Jump to content

Şofer Transurb agresat şi autobuze vandalizate


dcp100168

Recommended Posts

Şofer Transurb agresat şi autobuze vandalizate

Două autobuze ale societăţii locale gălăţene de transport în comun au fost vandalizate, au parbrizele sparte, iar un şofer a fost agresat după ce au nimerit în scandalul dintre două găşti de cartier ai căror membri erau beţi şi posibil chiar drogaţi cu etnobotanice. Totul s-a întâmplat, duminică seara, în staţia de autobuz din cartierul Micro 19, la capăt de linie.

Şoferul a fost agresat şi două  autobuze au fost vandalizate, după ce un grup de indivizi beţi şi probabil drogaţi, au intrat cu forţa în maşină. Îşi urmăreau câţiva rivali care căutaseră adăpost în maşină. Este a treia oară în ultimele şase luni, când şoferii sunt agresaţi şi autobuzele vandalizate, de aceea conducerea societăţii de transport în comun ia în calcul montarea camerelor de supraveghere în maşini. Şoferul agresat, în vârstă de 54 de ani, povesteşte sub protecţia anonimatului, ce a păţit. „Eram la capăt de linie. Am văzut agitaţie. Se băteau unii între ei. Parcă erau posedaţi, erau beţi, poate şi drogaţi. Au dat şi în alt autobuz parcat, l-au alergat pe coleg, apoi i-au văzut în maşina mea. Nu ştiam ce bubuie în maşină. Îmi făceau semn să deschid. Cred că voiau să urce peste cei intraţi în maşină. Nu am vrut. Mi-era frică să nu aibă cuţite, să nu iasă cine ştie ce, ceilalţi pasageri coborâseră... Au deschis uşa din faţă forţând-o şi m-au luat la bătaie, m-au zgâriat, mi-au băgat degetele în ochi, iar unul a vrut să îmi spargă capul cu o sticlă de bere, dar am apucat să mă feresc. Atunci au spart şi parbrizul. Normal că ţi-e teamă în astfel de condiţii. Am 54 de ani, dar din păcate am mai avut experienţe neplăcute. Nici nu le-a păsat că sun la poliţie şi apoi au dispărut până când au venit poliţiştii“, a spus şoferul agresat.

Şoferii se tem să mai iasă pe traseu, mai ales după ce au observat că scandalagiilor nu le e deloc teamă de poliţie, care oricum vine cam târziu. Numai înlocuirea acestui parbriz costă 8.600 lei. Nu se mai ia în calcul şi repararea celui de-al doilea autobuz, şi el cu geamul spart, dar mai puţin. Din păcate, astfel de incidente sunt cam dese în ultima vreme. Poate că dacă ar fi mai multe patrule de poliţie, aşa ceva nu s-ar întâmpla. „Am avut trei astfel de incidente în numai şase luni. Două cu şoferii de microbuze şi unul cu acest grup. Şoferilor noştri le e teamă, nici nu ştim ce măsuri să mai luăm. Poate dacă ar fi mai multe patrule”, a spus Ionel Chiriac (FOTO), şef siguranţa circulaţiei Transurb Galaţi. Conducerea societăţii ia în calcul montarea unor camere de supraveghere în autobuze. „Singura soluţia care a mai rămas, ar fi să montăm camere de supraveghere în autobuze, dar asta înseamnă bani. Poate vom găsi soluţii în bugetul anului viitor“, a declarat Genica Totolici, directorul Transurb Galaţi.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru distrugere, lovire şi alte violenţe.

presagalatibraila.com

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.