Jump to content

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galați


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Olimpia Buzia nu mai este şefa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi

Începând de ieri, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Galați a rămas fără director. Abia ce a revenit din concediu, democrat–liberala Olimpia Buzia a primit pe birou demiterea din funcţia de director general, printr-un ordin al Casei Naţionale. Deşi, oficial, la şefia CAS nu a fost nominalizat niciun nume, pe la colţuri se vorbeşte că, până la organizarea concursului, interimatul îl va asigura directorul economic, Iulia Petcu.

„Printr-un Ordin al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au fost notificați indicatorii de performanță și toți președinții-directori generali din țară au fost eliberați din funcție. Decizia a fost publicată, ieri, în Monitorul Oficial”, au precizat reprezentanții CNAS. O prevedere legală şi o clauză din contractul de mandat specifică faptul că, atunci când aceşti indicatori se modifică cu mai mult de 50%, se produce revocare mandatului.

Șpagat politic

Olimpia Buzia, farmacist, membru PDL, a ocupat funcţia de director al Casei Județene atât în guvernarea PSD-PNL, cât și în cea PDL. Acesta este și unul dintre motivele care ne fac să credem că demiterea este doar temporară, Olimpia Buzia urmând să revină în funcția de director al CAS. Funcție care i-a priit destul de binișor, dacă aruncăm o privire pe propria declarația de avere, postată pe 15 iunie 2012. Ei bine, anul trecut, directoarea demisă de la CJAS a încasat un salariu brut de 5.876 de lei pe lună, adică un venit anual de 70.515 lei. Maximul l-a atins în decembrie 2008, atunci când a primit numai puțin de 20.000 de lei. Olimpia Buzia mai are o sursă bugetară de venit: Universitatea „Dunărea de Jos”, de unde încasează 9.836 lei. Dacă la capitolul terenuri și case nu declară nimic, în ceea ce privește activele financiare, fosta directoare stă mai bine. Aceasta are depuse la MK. Nextebank următorele sume de bani: 585.608 lei (2004), 19.620 euro (2003), 3.617 dolari (2003) și 53.261 lei (2011). Democrat -liberala mai are bijuterii de aur în valoare de 17.000 de euro și un autoturism Volkswagen Golf din 2010.

Cine este Iulia Petcu?

Cel mai probabil, persoana care va ocupa funcția de director interimar al Casei Județene de Asigurări de Sănătate este Iulia Petcu, director economic, unul dintre cei mai vechi și pregătiți angajați ai instituției. Nu am reușit să intrăm în posesia CV-ului, însă, din declarația de avere postată pe site-ul instituției, aflăm că deține două apartamente și un autoturism Ford, din 2007, achiziționat în rate. Iulia Petcu are și o datorie de 17.000 de euro la CEC. În calitate de director economic al Casei Județene de Asigurări de Sănătate primește un salariu anual de 53.680 lei.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Elena Vrabie, la şefia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate

La scurt timp după ce a operat mai multe schimbări în funcţiile-cheie din sănătatea gălăţeană, pe principiul rocada cadrelor cu carnet de partid, PSD predă ştafeta colegilor din USL. Liberalii pregătesc instalarea doctoriţei Elena Vrabie în funcţia de director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), importanta instituţie fiind adjudecată de către PNL, conform negocierilor de la nivel central din interiorul USL. Surse din rândul medicilor gălăţeni ne-au spus că doctoriţa Vrabie, ce activează, în prezent, în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, va participa la concursul pentru ocuparea postului de conducere, care va avea loc în zilele de 24 şi 25 februarie. De altfel, potrivit acestora, Elena Vrabie are şanse maxime să adjudece fotoliul de director al instituţiei, nu doar datorită sprijinului PNL de care se bucură, ci şi pentru faptul că este singurul candidat.

Numirea Elenei Vrabie în funcţia de director al CJAS a stârnit numeroase critici şi nemulţumiri în rândul cadrelor medicale gălăţene deoarece, potrivit acestora, medicul sprijinit de către PNL „ nu are pregătirea necesară” şi „nu ştie cu ce se mănâncă sistemul de asigurări de sănătate”.

