Jump to content

Recommended Posts

Posted

Aditya Mittal: "Am fost aproape de colaps"

Piața produselor de oțel este destul de fragilă în România și, de aceea, creșterea companiei Arcelor Mittal este slabă, potrivit directorului ArcelorMittal Europe, Aditya Mittal. „Piața din România este destul de fragilă, iar creșterea este destul de slabă. Am investit 100 de milioane de dolari în furnalul 5 de la Galați și sper ca datorită acestei modernizări să avem rezultate bune”, a declarat, luni, Aditya Mittal, într-o conferință de presă.

În ceea ce privește piața europeană, directorul ArcelorMittal a menționat a aceasta are o tendință pozitivă, iar cererea înregistrează o creștere constantă în ultimii trei ani. „Totuși, această revenire nu trebuie să ne facă să credem că vom ajunge din nou la nivelul de dinainte de criză”, a subliniat însă Mittal.

El a reamintit că grupul a trecut prin perioade dificile, fiind aproape de colaps. „Am trecut prin perioade dificile, ce au necesitat decizii dificile. Am fost aproape de colaps. Am recuperat însă producția pe centrele cele mai importante, am gestionat mai bine costurile fixe, cele de capital. Restructurarea a fost un obiectiv important, dar și cererea și-a revenit. A crescut cu 6% față de 2014″, a spus Aditya Mittal.

Acesta a precizat că strategia grupului se bazează pe trei elemente esențiale respectiv oamenii, investițiile și inovarea. Cea mai mare provocare este, în opinia sa, China, importurile de oțel din această țară înregistrând, din 2013, o creștere de peste 100%.

În ceea ce privește partea de mediu, oficialul Arcelor Mittal a afirmat că se fac eforturi considerabile pentru reducerea emisiilor de CO2, dar a atras atenția că este nevoie de o reglementare globală privind emisiile, cu atât mai mult cu cât în Europa nu există restricții legate de importurile de oțel. „Actualul sistem propus nu va reduce emisiile din siderurgie, ci le va muta dintr-o regiune în alta”, a semnalat Mittal.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică și minieră din lume, prezentă în peste 60 de țări, în 19 dintre acestea având unități proprii de producție.

money.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.