Jump to content

Reparaţiile de pe strada Bravilor seamănă a cârpeală


dcp100168

Recommended Posts

Reparaţiile de pe strada Bravilor stârnesc nemulţumiri: "Cârpeală"

"Ani de zile de amăgiri. Strada ca un drum de ţară din mijlocul Galaţului", aşa scriam, în aprilie anul acesta, despre strada Bravilor, ai cărei locatari aşteptau din 2011 ca sesizările lor să fie luate în seamă de autorităţi. Ce doreau? Să li se asfalteze şi lor strada, dacă tot s-a reabilitat reţeaua de apă şi de canalizare în 2010, prin proiectul ISPA.
Primăria le-a dat dreptate, dar i-a amânat până în 2013, când s-au alocat, în buget, 20.000 de lei pentru cheltuielile de proiectare a modernizării. Strada, însă, a rămas la fel.
Dacă în primăvara lui 2015 scriam că Bravilor nu este prinsă în planurile de investiţii ale Primăriei, surpriză! Pe Bravilor se lucrează. Numai că lucrările stârnesc nemulţumiri.

"Cârpeală"

"S-a întâmplat ca în acea glumă când tatăl i-a promis fiului că în 2013 o să-i cumpere un costum nou de haine, apoi ca-i va cumpăra în 2014 şi, la urma, în 2015 i-a cumpărat nişte pantaloni scurţi şi ăia de la SH", ne-a sesizat, nemulţumit, dl Ion Coşieru.
"Urât este faptul că patru străzi, Alexandru cel Bun, Miron Costin, Ştiinţei şi Domnească, toate asfaltate, vor fi legate de o străduţă pietruită. E o cârpeală cu pietre aduse de pe alte străzi - iar trotuarele se vor face altă dată, poate înainte de alegeri - şi s-a terminat cu modernizarea şi asfaltarea proiectată în 2013", ne-a spus dl. Coşieru.
Revolta sa este legată de faptul că muncitorii folosesc la pietruit şi "rămăşite de la frezările ce curăţă asfaltul de material degradat".

Ce spune Primăria

Potrivit Primăriei, pe strada Bravilor din municipiul Galaţi se execută lucrări de reparaţie a pavajului cu piatră cubică, conform programul de reparaţie a străzilor derulat de Primăria municipiului Galaţi în anul 2015. Lucrările sunt executate de SP Ecosal SA şi sunt programate să dureze până la sfârşitul acestei luni.
"Conform normativelor în vigoare, materialul de frezare este folosit la compactarea drumurilor. Cât priveşte piatra cubică, aceasta provine chiar de pe strada Bravilor şi nu din altă parte. În locurile unde pavajul lipseşte, se înlocuieşte cu piatră cubică aflată în depozitul Primăriei", ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.