Jump to content

Două profesoare, în relaţii nu tocmai pedagogice cu doi deţinuţi de la Penitenciarul Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Două profesoare, în relaţii nu tocmai pedagogice cu doi deţinuţi de la Penitenciarul Galaţi

Se pare că două profesoare care predau la şcoala din cadrul Penitenciarului Galaţi sunt cercetate pentru relaţii nu tocmai pedagogice cu doi dintre deţinuţi. Mai mult, unul dintre deţinuţi ar executa o pedeapsă de 26 de ani pentru omor. Vom reveni cu amănunte.

presagalati.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Răbdare, la inspectorat se fac liste de aşteptare pentru băieţii ăia :P

 

Update 9 septembrie 2015: Situaţia ruşinoasă de la Penitenciarul Galaţi în legătură cu cele două profesoare, suspectate că ar întreţine relaţii nu tocmai pedagogice cu doi dintre deţinuţi, a fost transmisă şi Inspectoratului Şcolar Galaţi, în vederea demarării unei anchete în acest sens. Încă aşteptăm declaraţiile oficiale ale celor de la Penitenciarul Galaţi, către care am făcut o solicitare în acest sens, dar care nu ne-au răspuns deocamdată.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

UPDATE 22 septembrie
Aşa cum precizam în articolul din 9 septembrie 2015 despre „Două profesoare de la Penitenciarul Galaţi – în relaţii nu tocmai pedagogice cu doi deţinuţi”, directorul Penitenciarului Galaţi, Florentin Muscalu, confirmă pentru PresaGalaţi.ro faptul că „persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate au fost vizitate de doi angajaţi ai unei instituţii şcolare, cu care unitatea desfăşoară activităţi educative, depăşind astfel sfera activităţilor profesionale, agreate de cele două instituţii”.
Lucrurile nu sunt spuse cu subiect şi predicat, dar ne este lesne de înţeles tuturor că situaţia sesizată inclusiv de către administraţia penitenciarului şi care a ajuns să fie transmisă către instituţia parteneră – Inspectoratul Şcolar Galaţi – stă exact aşa cum o prezentasem în materialul din 8-9 septembrie.
„În acest context, menţionăm că activităţile desfăşurate, la nivelul penitenciarului cu persoanele condamnate, în parteneriat cu alte instituţii colaboratoare, se supun aceloraşi reguli de conduită şi deontologie profesională. Tuturor colaboratorilor le sunt aduse la cunoştinţă regulile care trebuie să fie respectate în unitatea de detenţie, fiind obligaţi, prin angajamentul pe care aceştia îl semnează, să informeze conducerea penitenciarului, în situaţia în care aceştia s-ar afla într-o relaţie de rudenie, prietenie sau alt tip de relaţie cu un deţinut.
Facem precizarea că unitatea penitenciară nu are competenţe legale şi nu deţine informaţii privind cercetarea personalului angajat al altor instituţii”, se mai precizează în răspunsul formulat către redacţia noastră cu privire la situaţia iscată în Penitenciarul Galaţi.
Aşadar cele două profesoare sunt acum în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean, conducerea Penitenciarului solicitând înlocuirea acestora.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.