Jump to content

Balul Bobocilor, la Universitatea "Dunărea de Jos"


dcp100168

Recommended Posts

Un maraton numit Balul Bobocilor

Concursul, care se va dura şase săptămâni, a debutat, în acest weekend, cu o petrecere de Halloween. Într-o discreţie aproape deplină, pentru ca probele să nu fie aflate de concurenţi, Liga Studenţilor a dat startul unei noi ediţii maraton a Balului Bobocilor din Universitatea „Dunărea de Jos”. Şi în acest an, organizatorii au fost extrem de inventivi la stabilirea probelor şi se pregătesc să speculeze la maximum imaginaţia tinerilor înscrişi.

“Anul trecut, am avut intenţia să-i ducem pe concurenţi în Belgia şi să-i supunem unor probe inedite. N-am reuşit. Nici anul acesta nu-i trimitem în «Ţara Ciocolatei», deoarece au aflat despre această intenţie. În schimb, le-am pregătit câteva probe de foc, la care îi vom supune aici în ţară, sub sloganul «Aventură: extrem»”, ne-a declarat preşedintele Ligii Studenţilor, Dorin Coteţ.

Prima întâlnire a avut deja loc la sfârşitul săptămânii trecute, într-un fel de “team-building”, în care cei 20 de concurenţi s-au cunoscut. Duminică seara, s-a derulat şi prima probă, în Club S. În spiritul sărbătorii de Halloween, studenţii au fost puşi să se deghizeze în personaje negative. A ieşit un „show” de zile mari în care s-a râs “pe burtă”. Tot aseară, concurenţii şi-au aflat prietenii secreţi, cu care îşi vor împărţi cadouri pe tot parcursul concursului.

Şi pentru că am spus “concurs” să mai amintim că acesta va dura şase săptămâni, vreme în care concurenţii vor avea activităţi zilnice. “O să-i trezim la trei dimineaţa şi o să-i punem să numere stele, de exemplu!”, spune mai în glumă, mai în serios Dorin Coteţ.

O altă regulă de aur a concursului este aceea a punctualităţii. În cazul în care unul dintre concurenţi o încalcă, sunt pedepsiţi toţi! Dacă pe parcursul balului vor exista concurenţi care vor părăsi competiţia, ei vor fi nevoiţi să plece cu tot cu un coleg de sex opus, şi asta deoarece rezervele au fost deja epuizate.

Marea finală va fi undeva după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. În finală se vor viziona, de fapt, filmele înregistrate pe parcursul celor şase săptămâni. Juriul, format din reprezentanţi ai Universităţii, ai Primăriei şi ai Prefecturii, va avea de ales o Miss şi un Mister pe baza acestor filme. Premiile vor fi în bani, dar şi în excursii la munte.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... cilor.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Balul Bobocilor la „Dunărea de Jos” şi-a stabilit câştigătorii

După un spectacol incendiar, marcat de nenumărate surprize, atât pentru concurenţi, cât şi pentru spectatori, juriul a decis că cea mai frumoasă studentă este Oana Hahui, de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice. Câştigătoarea se caracterizează ca fiind o fire rebelă, ambiţioasă, veselă şi, totodată, o romantică incurabilă. Oana Hahui mai spune despre ea că întotdeauna îşi atinge ţelul propus, că este o persoană critică cu ea însăşi şi întotdeauna îi lasă pe cei din jurul său să o caracterizeze.

„Perechea” sa de pe locul întâi se numeşte Andrei Ene, este student la Facultatea de Ştiinţa Calculatoarelor şi se considera a fi un tip cu un caracter bine conturat, cu un temperament stabil. „Încerc să comunic cu oameni cât mai diferiţi. Îmi place să dansez si sunt un mare gurmand”, spune despre el câştigătorul titlului de mister de anul acesta.

Titlurile de „vice” miss şi mister au revenit studenţilor Andreea Vlad şi Nicolae Codrescu, în timp ce podiumul a fost completat de Iulia Alexandra Caciuc şi Ionuţ Frigioiu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ei_s ... nti_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Balul Bobocilor 2010 la Universitatea "Dunărea de Jos"

Organizatorii Balului Bobocilor, respectiv Liga Studenţilor din Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos" promit şi în acest an un spectacol total. Totul a început cu o preselecţie care a avut loc săptămâna trecută şi de pe urma căruia s-au ales concurenţii. „Am ales iniţial 20 de concurenţi, au plecat şase şi am completat cu tot atâtea rezerve. Cei şase care au plecat nu au reuşit să intre în ritm şi au cedat", spune preşedintele Ligii, Dorin Coteţ. Toate acţiunile balului din acest an se vor derula sub motto-ul „Adrenalină!".

„Nu pot să vă spun ce probe vor fi pentru că am strica surpriza. Cert este că vor fi şi de rezistenţă fizică şi psihică, dar şi de creativitate. Concurenţii trebuie să se pregătească pentru că vor avea suprize extrem de ciudate. Anul trecut, de exemplu, i-am trezit la patru dimineaţa şi i-am pus să meargă pe străzi să-şi câştige bani de buzunar!", povesteşte preşedintele LSG. El ne-a mărturisit că pe lista probelor inedite este şi „Secret friend", o probă extrem de interesantă în care se fac cadouri inedite între concurenţi.

Toate probele vor fi filmate, iar prestaţia concurenţilor va fi punctată de un juriu, format din reprezentanţi ai studenţilor şi ai universităţii. Acum, cei 20 de concurenţi (10 băieţi şi tot atâtea fete) au intrat în focurile coregrafice. Ei pregătesc diverse stiluri de dans alături de mai vechiul colaborator al balalului, coregraful Gelu Baciu.

Totul va culmina la începutul lunii decembrie (cel mai probabil în primul week-end al lunii) cu Gala Balului, când cele 10 echipe vor avea un important test de dans. Câştigătorii vor primi pe lângă diplome şi bani şi cadouri din partea sponsorilor.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Adrenalina_pentru_studenti-la_Balul_Bobocilor_din_Universitatea_-Dunarea_de_Jos_0_370163102.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Anticomunist Race 2010

Miercuri 24 noiembrie 2010 Liga Studentilor din Galati va filma in Bucuresti unul din momentele pregatite pentru Balul Bobocilor. Se numeste 'Anticomunist Race' si consta intr-o proba filmata de orientare cu Checkpoint-uri care privesc puncte importante pe harta miscarii studentesti si anticomuniste din Romania, la fiecare checkpoint studentii vor fi primiti de catre persoane publice sau personalitati ale miscarii anticomuniste din Romania. Punctul final al cursei il reprezinta sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989 unde vor fi indrumati de domnul Toader Maries, presedintele. Asociatiei. Bobocilor Universitatii 'Dunarea de Jos' din Galati le vor fi prezentate dosare ale Mineriadei din 13-15 iunie 1990. La final studentii vor participa la un spectacol al lui Cristian Paturca cu cantece din Piata Universitatii oferit de catre Asociatia 21 decembrie. La spectacol vor participa si reprezentati ai ANOSR (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania). Reamintim ca dosarele cu privire la Piata Universitatii au fost obtinute dupa greva foamei de 28 de zile facuta de Teodor Maries, sprijinit si de ANOSR prin intermediul unui un Flashmob organizat anul acesta in fata Inaltei Curti de Casatie. La ora 20.00, bobocii vor participa la un spectacol interactiv de percutie, intitulat 'I drum', organizat de Casa Studentilor din Bucuresti unde li se va stimula spiritul de echipa.

