Jump to content

Şi-a ucis sora, şi-a tăiat mama cu ferăstrăul şi a distrus casa


dcp100168

Recommended Posts

Şi-a ucis sora, şi-a tăiat mama cu ferăstrăul şi a distrus casa

Este pe scurt bilanţul unei crime oribile care a înspăimântat Tecuciul. Totul a pornit de la un bărbat de 43 de ani a cărui boală psihică - pe care se pare că nu o trata corect, la care s-a adăugat consumul de alcool - a creat o tragedie în urma căreia şi-a ucis sora, şi-a băgat mama în spital, după ce a tăiat-o cu ferăstrăul, şi apoi a pornit pe străzi înarmat cu o rangă şi un cuţit lovind vecini şi vandalizănd maşini. A lovit doi bărbaţi care reparau o maşină, pe unul cu lama cuţitului, iar pe altul cu o piatră, apoi şi-a continuat drumul. Şi-a ucis sora, pe Iuliana Chiric, cu o singură lovitură de rangă şi i-a distrus maşina. Cornel Cosmin Chiric, bărbatul de 43 de ani, este cel acuzat de comiterea acestor fapte atroce. A fost nevoie de cinci oameni pentru a-l imobiliza pe bărbatul care, după ce comisese atâtea grozăvii, avea în continuare chef de scandal.

Cosmnin locuia cu mama lui, Maria, de 75 de ani. În seara crimei băuse şi a început să se certe cu bătrâna. A distrus tot prin casă, a aruncat electrocasnicele în curte şi apoi şi-a bătut mama cu bastonul în cap.

„A luat şi ferăstrăul şi a tăiat-o pe bunica pe obraz. Apoi a luat o rangă şi un cuţit şi a venit spre noi. Eram la poartă. L-am auzit cum spărgea şi ţipa şi i-am zis mamei să intre repede în curte. Apoi m-am suit în maşină şi am plecat la poliţie. De el ne era frică. A bătut-o pe mama şi pe bunica de foarte multe ori, pe noi ne-a sechestrat odată în casă. Era foarte periculos. Părinţii mei tot îl duceau la spitalele din Găneşti şi la cel de Psihiatrie din Galaţi, dar după şase luni îi dădeau drumul sau fugea el şi ne trezeam cu el aici, acasă. Era cumplit. Ne-au spus vecinii că în seara cu nenorocirea, când el se certa cu bunica, au venit jandarmii şi i-au spus că dacă se potoleşte îl lasă acasă. Şi el a făcut apoi ce a făcut... Când m-am întors, nici nu am realizat că mama era căzută lângă poartă. A lovit-o el, era într-o baltă de sânge“, spunea plângând Alexandra Chiric, fiica femeii ucise.

Familei, ca şi celor de pe stradă, le e frică, nu cumva omul, prevalându-se de boala lui psihică, să scape mai repede şi să dea peste ei iar. "Ne e frică de el. Mereu făcea scandal şi mereu venea poliţia. Nu îşi lua pastilele, aşa am auzit. Alţii spun că bea", spunea Gheorghe Ion, un vecin de pe strada unde locuia bărbatul. 

„Inculpatul este  arestat 30 de zile, acuzat de omor dar şi de săvârşirea unei infracţiuni de violenţă asupra unui membru al familiei”, a precizat Liliana Istrate, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Tecuceanul care şi-a tăiat mama cu ferăstrăul şi şi-a ucis sora, obligat la tratament medical

Tribunalul Galaţi l-a obligat pe Cosmin Cornel Chiric la tratament medical „până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări, care să înlăture starea de pericol”

La sfârşitul lunii septembrie 2015 bărbatul în vârstă de 43 de ani a şocat comunitatea din Tecuci, după ce în câteva minute şi-a omorât sora şi a fost pe punctul să o trimită în lumea celor drepţi şi pe mama sa, pe care a tăiat-o cu un ferăstrău. Cosmin Cornel Chiric, care suferă de o boală psihică, nu s-a oprit aici, el pornind pe străzile din Tecuci înarmat cu o rangă şi un cuţit, cu care a lovit mai multe persoane şi a vandalizat câteva maşini. În final, a fost nevoie ca cinci bărbaţi să intervină pentru a-l calma şi imobiliza pe agresor. Criza de nervi a bărbatului s-a declanşat pe fondul faptului că nu îşi trata corect boala psihică de care suferea, iar pe deasupra consuma şi alcool.

Internat în repetate rânduri la Psihiatrie

Agresorul locuia cu mama lui, ce reprezenta ţinta predilectă a violenţelor sale.  În ziua tragediei, Cosmin Cornel Chiric a distrus cam tot pe ce a pus mâna din casă, a scos electrocasnicele în curte, iar apoi şi-a îndreptat furia către mama sa.

„A luat şi ferăstrăul şi a tăiat-o pe bunica pe obraz. Apoi a luat o rangă şi un cuţit şi a venit spre noi. Eram la poartă. L-am auzit cum spărgea şi venea şi ţipa şi i-am zis mamei să intre repede în curte. Apoi m-am suit în maşină şi am plecat la poliţie. De el ne era frică. A bătut-o pe mama şi pe bunica de foarte multe ori, pe noi ne-a sechestrat odată în casă. Era foarte periculos. Părinţii mei tot îl duceau la spitalele din Găneşti şi la cel de Psihiatrie din Galaţi dar după şase luni îi dădeau drumul sau fugea el şi ne trezeam cu el aici, acasă. Era cumplit. Ne-au spus vecinii că în seara cu nenorocirea, când el se certa cu bunica, au venit jandarmii şi i-au spus că dacă se potoleşte îl lasă acasă. Şi el a făcut apoi ce a făcut… Când m-am întors, nici nu am realizat că mama era căzută lângă poartă. A lovit-o el, era într-o baltă de sânge“, a declarat Alexandra Chiric, fiica femeii ucise.

