Jump to content

Gălăţeni, la "X Factor"

Recommended Posts

Posted

Gălăţeanca Alexandra Crişan, la X Factor

* Alexandra Crişan a renunţat la muzică pentru a respecta dorinţa tatălui ei, pe care l-a pierdut pe când avea doar 13 ani, de a deveni notar * Ştefan Bănică Jr., Delia şi Horia Brenciu, cei trei membri ai juriului, i-au spus, însă, că muzica este destinul ei!

Momente deosebit de emoţionante s-au petrecut, vineri noapte, pe scena audiţiilor X Factor. Alexandra Crişan, originară din Galaţi, a cucerit publicul şi juriul cu vocea ei minunată.  De îndată ce s-a prezentat, Delia a intuit că timbrul Alexandrei este unul special. Nu s-a înşelat nicio clipă, Alexandra a interpretat pur şi simplu răvăşitor, piesa lui Prince, „Purple Rain”.

Alexandra, în vârstă de 23 de ani, a mărturisit că se pregăteşte să devină notar, şi că a venit la concurs în urma insistenţelor prietenilor ei. A urmat Liceul de Artă - canto clasic - şi un an de Conservator. A renunţat pentru că dorinţa tatălui ei, care a decedat pe când ea avea doar 13 ani, a fost ca atât ea, cât şi sora ei, să îmbrăţişeze profesia de notar. De altfel, notariatul este o tradiţie de familie, un unchi, o mătuşă au această meserie, ba chiar şi mama ei, designer, a studiat şi ea un an de drept. „Am renunţat pentru o perioadă destul de lungă la muzică, îmi era fizic imposibil să cânt. Ceva din mine încearcă să se mai agaţe de muzică. Am să cânt piesa gândindu-mă la tata”, a mărturisit tânăra. Vocea, interpretarea ei au fost senzaţionale.

„Măi fată, trebuie să laşi hârţoagele alea dracului, ai un timbru extraordinar, ai forţă, ai senzualitate în voce. Alexandra, apucă-te foarte serios de muzică!”, a fost prima reacţie a lui Bănică Jr.
„Este pentru prima dată când aud acest cântec prin vocea unei fete, dar de departe a fost cea mai bună interpretare dintre toate”, a declarat si Horia Brenciu.

„Tatăl tău ar fi fost foarte mândru să te audă acum, şi cred că ar fi simţit că exact asta este ceea ce trebuie să faci tu”, i-a spus Delia. Când Alexandra a mărturisit că tatăl ei nu a auzit-o niciodată cântând la modul profesionist, Bănică Jr. a ţinut s-o contrazică: „Ţine minte ce spun eu toată viaţa ta: tatăl tău te va auzi întotdeauna!”.

Repetându-i că a fost senzaţională, extraordinară, cei trei membri ai juriului i-au oferit, din tot sufletul, trei „Da” şi şansa de a merge în etapa următoare la X Factor.

Noi îi dorim să ajungă cât mai departe în concurs şi abia aşteptăm să o ascultăm din nou!

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Gălăţeni pe scena X Factor, vineri seară, la Antena 1

Vineri seară, 17 octombrie a.c., de la ora 20,30 aveţi motive serioase să daţi televizoarele pe Antena 1 şi să vă uitaţi la X Factor. De ce? Pentru că, după cum anunţă site-ul X Factor, ceea ce se va întâmpla în această ediţie dovedeşte că, atunci când crezi cu adevărat, orice se poate întâmpla! Protagoniştii momentului sunt Ştefan Bănică, doi fraţi gemeni, în vârstă de 18 ani, care alcătuiesc trupa gălăţeană R-Twins, şi mama lor.

Potrivit site-ului X Factor, cei doi tineri au fost încurajaţi să participe la concursul care cere mai mult decât voce chiar de către mama lor, mare fană a lui Ştefan Bănică. Gemenii le-au povestit juraţilor că, în urmă cu 26 de ani, mama lor a mers la un concert al lui Ştefan, unde a încercat din răsputeri să primească un autograf. Deşi nu a reuşit, păstrează şi acum fotografia din '87, încă dinainte ca gemenii să se fi născut. Ei bine, Bănică a chemat-o imediat pe scenă, alături de băieţi, a semnat fotografia pe care i-a înmânat-o personal, alături de un pupic! Copleşită de emoţii, doamna a sărutat de mai multe ori fotografia primită, în aplauzele întregii săli.

Dacă au reuşit sau nu tinerii să-i convingă pe juraţi că locul lor este pe scena „X Factor”, nu veţi afla decât vineri seară! Noi am descoperit, însă că trupa R-Twins este formată din gemeni Radu şi Răzvan Forţu, doi tineri talentaţi despre care aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”. Talentaţii fraţi Forţu revin în forţă! Şi trebuie să-i vedeţi!

viata-libera.ro

Posted

Gemenii gălăţeni R-Twins au făcut senzaţie la X Factor

„Fraţilor, asta vreau să văd la X Factor! Fraţi ca voi! Aţi fost senzaţionali!”, aşa a exclamat Ştefan Bănică entuziasmat de momentul muzical oferit de trupa R-Twins, formată din gemenii gălăţeni, în vârstă de 18 ani, Radu şi Răzvan Forţu. Plini de energie, mereu zâmbitori, haioşi, simpatici şi optimişti, cei doi au fost o adevărată gură de aer proaspăt la ediţia de vineri seara a audiţiilor X Factor, pe Antena 1.

Emoţie dublă

În clipa în care gemenii gălăţeni au apărut pe scenă Delia a crezut că vede dublu de oboseală. De aceea şi-a dorit să afle mai multe lucruri interesante despre ei. Între Radu şi Răzvan Forţu, despre care aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, este o diferenţă de doar cinci minute. Se cunosc din burtica mamei, s-au apucat să cânte înainte să vorbească, şi fac totul împreună. „Cele mai frumoase experienţe au fost la Mamaia Copiilor, în 2006. A fost visul nostru când eram copii! Cred că talentul nostru e ceva ereditar. Mama a fost într-o trupă şi oarecum vrea să realizeze prin noi ceea ce n-a putut ea”, au mărturisit tinerii. Ah, şi chiar dacă cu greu pot fi deosebiţi, n-au păcălit niciodată fetele, pentru că au gusturi total diferite. Unuia îi plac fetele slabe-slabe, celuilalt mai grăsuţe.

Înainte de a cânta, gemenii i-au adresat o rugăminte lui Ştefan Bănică: „Mama ne-a rugat să venim la X Factor. Este o mare fană de-a dumneavoastră. Acum 26 de ani a fost la un spectacol de-al dumneavoastră la Galaţi, a cumpărat o poză de-a dumneavoastră şi a vrut să ia un autograf, dar aţi plecat. Voiam să vă rugăm dacă puteţi să ne daţi acest autograf. Avem aici poza”. Bănică a privit cu uimire poza alb-negru, de pe vremea când abia se lansase filmul „Liceenii” şi a ţinut să o cunoască pe mama gemenilor.

Copleşită de emoţii, Marina Forţu a urcat pe scenă şi a primit mai mult decât autograful pentru care a aşteptat 26 de ani: un pupic pe obraz din partea idolului ei! S-a simţit fost onorată şi fericită, strângând la piept poza!

„Aţi fost foarte buni!”

Momentul muzical al trupei R-Twins a fost însă minunat. Cu o simplă chitară, cu zâmbetul mereu pe buze şi două voci speciale, Răzvan şi Radu au cucerit atât publicul cât şi juriul. Entuziasmat, Bănică s-a ridicat în picioare şi a strigat: „Bravo, măi fraţilor! Fraţilor, asta vreau să văd la X Factor: fraţi ca voi! Aţi fost buni! Aţi fost foarte buni şi răspunsul meu este Da!”. Delia le-a oferit şi ea tot un „Da”, iar Brenciu le-a spus „Bun venit la X Factor”, şi un „Da”!