Start: parcul din fata Garii de Nord

Checkpoint 1: Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, este locul unde a avut sediul Liga Studentilor, prima organizatie anticomunista de tineret din Romania infiintata in zilele revolutiei din 1989. (Timp uzual: 30 min, timp maxim 1h); 21 Decembrie - După o demonstraţie organizată de Ceauşescu, soldată cu proteste, pe străzile Capitalei tineretul demonstrează împotriva regimului comunist. Câteva mii de tineri, printre care numeroşi studenţi, se adună în Piaţa Universităţii, cerând înlăturarea regimului comunist, demisia conducerii statului, alegeri libere. Populaţia Capitalei este chemată la revoltă. Sunt ridicate baricade. Studenţi ai Universităţii participă, alături de colegi de la alte instituţii de învăţământ superior, alături de elevi şi de tineri bucureşteni, la demonstraţia din Piaţa Universităţii. 23 Decembrie - La Universitatea din Bucureşti un grup de iniţiaţivă format din mai multi studenti declară înfiinţarea unei organizaţii studenţeşti naţionale, cu numele 'Liga Studenţilor'. Se trece imediat la organizarea la nivel naţional, cu filiale la nivel de institut de învăţământ superior. Reprezentanţi ai grupului de iniţiativă lansează apeluri pentru organizarea şi unitatea mişcării studenţeşti.

Checkpoint 2: Piata Revolutiei - Este Locul de unde cuplul de dictatori (Nicolaie si Elena ceausescu) au fugit (din Comitetul Central al Partidului Comunist Roman) cu un elicopter dand primul semn al Victoriei revolutiei (Timp usual 25 min, timp max 50 min)

Intors din Iran pe data de 20 decembrie 1989, Ceauşescu descoperă în ţară o situaţie deteriorată dupa evenimentele din Timisoara. La ora 19:00, pe 20 decembrie, el a ţinut o cuvîntare televizată, transmisă dintr-un studio TV situat în interiorul clădirii Comitetului Central, în care i-a etichetat pe cei care protestau la Timişoara ca duşmani ai Revoluţiei Socialiste. La propunerea primarului capitalei, Barbu Petrescu, a fost convocată pentru 21 decembrie în jurul prânzului o mare adunare populară menită să exprime sprijinul populaţiei faţă de conducerea de partid şi de stat. Vorbind de la balconul Comitetului Central (CC), Ceauşescu a evocat o serie de realizări ale 'revoluţiei socialiste' şi ale 'societăţii socialiste multilateral dezvoltate' din România. Populaţia, totuşi, a rămas indiferentă, doar rândurile din faţă sprijinindu-l pe Ceauşescu cu scandări şi aplauze. Lipsa sa de înţelegere a evenimentelor şi incapacitatea de a trata situaţia au ieşit din nou în evidenţă când a oferit, într-un act de disperare, creşterea salariilor muncitorilor cu o sumă de 100 de lei pe lună, şi a continuat să laude realizările 'Revoluţiei Socialiste', neînţelegând că altă revoluţie se desfăşura chiar în faţa sa. Mişcări bruşte venind de la periferia adunării şi sunetul unor petarde au transformat manifestaţia în haos. Speriată la început, mulţimea a încercat să se împrăştie. O parte dintre participanţii la adunare s-au regrupat lângă hotel Intercontinental şi au început o manifestaţie de protest care apoi a devenit revoluţie. Încercările ulterioare ale cuplului Ceauşescu de a recâştiga controlul mulţimii folosind formule ca 'Alo, alo!' sau 'Staţi liniştiti la locurile voastre!' au rămas fără efect. Transmisunea directa de televiziune a fost întreruptă pentru aceste clipe. O mare parte a mulţimii a plecat pe străzi, în piaţă au rămas activiştii de partid, membrii gărzilor patriotice, militarii îmbrăcaţi în civil, oamenii cei mai fideli a dictatorului. După câteva minute, Ceauşescu a fost în stare să-şi continue discursul, promiţând măriri de salarii şi pensii, apoi s-a întors în interiorul clădirii CC. Oamenii care au părăsit piaţa erau panicaţi, aruncau pe jos steagurile şi pancartele cu lozinci. Foarte mulţi dintre ei s-au regrupat pe străzile învecinate Pieţei Palatului, şi au început să strige sloganuri anticomuniste şi anticeauşiste: 'Jos dictatorul!', 'Moarte criminalului!', 'Noi suntem poporul, jos cu dictatorul!', 'Ceauşescu, cine eşti/Criminal din Scorniceşti'. În cele din urmă, protestatarii au invadat centrul din Piaţa Kogălniceanu până în Piaţa Unirii, Piaţa Rosetti şi Piaţa Romană. Pe statuia lui Mihai Viteazul din apropierea Universităţii Bucureşti, un tânăr flutura un tricolor fără stema comunistă.

Checkpoint 3: Fantana din Piata Universitatii -Statuia lui Corneliu Coposu (timp uzual 5 minute, timp maxim 10 min )

22 Aprilie - În Piaţa Universităţii, un grup de participanţi la evenimentele din Decembrie iniţiază o manifestaţie de protest împotriva FSN. 24 aprilie - Manifestanţii din Piaţa Universităţii sunt atacaţi violent de forţele poliţieneşti. În după amiaza aceleiaşi zile, Liga Studenţilor se alătură oficial demonstraţiei. Liderul Ligii Studenţilor, Marian Munteanu, redeschide balconul Universităţii, care va fi, din acel moment, tribuna expresiei anticomuniste a demonstraţiei. Această decizie luată de Liga Studenţilor din Universitate marchează începutul a ceea ce se va numi 'fenomenul Piaţa Universităţii'. 24 Aprilie - 24 Mai - Liga Studenţilor organizează desfăşurarea demonstraţiei, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Arhitecţi şi cu alte asociaţii prezente (Asociaţia 21 Decembrie, Grupul Independent pentru Democraţie). Un rol esenţial îl are prezenţa reprezentanţilor răniţilor din Decembrie 1989 precum şi a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România. 12/13 iunie - Campania violentă declanşată de FSN împotriva demonstraţiei din Piaţa Universităţii intră în faza finală: agresiunea directă. Pe baza unui plan întocmit la cel mai înalt nivel, forţele de poliţie intervin cu brutalitate în noaptea de 12 spre 13 iunie. Puţinii demonstranţi şi greviştii foamei care se mai aflau în Piaţă sunt brutalizaţi şi arestaţi. Poliţia pătrunde în incinta Institutului de Arhitectură, sunt arestaţi studenţii care lucrau în ateliere. Preşedintele ligii este ridicat de la domiciliu şi reţinut, în stare de arest, la o secţie de poliţie. 13 Iunie - Liga Studenţilor declară grevă şi cere eliberarea studenţilor arestaţi. Studenţii se baricadează în clădirea Universităţii. În acest timp, în Piaţă, grupuri provocatoare acţionează. Cu concursul forţelor 'de ordine' sunt incendiate două autobuze. După orele 13.00, studenţii arestaţi sunt eliberaţi. Se înscenează 'atacuri' asupra unor instituţii publice (TVR, Ministerul de Interne). După-amiază, din balconul Universităţii, reprezentanţii Ligii atrag atenţia celor câteva mii de persoane adunate în Piaţă cu privire la caracterul provocator al acţiunilor respective şi îi îndeamnă pe demonstranţi să nu se lase atraşi în acţiuni violente. În seara aceleiaşi zile, Ion Iliescu va adresa un apel 'oamenilor muncii' să intervină şi să facă 'ordine' în Piaţa Universităţii. 14-15 Iunie - Peste 10.000 de mineri sosesc în Bucureşti. Însoţiţi de reprezentanţi ai FSN şi ai Guvernului, în colaborare cu poliţia, aceştia declanşează una dintre cele mai barbare represiuni politice pe care le-a cunoscut societatea românească actuală. Studenţii aflaţi în clădire sunt agresaţi sălbatic. Minerii distrug laboratoare, săli de curs din Universitate şi Arhitectură şi devastatează sediile Ligii. Sute de studenţi, mulţi aflaţi în stare gravă, sunt arestaţi şi reţinuţi, în condiţii de lagăr, în afara oraşului (la Măgurele) şi la diverse secţii de poliţie.

