Jump to content

O tânără din Galaţi, printre victimele din clubul Colectiv din Bucuresti


dcp100168

Recommended Posts

O tânără din Galaţi, printre victimele din clubul Colectiv din Bucuresti

O tânără din Galați se numără printre victimele TRAGEDIEI petrecute vineri seară într-un club din București, potrivit primarului municipiului Galaţi, Marius Stan.

Valentina Florea se numără printre victimele care şi-au pierdut viaţa în incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Ema Turcu, care a precizat că municipalitatea gălăţeană va face tot ce este posibil pentru familia îndurerată.

„Primăria municipiului Galaţi şi primarul Marius Stan transmit condoleanţe familiei gălăţene care şi-a pierdut copilul īn tragedia din clubul bucureştean. Suntem alături de familia greu încercată şi suntem pregătiţi să o sprijinim cu tot ce este nevoie pentru funeralii. Dumnezeu să o odihnească în pace pe tânăra plecată prematur la ceruri şi să dea putere părinţilor!”, se arată într-un mesaj de condoleanţe al Primăriei Galaţi.

Valentina Florea se afla, se pare, la Clubul Colectiv împreună cu mai mulţi prieteni, pentru a asista la concertul trupei "Goodbye to Gravity". Ea a fost singura din acest grup care şi-a pierdut viaţa.

Familia fetei se află deja la Bucureşti, unde a identificat trupul neînsufleţit, urmând ca, în cursul zilei de duminică, 1 noiembrie, trupul neînsufleţit al Valentinei Florea să fie adus la Galaţi cu o maşină pusă la dispoziţie de Primăria Galaţi. Trupul tinerei va fi depus la capela Bisericii Vovidenia, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sf. Lazăr, unde primăria i-a asigurat locul de veci.

viata-libera.ro

 

Un incendiu puternic izbucnit vineri seară, în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape 200. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală, 146 fiind în continuare internate, dintre care nouă în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi 14 la terapie intensivă la Floreasca. Totodată, zece dintre răniţii în incendiul din club, aflaţi la Spitalul de Arşi, sunt în stare gravă, cu arsuri pe corp, prognosticul în cazul lor fiind foarte rezervat.

Link to comment
Share on other sites

Centrul de Transfuzii Galaţi a trimis plasmă pentru răniţii din Capitală

După tragedia din noaptea de vineri spre sâmbătă, când într-un club din Bucureşti au murit zeci de tineri şi peste 150 au fost răniţi, toate centrele de transfuzii din ţară au intrat în alertă. S-a sunat pentru a fi trimise către Capitală fie sânge, fie produse din sânge.

„Este tragic ce s-a întâmplat, este o stare de necesitate acum. Centrul Regional de Transfuzii Galaţi trimite către Bucureşti 100 de pungi cu plasmă din sânge ce acoperă toate grupele sanguine. Deocamdată nu ni s-a cerut sânge, s-au mobilizat pe plan local. Este clar că nevoie de sânge va fi în continuare, deoarece vorbim de atât de multe persoane rănite. De luni, gălăţenii sunt aşteptaţi pentru a dona la Centrul Regional de Transfuzii. O să îi rugăm pe toţi donatorii să nu vină o dată, ci eşalonat, altfel depăşim capacitatea de preluare a centrului nostru. Repet: va mai fi nevoie de sânge încă foarte multă vreme de acum încolo”, a declarat Camelia Stoichicescu, directorul Centrului Regional de Transfuzii din Galaţi.

Plasma şi produsele din sânge de la Galaţi vor fi trimise iniţial către Centrul  de Transfuzii Bucureşti, iar de aici vor fi redistribuite către spitalele unde sunt tratate victimele tragediei din noaptea de Halloween. Ca o ironie a sorţii, ultimul transport de sânge către Capitală pornit de la Galaţi, dar şi de la alte centre de transfuzii, a fost făcut vineri.
monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii, chemaţi să-i lumineze drumul Valentinei

„Valentina a pierit în întuneric, în fum, în miros de carne arsă, în urlete, în agonie. A plecat în neant, singură, înspăimântată şi cu toate speranţele năruite… Haideţi să-i luminăm noi calea şi să n-o lăsăm să rătăcească singură şi neajutorată în abis. Să ieşim pe la ora 18,00, cu câte o lumânare în mână, şi să-i luminăm drumul de la intrarea în Galaţi până la Biserica Vovidenia. S-a chinuit cumplit, draga de ea! Măcar acum să n-o lăsăm singură!”, este mesajul postat pe Facebook de jurnalista Emanuela Turcu, mesaj care a stârnit un val de emoţie şi de solidaritate pe reţeaua de socializare.
Maşina pusă la dispoziţie de Primăria municipiului Galaţi pentru a aduce în Galaţi trupul tinerei decedate în tragedia de la Club Colectiv se află deja la Institutul Medico Legal din Bucureşti şi aşteaptă finalizarea procedurilor.
Gălăţenii care vor să-i lumineze drumul Valentinei sunt aşteptaţi în jurul orei 18,00 la Biserica Vovidenia, unde va fi depusă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii i-au luminat calea Valentinei

Cu lumânări aprinse în mâini, peste o sută de gălăţeni au aşteptat-o, în această seară, pe Valentina, tânăra moartă în tragedia de la Club Colectiv, în faţa Bisericii Vovidenia. Mulţi dintre cei veniţi nu au cunoscut-o pe Valentina câtă vreme a fost în viaţă, dar au venit să-i lumineze ultimul drum acasă. Un gest emoţionant de solidaritate şi de răspuns la evenimentul creat pe Facebook de jurnalista Emanuela Turcu: „Luminează-i calea Valentinei”. Nici măcar frigul pătrunzător, nici minutele lungi de aşteptare, nu i-au făcut pe gălăţenii de toate vârstele, atât maturi, tineri dar şi copii, să plece.