„Când au deschis amândoi vocile, a fost X Factor! Ăla e X Factor! Cred că ei merg departe! Aş vrea să punctez lucrul acesta chiar dacă mama lor avea o fotografie de acum 26 de ani cu Ştefan”, a mărturisit apoi Horia Brenciu.

„Nu m-a impresionat atât de tare faptul că mama lor a venit cu o poză de a mea din ’87 sau ’88 – nici nu mai număr anii! – dar puştii au fost senzaţionali!”, a conchis încă o dată Bănică.

Cu trei „DA”, Radu şi Răzvan Forţu s-au calificat în etapa următoare. Şi le dorim din toată inima să-i calce pe urme gălăţeanului Florin Ristei care a câştigat anul trecut trofeul X Factor. Forţa, fraţii Forţu!

viata-libera.ro

Posted

Prinţesa Anastasia, din Galaţi la X Factor

Desculţă, îmbrăcată într-o superbă rochie albă, de prinţesă, cu diademă pe cap, frumoasa Evghenia Burnusuz a dus pe scena X Factor minunata poveste a Anastasiei, ultima descendentă a familiei Romanov, interpretând emoţionant „Once Upon A December”, varianta în limba rusă. Născută dintr-o mamă transnistreană şi un tată moscovit, Evghenia este PR în Galaţi. A ajuns în România în 1998, într-o vacanţă de Revelion şi s-a îndrăgostit de ţara noastră, dar şi de un român, Dan. Ştefan Bănică a fost uimit să afle că este deja mămică: are deja doi băieţi, unul de 14 şi celălalt de cinci anişori, şi că a împlinit 33 de ani, deşi nu arată mai mult de 20.

„Copiii mei sunt viaţa mea, pentru ei trăiesc, pentru ei zâmbesc, pentru ei mă lupt. Ei îşi doresc să cânt, iar asta mă face şi mai puternică”, a mărturisit Evghenia îmbrăţişându-şi copiii pe Faleza Dunării.
Pentru că a fost mereu pasionată de castele şi de basme, concurenta a venit să cânte o poveste. Cu o voce suavă şi multă delicateţe, a reuşit să creeze o atmosferă specială care a fermecat şi publicul şi juriul.
„A fost ca o poveste. M-am simţit ca un copil”, a mărturisit Delia. „E clar! Ai acel fior rusesc, ai sensibilitate şi mi-ai captat atenţia”, a spus Bănică. Cu trei de "DA", frumoasa Evghenia merge în etapa următoare la X Factor! Noi îi dorim succes.

viata-libera.ro

Posted

Evghenia, gălăţeanca de la X-Factor, nu e străină de lumea muzicii

Săptămâna trecută, la emisiunea X-Factor de la Antena 1, juriul a fost impresionat de o concurentă din Galaţi, Evghenia Burnusuz, originară din Republica Moldova - zona Transnistriei. Aceasta a interpretat varianta în limba rusă a cunoscutei melodii „Once Upon in december”, de pe coloana sonoră a filmului de animaţie Anastasia.

Pentru cei care nu ştiu, Evghenia nu este străină de scena muzicii din România. La începutul anilor 2000, ea forma la Galaţi trupa Soul, împreună cu Alin, după care a fost componentă a trupei Elegance, la casa de producţie a lui Costi Ioniţă. A urmat pentru Evghenia o carieră solo sub numele de Sensi, primul ei videoclip fiind piesa „La da di la da da”, alături de trupa M.69 (http://www.youtube.com/watch?v=j1SSwLVLv80). După Sensi a urmat numele de Missy Eve. Acum se numeşte simplu, Evghenia şi concurează la X-Factor. Îi dorim succes în continuare!

presagalatibraila.com

• 4 weeks later...
Posted

Gălăţeanca Adelina Damian a cucerit juriul de la X Factor

Adelina Damian, o gălăţeancă de 21 ani, a cucerit vineri seară juriul de la show-ul TV „X Factor”.

Brenciu, Delia şi Bănică jr. au fost pur şi simpli vrăjiţi de naturaleţea şi talentul Adelinei, care a venit în faţa lor cu o interpretare proprie a piesei „În lipsa mea” a lui Smiley. Brenciu a spus la finalul audiţiei:„“Până acum în concurs nu am avut tipul tău de interpretă, sexy mama, din acest motiv spun ‘Da’! Dar dacă treci, nu te baza pe chestia asta!”. Horia Brenciu a scos-o în braţe pe frumoasa concurentă de pe scenă, după ce şi-a primit verdictul: trei de ‘Da’.

Talentul şi pasiunea pentru muzică au fost moştenite de Adelina de la mama ei, care era cursantă la Şcoala de Arte din Galaţi, la clasa de canto. La şapte ani a înscris-o şi pe ea şi, astfel, muzica a cucerit-o încetul cu încetul. Profesori de canto i-au fost Sofia Şerban şi regretatul Ion Şerban. De asemenea, o contribuţie în evoluţia ei artistică a avut-o şi un bun prieten de-al Adelinei, Andu, alături de care a avut o primă colaborare muzicală. Mult success Adelinei Damian la viitoarele etape de la X Factor!

presagalatibraila.com

Posted

Gemenii Forţu: "Dorim să ducem Galaţiul în finala X Factor"

Într-un top al celor mai votaţi concurenţi la X Factor, gemenii gălăţeni Radu şi Răzvan Forţu, adică trupa R-Twins, ocupă locul 7 din 90 de participanţi. Voturile publicului ar putea conta astăzi, când juriul va începe selecţia concurenţilor, păstrându-i doar pe cei mai buni dintre cei buni. Pentru că se anunţă „măcel”, şi pentru că R-Twins merită să facă spectacol la X Factor, vă oferim, în exclusivitate, un interviu cu gemenii Forţu.

- Cine este R-Twins?
- R-Twins sunt gemenii Radu şi Răzvan Forţu, din Galaţi. Anul acesta am împlinit 18 ani şi suntem elevi în clasa a XII-a la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin”, unde studiem chitara, pianul şi... multă teorie muzicală.

- Cum şi când a început traseul vostru muzical?
- Muzica a intrat în viaţa noastră pe la 5 ani, când am început antrenamentele de dans sportiv la clubul “Fantezia”. La 7 ani, ne-am hotărât să studiem pianul, la Palatul Copiilor, apoi am continuat cu trei ani de canto, la clasa de muzică uşoară de la Centrul Cultural “Dunărea de Jos”. La 10-11 ani, adică din clasa a V-a, ne-am înscris la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin”, unde am început şi studiul la chitară clasică. A fost cea mai bună alegere, pentru că acest liceu ne-a deschis porţile spre o carieră artistică.

- Care au fost cele mai importante momente din cariera artistică?
- Participarea la multe spectacole, emisiuni TV, filme muzicale, concursuri, festivaluri, turnee, atât în ţară, cât şi în Germania, Italia etc. ne-a oferit numeroase satisfacţii. Acestea ne-au motivat să mergem mai departe, să ne autodepăşim. De la an la an, am câştigat experienţă, am învăţat că performanţa se obţine prin muncă, iar succesul nu se măsoară în diplome, medalii, premii şi trofee, ci în aplauzele publicului. Cel mai important lucru pentru noi este să câştigăm dragostea şi aprecierile celor pentru care muzica este o artă, dar şi ale celor pentru care muzica este un mod de-a trăi sau un balsam pentru suflet.

