Jump to content

Copil de 10 luni ucis de flăcări la Oancea

Recommended Posts

Posted

Copil de 10 luni ucis de flăcări la Oancea

Nici nu a dat bine frigul că apar victime ale instalaţiilor improvizate. Un incendiu a cuprins în această dimineaţă o casă din comuna Oancea.  În locuinţă se afla un copil de doar 10  luni care nu a supravieţuit flăcărilor. Pompierii au ajuns de urgenţă la locul evenimentului şi primele concluzii arată că incendiul incendiul s-ar fi produs din cauza unei  butelii de aragaz care a făcut explozie. Din păcate, micuţul nu a putut fi salvat. Cercetările la faţa locului sunt în derulare.

presagalati.ro

Posted

Explozie cumplită la Oancea, un sugar a plătit cu viaţa. Familia se plângea de defecţiuni la tabloul electric, nu aveau însă bani să îl schimbe

Un sugar de doar 10 luni a plătit cu viaţa pentru că familia lui nu ar fi avut bani să schimbe tabloul electric care le făcea probleme. Azi dimineaţă, un scurt circuit al acestuia a dus la un incendiu, în urma căruia o butelie a explodat. Daniel, copilul de 10 luni, a rămas prins în pătuţul său, bunica nemaiputând să-l salveze.

„Eu eram la vie la cules. Nu eram cu ziua, ci la noi la vie. Aveam o femeie cu ziua şi pe ea a sunat-o cineva. Am auzit că a întrebat de o rudă, atunci am întrebat ce s-a întâmplat. Nu au vrut să îmi spună, mi-a spus doar că să lăsam tot şi să ne ducem acasă. Tata a insistat şi atunci ne-a spus că ne-a luat casa foc. Eu cred că de la instalaţia electrică a luat foc. Săptămâna trecută am fost la Electrica şi ne-a spus că de la tablou avem probleme. Noi abia mâine luăm banii şi abia atunci aş fi putut cumpăra un alt tablou, că asta ne-au spus că trebuie să facem. Eu nu am decât alocaţia de 200 de lei a copilului. Nu am niciun alt venit. Am fost la primărie să îmi facă ajutor social şi o angajată de acolo mi-a spus că nu vrea ea. Că pot să mă duc şi la primar, că tot nu vrea să îmi dea ajutor social”, a spus Gherghina Panait, mama copilului mort.

Familia a rămas pe drumuri. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Eu când am intrat, l-am schimbat pe acesta mic de 1 an şi opt luni, şi m-am dus în casă ca să îl schimb şi pe cel mic. Când m-am dus, a izbucnit flacăra pe mine. Aveam şase nepoţi. Doi erau cu fata şi cu bărbatul meu la vie. Ăştia cinci sunt luaţi de mine în plasament. Sunt ai fetei mele şi nu aveau casă şi i-am luat eu şi cu bărbatămiu. Unde o să stăm noi, o să stea şi fata. Casa era a noastră, dar vom încerca, până se lasă frigul, să facem ceva ca să avem unde sta. Eu sunt convinsă că vom reconstrui măcar o cameră până la iarnă”, a spus Elena Panait, bunica copiilor.

Pompierii s-au chinuit patru ore să stingă incendiul. „La ora 9.13, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a fost înştiinţat, prin numărul Unic de Urgenţă 112, despre faptul că în localitatea Oancea a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de la Târgu Bujor. În momentul în care au ajuns la locul intervenţiei, s-a realizat dispozitivul pentru localizarea şi stingerea incendiului. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, la o locuinţă cu opt camere, construită din chirpici şi învelită cu stuf. Atât direcţia de propagare a vântului şi automat cea a flăcărilor, a fost favorizată de faptul că afară bătea vântul, dar propagarea incendiului a fost favorizată de materialele construcţiei, acoperişul fiind din lemn şi acoperit cu stuf. Ce este mai grav este faptul că în locuinţa incendiată se afla un copil de zece luni, care, din păcate, a decedat. Ceilalţi cinci copii au fost salvaţi. Deocamdată facem cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului, nu ne putem pronunţa încă, pentru că trebuie să cercetăm foarte atent. La aproximativ două-trei minute după ce casa a fost cuprinsă total de flăcări, s-a produs şi o explozie la o butelie. Cei care au intervenit prima dată pentru stingerea incendiului, au fost colegii nostri de la Poliţia de Frontieră. Trei comisari şefi de la Vama Oancea au reuşit să deblocheze un hidrant stradal şi să realizeze prima linie de furtun pentru a lichida incendiul”, a precizat Gabriel Rânghianu, ISU Galaţi.

