Jump to content

Centre de selecţie pentru copiii atraşi de baschet


dcp100168

Recommended Posts

Centre de selecţie pentru copiii atraşi de baschet

  • Antrenamentele pentru începători la clubul Phoenix au loc în fiecare weekend, în zone diferite ale oraşului

Rezultatele bune ale echipelor de baschet de seniori atrag un număr tot mai mare de copii la Sala Sporturilor „Dunărea”. Săptămână de săptămână, în pauza dintre reprizele de joc şi, mai ales, după terminarea meciurilor, parchetul este „inundat” de puşti care încearcă să îşi imite favoriţii.

Phoenix are centre de cartier

Numărul mare de copii doritori să practice baschetul este în continuă creştere, iar clubul Phoenix, specializat în acest sport, încearcă să vină în ajutorul lor, dar şi al părinţilor care au un program încărcat. Astfel, organizează activităţi de selecţie, la final de săptămână, în trei baze din cartiere diferite, copiii nemaifiind nevoiţi să străbată distanţante mari pentru a practica baschetul.

La sala de sport a Colegiului Naţional „Costache Negri” (Liceul Pedagogic), selecţiile au loc după următorul program: vineri (ora 18,00), sâmbătă (10,00) şi duminică (11,00), în timp ce micii viitori baschetbalişti care locuiesc în zona cartierului „Aviaţiei” pot merge la Liceul „Mircea Eliade” (fost Gh. Asachi), sâmbăta (13,30) şi duminica (12,00). Cel de-al treilea centru se află la sala de sport „Florin Balaiş” (fostă Puşkin - strada M. Bravu), unde selecţiile se desfăşoară sâmbăta, de la ora 14,00, iar duminica de la ora 9,00.

Antrenamentele pot fi începute încă de la vârsta de şase ani.

Taxa, 70 de lei pe lună

La clubul Phoenix, copiii beneficiază de trei antrenamente pe săptămână, la un abonament lunar de 70 de lei, iar cei mai talentaţi dintre ei au posibilitatea de a face parte din grupele de excelenţă, viitoarele grupe ale Centrului de Excelenţă, pe care Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix, îl are în plan.

„Aceste grupe de excelenţă vor fi finanţate, atât de FR Baschet, cât şi de autorităţile locale, şi vor fi gratuite doar pentru copiii care urmează cursurile noastre timp de trei luni şi care demonstrează că pot trece testele fizice, tehnice, psihologice şi, desigur, medicale”, a declarat Nini.

În general, antrenamentele începătorilor au loc în weekend, pentru a le permite copiilor să se ocupe şi de şcoală, dar lucrurile se schimbă odată cu creşterea nivelului. „În grupele de performanţă, antrenamentele au loc aproape în fiecare zi, iar acest lucru duce la o maturizare a lor şi ne ajută pe noi să vedem care dintre copiii care practică baschetul la început de plăcere, apoi de performanţă, pot trece barierele ridicate de criteriile de performanţă, care implică o adaptare psihologică şi mentală la tot ce înseamnă solicitare. Pe cei care reuşesc să treacă peste aceste bariere ştim că îi pregătim şi pentru viaţă, pentru că sportul înseamnă educaţie în foarte mare măsură”, a mai spus Nini.

Seniorii, modele pentru viitorii baschetbalişti

Spectacolul pe care cei din echipele de seniori, participante în prima ligă, îl oferă săptămânal, i-a făcut pe micii baschetbalişti să aibă modele din rândul celor mari. „Faptul că avem jucători, români, gălăţeni sau din alte oraşe, dar şi străini, jucători profesionişti, îi ajută pe cei mici, prin schimbarea de comportament şi a atitudinii pe care înţeleg ei să o manifeste la antrenamente. Toate fetiţele îşi doresc să fie ca Romina (n.r. - Filip), Amanda (n.r. - Frost), Cassie (n.r. - Rochel), Stasia (n.r. - Walter), Andreea Creţu sau Hanna Demeter. Copilele şi-au creat modele din jucătoarele profesioniste, la care au văzut în afară de un baschet de calitate şi un comportament deosebit, astfel că acum au o mai mare ambiţie la antrenamente. Nici la băieţi nu este mai prejos, aceştia îşi doresc să aibă mişcările seniorilor. Acest lucru nu poate să fie decât benefic, fiind o motivaţie în plus în a ajunge sportivi de performanţă”, a mai spus Nini.

Date de contact

Părinţilor care au ales Clubul de Baschet Phoenix le oferim numărul de telefon al antrenoarei Cristina Nini, pentru sala de la Pedagogic: 0749.084.886, respectiv al responsabilului cu selecţiile la celelalte două săli: Andrei Maxim - 0754.523.779.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.