- Ce reprezintă pentru R-Twins participarea la X Factor?
- În primul rând, o şansă unică de a lucra cu profesionişti de primă clasă. Acest lucru ne onorează, dar ne şi obligă să facem lucruri de calitate. Ne-am dorit, încă de când am urmărit primul sezon, să urcăm pe această scenă “incendiară”, pentru a “înflăcăra” sufletele oamenilor şi pentru a demonstra tuturor că avem… mai mult decât voce. Sperăm, de asemenea, să fie o rampă de lansare a trupei R-Twins în lumea muzicală de calitate.

- Din echipa cărui mentor v-aţi dori să faceţi parte?
- Mentori? Îi vrem pe toţi… Sunt extraordinari! Sunt muzicieni cu o vastă cultură muzicală şi experienţă în domeniu cât cuprinde… Au stiluri diferite şi de la fiecare am avea de învăţat multe, foarte multe lucruri… Totuşi, avem o simpatie aparte pentru Delia. E minunată, din toate punctele de vedere! Ţinând cont şi de faptul că a mai lucrat cu grupuri, cred ca ea ar fi mentorul potrivit pentru noi. Dar nu noi ne alegem mentorii… Sperăm din tot sufletul să avem ocazia să lucrăm cu oricare dintre ei.

- Ce le transmiteţi gălăţenilor?
- Când eram mici, cântam peste tot, cu mult drag, melodia “Oraşul de la Dunăre”. Am fost tot timpul mândri că suntem gălăţeni şi ne dorim din suflet să ducem Galaţiul în marea finală, aşa cum a făcut anul trecut Florin Ristei, pe care-l admirăm foarte mult. Ar fi o mare onoare pentru noi să-i călcăm pe urme! Vrem să aducem din nou bucurie în sufletele gălăţenilor şi sperăm să-i facem mândri de noi. Suntem conştienţi de faptul că în concurs sunt multe voci foarte bune, dar credem în şansa noastră. Ne dorim ca toţi gălăţenii să ne fie alături, pentru că noi cântăm cu sufletul, în primul rând, pentru ei.

viata-libera.ro

Posted

Gemenii Forţu, în echipa Deliei la X Factor

* Trupa R-Twins, preferata lui Ştefan Bănică

Pe lista scurtă a concurenţilor care se vor lupta să ajungă în galele X Factor se află trei gălăţeni: gemenii Forţu şi Alexandra Crişan

Cea mai arzătoare dorinţă a gemenilor Radu şi Răzvan Forţu, componenţii trupei R-Twins, s-a împlinit! Vor merge mai departe la X Factor şi, mai mult, o vor avea mentor pe Delia! Ea va fi, însă, cea care va hotărî, vinerea viitoare, cât de departe vor merge R-Twins în concurs.
Vineri, la ceas târziu de noapte, audiţiile X Factor s-au încheiat la Antena 1. Juriul format din Delia, Ştefan Bănică Jr. şi Horia Brenciu, a trebuit să tragă linie şi să aleagă din miile de participanţi câte 14 pentru fiecare categorie: sub 20 de ani, peste 20 de ani şi grupuri.

Pe lista grupurilor, primii nominalizaţi pe lista scurtă a celor 14 au fost gemenii gălăţeni Radu şi Răzvan Forţu. „Grupul meu preferat este format din cei doi gemeni din Galaţi, R-Twins. Mi-au plăcut foarte tare!”, a spus Bănică. La acel moment nu ştia nici el, nici Delia şi Brenciu care va fi grupa la care vor deveni mentori.
Abia după selecţie, Delia a aflat că de ceea ce i-a fost frică n-a scăpat: va îndruma grupurile! Showmanul Brenciu se va ocupa de concurenţii sub 20 de ani, iar rock-starul Bănică de cei de peste 20 de ani.

Încă de la începutul acestui sezon, Delia a spusese şi repetase de nenumărate ori că nu vrea să lucreze cu grupurile, pentru că e mult prea dificil: “E de muncit foarte mult cu ei. Responsabilitatea asta trebuie să stea pe umerii unui om puternic, cu un cuvânt greu de spun. Cineva trebuie să îi ia şi să aibă răbdare cu ei, iar eu nu sunt cel mai bun pedagog”.
Trecând peste rezervele ei, suntem siguri că va face o treabă excelentă cu gemenii gălăţeni R-Twins.
Am mai remarcat că printre concurenţii intraţi pe lista celor 14 de la grupa plus 20 de ani se află şi o gălăţeancă, Alexandra Crişan, aleasă tot de Ştefan Bănică. „Mi se pare super-timbru! Simt în ea că se poate dezvolta mult mai mult decât a arătat. E în maşină şi stă cu piciorul pe acceleraţie dar nu atinge acceleraţia”, a spus Bănică, mentorul ei.

Succes Alexandra! Succes R-Twins!

viata-libera.ro

Posted

Trupa gălăţeană R-Twins trece mai departe la X Factor

* Abia ce şi-a câştigat locul la X Factor, trupa R-Twins va trebui să treacă, în această seară, un alt examen greu: un duel cu trupa Black & White

Gemenii gălăţeni R-Twins, Radu şi Răzvan Forţu, şi-au câştigat, vineri noaptea, locul în concursul X Factor, în echipa Deliei, după ce au interpretat excepţional piesa "With You" din repretoriul lui Chris Brown. Emoţiile şi tensiunea au fost copleşitoare! Fraţii Forţu au intrat ultimii pe scenă şi au asistat, din culise, la succesul sau eliminarea din competiţie a celor 13 trupe dinaintea lor.

Potrivit regulamentului, Delia trebuia să aleagă din cele 14 grupuri doar şase şi, în orice clipă, cei care erau siguri că vor merge mai departe la X Factor puteau fi eliminaţi pentru ca alţii să le ia locul.
Când le-a venit rândul să dovedească tot ce pot din punct de vedere artistic, toate cele şase locuri din echipa Deliei erau ocupate. Şi ca să rămână în competiţie R-Twins erau obligaţi să fie mai buni decât oricare dintre cei şase, şi să provoace o eliminare din competiţie.

De la Bănică pentru doamna Forţu

Tonici, mereu zâmbitori, fraţii Forţu au urcat pe scenă, iar Ştefan Bănică Jr. şi-a amintit de momentul lor de la audiţii. Atunci, băieţii l-au rugat pe rock-star să le dea un autograf pentru mama lor. Mare fană a lui Bănică, doamna Forţu cumpărase fotografia în urmă cu 26 de ani, când Bănică avusese un spectacol la Galaţi. Numai că până să obţină mult dorita semnătură, Bănică plecase. Vedeta a acceptat să semneze fotografia, ba mai mult, a îmbrăţişat-o pe mama gemenilor. Acum Delia a avut curiozitatea să întrebe: „Ce-a zis tati când a luat-o Ştefan pe mami în braţe?” – „Păi, tati s-a cam supărat”, a fost replica gemenilor. „S-a supărat? Hai să mă duc s-o mai iau o dată în braţe, ca să se supere de tot”, a spus Bănică şi s-a ridicat de la masa juriului pentru a coborî în sală şi a-i oferi o îmbrăţişare doamnei Forţu. „Tati, nu te supăra, ne leagă o veche prietenie!”, a subliniat Bănică.