Checkpoint 4: Sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989 - str. Batiste nr 24A (timp uzual 5 minute, timp maxim 10 min)

Prima asociaţie de revoluţionari din Bucureşti, este formată de cei care în 21 decembrie 1989 au manifestat împotriva dictaturii în fata forţelor de represiune ale sistemului totalitar. A fost înfiinţată în ianuarie 1990 şi adobândit personalitate juridică în urma sentinţei civile nr. 174 din 9 februarie 1990. În continuare pentru obţinerea unui sediu şi înscrierea de noi membri au început să strângă semnături în faţa Intercontinentalului, aproape de locul baricadaei. Primul preşedinte al asociaţiei a fost Alexandru Nancu dar la tribunal, pentru înscriere, au fost prezenţi Traian Rece împreună cu Tania Şiperco, aşa că în acte Traian Rece este consemnat ca primul preşedinte. În prezent preşedinte este Teodor Mărieş. Asociaţia s-a remarcat în 1990 prin participarea la manifestaţiile din Piaţa Universităţii. În 14 iunie 1990, sediul asociaţiei a fost vandalizat de un grup de mineri conduşi de ofiţeri de la UM 0215 (unitatea de informaţii a Ministerului de Interne). Mai mulţi membri ai asociaţiei au fost batuţi cu bestialitate şi reţinuţi. În 27 august 2001, sub preşedinţia lui Constantin Calancea, a devenit prima asociaţie de revoluţionari care a editat, prin intermediul editurii 'Apollon' din Urziceni, un ziar propriu numit '21 Decembrie', care după cîteva numere şi-a încetat activitatea din lipsă de fonduri, asociaţia rămânând datoare cu 160 000 de lei. Director al ziarului era George Călin, iar colectivul de redacţie cuprindea pe Dan Ionescu (redactor şef), Sorin Soare (redactor şef adjunct), Ştefan Boran (secretar general de redacţie). La sfâşitul anului 2004 domnul Teodor Mărieş şi asociaţia fac presiuni pentru redeschiderea dosarelor Revoluţiei Române din decembrie 1989 şi a mineriadelor din 1990 din punctual de vedere al victimelor şi cer schimarea încadrării faptelor în crime împotriva umaniăţii. Dosarul Revoluţiei ajungea intr-o lună la terenul de prescriere şi s-a redeschis în urma acestor acţiuni. În 2005 domnul Teodor Mărieş şi asociaţia se alătură societaţii 'Alburnus Maior' şi Academiaei Române militând împotriva deschiderii exploatării aurifere cu cianuri la Roşia Montană. Acţiunea a avut ca efect sistarea lucrărilor începute, care conduceau la deşertificarea zonei şi distrugerea multor dovezi arheologice. În 2007, domnul Teodor Mărieş ca preşedinte al asociaţiei s-a remarcat prin depunerea unei sesizări penale împotriva fostului preşedinte al României Ion Iliescu, care până acum s-a soluţionat cu neînceperea urmăririi penale. Romulus Cristea, membru al asocia?iei a lansat un sit şi blog pe internet în numele asociaţiei. Anul 2008 a debutat prin susţinerea acţiunilor revoluţionarilor altor asociaţii. Domnul Teodor Mărieş şi asociaţia '21 Decembrie 1989', împreună cu alte organizaţii ale societăţii civile şi de revoluţionari au deshis acţiune la CEDO, în februarie depunând o plăngere la Strasbourg, împotriva statului român, pentru stabilirea unor termene rezonabile de soluţionare a dosarelor revoluţiei si mineriadelor, nerezolvate nici după 18 ani. În scopul susţinerii acţiunii asociaţiei 'ADEVĂRUL ACUM', împreună cu alte organizaţii ale societăţii civile, s-a lansat petiţia on line 'Apelul pentru Adevăr şi Solidaritate'.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/39570.html

Link to comment
Share on other sites

„Amazing Race”, cu bobocii de la „Dunărea de Jos”

Pentru bobocii care tânjesc la titlul de Miss şi Mister Boboc 2010, astăzi a fost o zi extrem de grea. Convocaţi dimineaţă chipurile pentru o scurtă vizită turistică în capitala României, cei 19 boboci s-au trezit în faţa unei adevărate probe de tip „Amazing Race". Debarcaţi din microbuzul universităţii chiar în faţa Gării de Nord, tinerii gălăţeni au fost informaţi de către cei de la Liga Studenţilor că au glumit şi că în realitate de trecut printr-o probă grea. „Practic, trebuie să plecaţi de aici şi să ajungeţi, cum veţi putea la sediul Asociaţiei „21 Dcembrie. Aveţi hărţi şi mai multe puncte în care veţi primi indicii legate de adresa asociaţiei", le-a spus zâmbind preşedintele Ligii, Dorin Coteţ.

Aranjaţi în ordine alfabetică, cei 19 concurenţi au fost lăsaţi să plece în haosul urban din Bucureşti la interval de două minute. „Am venit în Bucureşti mai multe maşini astfel încât să putem să-i recuperăm pe cei care se rătăcesc. Tocmai de aceea le-am spus că au dreptul să ne contacteze telefonic dacă se rătăcesc", spune secratarul Ligii, Simona Bolea.

La fiecare „check point" intermediar, tinerii erau aşteptaţi de cineva care le înmâna câte un indiciu şi le adresa şi o întrebare legată de mişcarea studenţească din România. Nici cei care i-au aşteptat pe studenţii gălăţeni nu au fost oameni obişnuţi. Nicu Alifantis şi membrii trupei Paraziţii s-au numărat printre cei care le-au dat indicii studenţilor gălăţeni şi i-au încurajat să ducă până la capăt proba de astăzi. Punctul final al probei îi va surprinde pe toţi concurenţii la sediul Asociaţiei „21 Decembrie", acolo unde va avea loc un concert susţinut de folkistul Cristi Paţurcă.

