Jump to content

Facultatea de Chimie Alimentară nu mai are studenţi


dcp100168

Recommended Posts

Facultatea de Chimie Alimentară nu mai are studenţi

Cea mai modernă Facultate de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din România nu reuşeşte să-şi acopere nici măcar locurile la buget! 88 de locuri sunt încă neocupate iar două specializări au fost deja desfiinţate după ce numărul candidaţilor nu a acoperit necesarul. Dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât instituţia academică este modernizată printr-un proiect de 3,5 milioane de euro şi are cea mai performantă infrastructură din domeniu.

La admiterea de vară, 167 de locuri au fost scoase la concurs de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi. Dintre acestea, doar 79 au fost şi ocupate. Restul sunt puse la bătaie zilele acestea în cadrul admiterii de toamnă.

În aceste condiţii, facultatea nu a avut încotro şi a renunţat la specializările la care nu s-au strâns suficienţi candidaţi. Este vorba despre biotehnologii pentru industria alimentară dar şi ecologie şi protecţia mediului. „Este pentru prima dată când avem o asemenea surpriză neplăcută şi culmea este că ea vine ca un răspuns la o invitaţie absolut specială. I-am invitat pe studenţi să facem împreună performanţă! Mai exact i-am invitat să înveţe lucrurile bine şi concret, să înveţe să facă lucrurile în primul rând şi să le gândească”, ne-a declarat Petre Alexe, decan Facultatea de Ştiinţa şi Inginerie Alimentelor.

Mai exact, practica a fost cartea pe care a mizat Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor pentru a atrage cât mai mulţi candidaţi. Mai ales că beneficiază de cea mai modernă infrastructură din ţară, cu trei laboratoare performante, în care studenţii învaţă să facă produse din carne, lactate şi bere. Iar aceste produse ajung în final şi la competiţii naţioanale şi internaţionale

Din păcate însă s-a dovedit că inovarea şi dotarea performantă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor nu a impresionat prea mulţi tineri anul acesta. Candidaţii au venit mai mult din curiozitate. „Am venit să mă înscriu la această facultate din pură curiozitate. Dar şi pentru că îmi place foarte mult biologia. Având în vedere că nu am luat bacul din prima sesiune, aş fi vrut la Litere dar şi aici e în regulă”, ne-a declarat Alina.

Reprezentanţii facultăţii au totuşi o explicaţie pentru acest fenomen. Ei spun că totul se leagă de mirajul tinerilor pentru străinătate. „Absolvenţii de liceu cu o pregătire care ar fi trebuit să ajungă la noi au ajuns la alte facultăţi, în care există promisiunea de plecare afară de fapt. Asta este toată miza. Şi e şi normal, toţi îşi doresc să câştige cât mai bine”, ne-a declarat Petre Alexe, decan Facultatea de Ştiinţa şi Inginerie Alimentelor.

În aceste condiţii, facultatea are în plan ca pe viitor să introducă noi specializări, pentru care să deschidă colaborări în străinătate. În prezent, facultatea oferă internshipuri studenţilor în firme importante din ţară în domeniul alimentar.

 
Că tocmai profesorii din Galaţi au contribuit, pe bani mulţi, la înfiinţarea celorlalte facultăţi de profil de prin ţară nu vrea nimeni să spună...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.