Spectacol

„Aveţi mare grijă ce faceţi!”, a fost ultimul sfat al Deliei înainte de spectacolul gemenilor. Radu şi Răzvan, în vârstă de 18 ani, au cântat impecabil piesa lui Chris Brown. Bănică a remarcat chimia vocilor lor şi faptul că au un potenţial foarte mare. „Sunteţi singurul grup din echipa Deliei care a făcut şi terţă şi octavă, ceea ce mi se pare, pentru tinereţea voastră, extraordinar de bine! Îmi place şi v-aş oferi, cu siguranţă, un loc în echipă”, le-a spus Horia Brenciu. În timp ce sala scanda „Să stea! Să stea!”, cerând ca gemenii să rămână la X Factor, Delia şi-a anunţat decizia: „În seara asta îmi asum încă un risc şi vă spun că rămâneţi! Au sunat impecabil vocile lor!”. Numai că, pentru a le face un loc în echipă, artista a trebuit să renunţe la o trupă. Momentul a fost foarte greu, iar cei eliminaţi, trupa Studio 7 au primit îmbrăţişarea gemenilor şi întregii echipe a Deliei.  
Bătălia nu s-a terminat! Pentru a ajunge în galele live, în această seară, R-Twins va trebui să treacă un alt examen greu: un duel cu trupa Black & White din Slobozia. Baftă, R-Twins!

viata-libera.ro

Posted

Alexandra Crişan l-a făcut să plângă pe Ştefan Bănică

Pur şi simplu răscolitoare, aşa a fost interpretarea Alexandrei Crişan, originară din Galaţi, care a cântat vineri noaptea, la X Factor, piesa "Angel" din repertoriul Sarah McLachlan. Alexandra, în vârstă de 23 de ani, a cântat cu gândul la tatăl său, pe care l-a pierdut pe când ea avea doar 13 ani. De dragul lui, a renunţat la muzică şi s-a apucat de Drept, pentru a împlini dorinţa părintelui: să devină notar.

La audiţiile X Factor, Alexandra Crişan a cântat „Purple rain” şi a cucerit juriul, publicul şi întreaga ţară. Momentul acesta i-a schimbat viaţa: „Nu pot să renunţ la muzică. Sunt îndrăgostită iremediabil de muzică şi am o satisfacţie uriaşă atunci când cânt şi mai ales după ce cânt, când ascult aplauzele. Sunt dependentă de aplauze! X Factor mi-a schimbat viaţa”, a mărturisit artista înainte de a urca pe scenă.
Prima grijă a lui Ştefan Bănică, mentorul ei, a fost să o întrebe dacă a lăsat hârţoagele notariale la o parte, iar Alexandra a confirmat. Gălăţeanca a mărturisit că a ales să cânte „Angel” pentru că este o piesă foarte dragă sufletului ei, o piesă cu care transmite foarte multe emoţii. Însă Bănică a intuit adevăratul motiv: „Exisă o piesă, pe unul dintre albumele mele, care se numeşte „Lui”, şi care e dedicată tatălui meu, după ce s-a dus. Presupun că piesa Angel vrei să i-o cânţi tatălui tău”.
Spectacolul a fost unul răvăşitor! Bănică, şi nu numai, avea ochii în lacrimi. „Iar ai sunat ca o voce de înger”, i-a spus Delia.
„Când a deschis gura şi a scos primele note, mi s-a făcut pielea de găină. Are un timbru fantastic şi o căldură în glas. Un timbru pe care nu-mi amintesc să-l fi întâlnit în ani şi ani de zile! Emoţia se întâlneşte foarte rar! Când dă drumul la voce să creeze o lume! Tatăl tău acolo e mândru de tine! Ai un mare dar de la Dumnezeu”, i-a spus Ştefan Bănică oferindu-i şansa de a rămâne în concurs.
Selecţia, însă, nu s-a încheiat! În această seară vom afla dacă Alexandra îşi va păstra locul în echipa lui Bănică. Îi ţinem pumnii.

viata-libera.ro

Posted

Gălăţeanca Alexandra Crişan l-a făcut din nou să lăcrimeze pe Ştefan Bănică

Alexandra Crişan, în vârstă de 23 de ani, originară din Galaţi, a oferit un nou moment tulburător pe scena X Factor, la cea mai dură probă a concursului Antenei 1 – duelurile. A spart gheaţa acestei probe şi l-a făcut din nou pe mentorul ei, Ştefan Bănică, să o asculte cu privirea înlăcrimată. În culise, o altă concurentă a plâns pur şi simplu de emoţia interpretării gălăţencei. Trebuie spus că Alexandra a reuşit de două ori, sâmbătă, să-l convingă pe Bănică s-o păstreze în echipa lui.

În prima etapă a selecţiei, Alexandra a reuşit să intre pe lista extrem de scurtă a celor şase concurenţi din echipa celor peste 20 de ani, coordonată de Ştefan Bănică. Din cei şase, rock-starul a trebuit să aleagă doar trei cu care va merge în galele live. Pentru a rămâne în concurs, Alexandra a trebuit să o înfrunte pe Iuliana Dobre, o altă concurentă la fel de puternică. Duelul lor a fost o combinaţie uluitoare între sensibilitatea, calmul şi emoţia din glasul Alexandrei, şi vulcanul de energie, veselie şi forţă rock al Iulianei Dobre.

„Alexandra are un timbru senzaţional! Senzaţional! Mi se pare cel mai personal timbru din tot ce am auzit”, a mărturisit Bănică înainte de momentul artistic al Alexandrei. Gălăţeanca a cântat incredibil piesa lui Adele - "One And Only".

La final, cu ochii scăldaţi în lacrimi, Bănică i-a mărturisit: „O să-ţi spun doar atât: atunci când cânţi, devii mai frumoasă!”.

Dar nici Iuliana nu s-a lăsat mai prejos şi a umplut scena cu un moment de rock veritabil, amintindu-ne de regretata Laura Stoica. „Amândouă aţi făcut faţă cu brio acestui nivel. Nu am ce să vă reproşez niciuneia dintre voi. Alexandra, barometrul este pielea de găină de la prima notă! Este foarte greu ce-am să fac acum. Cea cu care voi merge mai departe este Alexandra Crişan!”, a anunţat Bănică după un copleşitor moment de gândire.

„Am încredere în intuiţia mea. Alexandra n-a făcut nimic demonstrativ! Vine totul dinăuntru! Toată viaţa mea am ales cu inima”, a explicat Ştefan Bănică.

Îi ţinem pumnii Alexandrei şi îi dorim s-o vedem în finala X Factor!

viata-libera.ro

Posted

Gemenii Forţu fac spectacol. Delia e convinsă: „Aş putea să câştig X Factor cu R-Twins”

Trupa gălăţeană R-Twins, formată din gemenii Radu şi Răzvan Forţu în vârstă de 18 ani, va urca pe scena Antenei 1 în galele live ale concursului X Factor. Tinerii artişti au trecut cu brio de duelul de sâmbătă seara şi şi-au învins adversarii din trupa „Black & White”. Dincolo de energia, zâmbetul şi veselia cu care au interpretat piesa lui  Bruno Mars - "The Lazy Song" - aleasă pentru că sunt leneşi - fraţii Forţu au avut la ei un talisman norocos: busuiocul sfinţit dăruit de mama lor care îi urmărea emoţionată din culise.

„Mama este mai credincioasă - nu că noi n-am fi! - ne-a dat busuioc sfinţit. Acest busuioc, zice mama, ne va duce în galele live. Noi sperăm să fie adevărat. Busuiocul e chiar mama!”, au mărturisit gemenii înainte de a urca pe scenă. Generoşi, au oferit din busuiocul lor şi altor trupe intrate la duel.

În vreme ce adversarii lor îi priveau cu oarecare infatuare, convinşi că-i vor învinge, fraţii Forţu au dovedit mult fairplay şi le-au urat „Baftă!”. Gemenii au urmărit cu emoţie, de la marginea scenei, momentul artistic al trupei Black & White.

„Avem o singură carte pe asta trebuie s-o jucăm!”, au mai spus gemenii înainte de a se dezlănţui pe scenă. Au fost relaxaţi, veseli, haioşi, naturali, pe scurt, au făcut spectacol!

Momentul jurizării a fost apăsător. „Black & White - foarte buni, timbru interesant, atitudine bună, mult mai multă maturitate! Ce decid e foarte important!”, a spus Delia, care i-a fiert şi ne-a fiert în suc propriu până şi-a anunţat decizia.