Organizatorii spun că au ales această probă la sugestia mai multor membri ai Ligii. „Cum tema noastră din acest an este «Adrenalină», am decis să le dăm o probă mai puţin obişnuită, care să-i mai rupă de problemele cotidiene", mai spune preşedintele Ligii Studenţilor din Universitatea „Dunărea de Jos".

Pentru cei 19 boboci urmează o altă probă de foc săptămâna viitoare. Organizatorii vor urmări prin aceasta modul de reacţie al tinerilor concurenţi în condiţii de convieţuire colectivă!

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_-Amazing_Race-cu_bobocii_de_la_-Dunarea_de_Jos_0_377962800.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Bobocii de la "Dunărea de Jos" au făcut bungee-jumping pentru a impresiona juriul

Ignorând frigul de afară, bobocii aspiranţi la titlul de Miss şi Mister din acest an au tras o fugă până la Cheile Râşnoavei şi au participat la o repriză de bungee-jumping. Deşi au mers cu toţii la Râşnov, trei dintre cei 16 boboci nu au vrut sub nicio formă să participe la ultima probă din cadrul pregătirilor pentru Balul Bobocilor din 9 decembrie. "Au avut motive obiective", spune Simona Bolea, secretarul Ligii Studenţilor din Galaţi.

Ceilalţi boboci au fost însă entuziasmaţi de provocarea la care au fost supuşi. Ei avut de sărit gol de la o înălţime de 43 de metri. Nu au lipsit şi accidentările! Una dintre fete s-a ales cu buza spartă după ce a sărit cu corda elastică, iar unul dintre boboci s-a întors acasă cu un deget rupt. Bobocii care au sărit la Râşnov cu coarda elastică au primit din partea organizatorilor câte un punct şi se pregătesc acum de ultima fază a competiţiei: gala din 9 decembrie.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Bobocii_de_la_Universitatea_Dunarea_de_Jos_au_facut_bungee-jumping_pentru_a_impresiona_juriul_de_la_Balul_Bobocilor_0_384561748.html

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Balul Bobocilor 2011 la Universitatea "Dunărea de Jos"

Până pe 8 decembrie candidaţii aleşi vor trece prin cele mai trăsnite probe, urmând ca totul să se încheie cu o gala care va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi. Accentul se pune pe talent, atitudine, personalitate şi inovativitate.

Balul Bobocilor este un eveniment tradiţional, adresat tuturor studenţilor din Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, grupul prioritar fiind studenţii de anul întâi. În fiecare an, este organizat de către Liga Studenţilor din Galaţi și Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi în colaborare cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Deşi Balul Bobocilor reprezintă o acţiune tradiţională de început de an universitar în toată ţara, la Galaţi acest concept, asumat de 16 ani, îmbracă forme total diferite faţă de cel clasic. Acţiunea în sine, nu se axează doar pe concursul de frumuseţe, ci este construită după toate regulile unui show, regia fiind realizată pe baza unei teme. Din acest motiv, această manifestare, de-a lungul anilor a ajuns să fie considerată una dintre cele mai mediatizate evenimente de acest gen din întreaga ţară.

Ce se întâmplă la Bal? Bobocii selectaţi în urma unei preselecţii, sunt antrenaţi aproximativ șase săptămâni, pentru activităţi din ce în ce mai nonconformiste şi interesante, fiind punctaţi în funcţie de demonstraţiile de talent, atitudine, personalitate şi inovativitate, de care aceştia dau dovadă la fiecare probă la care sunt supuşi.

Balul Bobocilor din acest an se derula între 25 octombrie şi 8 decembrie, atunci când este programată şi seara de gală. Mâine, 25 octombrie, 18:30, în corpul "D" al Facultății de Mecanică, la sediul Ligii Studenților, va avea loc preselecția pentru evenimentul mai sus menționat, unde 20 de "bobocei" vor fi aleși să facă "senzații" pentru ediția de anul acesta.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Studenţi condamnaţi la supravieţuire într-o pensiune de pe Valea Siriului

Cei 20 studenţi, boboci la "Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, sunt supuşi unei probe de tip "Survivor", în care trebuie să se descurce fie singuri, fie în grup, pentru a primi puncte care să-i ducă în marea Gală a Balului Bobocilor de pe 8 decembrie.

în această dimineaţă, cei 20 de studenţi înscrişi în Balul Bobocilor din acest an au fost treziţi dis-de-dimineaţă de organizatori care i-au anunţat că trebuie să plece la munte, la o pensiune de pe Valea Siriului, pentru a susţine una dintre probele din concurs.

"Le-am pregătit o supriză: două zile vor face parte din serialul «Survivor de România»! Vor trebui să se descurce singuri, să-şi facă mâncare, foc. De asemenea, le-am pregătit şi nişte probe frumoase de salt cu tiroliana, iar dacă vremea ne va permite, vom face şi drumeţii", spune preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi, Dorin Coteţ.

Organizatorii vor împărţi grupul în două echipe: una roşie, cealaltă albastră.

Prestaţia celor 20 de tineri va fi filmată de doi cameramani profesionişti care vor face apoi şi un montaj video care va fi prezentat în Gala din 8 decembrie.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Probe hazlii la Balul Bobocilor

Cei 20 de „boboci" înscrişi în competiţie au fost supuşi aseară unei ultime probe înainte de marea gală de joi, 8 decembrie. Organizatorii i-au pus să construiască „maşinuţe" şi să se plimbe cu ele prin campusul universitar.

îndemânarea şi imaginaţia studenţilor de anul I înscrişi în concursul de Miss şi Mister Boboc al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi au fost puse la grea încercare vineri seară, când organizatorii i-au provocat, pentru câteva ore, să devină constructori de „maşini" şi mai apoi să le piloteze, pe un traseu stabilit între căminele H şi D din campusul universitar. Cele zece perechi şi-au dat toată silinţa ca „maşinle" lor să fie cât mai funcţionale, dar nu au neglijat nici aspectul estetic, necesar în orice competiţie care se respectă.

Participanţii au primit punctaje, la fel ca şi proba de căţărat pe munte desfăşurată weekend-ul trecut, punctaje care vor conta la Gala finală, care va avea loc joi, 8 decembrie, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Finala concursului va fi urmată de un super-concert în Club S, susţinut de CRBL şi Bere Gratis.

Intrarea la cele două evenimente costă 15 lei pentru studenţi şi 20 de lei pentru cei din afara Universităţii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

În această seară vor fi aleşi Miss şi Mister Universitatea "Dunărea de Jos"

Cei 20 de candidaţi vor avea la dispoziţie câte 30 de secunde, timp în care trebuie să-i convingă pe membrii juriului că merită marele trofeu. Spectatorii vor putea viziona şi filmele celor mai trăznite probe la care concurenţii au fost supuşi de la începutul concursului.

Marea Gală din această seară va avea loc în sala mare a Casei de Cultură a Studenţilor, începând cu ora 19.00.

Juriul, fost din şapte decani şi rectorul Universităţii Dunărea de Jos, va avea mult de furcă, pentru că toţi tinerii sunt "simpatici şi isteţi", după cum spunea un lider al Ligii Studenţilor.

Fiecare boboc va avea 30 de secunde la dispoziţie în care va putea face orice pentru a convinge juriul că este cel mai bun.