Liberala activează, în acest moment, în cadrul compartimentului de mediu din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Elena Vrabie având rolul să constate, din punct de vedere tehnic, dacă anumite persoane juridice respectă normele de viaţă şi de muncă, în cazul eliberării anumitor avize.

nepasadegalati.ro

 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Elena Vrabie, la şefia CJAS Galaţi

Doctorul Elena Vrabie este cu un pas mai aproape de şefia Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi, după ce a promovat concursul scris desfăşurat la Bucureşti la sfârşitul săptămânii trecute. Urmează ca mâine (29 ianuarie a.c.) să se desfăşoare şi interviul, în urma căruia vom şti care sunt  noii preşedinţi directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate. Pentru CJAS Galaţi, dr. Elena Vrabie este singurul candidat.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Dr. Elena Vrabie a preluat conducerea CJAS Galaţi, după un interimat de şapte luni
Doctorul Elena Vrabie este începând cu data de 11 februarie a.c. noul preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi. Până să preia noua funcţie, dr. Vrabie a condus un compartiment din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Începând cu luna iulie a anului trecut, atunci când fostul preşedinte al CJAS Galaţi, Olimpia Buzia, a fost eliberat din funcţie, conducerea interimară a instituţiei a fost asigurată de ec. Iulia Petcu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Elena Vrabie a fost demisă de la şefia CJAS Galaţi

Schimbare peste noapte. Toți șefii caselor de asigurări de sănătate au fost demiși în urma unor modificări aduse contractului de management.

Și la Galați, dr. Elena Vrabie a fost înlocuită din funcție. Aceste modificări au fost legalizate printr-o ordonanță de urgență, publicată acum în Monitorul Oficial. „S-au modificat cu peste 50% indicatorii din contractul de management. Nu exista altceva de făcut. În toată țara, toți colegii au fost schimbați”, a precizat dr. Elena Vrabie.

Nu se exclude posibilitatea ca această modificare legislativă, ce a dus la demiterea în masă a directorilor caselor de asigurări din țară, să aibă conotații politice.

Deocamdată, la Casa de Asigurări de Sănătate Galați, a rămas interimar Mihaela Docan, fost director în cadrul direcției relații contractuale.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Concurs pentru funcţia de şef al Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi. Actualul interimar, singurul candidat

Patru candidaţi au dat examen, luni la Bucureşti, pentru ocuparea funcţiilor  de preşedinte-director general ale caselor de asigurări de sănătate Galaţi, Brăila şi Vrancea. Pentru ocuparea acestei funcţii pentru casele de asigurări din Galaţi şi Brăila este înscris cite un singur candidat, în timp ce la Vrancea două persoane concurează pe această funcţie. Pentru funcţia de şef al CJAS Galaţi a intrat în competiţie doar un singur candidat, este vorba de actualul director interimar al instituţiei, ec. Oana Mihaela Docan. După ce luni s-a susţinut proba scrisă urmează ca vineri, 13 noiembrie, să aibă loc proba interviului.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Oana Mihaela Docan a picat proba scrisă a concursului pentru şefia CJAS Galaţi

Luni, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, patru candidaţi din judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea au dat proba scrisă pentru funcţia de preşedinte director la casele de asigurări judeţene. Pe posturile scoase la concurs în Brăila şi Galaţi a fost candidat unic, în timp ce şefia casei de asigurări de sănătate Vrancea era dorită de doi candidaţi. Niciunul dintre cei patru candidaţi nu a luat însă proba scrisă, potrivit informaţiilor de pe site-ului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Pentru şefia  CJAS Galaţi a concurat ec. Oana Mihaela Docan, cea care este şi directorul interimar la CJAS Galaţi. Se mai pot depune contestaţii la aceste rezultate.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Postul de preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galați, scos din nou la concurs

Postul de preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a fost din nou scos la concurs, de către CNAS. Funcţia de preşedinte interimar al instituţiei gălăţene este asigurată în prezent de Mihaela Docan.

Dosarele de concurs pot fi depuse până cel târziu la data de 19 februarie, inclusiv, până la ora 17,00. Pe 24 februarie vor fi afişate rezultatele selecţiei dosarelor. Pe 2 martie, la ora 10,00 se va desfăşura proba scrisă, iar ultima etapă a concursului va consta într-un interviu, susţinut în cel mult patru zile lucrătoare de la data probei scrise.

