Jump to content

Soprana Roxana Bageac a murit la 35 de ani


dcp100168

Recommended Posts

Soprana Roxana Bageac a murit la 35 de ani

Soprana Roxana Camelia Bageac, solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa, a murit marţi după o luptă grea cu boala. Mâine artista ar fi împlinit 35 de ani.

Roxana Camelia Bageac s-a născut la 16 septembrie 1980 şi a absolvit Liceul de Arte Dimitrie Cuclin din Galaţi (1999), apoi Facultatea de Arte de la Universitatea Ovidius din Constanţa, secţia Canto (2004), scrie adevarul.ro.

Din 1999 a venit la Constanţa, unde a devenit corist la Filarmonica Marea Neagră. În 2001-2004, Roxana Bageac a fost corist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa. În anii 2004–2006 a fost artist liric la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa, iar din 2006 era solist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa.

Soprana Roxana Camelia Bageac a fost văzută de publicul constănţean în spectacole precum Rigoletto de Verdi, unde a interpretat rolul Gilda; Lucia di Lammermoor de Donizetti, în care a fost Lucia, Elixirul dragostei (Adina) şi Don Pasquale (Norina); Nunta lui Figaro (Susanna), Răpirea din Serai (Konstanze) de Mozart; Bărbierul din Sevilla (Rosina) de Rossini.

click.ro

Trupul neînsufleţit a fost depus la Capela Bisericii “Sfântul Ilie” din Galaţi. Înmormântarea va avea loc joi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.