"Va putea dansa, va putea face pantomimă sau poate va cânta - el alege", spune preşedintele Ligii studenţilor, Dorin Coteţ.

Gala va fi urmată de un concert CRBL şi Bere Gratis, care va avea loc în CLUB S.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Balul bobocilor 2013 la "Dunărea de Jos"

Liga Studenţilor Galaţi (LSG) caută boboci dezgheţaţi, talentaţi şi gata de aventură, pentru a-i face Miss şi Mister Boboc 2013! Anul acesta, balul de la Universitatea „Dunărea de Jos” va avea loc la începutul lunii decembrie, însă, până atunci, proaspeţii studenţi care vor să câştige râvnitele titluri vor ava parte de o pregătire extrem de interesantă.

De la Ionuţ Dumitraşcu, preşedintele LSG, am aflat că studenţii de anul I sunt aşteptaţi la preselecţii, pe 28 şi 29 octombrie. Organizatorii promit că cele zece fete şi cei zece băieţi pe care îi vor alege în urma acestei etape vor trebui să treacă prin mai multe probe originale, timp de şase săptămâni. Probele rămân, deocamdată, o surpriză, dar studenţii mai mari promit că ele vor fi la fel de inedite precum cele din anii anteriori, când bobocii au făcut bungee jumping, au văzut ce înseamnă să fii jandarm sau au trăit puţin din "viaţa la ţară".

Chiar dacă tema balului din acest an nu ne-a fost dezvăluită, sigur este că studenţii din ligă vor celebra şi faptul că împlinesc 18 ani de la înfiinţare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Emoții la preselecția pentru Balul Bobocilor de la „Dunărea de Jos”

Aseară, începând cu ora 17.00, în corpul D al Facultății de Mecanică, studentele din anul I au participat la preselecția pentru Balul Bobocilor din ,,Universitatea Dunărea de Jos’’.

 ,,În această seară,  la preselecție au fost prezente în jur de 30 de fete, urmând ca mâine să participe și băieții. Deocamdată o să alegem 10-12 fete, plus încă 5, care vor fi rezerve, în cazul în care unele vor renunța sau vor întâmpina diferite probleme pe parcursul celor 6 săptămâni. Probele nu sunt încă stabilite deoarece căutăm sponsori și bineînțeles că, în funcție de resursele financiare o să pregătim și niște probe surpriză. Scopul acestui bal este de a modela caracterele studenților și de a pune în scenă un spectacol adevărat’’, a declarat pentru PresaGalati.ro, Ionuț Dumitraşcu, Președintele Ligii Studenților din Galați.

Boboacele au fost supuse unui set de întrebări, dar și unor provocări ce trebuiau îndeplinite pe moment. De exemplu, Dorofte Cristina, studentă în anul I la Jurnalism, a încântat juriul cu vocea ei minunată fredonând un refren din melodia  Je t’aimé – Lara Fabian și a desenat pe tabla din sală un înger.

Diia Daniela, studentă în anul I la Facultatea de Litere, a surprins juriul prin dans și a menționat faptul că și-ar dori extrem de mult să-și facă un viitor în acest domeniu, însă, în opinia ei, dansul nu e apreciat cum ar trebui în țara noastră, așa că preferă să-și continue studiile.

Au spus bancuri, au făcut flotări, au desenat, au cântat și cu greu au reușit să-și ascundă emoțiile, însă boboacele au demonstrat din nou, că  Universitatea „Dunărea de Jos’’ din Galați are cu ce se lăuda.

Balul Bobocilor este o acţiune desfăşurată sub egida Ligii Studenţilor din Galaţi, fiind unul dintre cele mai importante spectacole studenţeşti din ţară. Candidaţii la titlurile de Miss şi Mister UDJG vor avea parte de experienţe unice în timpul numeroaselor provocări la care vor fi supuşi.

Din juriu au făcut parte Ionuț Dumitrascu-Președinte LSG, Dan Petcu-Vicepreședinte LSG, Mihaela Ionescu-secretar general LSG, Dorin Coteț-Directorul Casei de Cultură a Studenților și coregraful evenimentului. La finalul serii, aceștia s-au declarat mulțumiți de prestația fetelor și speră ca mâine seară, nici băieții să nu se lase mai prejos.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Balul Bobocilor de la Universitatea „Dunărea de Jos” a început cu o zi grea de muncă la un aerodrom de lângă Galaţi

Studenţii au crezut că organizatorii le-au pregătit o surpriză plăcută, dar s-au văzut puşi în faţa unei şedinţe de curăţenie generală! Dar, la final, au primit o binemeritată răsplată: un zbor cu motodeltaplanul.

Vizita studenţilor la terenul de zbor Aerial Club a făcut parte din pregătirile pentru Balul Bobocilor - ediţia 2013. Liga Studenţilor din Universitatea „Dunărea de Jos” se mândreşte cu faptul că este, poate, singura din ţară care nu se mulţumeşte să organizeze un banal spectacol în urma căruia să aleagă Miss şi Mister boboc. În fiecare an, studenţii participanţi la Bal sunt supuşi unui adevărat cantonament, în care pun osul la treabă, iau decizii şi lucrează în echipă, în cele mai diverse domenii. Astfel, bobocii gălăţeni au fost pompieri, jandarmi, au lucrat la o herghelie, au învăţat să conducă ambarcaţiuni mici, au fost parlamentari şi au dat legi sau au ajuns chiar la Cotroceni şi au emis decrete. Toate strădaniile lor au fost înregistrate iar filmele rezultate au ajutat juriile să aleagă mai bine cine merită titlurile de Miss şi Mister.

Anul acesta, însă, organizatorii au ales o temă mai înaltă: zborul. Bobocii au descins la aerodrom într-o zi de duminică nu foarte frumoasă: plafon de nori la aproximativ 200 de metri înălţime, temperatură de 14 grade Celsius şi vânt destul de tare şi în rafale, din est. Au coborât din microbuz veseli nevoie mare, aşteptându-se, probabil, la o zi de distractie în aer liber. S-au cam schimbat la faţă, însă, când au văzut că organizatorii de la Liga Studenţilor au adus cu ei o cutie imensă cu vopsea albă! După o scurtă introducere şi câteva reguli de securitate pe aerodorm, instructorul de zbor Albert Malaxa, preşedintele Aerial Club, i-a trimis la muncă. Dar le-a spus, în treacăt, că cei mai harnici vor fi premiaţi cu un zbor cu motodeltaplanul. Aşa, de încurajare! Băieţii au apucat vitejeşte bucăţile din fosta bandă transportoare, ce urma să fie transformate în balizaj pentru pista de decolare-aterizare a aerodromului iar fetele au pus mână pe pensule. Bineînţeles că entuziasmul băieţilor s-a pleoştit după nici 100 de metri (şi pista de la Vădeni are 800 de metri lungime), bucăţile de bandă transportare fiind destul de grele. În cele din urmă atât balizele laterale cât şi cea care marchează pragul de nord al pistei au ajuns, cu chiu cu vai, la locurile lor iar fetele s-au pus pe vopsit. Şi chiar au făcut treabă bună!