În perioada februarie 2013 - septembrie 2015, la conducerea CJAS Galaţi s-a aflat dr. Elena Vrabie. După ce dr. Vrabie a fost demisă, printr-o adresă primită de la CNAS, funcţia de preşedinte interimar a fost asigurată, în ultimele patru luni, de economista Mihaela Docan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Toţi candidaţii la şefia caselor de sănătate au picat la concurs

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a organizat pe 2 martie concurs pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte-director general ai caselor de sănătate judeţene. Funcţiile erau ocupate interimar după decizia 30 octombrie anul trecut, când ca urmare actualizării indicatorilor de performanţă, contractele de management ale şefilor instituţiilor au încetat, informează gândul.info.

După depunerea dosarelor de concurs, pentru proba scrisă s-au calificat 47 de candidaţi. Aceştia au susţinut un examen scris pe data de 2 martie, constând în verificarea cunoştinţelor de legislaţie în domeniu. Niciunul dintre candidaţi însă nu a obţinut însă punctajul minim de 70 de puncte, care era necesar pentru a trece în etapa finală, respectiv a susţinerii planului de management pentru instituţiile pe care voiau să le conducă.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat pentru gândul că în aceste condiţii concursul pentru ocuparea posturilor din teritoriu se va relua „destul de repede”. Până atunci unii dintre actualii interimari „pot să rămână pe funcţie, alţii nu”, a precizat el.

viata-libera.ro

Galaţi - Docan Ana 38,5 puncte

Link to comment
Share on other sites

 • 4 years later...

Casa de Asigurări de Sănătate Galați are un nou director

George Toderașc este noul director executiv interimar al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galați, începând din data de 9 octombrie.

În vârstă de 34 de ani, George Toderașc este absolvent de studii juridice și are un masterat în Administrație publică. Lucrează în administrația publică gălățeană din anul 2007. Până în 2013, a fost angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați, din 2013 până în 2016 a fost șeful Biroului de Resurse umane al CJAS Galați, iar din 2016 și până în august 2020 a deținut funcția de inspector superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați.

"Chiar dacă numirea în funcția de director general al instituției are un caracter temporar, îmi încep mandatul punând mai presus de toate asigurarea drepturilor asiguraților. Apreciez că acest obiectiv nu poate fi asigurat decât printr-o bună colaborare cu dumneavoastră, în calitate de furnizori de servicii medicale. De aceea, îmi doresc ca relația instituțională să fie bazată pe încredere și respect. Totodată, vă asigur de toată deschiderea în vederea soluționării problemelor dumneavoastră, în limitele legislației și a prerogativelor cu care am fost învestit", scria George Toderașc, în scrisoarea adresată furnizorilor de servicii medicale din Galați, în momentul preluării mandatului.

Înainte de numirea sa, la conducerea CJAS Galați s-a aflat Iulia-Simona Petcu, care în prezent ocupă funcția de director executiv al Direcției Economice a CJAS Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Postul de director al CAS Galați, scos la concurs

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat pe site-ul posturi.gov.ro un concurs de recrutare pentru ocuparea, pe o perioadă nedeterminată, a funcțiilor de director general pentru toate casele județene de asigurări de sănătate din țară, dar și pentru Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.

Candidații trebuie să depună dosarele până pe 20 aprilie, la ora 17,00, potrivit calendarului de desfășurare a selecției. Pe 6 mai, ora 10,00, este programată proba scrisă (la Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti - Splaiul Independenţei nr. 169). Data şi ora interviului vor fi comunicate ulterior (la sediul CNAS din Bucureşti - Calea Călăraşilor nr. 248, bl. S19, sectorul 3).

Din 9 octombrie 2020, funcția de director executiv interimar al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Galați este deținută de George Toderașc. Înainte de numirea acestuia, la conducerea CAS Galați s-a aflat Iulia-Simona Petcu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

Postul de director al CJAS Galați mai așteaptă până să fie ocupat pentru că singurul candidat participant la concurs a fost respins.

Doar 5 din cei 33 de candidaţi, care s-au prezentat la proba scrisă a concursului pentru funcţiile de director din Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, au promovat, obţinând notă peste 7. Totodată, 19 candidaţi au luat sub 5, 26 de candidaţi au luat sub 6, iar 21 nu s-au prezentat la concurs.

