă. Au venit cam 50 de persoane, ceea ce a fost bine pentru vremea respectivă. Am strâns 1.400 de lei, bani care au fost cu siguranţă utili. Valeriu s-a operat şi acum este bine", rememorează Cristian Onofrei.

Succesul primei alergări i-a dat suficientă încredere că poate ajuta şi a continuat. Cazul lui Alin Miron, băieţelul diagnosticat cu boala oaselor de sticlă, i-a întărit convingerea că poate fi o primă za importantă într-un lanţ de campanii umanitare de succes, care salvează vieţi. Uneori de unul singur, alteori alături de oameni care s-au oferit benevol să îl sprijine în organizarea evenimentelor, pe care, de regulă, le planifică la un interval de circa două luni. Motivul, unul simplu: "Organizez câte o acţiune cam o dată la două luni, ca să îmi pot organiza cheltuielile pentru fiecare alergare. În jur de 300 de lei cheltuiesc pentru diplome, apă, tricouri, dulciuri, fructe. Lumea mă întreabă de ce nu le fac mai des, dar este un efort şi necesită timp. Dacă cineva vrea să mi se alăture, cu mare drag, dar eu nu vreau să implic pe nimeni. Asta este practic donaţia mea pentru cei pe care îi ajut. Apoi, ce se strânge, ajunge la persoana pe care vrem să o ajutăm în cauza respectivă".

Bucuria, condiţia esenţială pentru a ajuta

Deşi cazurile copiilor chinuiţi de boală pentru care organizează fiecare cros umanitar sunt, în sine, motive de tristeţe şi îngrijorare, nu se poate să ajuţi dacă nu crezi că ceea ce faci e un bine şi că finalitatea va fi una pozitivă. Este crezul jandarmului Cristian Onofrei şi al celor care îl însoţesc în cursele organizate pentru a le aduce un strop de speranţă celor care au nevoie de ajutor.

"Bucuria de a ajuta este foarte mare şi noi practic ne strângem la un eveniment plăcut, în ciuda faptului că de cele mai multe ori vrem să ajutăm cazuri grave. Noi încercăm să ne bucurăm şi să combinăm plăcerea de a alerga şi dorinţa de a ajuta. Când faci un bine, trebuie să fii fericit", mărturiseşte jandarmul-atlet.

Şi totuşi, bucuria nu este întotdeauna suficientă, mai ales când, spune el, vrei ca totul să fie "la vedere". Atunci mai e necesar şi un strop de luciditate şi să ştii când să spui „STOP” şi să te retragi dintr-un demers pe care ai vrea să îl duci până la capăt cu acelaşi scop, ca să ajuţi.

"La fiecare alergare umanitară, banii strânşi se numără pe loc şi se înmânează beneficiarului campaniei. De asta nici nu am vrut să fac vreun ONG sau ceva de genul acesta, care să nu fie la vedere şi să rămână loc de interpretări. Chiar am vrut într-o zi să preiau un caz de la o fundaţie şi nu mi-a plăcut nici răspunsul lor şi nici tonalitatea. Mi s-a zis că dacă vreau să ajut acel caz, să fac eu o acţiune umanitară şi banii să îi virez în contul lor. De unde ştiu eu că acei bani ajung la cel în cauză?"

Când tragedia se împleteşte cu succesul

Una dintre cele mai recente şi mai ample campanii de ajutorare făcute de Cristian Onofrei, în februarie, pentru sprijinirea financiară a unui băieţel bolnav de cancer, i-a lăsat un gust amar. Micuţul, pentru care s-au adunat sute de gălăţeni dornici să întindă o mână de ajutor, s-a stins din cauza cumplitei maladii.

Tragedia a avut loc chiar în momentul în care cel care l-a ajutat, Cristian Onofrei, parcurgea "cursa vieţii", aşa cum îi place să o numească, spre apogeul carierei sale profesionale. La finele lunii martie, când plecase deja în cursa de 300 de kilometri spre Bucureşti, pentru a-şi ridica distincţia "Jandarmul de onoare al anului 2016", militarul gălăţean a aflat cumplita veste a morţii îngeraşului care nu a mai putut lupta cu boala.

