Jump to content

FC Universitatea - o nouă echipă de fotbal feminin în Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

FC Universitatea - o nouă echipă de fotbal feminin în Galaţi

* FC Universitatea Galaţi s-a înscris în liga secundă iar primul meci oficial va fi în Cupa României, duminică, pe stadionul „Dunărea”

La nouă luni de la desfiinţarea echipei de fete de la FC Oţelul, fotbalul feminin revine la viaţă în Galaţi.  Din pasiunea a doi tineri profesori, Gabriel Călinescu şi Gabriel Caracaş, ambii în vârstă de 27 de ani, alături de cea a unor jucătoare de la fosta Oţelul, a fost înfiinţat un nou club, FC Universitatea Galaţi, a cărui afiliere la forul de specialitate a fost aprobată cu doar o săptămână şi jumătate în urmă, de Comitetul de Urgenţă al FRF.

FC Universitatea Galaţi s-a înscris în campionatul ligii secunde, iar debutul competiţional îl are programat la sfârşitul acestei săptămâni, urmând să joace duminică, de la ora 11,00, pe stadionul „Dunărea”, în primul tur al Cupei României, cu FC Măgura Bacău.

Lotul este format de 19 jucătoare, Andreea Vişan (23 de ani), care este şi membru fondator al clubului, spunând că o parte dintre ele i-au fost coechipiere la Oţelul, aceasta fiind singura legătură a actualului proiect cu formaţia dispărută în decembrie anul trecut. Celalalte componente ale lotului sunt Roxana Pazargic, Iuliana Mihalea, Viorica Vasile, Elena Dragomir, surorile Alexandra şi Irina Ivan, Alina Mirică, Georgiana Stratu, Eugenia Gherghişan, Ana Badiu (toate ex-Oţelul), Silvia Oană, Ioana Palade, Simona Sofrone, Mihaela Baglae, Maria Mihai, Mădălina Talabă, Cristina Filip şi Mirela Ciobotaru. Aceasta din urmă este din judeţul Vrancea şi face naveta din judeţul Vrancea pentru a veni la antrenamente, la fel ca Talabă (Bereşti) şi Filip (Balinteşti).

Fotbal de plăcere

Gabriel Călinescu este preşedintele clubului, Gabriel Caracaş vicepreşedinte, totodată ei fiind şi antrenorii echipei. Ambii sunt absolvenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, profesori de educaţie fizică, şi spun că tot proiectul are la bază pasiunea pentru fotbal şi dorinţa de a promova în zona Galaţiului fotbalul feminin. Nu au în spate vreo persoană potentă financiar sau vreo firmă puternică ca sponsor, ci doar pasiune şi voluntariat. Inclusiv din partea jucătoarelor, care vin la echipă fără a pretinde salarii sau indemnizaţii de efort. Costurile participării în campionat sunt acoperite în cea mai mare parte din fondurile alocate special pentru fotbalul feminin de către FRF, iar diferenţele sunt suportate din buzunarele proprii. Tot prin voluntariat se va asigura şi asistenţa medicală de la meciuri, având în acest sens sprijinul Asociaţiei „SMURD” Galaţi şi al unor medici pasionaţi de fotbal.

Călinescu şi Caracaş ne-au spus că la înfiinţarea unei echipe care să joace în liga secundă au început să se gândească prin luna mai şi ideea a apărut în timp ce încercau selecţii pentru campionatul interşcolar „Coca-Cola” destinat echipelor feminine. Activitatea echipei a început cu adevărat pe 3 august, când au început antrenamentele şi selecţia. „Numele echipei poate lăsa impresia că reprezentăm Universitatea Dunărea de Jos, dar singura legătură cu aceasta este că ne-au sprijinit prin permisiunea de a face antrenamentele pe stadionul Portu Roşu”, a ţinut să precizeze Gabriel Călinescu. 

Echipa face trei antrenamente pe săptămână, în zilele de luni, miercuri şi vineri, de la ora 8.00, Gabriel Caracaş afirmând că selecţia este continuă, astfel că orice fată pasionată de fotbal are porţile deschise şi poate veni la antrenamente.

