Jump to content

Internet gratuit în autobuzele Transurb

Recommended Posts

Posted

Internet gratuit în autobuzele Transurb

Începând de astăzi, toate cele 80 de autobuze şi troleibuze Transurb, care circulă prin municipiul Galaţi, au wi-fi gratuit, ceea ce înseamnă că pasagerii se pot conecta la internet, cât timp circulă cu mijloacele de transport în comun. O facilitate pe care pasagerii nu o pot găsi şi în microbuzele aparţinând operatorilor privaţi de transport public în comun. Din acest punct de vedere, microbuzele încep să piardă teren în faţa autobuzelor Transurb, care şi-a înnoit parcul auto şi despre care există informaţii că începând de anul viitor va fi unicul transportator autorizat din oraş (o informaţie care ar putea fi cunoscută de transportatorii privaţi, având în vedere dezinteresul din ultima perioadă al unora din aceştia faţă de asigurarea unor minime condiţii civilizate de călătorie - şoferii - îmbrăcaţi ca ultimii cocalari, cu maiou şi şlapi - nu dau bilet călătorilor, se comportă urât cu aceştia, husele de pe banchete sunt extrem de murdare, îşi fac orarul de funcţionare după bunul plac etc).

Internet gratuit, la cererea tinerilor

"Pasagerii nu ştiu, abia observă afişul cu wi-fi gratuit şi ne întreabă pe noi de parolă. Nu este niciun fel de parolă, pur şi simplu te conectezi şi atât", spune şoferul unui autobuz care circulă pe traseul 102. "Am avut cereri foarte multe din partea elevilor şi studenţilor şi de aceea am decis să introducem această facilitate în mijloacele noastre de transport în comun. Avem în total 80 de autobuze şi troleibuze cu internet gratuit şi am început să lipim în autobuze şi afişe, pentru ca gălăţenii să ştie acest lucru", a declarat directoarea Transurb, Genica Totolici.

Potrivit acesteia, internetul este oferit de operatorul de telefonie mobilă pe care îl are în prezent SC Transurb şi pe care îl foloseşte pentru convorbirile între cei 320 de şoferi, vatmani, şefi de coloană, dispeceri etc. "În locul staţiilor care costau foarte mult, am optat pentru telefoane mobile, iar în reţea se vorbeşte gratuit. Avem, în oferta abonamentului şi internetul pe care îl oferim gratuit călătorilor noştri", a mai spus Genica Totolici.

"Este super! Acum mă pot conecta cât merg până la şcoală, sau de la şcoală acasă. Am şi eu net pe telefon, dar nu merge aşa de bine ca cel din autobuz", a spus Alina, elevă în clasa a XII-a.

"Nu am observat până să-mi spuneţi dumneavoastră, dar am să intru şi eu pe net. Şi mama m-a întrebat cum să facă, i-am spus că îi arăt eu. Aşa, trece timpul altfel în autobuz... Mai citeşti o ştire, poate joci un joc. Oricum, cred că aşa va creşte şi numărul celor care vor călători cu Transurb-ul", a spus şi Mirela Stamate, de 43 de ani.

presagalatibraila.com