"Ca un paradox, acţiunea caritabilă pe care am organizat-o pentru el a fost apogeul campaniilor de până acum, şi din punct de vedere al prezenţei şi al sumei de bani strânse. Ceea ce e mai important însă e faptul că, la aceste cazuri foarte grave, evenimentele pe care le organizez eu constituie o portiţă de început spre alte ajutoare, din alte părţi. Asta mă bucură foarte tare", punctează Cristian Onofrei.

Figura umană a Jandarmeriei

Cariera militară şi pasiunea pentru sport, în speţă pentru atletism, s-au împletit şi au atins apogeul pentru Cristian Onofrei în această primăvară. Coincidenţa de acum mai bine de un deceniu, când s-a obişnuit să facă din alergare un mod de viaţă şi i-a marcat traseul în Jandarmerie, a devenit punctul culminant al unei vieţi dedicate sănătăţii şi celor care au nevoie de ea.

"Eu am început să alerg pentru a fi sănătos, pentru că în armată mă îngrăşasem foarte tare, ajunsesem la peste 90 de kilograme. De atunci nu m-am mai oprit şi am tins spre performanţă, iar asta m-a ajutat şi în carieră. Acum, tocmai acţiunile mele umanitare, prin alergare, mi-au adus titlul de "Jandarmul anului 2016". Simt că am atins apogeul din toate punctele de vedere", ne explică militarul Cristian Onofrei, distins, pe 3 aprilie, cu titlul care se acordă anual, din 2011, celui mai merituos jandarm din ţară.

"Au fost 16 nominalizări, dar au decis ca anul acesta să nu mai acorde titlul tot pentru cei care au avut rezultate profesionale excepţionale, ci pentru cineva care are o activitate excepţională extraprofesională, în slujba comunităţii".

Cristian Onofrei este primul jandarm gălăţean care primeşte această distincţie. Anterior anului 2011, un singur jandarm din Galaţi, Vasile Soare, a mai primit titlul de "Jandarmul anului 2007", pentru meritele deosebite în misiunile internaţionale de menţinere a păcii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Doi gălățeni au străbătut traseul Regimentului 11 Siret

Un jandarm şi un militar din Galaţi, care au străbătut sute de kilometri în alergare refăcând istoricul traseu al Regimentului 11 Dorobanţi "Siret" Galaţi din campania din Primul Război Mondial pentru eliberarea Transilvaniei, au ajuns sâmbătă la Alba Iulia, la Sala Unirii, după două săptămâni.

"Această 'nebunie' pe care am făcut-o noi face parte din cadrul unui proiect iniţiat de Jandarmeria Galaţi, susţinut şi finanţat de Ministerul Culturii, care ne-a oferit această posibilitate de a ne depăşi limitele fizice şi de a aduce, totodată, un omagiu eroilor Regimentului 11 'Dorobanţi'", a afirmat, odată ajuns la destinaţia finală, plutonier major Cristian Onofrei, de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean "Dunărea de Jos" Galaţi.

Jandarmul a recunoscut că nu a fost uşor, fiind "un drum foarte anevoios", întrucât au parcurs peste 500 de kilometri numai pe asfalt, pe o temperatură scăzută, cu ger pe alocuri. "Durerile de picioare ne-au măcinat, însă am reuşit să trecem peste toate aceste obstacole şi să ajungem cu bine aici", a subliniat Onofrei.

La rândul său, fruntaşul Alexandru Vlasie, de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sf. Andrei", a afirmat că au parcurs acest traseu în memoria eroilor din Primul Război Mondial.

"Suntem onoraţi să fim astăzi aici, alături de români, la Alba Iulia, unde s-a înfăptuit Marea Unire. Practic, am refăcut traseul Regimentului 11 'Dorobanţi' Galaţi care, acum 100 de ani, a pătruns În Transilvania distrugând graniţa austro-ungară de la Crasna şi ajungând pe 1 decembrie 1918 la Alba Iulia", a declarat militarul gălăţean.

Cei doi au fost întâmpinaţi de directorul general al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, şeful IJJ Alba, colonel Marius Giurea şi reprezentanţi ai Garnizoanei Alba Iulia, cărora le-au înmânat mesajele structurilor pe care le reprezintă.