Campionatul ligii secunde va începe pe 27 septembrie, FC Universitatea Galaţi urmând să joace acasă cu FC Reghin în prima etapă din Seria Est.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Echipa de fotbal feminin FC Universitatea, victorie la primul său meci oficial

Primul meci oficial de fotbal feminin din această toamnă a avut loc duminică, 13 septembrie, pe terenul sintetic al Stadionului „Dunărea”. Noua echipă a Galaţiului - FC Universitatea, a jucat în prima fază a „Cupei României” în compania echipei Măgura Bacău. Având în componenţă şi câteva jucătoare de la echipa desfiinţată FC Oţelul, gălăţencele au câştigat cu un scor forfait 3-0 (3-0).

După o perioadă de echilibru, în finalul primei reprize (min. 31, 34 şi 45) au fost înscrise toate golurile prin aceeaşi jucătoare, Georgiana Stratu.

A arbitrat o brigadă gălăţeană: Florin Macovei - Daniel Vlase, Răzvan Bedreagă.

Iată şi „unsprezecele” de start: Roxana Pazargic - Eugenia Gherghişan, Viorica Vasile, Alina Mirică, Elena Dragomir, Irina Ivan, Alexandra Ivan, Cristina Filip, Silvia Oană, Liliana Vişan şi Georgiana Stratu. După pauză, au mai intrat: Mirela Ciobotaru, Ionica Palade, Iulia Mihaela şi Ana Maria Badiu.

Pentru echipa gălăţeană urmează o pauză de două săptămâni, iar pe 27 septembrie va debuta în noua ediţie a ligii secunde, când va juca pe teren propriu în compania formaţiei Avântul Reghin.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Durerile primei victorii

În sfârşit, după trei nereuşite, a sosit şi timpul primului succes al noii echipe gălăţene de fotbal feminin, FC Universitatea, participantă în cel de-al doilea eşalon. Duminică, gălăţencele s-au deplasat la Bacău, pentru confruntarea cu localnicele echipei Măgura.

Cele două grupări se mai întâlniseră în această toamnă, la Galaţi. Atunci s-a jucat pentru „Cupa României”, fetele noastre impunându-se cu scorul de 3-0. Primul mitan a fost echilibrat şi s-a încheiat cu un scor alb: 0-0. Soarta meciului a fost decisă în repriza a doua. Băcăuancele au deschis scorul, din penalti, apoi la cârma jocului au revenit jucătoarele oaspete. După o execuţie de excepţie a Georgianei Stratu - gol direct din corner - s-a produs egalarea, pentru ca spre final Alexandra Ivan să marcheze golul de trei puncte. Scor final, Măgura - Universitatea 1-2.

Această victorie a lăsat urme serioase în echipa gălăţeană, Georgiana Stratu fiind una dintre jucătoarele care au terminat meciul cu picioarele pline de vânătăi. „Aşa, ca după meci. Am ieşit victorioase, merită”, a fost comentariul atacantului de la FC Universitatea, la fotografia cu urmele numeroaselor contuzii de pe picioarele sale, făcută publică pe facebook.

“Mă bucur enorm că am câştigat. Până la meciul următor, trece”, a adăugat Stratu, care în afara golul marcat a reuşit şi pasa decisivă la golul victoriei.

După acest succes, Universitatea acumulează primele trei puncte şi se află pe locul opt, la egalitate cu cele de pe locurile cinci-şapte: Armonia Dolheşti, Selena Constanţa şi CSM Paşcani. Pe ultimul loc se află Universitatea Alexandria.

Gălăţencele au jucat în următoarea formulă: Roxana Pazargic - Ioana Palade, Andreea Vişan, Alina Mirică, Irina Ivan - Silvia Oană, Eugenia Gherghişan, Elena Dragomir, Iulia Mihalea - Alexandra Ivan, Georgiana Stratu. Au mai jucat: Simona Sofronie şi Mirela Ciubotaru.

În săptămânile următoare, echipa gălăţeană va susţine două meciuri pe teren propriu: pe 25 octombrie - cu Selena Constanţa, în „Cupa României”, iar pe 1 noiembrie, cu Universitatea Alexandria.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.