Dar chinul studenţilor nu s-a oprit aici. Fetele au mai avut de trecut un test: vopsitul cauciucurilor care străjuiesc aleea de intrare la aerodormul Vadeni iar băieţii s-au luptat cu buruienile care năpădiseră pista de motocros din spatele hangarului. Greu tare cu coasa, cu lopata şi cu grebla, mai ales pentru orăşeni ! La fel de greu a fost, însă, şi când a fost vorba să spele Aerialmobilul, un Nissan Patrol pregătit pentru off-road care se mai întâlnise cu apa de la ultima ploaie. „Aşa am putut să vedem că vopseaua originală era neagră, şi nu pământie cum am crezut toţi”, spune Cristian Deceanu, reprezentant al Aerial Club Galaţi.

Iar răsplată pentru toate aceste eforturi a venit spre după-amiază când vântul s-a mai potolit iar instructorul de zbor Albert Malaxa a decis că bobocii au muncit suficient de bine cât să îşi primească darul promis: un zbor cu motodeltaplanul. „Toţi, fără nicio excepţie, au spus că a fost cea mai frumoasă senzaţie din viaţă lor şi au promis că vor reveni cât de curând pe aerodorm, că să zboare, desigur, nu că să muncească”, ne-a declarat Dinu Gându, unul dintre organizatorii Balului Bobocilor.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Farsă. Jandarmii au ridicat 20 de studenţi ca o probă la Balul Bobocilor

20 de studenţi, niciunul mai mare de 19 ani, au fost ridicaţi de mascaţi chiar din centrul oraşului Galaţi. Fără să li se dea explicaţii au fost urcaţi în dube şi duşi la unitatea jandarmeriei. Deşi erau speriaţi, niciunul nu a îndrăznit să întrebe ce se întâmplă. Tinerii au fost percheziţionaţi, iar asupra unora dintre ei au fost găsite mai multe pachete cu o substanţă halucinogenă.

Abia după jumătate de oră de spaimă, studenţilor boboci li s-a spus că este vorba despre o farsă pusă la cale de jandarmi, împreună cu liderii studenţilor.

Înscenarea a fost gândită de liderul studenţilor ca o probă în cadrul Balului Bobocilor, iar jandarnii au intrat bucuroşi în joc pentru că sunt în plină campanie de promovare a activităţilor jandarmeriei.

A fost o farsă, ne bucurăm că ne-am atins oarecum scopul şi nu şi-au dat seama de ceea ce s-a întâmplat. Farsa a fost pusă la cale împreună cu preşedintele Ligii Studenţilor”, a afirmat Mircea Bădin, purtător de cuvânt IJJ Galaţi. 

Drept răsplată pentru că au trecut cu bine de această farsă, studenţii boboci vor petrece două zile alături de jandarmi pentru a înţelege cât mai bine ce înseamnă această meserie.

digi24.ro

Link to comment
Share on other sites

Studenţii-boboci din Galaţi, în lumea aviaţiei

Cei 20 de studenţi participanţi anul acesta la concursul de Miss şi Mister Boboc al Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi au luat parte luni, 25 noiembrie, la a doua etapă din cadrul evenimentelor dinaintea balului. Ajutaţi de Cristian Deceanu, din partea Aeroclubului "Aerial" Galaţi, organizatorii evenimentului au mers împreună cu studenţii luni, la Bucureşti, unde au vizitat atât Flotila 90 Transport Aerian de la Otopeni, cât şi Muzeul Aviaţiei. La Baza Aeriană de la Otopeni, bobocii au văzut pe viu cum arată elicopterele şi avioanele militare, folosite de armata română atât pentru transportul militarilor în şi din teatrele de operaţiuni, cât şi pentru diverse misiuni speciale. Piesele de atracţie au fost fără îndoială celebrele avioane "Hercules", adevăraţi coloşi aerieni, cu peste 16.000 de cai putere fiecare. Vedetele Flotilei 90 sunt însă mult mai tinerele C 27 "Spartan", care pot decola sau ateriza de pe piste mai scurte de 500 de metri, cu peste 30 de tone la bord. În ciuda frigului, studenţii au vizitat mai apoi Muzeul Aviaţiei, unde au "decolat" de la standul primelor maşini de zbor, "aterizând" tocmai în curtea muzeului, unde i-au întâmpinat "băieţii răi" ai aviaţiei militare, MiG-urile 21 şi 29. Pilotul în această călătorie a fost ghidul Sorin Turturică.
"Tematica balului de anul acesta este zborul. Pornind de la acest lucru, participanţii au fost duşi, într-o primă fază, pe aerodromul de la Vădeni. Aici au vopsit balize, au spălat maşini de teren care în prealabil fuseseră intenţionat murdărite şi, după câteva ore de "cazne", au zburat cu moltodeltaplanul. Deşi nu a fost o probă obligatorie, niciunul dintre boboci nu a refuzat. Astăzi (luni, n.r.) a urmat a doua etapă, în care am vizitat două obiective din Bucureşti", a povestit Dinu Gîndu, unul dintre organizatorii balului.
La sfârşitul vizitei, concurenţii au avut de dat o probă cu întrebări din domeniul aviaţiei. Rezultatele de la acest mic examen vor conta în decizia finală a juriului, pe care o vom afla pe 12 decembrie, la finalul serii balului.
viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Miss şi Mister boboc din Universitatea „Dunărea de Jos”

Aflată la cel de-al 18-lea Bal al Bobocilor, Liga Studenţilor din Galaţi a reuşit şi în acest an să descopere tineri talentaţi şi să-i premieze pe cei mai frumoşi studenţi dunăreni. La concursul desfăşurat aseară, la Casa de Cultură a Studenţilor, au participat 19 boboci, 10 fete şi 9 băieţi. Câştigătorii Miss şi Mister Boboc sunt Valeria Brânză, studentă la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi Ionuţ Costin, student la Arhitectură Navală.

,,Sunt fericită că am câştigat, dar în acelaşi timp tristă că s-a terminat acest concurs, felicitări tuturor!”,  spune câştigătoarea concursului.

,,Sincer nu am venit să câştig, ci doar să mă distrez, sunt foarte fericit!”, a declarat Mister boboc 2013 de la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Câştigătorii au primit numeroase premii din partea Consiliului Local – invitaţii de două persoane la spectacolul de luni, „Stelele Moscovei” şi din partea Shopping City Mall Galaţi un card de cumpărături.

Distracţia s-a mutat apoi în Club S, unde tinerii au petrecut până dimineaţă, pe muzica lui Puya şi nu numai. Prezent în juriu a fost şi primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Studenţii pregătesc cel mai impresionant Bal al Bobocilor din România

Liga Studentilor din Universitatea „Dunarea de Jos din Galati", va organiza joi, 11 decembrie 2014, incepand cu orele 19.00 la proiectul traditional Balul Bobocilor, care de-a lungul timpului a surprins prin unicitate, originalitate, provocari si multa aventura. Prima parte a spectacolului se va desfasura in Casa de Cultura a Studentilor, care se va termina cu un concert sustinut de trupa OVER, urmat de petrecerea in Club S in care invitat special este Maximilian.

Pretul unei invitatii este de 15 RON pentru studenti si 20 RON pentru nestudenti, acestea putand fi achizitionate de la Sediul Ligii Studentilor din corpul "D" al Facultatii de Inginerie (fosta Mecanica) si de pe palierul Ligii Studentilor din Galati situat in camin „B", parter.