Plutonierul major Cristian Onofrei de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean "Dunărea de Jos" Galaţi şi fruntaşul Alexandru Vlasie de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sf. Andrei" au plecat spre Alba Iulia în urmă cu două săptămâni, în Maratonul Unirii. Aceştia au alergat aproximativ 550 de kilometri, refăcând istoricul traseu al Regimentului 11 Dorobanţi "Siret" Galaţi din Campania anului 1916 pentru eliberarea Transilvaniei, trecând prin garnizoanele militare Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Valea Buzăului, Braşov, Făgăraş, Sibiu, Sebeş şi Alba Iulia.

Înainte de a lua startul, cei doi au fost binecuvântaţi de preotul garnizoanei Galaţi, Paul Zaharia, după care au primit drapelul României de la doi veterani de război - colonel în retragere Alexandru Popescu, 93 ani, şi colonel în rezervă Ghiţă Crăciun, 94 ani.

"Să vă întoarceţi sănătoşi şi să purtaţi cu mândrie drapelul ţării noastre, sunteţi un exemplu pentru toţi românii, chiar şi pentru noi, la etatea asta", le-a transmis Ghiţă Crăciun, singurul veteran jandarm din judeţul Galaţi.

Cristian Onofrei a fost jandarmul anului 2016 şi este organizator a numeroase acţiuni caritabile în beneficiul copiilor bolnavi, iar Alexandru Vlasie - "Kahn" este fost portar la echipa de fotbal Oţelul Galaţi.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Cetățenia de onoare a Galațiului pentru un erou al faptelor bune

„Jandarmul Cristian Onofrei își onorează uniforma, colegii, familia și instituția pe care o reprezintă – Jandarmeria Română – prin valorile promovate și prin contribuția adusă comunității, fiind implicat în numeroase cauze umanitare”, se arată în documentele care însoțesc proiectul de hotărâre care a ajuns pe masa aleșilor locali. Inițiat de grupul USR din Consiliul Local, proiectul propune acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Galați lui Cristian Onofrei, un erou al faptelor bune.

Acordarea celei mai înalte distincții a orașului – Cetățenia de onoare – pentru activitate sportivă și, deopotrivă, caritabilă constituie o premieră, dar și un act de normalitate și de recunoaștere a meritelor unui gălățean cu adevărat implicat. Este vorba despre Cristian Onofrei, plutonier adjutant în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați, al Jandarmeriei Române și face parte din această instituție din anul 2006.

„Din luna mai a anului 2014, a început să organizeze o serie de evenimente sportive cu caracter caritabil menite strângerii de fonduri pentru susținerea unor intervenții chirurgicale sau tratamente costisitoare pentru diferite persoane care au avut urgent nevoie de sprijin, majoritatea fiind copii. Cu adevărat «erou al faptelor bune» așa cum pe bună dreptate este supranumit domnul Onofrei Cristian a organizat 100 de evenimente caritabile și sportive cum ar fi: «Alergăm pentru Luca», «Sprijin pentru Andreea», «Sprijin pentru Eric Florin», «Împreună pentru Veronica», «Alături de Kaplan», «Galațiul aleargă pentru Alessia Ioana»”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Documentul amintește că, în 2016, lui Cristian Onofrei i s-a acordat de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române insigna onorifică „Jandarmul de onoare al anului” pentru implicarea activă și eficientă în executarea misiunilor specifice.

„Însă, jandarmul Onofrei este unul care iese din tipare, el fiind cel care vrea să salveze vieți prin acțiuni caritabile pe care le îmbină cu sportul, aducând lângă el oameni dornici să ajute atât din urbea noastră, cât și din alte colturi ale țării, precum și din Republica Moldova. Caracter nobil, implicat în viața comunității gălățene, contribuie semnificativ la promovarea municipiului Galați atât în țara noastră, cât și în Republica Moldova”, afirmă autoritățile.

Mai rămâne doar ca proiectul de hotărâre inițiat de consilierii locali USR Daniel Zinica, Flavia Luca-Susnoschi, Cristian Chitaru, Daniela-Ancuţa Șarpe să fie supus la vot.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.