„Cred că aş putea să câştig X Factor cu… R-Twins! Aşa cred! Asta simt! Gemenii, superbi! Te fac să te îndrăgosteşti de ei! Te ţin în faţa televizorului. Recunosc cu mâna pe inimă că şi eu m-am îndrăgostit de ei!”, a anunţat vedeta.

În culise, explozie de bucurie! „Şi pentru mama e un vis, pentru că ea trăieşte prin noi. Mama e mare fană X Factor şi ne zice că îşi doreşte mai mult ca noi să câştigăm, dar ea nu ştie cât de mult ne dorim noi”, au spus fericiţi Radu şi Răzvan Forţu.

Suntem mândri de gălăţenii noştri şi le ţinem pumnii în gale. Să-i vedem în finala X Factor!

viata-libera.ro

Posted

R-Twins, cea mai simpatică trupă de la X Factor

Acesta este trofeul pe care, fără îndoială gemenii gălăţeni Radu şi Răzvan Forţu, care formează trupa R-Twins - l-au câştigat vineri noaptea, la X Factor. „Talentaţi, frumoşi, iubibili”, după cum i-a prezentat mentorul lor, Delia, tinerii în vârstă de 18 ani au făcut spectacol şi pe scena Antenei 1, în prima gală live, dar şi în casa X Factor.

Unul verde, unul albastru de Voroneţ

Pentru că nu reuşea să-i deosebească la repetiţii, Delia le-a cerut gemenilor să-şi scrie numele pe ei. Degeaba Radu a încercat să-i vândă un pont - el are părul mai scurt şi un cercel în ureche, decizia vedetei a fost necruţătoare: să le vopsească părul în culori diferite: „Pe tine vreau să te văd verde, iar pe tine albastru de Voroneţ”, spre disperarea lui Radu, care nici nu vroia să audă de vopsit, dar era de acord ca fratele lui să fie vopsit de două ori. Nici măcar mama lor nu le-a sărit în ajutor spunându-le telefonic: „Nu mai sunteţi băieţii mamei, până la Crăciun sunteţi băieţii lui X Factor”.

În vreme ce pentru ceilalţi par identici, fraţii Forţu se simt diferiţi: „Noi ne vedem ca două persoane foarte diferite. Ne completăm. Nu suntem unul şi acelaşi, chiar ne completăm şi formăm un tot perfect!”

Cu toată schimbarea de look, gemenii au avut la ei nelipsitul talisman: busuioc sfinţit.

Dana lui Ristei sau Dana fraţilor Forţu?

Pentru că prima gală live X factor a fost una românească, gemenilor le-a cam căzut faţa când au aflat că vor câta piesa „Dana”, lansată de gălăţeanul Florin Ristei, câştigătorul de anul trecut al X Factor, pe vremea când cânta în trupa „Amicii”. „Ristei o cânta la 13 ani şi noi avem 18! Până la urmă Dana noastră e mai bună decât Dana lui!”, s-au bucurat R-Twins.

După explozia de energie de pe scenă, Ştefan Bănică era entuziasmat: „Băi, ăştia au nişte feţe… mor când îi văd! De  când v-am văzut pentru prima oară, pentru mine, voi doi sunteţi refreshment. De câte ori îi văd, pentru mine asta înseamnă: forţă şi prospeţime. Eu v-aş fi lăsat la fel, ca să nu ştiu care-i unul şi care-i celălalt. Una peste alta mie mi-aţi transmis din nou energie, aveţi faţă de live!”.

Horia Brenciu le-a lăudat coregrafia şi nu numai: „Din punctul meu de vedere sunteţi bestiali. Mă bucur că sunteţi în concurs şi m-aş bucura să vă voteze şi telespectatorii”.

„Aţi fost delicioşi, aşa cum vă ştiu! Sper ca piesa asta care are legătură cu Ristei să vă poarte noroc. Ştim cu toţii ce s-a întâmplat cu Ristei, a câştigat X Factor. Unde n-ar da Dumnezeu să se întâmple acelaşi lucru!”, a spus Delia după momentul lor artistic.

Duelul

Deşi nu au părăsit scena înainte de executa complicata coregrafie a dansului victoriei, haioşii gemeni nu au obţinut, din păcate, suficiente voturi din partea publicului. Aşa că au ajuns la duel cu trupa „Contrast”. Fără să fim subiectivi, o să spunem că R-Twins a oferit un nou moment original, în stil propriu, cu melodia interpretată de Magic! - Rude. Şi au ridicat publicul în picioare!

Mărturisind că i se pare nedrept să aleagă între două grupuri total diferite, unul serios, celălalt plin de veselie şi haios, Delia a ales să continue la X Factor cu trupa „Contrast”.

„Cred că R-Twins merită un premiu din partea noastră - cea mai simpatică grupă de la X Factor”, a punctat Horia Brenciu.

Chiar dacă drumul la X Factor s-a încheiat, important este că fraţii Forţu ne-au vrăjit pe toţi cu energia lor, cu talentul, vocile lor şi mai ales cu felul lor de a fi. Şi abia aşteptăm să-i vedem pe scenă din nou! Pentru că drumul lor spre succesul muzical va continua!

viata-libera.ro

Posted

Glasul care îţi face pielea de găină. Alexandra Crişan, preferata publiculuila X Factor

Dacă fraţii Radu şi Răzvan Forţu au părăsit competiţia X Factor nu înseamnă că oraşul nostru a dispărut din competiţia celor mai bune voci de la Antena 1. Alexandra Crişan, care a copilărit la Galaţi şi şi-a făcut studiile muzicale la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, a rămas în concurs graţie voturilor publicului pe care l-a cucerit cu o nouă interpretare minunată. În prima gală live, Alexandra a fost preferata telespectatorilor, şi a primit cele mai multe voturi dintre toţi concurenţii din grupa de vârstă peste 20 de ani, grupă al cărei mentor este Ştefan Bănică.

„Binecuvântare şi blestem”

„Un timbru unic, senzaţional, pe care la mare artişti îl recunoşti imediat. Cum deschide gura, ştii cine e! Ea poate face acest lucru, mă emoţionează, de câte ori o ascult. După două secunde mi se face pielea de găină. Atât, nu-mi trebuie mai mult!”, aşa a prezentat-o Ştefan Bănică pe Alexandra. Piesa „Ochii tăi” pe care artista a adus-o pe scena X Factor a fost, pentru ea, deopotrivă, binecuvântare şi blestem. „Binecuvântare din punct de vedere al notorietăţii pe care o are piesa. Pe de altă parte, blestem pentru că este foarte cântată şi o piesă pe care şi-a pus amprenta interpretul ei original”, a mărturisit Alexandra. „Vă rog să o ascultaţi pe Alexandra Crişan şi să vă gândiţi sincer dacă aţi mai auzit în ultimii 15-20 de ani un asemenea timbru”, a mai spus Bănică înainte de a o lăsa pe artistă să cânte.

Dincolo de interpretarea ei incredibilă, de vocea ei excepţională, de emoţia pe care a transmis-o, Alexandra a mai pus ceva în piesă. Ceva din sufletul ei, pentru care cea mai mare durere este pierderea tatălui. Sufletul ei care a trecut prin experienţa unei iubiri cu năbădăi neacceptată de familia ei. Alexandra a ales să continue relaţia, dar în momentul în care partenerul ei a început să devină violent, şi nu mai ştia dacă se apropie de ea să o sărute sau să-i tragă o palmă, a ales să pună capăt relaţiei.

Juriul, în picioare

Juriul X Factor s-a ridicat în picioare şi a aplaudat-o pe Alexandra după momentul ei artistic. Horia Brenciu i-a spus că îi ţine pumnii ca să ajungă până în finală, iar Delia că are un timbru special, pe care nu-l uiţi, şi că momentul ei a fost superb!