Din cei doi candidați care au rivalizat pentru șefia CJAS Galați doar unul a fost admis să participe la concurs. Candidatul gălățean a participat la proba scrisă dar, din păcate, nici nu a dat dovadă că s-a pregătit, punctajul obținut fiind de 23,85, fiind declarat respins.

Cei cinci candidaţi care au obţinut peste 7 au vizat şefia caselor de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, anunţa că doar 33 dintre cei 54 de candidaţi admişi pentru proba scrisă a concursului de directori ai CAS-urilor judeţene s-au prezentat, joi, la examen. Pentru judeţele în care nu au existat candidaţi sau unde posturile nu vor fi ocupate în urma actualului concurs procedura va fi reluată ”în cel mai scrut timp”. Adrian Gheorghe arăta că au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs, iar în urma selecţiei dosarului au fost admişi la proba scrisă 54 de candidaţi.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

S-a schimbat directorul la Casa de Asigurări de Sănătate

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi are de vineri, 11 noiembrie, un nou director general, în persoana doctorului Ciprian Groza, până mai ieri aflat pe o funcție inferioară în cadrul instituției.

Doctorul Groza a ocupat în trecut funcția de director general adjunct la DGASPC Galați și îl înlocuiește acum la CJAS pe fostul director general cu delegare de atribuţii George Toderaşc.

În urma numirii lui Ciprian Groza, Toderașc s-ar fi întors pe funcția deținută anterior, aceea de inspector superior în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi.

viata-libera.ro

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi are un nou director. Zvonul schimbării circulă de mai bine de 2 săptămâni, însă abia acum s-a concretizat. Astfel, fostul director general cu delegare de atribuţii George Toderaşc s-a reîntors pe funcţia deţinută înainte de numirea sa la conducerea CJAS, adică pe cea de inspector superior în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi. Acesta a fost numit ca director al CJAS Galaţi în octombrie 2020.
De astăzi, funcţia de director general al CJAS Galaţi va fi ocupată de Ciprian Groza, care de aproximativ două săptămâni s-a transferat de pe funcţia de director general adjunct - protecţia socială în cadrul DGASPC Galaţi, pe o funcţie inferioară în CJAS Galaţi, tocmai pentru ca astăzi să fie numit în funcţia de director general. Demn de menţionat este că Ciprian Groza este medic de profesie.
monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Încă o instituție publică din Galați a fost spartă de hoți. Poliția crede că infractorii sunt ”profesioniști”

Încă o instituție publică din Galați, cu sediul în centrul orașului, a fost vizitată de hoți în noaptea de joi spre vineri. Este vorba de Casa de Asigurări de Sănătate, cu sediul pe strada Mihai Bravu, unde hoții au atacat, potrivit primelor constatări, la circa 30 de minute după miezul nopții.

Modul de operare a fost identic cu cel folosit la spargerea dată în urmă cu mai bine de o lună la sediul Consiliiului Județean de pe strada Eroilor, și anume escaladarea și pătrunderea printr-o fereastră termopan, ce fusese forțată în prealabil. Intrarea prin efracție a fost constatată de agenții firmei de pază care are contract cu CAS Galați, aceștia anunțând poliția. 

”Secția 5 Poliție Galați a fost sesizată telefonic de către dispeceratul unei societăți de pază, cu privire la faptul că persoane necunoscute, după ce ar fi forțat un geam, au pătruns în sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Galați, situat pe strada Mihai Bravu, din municipiul Galați.

Întrucât cele sesizate au fost constatate și de echipajul de poliție care s-a deplasat, în cel mai scurt timp, la fața locului, s-a constituit o echipă formată din polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale și specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic Galați, care au efectuat cercetarea la fața locului.

Din verificările preliminare s-a stabilit faptul că în cursul nopții, în jurul orei 00,36, persoane necunoscute au forțat un geam termopan de la parterul clădirii și au pătruns în interior prin escaladare. Au fost răvășite bunurile din mai multe birouri precum și din casierie. Urmează a se stabili dacă în urma acestei activități infracționale au fost sustrase bunuri sau valori”, au precizat reorezentanții IPJ Galați.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de tentativă la furt calificat, urmând a se stabili situația de fapt și eventual, schimbarea încadrării juridice.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.