Proiect tradiţional al Ligii Studenţilor din Galaţi, Balul Bobocilor este evenimentul care de-a lungul timpului a surprins prin unicitate, originalitate, provocări şi multă aventură. Bobocii selectaţi în urma preselecţiilor realizate de către organizatori sunt supuşi timp de şase saptamani unei experienţe de viaţă inedită, care işi propune să formeze sau să modeleze caracterul şi personalitatea tinerilor proaspăt înmatriculaţi în anul întâi la ciclul de licenţă din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Întregul bal se realizează în conformitate cu o anumită temă, stabilită de organizatori şi care în fiecare an diferă de cea precedentă.

Apogeul acestei compeţii este atins în seara balului şi consta într-un adevărat spectacol în care sunt prezentate pe lângă aventura bobocilor de pe durata celor şase săptămâni şi momente speciale pregătite de aceştia, dar şi momente de coregrafie, urmând ca la sfârşitul acesteia să fie desemnaţi Mister Boboc, respectiv Miss Boboc din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

O basarabeancă şi un român - Miss şi Mister Boboc la Universitatea "Dunărea de Jos"

* 23 de tineri şi-au disputat titlurile de Miss şi Mister Boboc 2014, în cadrul unui "concurs" care a durat nu mai puţin de şase săptămâni şi s-a finalizat, joi seara, cu un spectacol desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor

Joi seară, la Casa de Cultură a Studenţilor, bobocii de la Universitatea "Dunărea de Jos" au concurat pentru titlurile de Miss şi Mister Boboc 2014. Chiar dacă au trebuit să se lupte cu temperatura scăzută din sala de spectacol, tinerii studenţi s-au descurcat de minune şi au arătat juriului că fiecare dintre ei merită să câştige. Au dansat, au cântat, au improvizat momente de pantomimă şi i-au făcut pe cei din sală să se distreze copios.
La capătul a şase săptămâni de pregătire şi de aventură, cei 23 de boboci înscrişi în concurs au dat tot ce au avut mai bun. "Am pierdut zile şi nopţi la rând pentru organizarea acestui bal, care a ieşit aproape perfect. Din păcate, a fost foarte frig în sală, dar bobocii s-au descurcat admirabil şi m-au făcut să fiu mândru de ei. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea balului şi sper să lucrăm la fel de bine în continuare", a spus, la final, Ionuţ Dumitraşcu, preşedintele Ligii Studenţilor.

Câştigătorii titlului de Miss şi Mister au fost Olga Cotoman şi Rareş Vlad Antofe. Niciunul dintre ei nu se aştepta să câştige, aşa că fericirea a fost cu atât mai mare. „A fost o seară minunată, încununarea a şase săptămâni de muncă asiduă, pline de peripeţii. Premiul e mai puţin important, contează că mi-am făcut foarte mulţi prieteni şi din cauza asta sunt foarte fericit.”, a spus Rareş Antofe. Zglobie şi cu lacrimi de fericire în ochi, Olga Cotoman ne-a spus că experienţa balului e unică şi că ar repeta-o oricând. „A fost o perioadă grea, iar în unele momente am vrut să renunţ. Dar la final a fost super, mi-am făcut mulţi prieteni şi am trecut împreună peste tot. Nu mă aşteptam să câştig, deşi toţi colegii mă susţineau”, a spus tânăra născută în Republica Moldova.

Locul trei a fost ocupat de Mirela Brăilovschi şi Sandu Lungu, în timp ce pe locul doi s-au clasat Valeria Tătaru şi Radu Gurduială. Miss şi Mister Popularitate 2014 au fost Mădălina Damian şi Marian Bogatu. Toţi participanţii au primit flori şi diplome.
Cele mai grele momente ale balului au fost dansurile, după cum ne-a spus chiar coregraful Costel Roşu, care a fost adoptat de studenţii participanţi drept „tăticul lor”. „E foarte greu să faci trecerea de la profesionişti la amatori, dar mă bucur că au reţinut într-un final ce au de făcut. Mă bucur că le-am devenit prieten şi că i-am învăţat că trebuie să aibă încredere unii în alţii", ne-a spus dansatorul.
Fundalul muzical al spectacolului a fost întreţinut de trupa Over, care a oferit un moment emoţionant. După primele piese, toboşarul Răzvan Gheorghiu, şi el student, i-a predat ştafeta mult mai experimentatului său tată, Sorin Gheorghiu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Balul Bobocilor 2015, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Liga Studenților din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați organizează, în perioada 28-29 octombrie 2015, preselecțiile pentru evenimentul tradițional Balul Bobocilor, ajuns la ediția cu numărul XX.

Astfel, miercuri şi joi, începând cu orele 17.00, vor fi selectați zece băieți și zece fete, ce vor vea parte de șase săptămâni de provocări, probe inedite, surprize şi distracţie.

„Balul Bobocilor este dedicat studenților din anul I, cu scopul de a-i încuraja să se afirme și să se integreze cât mai repede și ușor în atmosfera studențească”, spun organizatorii.

Întregul bal se realizează în conformitate cu o anumită temă, stabilită de organizatori şi care în fiecare an diferă de cea precedentă.

Apogeul acestei compeţii este atins în seara balului şi constă într-un adevărat spectacol în care sunt prezentate, pe lângă aventura bobocilor de pe durata celor 6 săptămâni, şi momente speciale pregătite de aceştia, dar şi momente de coregrafie, urmând ca la sfârşitul acesteia să fie desemnaţi Mister Boboc, respectiv Miss boboc din Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Studenţii gălăţeni care aspiră la titlul de Miss şi Mister Popularitate 2015 îşi fac o altfel de reclamă

Miercuri, 9 decembrie 2015, Liga Studenţilor din Galaţi organizează Balul Bobocilor din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Pregătirile au început de mai bine de o lună, astfel încât bobocii, dar şi mai „vechii” studenţi ai Universităţii să aibă parte de o petrecere pe cinste. Coregrafie, momente comice din timpul pregătirilor, emoţii, pregătiri de distracţie – toate sunt ingredientele unui moment ce marchează intrarea în „studenţie”, frumoasa perioadă de studenţie, a unui nou val de bobocei.

Balul Bobocilor va cuprinde două momente principale desfăşurate în locaţii diferite: începând cu ora 18.00, studenţii şi profesorii lor se vor intâlni la Teatrul Muzical „Nae Leonard” pentru a se bucura împreună de muzica lui Hippie şi a lui Mc Săbiutză, iar de la ora 23.00, petrecerea se va muta în cel mai nou club gălăţean Fratelli. Invitatul special al serii şi cel care le va asigura distracţia este cunoscutul cântăreţ What’s Up.