„Alexandra, mă ridic în picioare a nu ştiu câta oară când te aud. M-aş ridica în picioare chiar dacă nu ar fi nimeni aici, aş fi numai eu cu tine! Am fost la repetiţii, am stat, m-am uitat la coregrafie, cu tot respectul pentru balerini, sunt excepţionali, dar nu am putut să mă uit la ei pentru că nu mi-am luat ochii de la Alexandra. Ai cântat excepţional, meriţi cu prisosinţă să fii în finală. Ea este Alexandra Crişan şi o să mai auziţi de acest nume!”, a spus Bănică.

„Big Mama” din casa X Factor

Aşteptând ca publicul să voteze, am avut ocazia să o cunoaştem pe „Big Mama”, aşa cum i se spune Alexandrei în casa X Factor. De ce Big Mama? Pentru că prin caracter, prin voce e impunătoare, spun concurenţii. „Fără mine, un bec nu sunt în stare să aprindă!”, a glumit Alexandra care a fost nevoită să le ţină un curs rapid de întrebuinţare a maşinii de spălat. „Eu, şi ca personalitate, semăn foarte mult cu tata. Când e cineva supărat fac puţin pe clovnul să se bucure. Loviturile pe care mi le-a dat viaţa m-au făcut să mă maturizez mai repede”, a mărturisit artista al cărei râs contaminează cu veselie pe oricine.

În final, cu mult după miezul nopţii, Alexandra a aflat că a primit cele mai multe voturi din partea publicului şi că va merge în următoarea gală live. Noi îi ţinem pumnii şi abia aşteptăm să-i auzim din nou vocea.

viata-libera.ro

Posted

Publicul a trimis-o pe gălăţeanca Alexandra Crişan în semifinala X Factor

Alexandra Crişan, concurenta care a crescut în Galaţi şi şi-a făcut studiile muzicale la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, a fost din nou, preferata publicului care, cu mult după miezul nopţii, a decis să o trimită în semifinala X Factor. De data asta vocea ei a avut un „judecător” în plus, pe legenda rockului românesc, Cristi Minculescu. Acesta a venit să-l ajute pe Ştefan Bănică, mentorul Alexandrei, pentru că starul era ocupat cu tradiţionalele sale concerte de Crăciun.

Comparată cu Păuniţa Ionescu

„Sunt puţini oameni care pot face o ţară să amuţească şi să-i asculte atunci când cântă. Următoarea concurentă poate să facă acest lucru cu fiecare melodie: Alexandra Crişan”, a fost prezentarea lui Bănică pentru artista şcolită în Galaţi. Alexandra a făcut din nou spectacol răvăşitor cu piesa lui Jessie Ware - "Say You Love Me".

Încă de la repetiţii, lui Ştefan Bănică i s-a făcut pielea de găină ascultând-o. N-a fost însă, singurul! Cristi Minculescu a avut aceeaşi reacţie! La finalul interpretării de pe scena X Factor, aprecierile au curs.
„Ai arătat perfect, ai cântat perfect, alegerea piesei e foarte buna. Cred că a fost cea mai bună prestaţie a ta la X Factor!”, i-a zis Horia Brenciu. Delia a complimentat-o spunându-i că are inteligenţă muzicală.
Cristi Minculescu i-a comparat vocea cu Mahalia Jackson, Billie Holiday, Aretha Franklin şi Păuniţa Ionescu, dar a subliniat că ea trebuie să rămână Alexandra Crişan!
 „Vreau să cred că în seara asta a cântat pentru străbunica ei care miercuri  împlineşte 101 ani!”, i-a spus Cristi Minculescu.
Lui Bănică, ridicat în picioare, nu i-a mai rămas să spună decât că e gata să stea la coadă şi să plătească bilet ca să-i asculte vocea. Judecătorul suprem, publicul, prin voturile lui, a trimis-o direct în semifinala X Factor.

Noi îi ţinem pumnii şi ne dorim s-o vedem în finală!

viata-libera.ro

Posted

Alexandra Crişan, în finala X Factor

Invincibilă, aşa s-a dovedit a fi Alexandra Crişan la X Factor. Artista care a copilărit şi şi-a făcut studiile muzicale la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi s-a calificat vineri, după miezul nopţii, în marea finală a X Factor. Graţie voturilor primite din partea telespectatorilor, Alexandra Crişan, care a oferit două momente muzicale excepţionale, a trecut cu brio de cele două probe ale semifinalei X Factor.

Jos pălăria!

Alexandra Crişan a fost cea care a deschis show-ul semifinalei X Factor cu un duet extraordinar. A cântat în duet cu CRBL piesa "Empire state of mind", dar într-un mod surprinzător şi original: Alexandra a cântat chiar mai bine decât Alicia Keys, iar CRBL a înlocuit versurile lui Jay-Z cu propria sa partitură rap, nişte versuri menite să ne facă mândri că suntem români.

„Excelent moment!”, a fost comentariul lui Ştefan Bănică, mentorul Alexandrei. Special pentru ea, Bănică a purtat de-a lungul serii o pălărie, pe care şi-a scos-o în semn de respect pentru talentul Alexandrei. Singurul care i-a găsit un cusur a fost Horia Brenciu, care i-a reproşat artistei că fumează.

După runda de voturi care a pus punct primei probe din concurs, Alexandra Crişan a fost, din nou, favorita publicului. Aşa că a urcat din nou pe scenă pentru un alt moment plin de emoţie marca Alexandra Crişan.

Tatuaj cu Bănică

Alexandra Crişan i-a spus mentorului ei că, dacă o lasă să cânte ce piesă vrea ea, îşi face tatuaj cu Ştefan Bănică. Acum ce mă fac eu că mi-a acceptat?! O să-mi fac semnătura lui”, a povestit cu umor Alexandra. Şi, după cum avea să recunoască şi Horia Brenciu, Bănică a avut perfectă dreptate să aibă încredere în ea şi să o lase să cânte o piesă care o caracterizează: „Natural Woman“, din repertoriul cântăreţei Aretha Franklin.

„Mi-aş dori foarte tare ca Alexandra Crişan să ajungă la sufletul fiecărei femei, şi nu numai!  O să vedeţi forţă, determinare şi mai ales un timbru fără egal: Alexandra Crişan”, a fost prezentarea lui Bănică pentru cea de-a doua piesă. Şi artista i-a oferit un nou motiv să-şi scoată din cap pălăria!

„Alexandra, îţi mulţumesc că m-ai făcut să mă simt femeie”, a fost mărturisirea Deliei după interpretarea tulburătoare a gălăţencei.

„Eu vreau să cânt pentru oameni şi în momentul în care văd că oamenii aleg vocea mea nu pot să fiu decât fericită şi bucuroasă că ceea ce fac eu place oamenilor!”, a mărturisit Alexandra. Şi publicul, cucerit de vocea ei, i-a dăruit voturile lui şi a trimis-o în Marea Finală!

Noi o felicităm şi-i ţinem pumnii să câştige X Factor. MERITĂ!

viata-libera.ro

Posted

Gălăţeanca Alexandra Crişan, locul 2 în finala X Factor

„Fără supărare, pentru mine, câştigătoarea X Factor este Alexandra Crişan!”, a fost declaraţia lui Ştefan Bănică după ce concurenta care a copilărit şi şi-a descoperit şi cultivat talentul muzical în Galaţi, a pierdut la mustaţă în finala concursului de la Antena 1.

Bănică, mentorul Alexandrei, a elogiat în repetate rânduri vocea unică a artistei subliniind că singurul cadou pe care şi-l doreşte de ziua lui onomastică ar fi ca ea să câştige X Factor. Voturile publicului au hotărât, însă, că premiul cel mare îi aparţine concurentei îndrumate de Horia Brenciu, Adina Răducan, în vârstă de 16 ani. Chiar dacă a pierdut duelul muzical final, Alexandra a făcut spectacol inegalabil în ultima gală a X factor.

