Jump to content

Maşină cu număr de Galaţi incendiată la Roma


dcp100168

Recommended Posts

Maşină cu număr de Galaţi incendiată la Roma

Trei mașini cu numere românești, una cu număr de Galați și două cu numere de Satu Mare, au fost incendiate în capitala Italiei în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

La fața locului au sosit pompierii, care nu au mai putut face nimic, deoarece mașinile erau distruse în totalitate de incendiile care au fost extrem de violente. O echipă de carabinieri a înregistrat cazul, urmând să efectueze cercetări.

Mașinile celor doi sătmăreni erau parcate pe aceeași stradă, iar autoturismul gălățeanului pe un drum din apropiere. Pe aceeași stradă a mai fost și o autoutilitară cu numere de Galați pe care piromanii au încercat să o incendieze, dar nu au reușit.

Unul dintre sătmăreni spune că pe aceeași stradă au mai fost incendiate mașini cu numere de România și crede că și de această dată a acționat aceeași bandă.

În noaptea de 26 spre 27 august, patru mașini cu numere românești au fost incendiate în cartierul Borghesiana din Roma, unde locuiesc foarte mulți români. Sosiți la fața locului, pompierii au găsit patru mașini în flăcări, un BMW, un Golf, un Rav 4 și un Ford Escort, toate cu numere românești.

În acest caz se fac cercetări stabilirea cauzele incendiului.

În cartierul în care s-a produs incidentul de sâmbătă noaptea au mai fost incendiate 9 mașini cu numere românești, în perioada 28 februarie – 7 martie. Astfel de incidente s-au mai produs și în Sardinia.

Pe 28 iulie, la Olbia, un incendiu a dus la distrugerea a trei autoturisme cu numere românești şi evacuarea a două apartamente invadate de fum.

Metoda de incendiere este în majoritatea cazurilor aceeași, capota fiind stropită cu lichid inflamabil şi apoi aprinsă, pentru ca incendiul să pară consecinţa unui scurt circuit la motor.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la incendierea mașinilor cu numere românești și a cerut autorităților italiene informaţii oficiale în legătură cu împrejurările în care s-au produs incidentele.

Potrivit reprezentanților MAE, repetarea unor asemenea incidente induce suspiciunea că astfel de acte ar putea avea și motivații de natură xenofobă.

stiridegalati.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.