Jump to content

Firma româno-italiană Selir - 7 milioane de euro, cifră de afaceri


dcp100168

Recommended Posts

Firma româno-italiană Selir - 7 milioane de euro, cifră de afaceri

Furnizorul de servicii de suport româno-italian Selir, cu sediul central în Galaţi, va ajunge anul acesta la pragul de 7 milioane de euro cifră de afaceri. Astfel, până la finalul lui 2015 veniturile companiei vor fi „propulsate“ cu 40% faţă de cele de anul trecut, potrivit calculelor ZF, pe baza informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.
Selir a intrat pe piaţa locală în urmă cu două decenii, în Galaţi, având în proporţie de 90% acţionariat italian, restul de 10% fiind partea românească. În prezent, Selir face parte din grupul financiar Gruppo Banca Sella, care are activităţi în zone precum cea bancară, de asigurări, de brokeraj sau în sectorul IT.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Firma Selir Galaţi a împlinit 20 ani

În prezența oficialităților locale, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a avut loc evenimentul prin care a fost marcată sărbătorirea a 20 de ani de la înfiinţarea Selir SRL Galaţi, un joint-venture cu 90% capital italian şi 10% capital românesc, parte a companiei italiene Gruppo Banca Sella.

Societatea şi-a început activitatea în anul 1995 prin acordarea de servicii informatice partenerilor din statele Uniunii Europene, obiectul de activitate fiind „activităţile de consultanţă în domeniul tehnologiei informaţiei”.

Cu trecerea timpului, activitatea de informatică s-a consolidat şi, de-a lungul anilor, au apărut şi s-au consolidat şi alte activităţi suport pentru societăţile grupului Banca Sella: din 2003 servicii administrative de Back Office, din 2007 asistenţă de tip Call Center, din 2008 servicii de Asistenţă Sistemică de nivel 1, din 2010 servicii de IT Operations, din 2013 servicii de Phone Collection, iar din 2014 servicii de tip Centrul Creditare şi Studii şi Analize.

În cei 20 de ani de activitate, Selir SRL Galaţi a înregistrat o continuă creştere a numărului de angajaţi. Dacă în anul 1995 firma şi-a început activitatea cu 8 programatori, acum are peste 350 de angajaţi.

Pe lângă sediul de pe str. Gării, investiţie cifrată la două milioane de euro, compania intenţionează să mai construiască, până în 2016, tot la Galaţi, încă un sediu care să permită dezvoltarea activităţii firmei şi implicit creșterea numărului de angajaţi.

Cifra de afaceri netă depăşeşte douăzeci de milioane de lei, iar profitul net este de peste trei milioane.

Selir SRL este membră a Patronatului Întreprinderilor Mici şi Milocii din Galaţi. În 2011, s-a plasat pe locul 1 în topul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi pe domeniul de Cercetare, Dezvoltare şi High Tech.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Selir a împlinit 20 de ani

Compania Selir şi-a marcat a 20-a aniversare prin organizarea unei gale numită ”Tradiţie şi Inovaţie în Outsourcing”. Evenimentul s-a desfăşurat vinerea trecută, cu începere de la ora 14,00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi.

Compania se bucură de respectul gălăţenilor

Primarul Marius Stan a fost primul care şi-a exprimat admiraţia faţă de performanţele pe care le-a obţinut societatea, în afaceri, dar şi faţă de faptul că Selir asigură deja de ani buni sute de locuri de muncă pentru gălăţeni. Apreciativ a vorbit despre Selir şi preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM), Marian Filimon, care a spus că îţi trebuie mult curaj ca să reuşeşti în afaceri, dar şi mai mult ca să faci ceea ce Selir îşi propune acum: o extindere masivă a activităţii în Galaţi, începând cu anul viitor. Prezent la eveniment, a luat cuvântul şi Cristian Dima, om politic provenit din mediul de afaceri gălăţean, care a transmis un mesaj de felicitare.

Specialiştii au luat cuvântul

Au urcat apoi pe scenă speakerii care au detaliat povestea evoluţiei outsourcingului gălăţean dezvoltat de Selir în ultimii 25 de ani, în contextul dezvoltării internaţionale a domeniului.

Au vorbit: Pietro Sella (director general executiv al Grupului Banca Sella, investitor în proiectul Selir), Rozalia Nistor (director general executiv al Selir SRL), Iulian Pătrăşcanu (expert în acordarea companiilor româneşti şi multinaţionale în probleme de Dreptul Muncii), George Dorobanţu (director în departamentul de consultanţă şi strategie din cadrul PwC), Bogdan Rusu (business relationship manager la Asociaţia Industriei de Software din România) şi Felix Crişan (expert în tehnologii de internet şi online, sisteme de plăţi şi telecomunicaţii).
Moderator a fost Constantin Opriş, cunoscut gălăţenilor cel mai bine ca realizator la postul The Money Channel.

20 de ani de performanţă

Selir este o companie româno-italiană. Numele este un acronim al cuvintelor „Sella”, „informatică” şi „România”. Societatea a fost construită în 1995 de Rozalia Nistor în parteneriat cu banca Sella, sub forma unui joint-venture. Zece la sută a fost capital autohton şi 90 la sută capital italian, firma fiind parte a Gruppo Banca Sella. Cu aproape 400 de angajaţi, societatea raporta, anul trecut, o cifră de afaceri de 22.487.469 lei şi un profit de 2.915.579 lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.