Jump to content

40 de gălăţeni doborâţi de căldură

Recommended Posts

Posted

40 de gălăţeni doborâţi de căldură

Temperaturile ridicate creeaza in continuare probleme locuitorilor judetului. In ultimele 48 de ore, 40 de persoane, majoritatea cu afectiuni cronice, au avut de suferit si au apelat la serviciile ambulantei. Principalele victime ale caniculei raman in continuare batranii, copiii si bolnavii cronic. "Am avut un numar mult mai mare ca de obicei de persoane care au suferit accidente vasculare cerebrale, infarcte, lipotimii sau care au dezvoltat alte decompensari pe fondul expunerii la temperaturile de afara, uneori si fara o protectie adecvata", a declarat directorul Serviciului Judetean de Ambulanta, dr. Mihai Polinschi. Cele 40 de persoane doborate de canicula au fost duse cu ambulantele la cel mai apropiat spital, dar doar o parte a necesitat internarea.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Posted

Imi pare rau pentru oamenii acestia, DAR:

cand te stii cu inima in pioneze sau avand alte chestiuni de genul asta, de ce simti nevoia sa iesi la plimbare musai cand sunt 40 de grade afara? Sau de ce te inghesui pana la sufocare in masinile Transurbului?

Posted

Da, posibil sa fie cum spui tu. Dar facturile se pot plati si in alt moment al zilei. Sau, mai practic: ce ai alege intre un infarct si plata facturilor?

Posted

După cum am aflat de la dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, duminică şi ieri până la prânz s‑au înregistrat 28 de cazuri cu patologie legată de căldură: "Majoritatea celor care ne‑au solicitat ajutorul sunt vârstnici şi bolnavi cronici. S‑a acordat asistenţă de urgenţă mai ales pentru lipotimii (leşinuri), dar şi infarcte şi accidente vasculare cerebrale. În cele mai multe cazuri diagnosticul era preţul nerespectării măsurilor de autoprotecţie la căldura excesivă, măsuri care deja sunt arhicunoscute..."

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25206

Posted

sunt multi inconstienti pe strazi... vad zilnic oameni care abia pot sta in picioare... azi un batranel s-a culcat pe capota unei masini la umbra, prima data am crezut ca e beat, dar apoi am vazut ca era doborat de caldura... in afara de un bidon de apa rece n-am avut ce sa-i ofer... e teroare, unii sunt si incapatanati si nu vor sa respecte regulile legate de perioada de canicula... dupa cum ziceati si voi exista ore mai potrivite pentru plata facturilor sau pentru plimbari.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.