Vecinii au sărit în ajutorul familiei sinistrate şi le-au adus imediat câţiva saci cu hăinuţe şi alte lucruri pentru iarnă. De asemenea, se vor ocupa şi de cazarea imediată într-o casă aflată în apropiere şi nelocuită de nimeni momentan.

presagalatibraila.com

• 3 weeks later...
Posted

Gest uimitor al Primăriei din Oancea pentru o familie care şi-a pierdut casa

Pe 28 septembrie, la Oancea, se producea un incendiu care avea să distrugă în totalitate casa familiei Panait Florea, în care locuiau opt persoane. Din nefericire, flăcările au luat şi viaţa unui copil în vârstă de 10 luni.

Astăzi, la două săptămâni de la producerea tragediei, Primăria din localitate a anunţat faptul că a reuşit să găsească o locuinţă în care cei afectaţi de incendiu vor putea locui în condiţii normale. Imediat după incendiu, s-a luat legătura cu o persoană care deţine o casă la Oancea, dar nu locuieşte în ea, ajungându-se la o înţelegere pentru ca familia Panait să aibă un acoperiş deasupra capului, acum când iarna bate la uşă. Primăria va plăti propietarului o chirie modică, urmând ca anul viitor să cumpere casa, respectând toate formele legale. Preţul locuinţei este de 20.000 lei, la care se adaugă taxele notariale şi de cadastru.

„Vreau să vă spun că familia Panait s-a mutat în această casă a doua zi după incendiu. M-am ocupat personal de acest caz, am contactat propietarul şi ne-am înţeles repede, pentru că nu era vreme de pierdut. Când a avut loc incendiul, multe persoane m-au asigurat că îi vor ajuta pe cei din familia Panait să aibă o casă, dar apoi nu s-au mai ţinut de cuvânt şi a trebuit să fac ceva pentru ca aceşti oameni să aibă unde locui la iarnă. Tot noi vom trage şi curent la casă, pentru că e debranşată. Îi vom ajuta pe aceşti sărmani, aşa este normal, să fim alături de semenii noştri”, ne-a declarat Victor Chiriloaie, primarul comunei Oancea.

De asemenea, edilul din localitate a ţinut să mulţumească celor care au donat pentru cei afectaţi de incendiu, produse alimentare, haine şi bani.

presagalatibraila.com

• 1 year later...
Posted

Blestemul unei familii din Oancea. În trei ani, i-a ars casa de două ori şi şi-a pierdut în flăcări unul dintre copii

Vineri seară, casa familiei Panait din satul gălăţean Oancea a fost mistuită de flăcări, iar cei cinci copii au rămas din nou fără acoperiş deasupra capului, după ce în septembrie 2015 li se întâmplase acelaşi lucru. Din fericire, de data asta nu a murit nimeni, însă acum trei ani un bebeluş de 10 luni a pierit în incendiu.

Incendiu violent, vineri noapte, în localitatea Oancea, judeţul Galaţi,. Locuinţa familiei Panait a fost mistuită de flăcări ăn proporţie de 90%, iar familia compusă din patru persoane mature şi cinci copii a rămas din nou fără acoperiş deasupra capului. Spunem „din nou” deoarece a aceeaşi familie a trecut printr-o încercare similară în septembrie 2015, atunci când casa le-a ars în întregime, iar în flăcări a pierit şi mezinul familiei, în vârstă de doar zece luni.

La acea vreme, Primăria Oancea şi comunitatea locală s-au implicat activ în ajutorarea familiei îndoliate şi rămase fără locuinţă. Cu banii strânşi, le-a fost cumpărată o casă (care a costat 25.000 lei) pentru ca ei să-şi poată duce viaţa înainte. 

Din păcate, pe 24 martie 2017, focul a lovit din nou, ca un adevărat blestem. Din fericire, de această dată nu au fost victime umane, însă pagubele sunt mari şi fac locuinţa de nefolosit. Se pare că focul a izbucnit chiar din joaca copiilor familiei Panait, care nu sunt supravegheaţi prea bine şi fac o mulţime de năzbâtii. Acesta este şi motivul pentru care s-ar putea ca de data aceasta să se pună problema instituţionalizării micuţilor. „Bunicii lor, bătrâni şi bolnavi, nu reuşesc să aibă grijă aşa cum ar trebui de cei cinci copii, iar mama lor nu prea este în preajma lor, din păcate. Luni vom organiza o şedinţă, cu reprezentaţi ai Primăriei, ai Consiliului Local şi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului, pentru a discuta problema familiei Panait”, ne-a declarat Victor Chiriloaie, primarul de la Oancea.

adevarul.ro