„Mai frumoasă”

Monica Anghel, Mirabela Dauer, CRBL, Aurelian Temişan, Mihai Petre, Marcel Pavel, Connect-R şi soţia lui Misha sunt doar câteva dintre vedetele care au susţinut-o pe Alexandra în marea finală, îndemnând publicul să o voteze. Prima piesă cântată de Alexandra a fost una, deopotrivă plină de sensibilitate, dar şi de forţă: „Mai frumoasă”. A fost un omagiu adus Laurei Stoica, interpreta originală a melodiei, dar şi un mesaj pe care, crede Alexandra, toate femeile ar trebui să-l primească de la partenerul lor. Timbrul Alexandrei a fost pus în valoare mai mult ca niciodată, iar ochii lui Ştefan Bănică s-au umplut de lacrimi încă o dată.

Vals cu Bănică

„E o mare bucurie, Alexandra, să pot cânta cu tine pe aceeaşi scenă”, a spus Bănică înaintea unul alt moment special. Alexandra şi mentorul ei şi-au împletit vocile într-un duet minunat cu piesa „Strânge-mă în braţe”. Au fost sensibili, romantici, emoţionanţi! „Nu m-am gândit niciodată că o să cânt această piesă, pe care am compus-o acum cinci ani, la un concurs cu o voce ca a ta. Mulţumesc pentru că mi-ai înnobilat piesa”, a spus Bănică mândru la sfârşitul interpretării. Alexandra a primit în dar, în Ajunul Crăciunului, de la mentorul ei, un set fular şi fes, dar şi un disc de vinil cu piesa pe care au cântat-o împreună. „Orice s-ar întâmpla eşti şi vei fi un artist adevărat!”, a fost mesajul pe care Ştefan Bănică l-a scris pe coperta discului.

Duelul final

După prima rundă de voturi, au rămas să se lupte pentru premiu doar Alexandra şi Adina. Din nou, am avut parte de un spectacol răvăşitor. „Aceasta poate să fie povestea oricui”, a mărturisit Alexandra pe primele acorduri ale piesei lui Adele „Someone Like You” pe care a cântat-o senzaţional. Mai mult ca niciodată, a trăit fiecare vers, smulgându-i lacrimi mentorului său. Până şi Horia Brenciu, care trebuia să-şi susţină propria finalistă, a lăudat-o şi i-a atras atenţia: „Să nu care cumva să te faci notar, fată, că îţi dau o mamă de bătaie soră cu moartea!”, aluzie la faptul că Alexandra a renunţat la muzică pentru a deveni notar, aşa cum visa tatăl ei, pe care l-a pierdut când avea doar 13 ani.

Şi chiar dacă nu a câştigat X Factor, Alexandra Crişan este cu siguranţă o voce pe care trebuie să o mai ascultăm! Succes, Alexandra!

viata-libera.ro

• 3 months later...
Posted

Preselecţie X Factor la Galaţi, pe 8 mai

A cincea ediţie a show-ului X Factor va începe în această toamnă, la Antena 1. Pregătirile sunt în toi pentru preselecţiile care vor aduce la audiţiile cu juriul pe cei mai buni concurenţi, gata să arate că deţin factorul X. Startul îl dă Craiova în această duminică, pe 26 aprilie, urmând ca preselecţiile să se încheie pe 16 mai la Chişinău. În tot acest interval, echipa X Factor va bate ţara în lung şi-n lat în căutarea celor care merită să ajungă la audiţiile cu juriul, iar cei care nu se vor putea prezenta într-unul din oraşele în care se organizează preselecţii pot veni direct la Bucureşti, pe 10 mai.

Înscrierile pentru X Factor se pot face online, completând formularul de pe platforma http://xfactor.a1.ro/casting/, iar preselecţiile vor avea loc în următoarele oraşe:

- Craiova, pe 26 aprilie, la Universitatea Craiova (str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 13).

- Sibiu, pe 28 aprilie, la Hotel Apollo Hermannstadt (str. Nicolae Teclu, nr. 14).

- Arad, pe 30 aprilie, la Hotel Parc (str. General Dragalina, nr. 25).

- Cluj, pe 2 mai, la Hotel Restaurant Univers T (str. Alexandru Vaida Voievod, nr. 53-55).

- Iaşi, pe 5 mai, la Hotel Astoria (Str. Lăpuşneanu, nr. 1).

- Galaţi, pe 8 mai, la Faleza Hotel by Vega (str. Roşiori, nr. 1).

- Bucureşti, pe 10 mai, la Universitatea Româno-Americană (Bd. Expoziţiei, nr. 1B, sector 1).

- Chişinău, pe 16 mai, la Hotel Cosmos (Bd. Constantin Negruzzi, nr. 2).

romanialibera.ro

• 4 months later...
Posted

Gălăţeni, la X Factor. Votaţi-o pe Ştefana Lepădatu!

În această seară, de la ora 20,30, aveţi toate motivele să vă uitaţi la X Factor, pe Antena 1, unde va concura gălăţeanca Ştefana Lepădatu, absolventă a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”. Şi dacă vocea ei vă va convinge o puteţi ajuta să meargă mai departe în competiţia care, se ştie, este mai mult decât voce. Cum?

„Cel de-al cincilea sezon X Factor are cel mai mare juriu din România. Votaţi-mă în marea premieră a audiţiilor X Factor, pentru a trece în etapa următoare”, este mesajul pe care gălăţeanca Ştefana Lepădatu şi l-a postat pe Facebook.

În acest sezon telespectatorii au un cuvânt greu de spus, în privinţa concurenţilor, alături de membrii juriului Horia Brenciu, Delia şi Ştefan Bănică. Potrivit Antena 1, anul acesta, pentru a trece de etapa audiţiilor cu juriul, concurenţii trebuie să obţină trei de „DA”. Dintre aceştia, telespectatorii îşi pot vota în fiecare săptămână favoriţii, astfel că cel care adună cele mai multe voturi ajunge direct în prima gală live şi se salvează de Bootcamp. Votul se va face cu ajutorul unei aplicaţii speciale, X Factor Romania, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicaţii al telefonului.

Aveţi doar 24 de ore s-o votaţi pe Ştefana şi s-o ajutaţi să meargă mai departe la X Factor!

viata-libera.ro

Posted
Sezonul cinci al show-ului „X Factor“ a debutat la Antena 1 cu apariţii inedite, dar şi cu talente muzicale care merită luate în seamă.
Ştefana Lepădatu şi-a adus pe scena concursului flautul cu care a îmbinat versurile piese „When I See You Again“. Pentru talentul şi sensibilitatea ei, Ştefana a răsplătită cu trei de „Da“. „E ca un bibelou care cântă superb“, a apreciat Horia Brenciu.
Nedelcu Adam, din Galaţi, i-a împrumutat lui Brenciu piesa „Septembrie, luni“ pentru a-şi demonstra talentul muzical pe scena „X Factor“. „Mă aşteptam la orice dar nu la piesa asta. Iar jocul tău cu ochiul, cu buza... Am lansat piesa asta acum şapte ani, dar sună mai fresh ca oricând“, l-a apreciat Brenciu. Adam a trecut mai departe cu trei de „Da“.
adevarul.ro
Posted

O absolventă a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” i-a fermecat pe juraţii XFactor

Gălăţeanca Ştefana Lepădatu (18 ani) a participat aseară (joi, 17 septembrie) la show-ul de televiziune XFactor. Adolescenta a ajuns la preselecţiile XFactor datorită insisitenţelor prietenilor ei. Cu flautul care îi poartă noroc, concurenta i-a fermecat cu talenul şi sensibilitatea sa pe cei trei juraţi, care s-au declarat hipnotizaţi.