Participanţii la Miss şi Mister Popularitate - şedinţă foto în costume tradiţionale

Cei 13 aspiranţi la titlul de Miss şi Mister Popularitate au iniţiat o nouă metodă de a se promova, intrucât câştigarea premiului constă în obţinerea a cât mai multor voturi. S-a dat astfel startul strângerii de voturi pentru Miss şi Mister Popularitate, până miercuri, 9.12.2015, ora 17:59! „Bună tuturor! Mă numesc Nicolai Andra, sunt studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism şi am 19 ani. Sunt o fire dinamică, mă implic in tot ceea ce fac şi pun suflet pentru a ieşi ceva bun, tipic mie. Sunt o romantică incurabilă, devotată, ambiţioasă şi-mi place să traiesc fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima. Îmi place să-mi fac prieteni şi să mă distrez la maxim. Zâmbesc mereu şi luminez ziua multora. Motto: “Mergi în viaţă cu o licărire în ochi, cu un zâmbet pe faţă şi cu un scop măreţ în inimă!”, aşa se prezintă una dintre aspirantele la titlul de Miss Popularitate, boboc la Facultatea de Litere.

Invitaţiile se pot achiziţiona de la sediul Ligii Studenţilor din Facultatea de Inginerie, Corp „D” şi din Campusul Studenţesc Al. I. Cuza, camin „B”, parter (dreapta), contra sumei de 20 lei (pentru studenţi) şi 30 lei (pentru publicul larg).

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Cine sunt Miss şi Mister Boboc 2015

Cea de-a XX-a ediţie a tradiţionalului concurs "Balul Bobocilor", organizat de Liga Studenţilor din Galaţi, a fost mai mult decât specială, comparativ cu anii anteriori. Asta afirmă publicul, care a admirat un adevărat spectacol, susţinut de bobocii Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, la Teatrul Muzical "Nae Leonard". Timp de câteva ore, studenţii participanţi au fost actori, cântăreţi, dansatori şi poeţi, deşi facultăţile la care îşi fac studiile cei mai mulţi dintre aceştia au profil tehnic. Bineînţeles, munca pe care au depus-o pentru realizarea spectacolului a fost răsplătită.

Premiul cel mare i-a revenit Valeriei Taban, studentă basarabeancă, la Facultatea de Arte. Miss Boboc a demonstrat juriului abilităţi vocale şi coregrafice. Mister Boboc a fost desemnat Andrei Bogatu, student la Facultatea de Arhitectură Navală.

Locul doi le-a revenit studentei Andra Nicolae şi studentului Laurenţiu Lupoaie, iar locul trei bobocilor Ionelia Dulgheru şi Cristian Marcu.

Miss şi Mister Popularitate ai ediţiei XX sunt Andrei Bogatu şi Mirela Chirilă.

Participanţii la concurs au fost supuşi, timp de şase săptămâni, unor provocări, care, după cum afirmă aceştia, le-au modelat caracterul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Preselecţie pentru Balul bobocilor 2018

Miercuri, 24 octombrie, şi joi, 25 octombrie, vor avea loc preselecţiile pentru participanţii la o nouă ediție a Balului bobocilor de la Universitatea "Dunărea de Jos", organizat de Liga Studenţilor din Galați. Astfel, miercuri, începând cu ora 18,00, în sala D03 a Facultăţii de Inginerie, vor avea loc preselecţiile pentru fete, iar joi, de la aceeaşi oră, pentru băieţi. "Singurul criteriu pentru a putea participa la preselecţie este de a fi student în anul I, la licenţă. În urma preselecţiilor, vor fi aleşi 11 băieţi şi 11 fete, care vor avea parte de şase săptămâni de provocări, surprize, competiţie, muncă şi distracţie", anunţă organizatorii. Spectacolul-gală va avea loc pe 13 decembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Balul Centenar şi-a desemnat câştigătorii

După un spectacol de zile mari, care a avut loc pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard", Balul Bobocilor din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi-a încoronat, săptămâna trecută, câştigătorii. Aceştia sunt: Marian Giurgea, anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Mihaela Chiriac, anul I la Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor.

Tinerii s-au remarcat prin spontaneitate, simţ artistic şi talent creativ. Pe locul II s-au clasat Gheorghe Ungureanu (anul I, Facultatea de Litere) și Daniela Mania (anul I, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor), locul III a revenit Dariei Andreea Talmaciu (anul I, Facultatea de Știinte Juridice, Sociale și Politice) şi lui Mirel Viorel Lupea (anul I, Facultatea de Educație Fizică și Sport) iar titlurile de Miss & Mister Popularitate s-au dus către acelaşi Marian Giurgea şi Paula Francesca Alexei (anul I, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie).

Tema Balului din acest an a fost Centenarul Marii Uniri şi momentele filmate au evidenţiat acest lucru. Cei 17 boboci participanţi au beneficiat de două deplasări în perioada de pregătire şi cantonament: una în Republica Moldova, la Văleni – unde tinerii au reînviat tradiţiile populare: fetele au ţesut la război iar băieţii au împletit coşuri din răchită, iar cea de-a doua la Parlamentul României – unde bobocii au citit din Declarația de Unire.

Momentele personale au fost live pe scenă şi au inclus dans, cântece, poezie, teatru şi instrument. “Am schimbat puţin formatul, anul acesta, teatrul a fost înlocuit de încă un dans, cu rolul de a sublinia tematica principală a balului. A fost foarte bine, cu emoţii vizibile, bobocii şi-au prezentat spectacolul ca nişte adevăraţi artişti!”, a declarat Sergiu Bodlev, liderul LSG, unul dintre organizatori.

Prima parte a evenimentului s-a terminat cu un concert Florin Chiriac & Hippie Band, dar seara a continuat pe scena Fratelli Galaţi, alături de SATRA BENZ.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

„Al XXIV-lea Congres al Bobocilor” de la Universitatea Dunărea de Jos

Comunicat de presă: BALUL BOBOCILOR din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi este organizat de Liga Studenţilor din Galaţi în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos”din Galaţi.

Deşi Balul Bobocilor reprezintă o acţiune tradiţională de început de an universitar în toată ţara, la Galaţi acest concept, asumat de 24 ani, îmbracă forme total diferite faţă de cel clasic. Acţiunea în sine, nu se axează doar pe concursul de frumuseţe, ci este construită după toate regulile unui show, regia fiind realizată pe baza unei teme. Anul acesta, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluție, bobocii au pregătit o serie de activități ce vor reînvia spiritul „Epocii de Aur”. Din acest motiv, Balul bobocilor din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, de-a lungul anilor, a atras atenţia presei locale şi naţionale, fiind cel mai important eveniment de acest gen din întreaga ţară.

Ce se întamplă la Bal? Bobocii selectaţi în urma unei preselecţii, sunt pregătiți aproximativ o lună, prin activităţi specifice, de către coregrafi și regizori de teatru de prestigiu, fiind punctaţi în funcţie de demonstraţiile de talent, atitudine, personalitate, inovativitate, dar și spirit de echipa, de care aceştia dau dovadă la fiecare probă. Astfel, vă invităm să participați la „CEL DE-AL XXIV-LEA CONGRES AL INTERNAȚIONALEI STUDENȚEȘTI”, pus în scenă de boboci, ce va avea loc in „Sala pașilor pierduți” a Universității „Dunarea de Jos” din Galați, miercuri, 4 decembrie, începând cu ora 19:00. „SERIOS! ACEST CONGRES NU A AVUT LOC NICIODATĂ!”

Evenimentul se va încheia cu un concert al artistului hip-hop MACANACHE în Club Divino, de la ora 22:00. Partenerii evenimentului sunt Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Casa de Cultură a Studenților Galați.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.