Judecătorii au prelungit arestarea preventivă în cazul lui Cosmin Cornel Chiric, dar condamnarea acestuia la o pedeapsă cu închisoarea va depinde exclusiv de rezultatele expertizei psihiatrice, la care va fi supus pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul comiterii faptelor.

tecuceanul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Individul care a terorizat Tecuciul, după ce şi-a ucis sora cu un ferăstrău, a fost condamnat la ani grei de închisoare

Cosmin Cornel Chiric (43 de ani) a şocat comunitatea din oraşul Tecuci, după ce, la sfârşitul lunii septembrie 2015, şi-a omorât sora şi a fost pe punctul să o trimită în lumea celor drepţi şi pe mama sa, pe care a tăiat-o cu un ferăstrău.

Bărbatul, care suferă de o boală psihică, nu s-a oprit aici, el pornind pe străzile din Tecuci înarmat cu o rangă şi un cuţit, cu care a lovit mai multe persoane şi a vandalizat câteva maşini. În final, a fost nevoie ca cinci bărbaţi să intervină pentru a-l calma şi imobiliza pe agresor.

Criza de nervi a bărbatului s-a declanşat pe fondul faptului că nu îşi trata corect boala psihică de care suferea, iar pe deasupra consuma şi alcool. O expertiză psihiatrică a concluzionat că individul a avut totuşi discernământ când a comis faptele, iar Tribunalul Galaţi l-a condamnat zilele trecute la 18 ani de închisoare.

Instanţa îl obligase anterior pe Cosmin Cornel Chiric la tratament medical ”până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări, care să înlăture starea de pericol”.

”A luat o rangă şi un cuţit şi a venit spre noi”

Agresorul locuia cu mama lui, ce reprezenta ţinta predilectă a violenţelor sale. În ziua tragediei, Cosmin Cornel Chiric a distrus cam tot pe ce a pus mâna din casă, a scos electrocasnicele în curte, iar apoi şi-a îndreptat furia către mama sa. „A luat şi ferăstrăul şi a tăiat-o pe bunica pe obraz. Apoi a luat o rangă şi un cuţit şi a venit spre noi. Eram la poartă. L-am auzit cum spărgea şi venea şi ţipa şi i-am zis mamei să intre repede în curte. Apoi m-am suit în maşină şi am plecat la poliţie. De el ne era frică. A bătut-o pe mama şi pe bunica de foarte multe ori, pe noi ne-a sechestrat odată în casă. Era foarte periculos. Părinţii mei tot îl duceau la spitalele din Găneşti şi la cel de Psihiatrie din Galaţi dar după şase luni îi dădeau drumul sau fugea el şi ne trezeam cu el aici, acasă. Era cumplit. Ne-au spus vecinii că în seara cu nenorocirea, când el se certa cu bunica, au venit jandarmii şi i-au spus că dacă se potoleşte îl lasă acasă. Şi el a făcut apoi ce a făcut... Când m-am întors, nici nu am realizat că mama era căzută lângă poartă. A lovit-o el, era într-o baltă de sânge“, a declarat Alexandra Chiric, fiica femeii ucise.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Psihopatul care a semănat teroare în Tecuci va sta 18 ani la închisoare. Şi-a ucis sora în chinuri cu un fierăstrău

Cosmin Cornel Chiric (43 de ani) a băgat spaima în locuitorii Tecuciului, după ce, la sfârşitul lunii septembrie 2015, şi-a omorât sora şi a fost pe punctul să o ucidă şi pe mama sa, pe care a tăiat-o cu un fierăstrău. În final, a fost nevoie ca cinci bărbaţi să intervină pentru a-l calma şi imobiliza pe agresor.

Cosmin Cornel Chiric i-a terorizat preţ de ore bune pe locuitorii din Tecuci, după ce a plecat pe străzi înarmat cu o rangă şi un cuţit, cu care a lovit mai multe persoane şi a vandalizat câteva maşini. Asta după ce şi-a ucis fără milă sora şi a fost la un pas să îşi omoare şi mama, pe care a rănit-o serios cu un fierăstrău. Până la urmă, cinci bărbaţi au reuşit să îl imobilizeze pe individ, după ce s-au luptat serios cu acesta. Criza de nervi a lui Cosmin Cornel Chiric s-a declanşat pe fondul faptului că nu îşi trata corect boala psihică de care suferea, iar pe deasupra consuma şi alcool.

O expertiză psihiatrică a concluzionat că individul a avut totuşi discernământ când a comis faptele, iar Tribunalul Galaţi l-a condamnat la 18 ani de închisoare. Instanţa îl obligase anterior pe Cosmin Cornel Chiric la tratament medical ”până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări, care să înlăture starea de pericol”.

Individul îşi va petrece următorii 18 ani după gratii, în condiţiile în care Curtea de Apel Galaţi a menţinut recent decizia primei instanţe, hotărârea fiind definitivă.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.