„Zâna bună” de la X Factor, aşa cum este ea numită, cântă la pian, chitară, nai, tobe și voce.

Tânăra cu flautul fermecat a sperat să îi cucerească pe jurați, cântând la flaut şi interpretând cu vocea cristalină o melodie care inspiră.

Cei trei jurați i-au oferit Ştefanei trei de DA! „Nici nu știi de când aștept o prezență ca a ta aici!”, i-a mărturisit Ștefan.

Să îi ţinem pumnii în continuare . Ne vom revedea cu Ştefana Lepădatu şi în etapa următoare.

presagalati.ro

Posted

Doi gălăţeni, aclamaţi de public şi de juriu la X Factor

• „Nici nu ştii de când aştept o prezenţă ca a ta aici”, i-a spus Ştefan Bănică Ştefanei Lepădatu din Galaţi
  • „Te văd, în viitorul apropiat, strălucind pe scenă”, i-a prezis Delia lui Adrian Adam Nedelcu

Doi gălăţeni, Ştefana Lepădatu şi Adrian Adam Nedelcu, au ridicat publicul în picioare, stârnind ropote de aplauze şi au primit, fiecare, câte trei de „Da” din partea juriului - Delia, Ştefan Bănică, Horia Brenciu - la prima ediţie a X Factor, joi seara, pe Antena 1. Acum au nevoie de voturi pentru a merge mai departe în concurs.

„Un bibelou care cântă”

„Dacă ar afla mama că am venit la X Factor, ar rămâne foarte surprinsă şi m-ar întreba: «Cum de ai avut tu curajul să vii la X Factor?»”, a mărturisit, în culisele X Factor, gălăţeanca Ştefana Lepădatu, în vârstă de 18 ani. Pentru că avea în mână un flaut, a fost întrebată la câte instrumente ştie să cânte, iar lista i-a uimit pe toţi: flaut, pian, chitară, pian, nai, tobe şi la voce.

De cum a păşit pe senă, Delia a pus ochii pe flautul ei şi n-a rezistat să nu-l încerce. Pentru că tânăra avea o dilemă dacă să-şi continue drumul muzical cu flautul sau cu vocea, a fost invitată să cânte. Ştefana a surprins juriul şi publicul împletind, într-o interpretare plină de sensibilitate, glasul şi flautul. La final, nu doar publicul a aplaudat-o ridicat în picioare, ci şi Horia Brenciu.

„Nici nu ştii de când aştept o prezenţă ca a ta aici. Habar n-ai! Draga mea Ştefană, tiza mea, răspunsul meu este, cu toată dragostea: Da! Aşa da!”, i-a spus Ştefan Bănică. „Mă bucur că ai avut curajul să vii să cânţi şi la flaut şi voce! Răspunsul meu este da! Da! Da! Bravo!”, a felicitat-o Delia. „Mi-a plăcut sensibilitatea de pe scenă. Bravo! Da şi din partea mea! E ca un bibelou care cântă superb. Başca, vine şi cu flautul! La sfârşit, chiar s-a emoţionat şi-a plâns, bucurându-se pentru trei de da. Acesta e un lucru în plus pentru ea. Bravo!”, a declarat Horia Brenciu.
În culise, lacrimile Ştefanei s-au împletit cu cele ale surioarei mai mici.

„Eşti maxim, pe cuvânt”

Glasul, interpretarea originală, gesturile, atitudinea, gălăţeanului Adrian Adam Nedelcu, de 18 ani, au cucerit şi publicul, şi juriul. „Orice rege are nevoie de o regină, iar pentru mine regina este muzica. Până acum, am cântat doar o singură dată pe o scenă de la noi din Galaţi. La X Factor vrea să fie ceva wow! Ştiu să dansez ca Michael şi am încercat să fur din atitudine, din mişcări, din cântat… mă văd un Michael Jackson junior”, a mărturisit tânărul înainte de a urca pe scenă.

Când a anunţat că va cânta piesa lui Horia Brenciu, „Septembrie, luni”, a fost privit oarecum cu suspiciune. La final, însă, a fost aclamat şi aplaudat în picioare de sală.

„Eşti maxim, pe cuvânt! Ai avut nişte gesturi… te văd în viitorul apropiat strălucind pe scenă. Din partea mea ai un mare da! Bravo!”, i-a mărturisit Delia. „Ia mai fă cu buza aia… m-ai spart, m-ai ucis! Din partea mea ai un da!”, i-a spus râzând Ştefan Bănică. „N-aş fi crezut în ruptul capului că un tânăr de 18 ani din Galaţi a venit şi cântă «Septembrie, luni». O cânt de opt ani de zile, dar niciodată aşa. Omul a cântat-o total diferit. În gura ta e proaspătă ca orice zi de septembrie. Mulţumesc frumos! Da din partea mea!”, a anunţat Horia Brenciu.

Îi puteţi ajuta pe cei doi gălăţeni să meargă mai departe în concurs, votându-i cu ajutorul unei aplicaţii speciale, X Factor Romania, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicaţii al telefonului.

viata-libera.ro

Posted

O gălăţeancă a „incendiat” scena şi publicul la X Factor: Alice Ciornovalîc

Vineri seara, pe scena X Factor a Antenei 1, gălăţeanca Alice Ciornovalic, în vârstă de 18 ani, a ridicat publicul în picioare cu o interpretare senzaţională a piesei "Sex on Fire", varianta lentă. Trebuie spus că frumoasa şi talentata Alice a revenit la X Factor, dar de această dată în faţa juriului, nu în spatele lui. Anul trecut tânăra s-a aflat în public pentru a-i susţine pe alţi doi gălăţeni talentaţi care au ajuns în Galele Live ale concursului: trupa R-Twins formată din Radu şi Răzvan Forţu.
Alice a povestit că la acel moment era iubita lui Radu, dar, pentru că după X Factor au început să se certe tot mai des, au preferat să de despartă pentru a nu strica o relaţie de prietenie. „Participarea lui la X Factor m-a motivat, cumva, să vin aici. Am zis că dacă el poate, eu de ce n-aş putea? X Factor este o fabrică de vedete. Mulţi foşti concurenţi s-au lansat iar anul acesta cred şi eu în şansa mea. Cel mai mare vis al meu este să fiu celebră, să am fani, să cânt pe cele mai mari scene ale lumii”, a mărturisit Alice în culisele emisiunii.
În vreme ce actualul iubit o urmărea emoţionat din culise, Alice a cucerit şi publicul şi juriul cu zâmbetul ei, dar mai ales cu vocea.
„Alice, eşti tu! Alegerea a fost foarte bună, vocea a fost foarte bună, trăirea a fost perfectă, ai un Da din partea mea!”, i-a spus Horia Brenciu.
„Alice, în Ţara Minunilor, eşti credibilă, frumoasă şi cu o voce extrem de sensibilă! Felicitări! Răspunsul meu e Da!”, a decis Delia.
Cu un al treilea „Da” oferit de Ştefan Bănică, Alice s-a calificat la X Factor, iar voturile publicului o vor putea trimite în Galele Live.
Chiar şi după ce a părăsit scena, impresia pe care a lăsat-o continua să fie puternică. „O fostă iubită foarte frumuşică. Nu ştiu cum a putut să-i dea drumul fetei acesteia. Şi în afară de faptul că e drăguţă, e talentată! Şi deşteaptă!”, a comentat Delia.
Numai că partenerul ei, care a urmărit-o din culise, n-a fost deloc încântat de discuţia despre fostul ei iubit, dar a reuşit să treacă peste momentul tensionat, şi-a cerut scuze şi s-a bucurat de reuşita ei. Noi îi dorim lui Alice s-o vedem în marea finală X Factor.

viata-libera.ro