Jump to content

Acţiuni de ecologizare în Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Acţiuni de ecologizare în Galaţi

  • Gunoaiele din Pădurea Gârboavele, adunate de voluntari

 

În perioada 17-24 octombrie 2015, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi, organizează proiectul "ZILELE VOLUNTARULUI", care are ca scop creşterea gradului de implicare a tinerilor în activităţi de voluntariat.

În acest sens, 275 de voluntari vor lua parte la o activitate de ecologizare în Pădurea Garboavele, sâmbătă, 17 octombrie 2015, începând cu ora 10.00. DJST Galaţi va asigura transportul participanţilor în Pădurea Gârboavele, mănuşile şi sacii menajeri necesari desfăşurarii ecologizării zonei şi o binemeritată masă de prânz.

Voluntarii care vor lua parte la acest proiect de ecologizare fac parte din următoarele instituţii sau asociaţii: Liga Studenţilor din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos”, Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi, Asociaţia Mecanturist, Asociaţia fără scop patrimonial "Grigore Alexandru Ghica" - filiala Galaţi, Liceul cu Program Sportiv Galaţi, Şcoala Gimnazială nr. 16 Galaţi şi  Colegiul Economic Galaţi.

presagalatibraila.com

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Imaginile de mai jos sunt luate de pe aleea ce duce catre Cimitirul Eternitatea dinspre zona ICEFRIMU, Str Nufarului.

Aleea strabate un teren viran plin de gunoaie imprastiate pe toata suprafata si de caini maidanezi. Chiar si cimitirul respectiv este mereu plin de gunoaie.

Culmea, vad ca aici se afla si ECOSAL PRODPREST S.A.

Ar fi minunat un parc pe acest teren.

Galatenii de ce platesc taxe de ecarisaj, taxe la cimitir, impozite? Ca sa traiasca in continuare printre gunoaie si rahatii cainilor fara stapan?!

Cine nu isi face datoria? Primaria trebuie sa amendeze proprietarii terenurilor si cladirilor lasate prada gunoaielor, cainilor si degradarii.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Două tone de deşeuri, strânse din pădurile Galaţiului

Sâmbătă, 21 septembrie, în toată ţara s-au desfăşurat acţiuni de ecologizare a suprafeţelor de fond forestier, în campania "Mişcare pentru un mediu curat", în cadrul parteneriatului încheiat de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva cu Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și Asociația "Viitorul în zori" ("Let’s do it România!"). Acest lucru s-a făcut şi în judeţul Galaţi, unde au fost ecologizate mai multe zone de pădure expuse accesului public şi depozitării diverselor categorii de deşeuri, acţiune coordonată de silvicultorii din centrala Direcției Silvice Galați și ocoalele silvice Galați, Grivița, Hanu Conachi și Tecuci. Au participat în total 393 de gălăţeni, din care 90 - personal silvic, opt reprezentanți ai instituțiilor partenere și 295 de voluntari iubitori de mediu. Toţi aceştia au colectat peste două tone de deșeuri, din pădurile de la Zătun, Popas Viile, Fundeanu, Ghidigeni, Furceni, Barcea şi Popas Hanu Conachi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Participare minimă la o acţiune de ecologizare pe malul Dunării

Membrii organizaţiei "Pescari de Galaţi" au organizat o acţiune de ecologizare pe malul Dunării, în urma căreia s-au strâns 150 de saci cu gunoi. Participarea a fost, însă, minimă! 

Cei de la "Pescari de Galați" au făcut duminică curățenie lună pe malul Dunării. Au strâns 150 saci cu gunoaie adunate de pe mal, ridicați ulterior de Ecosal, firma de salubritate din oraş. La acțiune au participat și doi elevi de la Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu", specializarea "Ecologie".

Deși au creat un eveniment pe rețelele de socializare, la acțiunea de ecologizare au participat doar 5 persoane, printre care și un copil. Nici măcar cei care erau pe malul Dunării, în zona unde s-a făcut curățenie nu au pus umărul la treabă.

dcnews.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cercetaşii gălăţeni au colectat peste 200 de kg de deşeuri de pe malul Dunării

Cercetaşii gălăţeni au derulat, sâmbătă, 05 iunie 2021, de Ziua Mondială a Mediului, o amplă acţiune de ecologizare. Grupa de temerari a Centrului Local „Roza Vânturilor” Galaţi a colectat nu mai puţin de 59 de kg de PET-uri şi 160 de kg de deşeuri de construcţii, de pe malul stâng al Dunării, zona plaja Dunărea.
„Temerarii cercetaşi, plini de dăruire şi de implicare, au lăsat acest colţ de lume mai curat şi mai frumos decât atunci când l-au găsit. Acţiunea de ecologizare a avut loc în cadrul proiectului «Dunăre fără plastic/ Danube free plastic», implementat pe parcursul acestui an de Asociaţia Parteneriatul Global al Apei, în cadrul programului «Cu apele curate». Programul «Cu apele curate», sprijinit de LIDL România, reprezintă un apel la implicare în combaterea şi prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării şi afluenţilor săi, adresat membrilor comunităţilor şi autorităţilor publice din localităţile vizate”, potrivit unui comunicat al Centrului Local „Roza Vânturilor” Galaţi.
Asociaţia Parteneriatul Global al Apei - Global Water Partenership (GWP-ROMANIA) şi-a propus să implementeze proiectul „Dunăre fără plastic/ Danube free plastic” cu scopul de a reduce poluarea cu plastic a apelor Dunării în oraşele Tulcea, Brăila şi Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Șeful Gărzii de Mediu, la strâns deșeuri în jurul lacului Brateș

Potrivit unui comunicat de presă, zeci de tineri din filiala PNL Galați au răspuns apelului inițiat de la nivel național de către Tineretul Național Liberal și au participat la campania națională de ecologizare „TNL goes GREEN!”. Acțiunea tinerilor liberali gălățeni a avut loc pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, în jurul lacului Brateș, de unde membrii TNL au strâns peste 1,5 tone de deșeuri, care vor fi predate firmelor de salubritate.

Alături de ei s-a aflat și Aurelian Păduraru, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu. „Sunt extrem de încântat să văd tinerii că se implică pentru protejarea naturii. Sunt mândru de tinerii mei colegi liberali, dar mai ales de inițiativa pe care Tineretul Național Liberal a demarat-o, aceea de a realiza acțiuni de ecologizare în fiecare județ. Galațiul este doar o parte a acestei minunate campanii care are drept scop conștientizarea românilor cu privire la necesitatea păstrării unui mediu curat. Pentru ca fiecare dintre noi să se bucure de un județ curat, de care să fim mândri, este necesar să contribuim cu toții la îngrijirea lui. Iar atunci când este nevoie, să ne unim pentru astfel de acțiuni care ajută întreaga comunitate. Am văzut azi că, pe lângă voia bună de care au dat dovadă tinerii mei colegi, chiar au făcut o treaba bună. Îmi place energia lor. Mizez pe ei și în viitoarele acțiuni pe zona de mediu pe care îmi doresc să le organizăm la nivelul Gărzii de Mediu. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să avem grijă de mediu pentru ca, împreună să contribuim la o Românie mai verde și mai curată”, a spus Aurelian Păduraru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.