În dangăt de clopot şi-n tânguirile sfâşietoare ale mamei, sicriul cu trupul Valentinei a fost coborât din maşina funerară, şi purtat pe aleea presărată cu lumânări aprinse, în Biserică. O tăcere apăsătoare s-a coborât peste mulţime: un moment adânc de reculegere pentru Valentina. Sfântul locaş s-a umplut, apoi, de gălăţenii care au rămas să se roage pentru sufletul ei, la slujba oficiată de preoţi.
Afară, cele două şiruri lungi de lumânări arzânde au rămas să fie vegheate de salvatorii Urban Volunteer Search and Rescue (UVSAR) organizaţie non-guvernamentală ce promovează voluntariatul.
De pe uşa bisericii, dintr-o fotografie prinsă pe vălul negru de doliu, îi privea, Valentina Florea. Dumnezeu să o odihnească în pace!

viata-libera.ro

 

Cortegiul funerar a ajuns la Biserica Vovidenia în jurul orei 19.30, iar mai multe mașini l-au însoțit până în dreptul bisericii. Răpusă de durere, mama tinerei aproape că s-a prăbușit când și-a văzut fiica în sicriu.  Prietenul Valentinei, care și el s-a aflat în blestemata noapte în acel club, nu s-a desprins de sicriu și a fost susținut de prieteni ca să nu se prăbușească. Sute de persoane, rude, apropiați, dar și simpli gălățeni au venit să-i aprindă o lumânare la căpătâi și să-și ia adio de la fata care a murit mult prea devreme.

„Este o tragedie ceea ce s-a întâmplat, putea fi oricare dintre noi. Suntem solidari cu suferința familiei și am venit să aprindem o lumânare și să aducem un gând bun. Totodată, facem un apel către toți gălățenii să doneze sânge pentru că mai sunt încă mulți semeni care au nevoie”, a declarat Radu Murea, președinte UVSAR.

„Cuvintele sunt de prisos și chiar nu știm ce să spunem în această situație. Dumnezeu să-i odihnească sufletul ei bun”, a spus Alexandru Nechifor, vărul fetei decedate.

Se pare că Valentina Florea, se afla la toaletă în momentul în care a izbucnit incendiul în clubul Colectiv. Ea împreună cu altă prietenă, nu au mai putut să se salveze și s-au intoxicat cu fum.

Înmormântarea va avea loc marți, la ora 13.00, la Cimitirul Sf. Lazăr.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Bilanţul deceselor a ajuns la 30

Încă o victimă a incendiului de la clubul Colectiv, o tânără de 26 de ani, a murit, la Spitalul Bagdasar, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu ajungând la 30. Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, dintre care 57 sunt în stare critică şi gravă.

Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt la Spitalul de Arşi - 27 (trei critici, 10 grav, 14 stabili), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubaţi, 18 stabili), Spitalul Universitar - 20 (şase în stare critică, trei în stare gravă, 11 stabili), Floreasca- 15 (14 intubaţi, unul stabil), Elias - 14 (patru intubaţi, 10 stabili) şi Spitalul Militar - 12 (doi intubaţi, 10 stabili). Totodată, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt şase pacienţi minori (doi intubaţi, patru stabili), la Spitalul "Sf Ioan" - opt răniţi (şase intubaţi, doi stabili), Spitalul SRI - şase (doi grav, patru stabili), Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci (doi intubaţi, trei stabili) şi la Spitalul Gerota - trei pacienţi stabili.

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii au luat cu asalt Centrul de Transfuzii, capacitatea de donare a fost depăşită

Nenorocirea din Capitală, unde zeci de tineri au murit, iar sute sunt grav răniţi, nu i-a lăsat reci pe gălăţeni. Răspunzând apelurilor venite şi prin media pe plan local şi din Capitală, oamenii au venit în număr extrem de mare să doneze sânge. Capacitatea de donare a Centrului Regional de Transfuzii Galaţi, a fost pur şi simplu depăşită. S-au dat bonuri de ordine până la 150 şi ceilalţi donatori au fost rugaţi să revină în zilele următoare. Afluxul de donatori de acum a depăşit şi cifra numărului maxim al acestora înregistrat de obicei de Crăciun. Tineri foarte mulţi, de abia încăpeau în interiorul Centrului, în zona de înregistrare.

"Nu ştiu dacă reuşesc astăzi să donez, dar vin mâine sau poimâine. Nu vreau să mă gândesc la ce au păţit cei care au fost victimele acelui incendiu din club. Este crunt. Nu o să mai intru de acum cu inima la fel de uşoară într-un club”, ne-a spus o tânără care aştepta să vadă dacă va reuşi sau nu să apuce bon de ordine. Primii veniţi au prins loc pe un scaun de donare. Şi aici în sală erau foarte mulţi tineri, dar nu lipseau şi cei de alte vârste. „Eu trebuia să fiu acolo la concert, dacă iubita mea nu mă împiedica. Nu îi place acest gen de muzică şi până la urmă am rămas acasă, la insistenţele ei. Aşa am scăpat cu viaţă. Sper ca sângele meu să ajute măcar o victimă de acolo“, a spus Ionuţ Postolache, unul dintre donatori.

Cadrele medicale ale Centrului Regional de Transfuzii nu au fost extrem de surprinse de acest val de donatori. „Întotdeauna gălăţenii s-au dovedit a fi foarte buni donatori şi foarte conştiincioşi şi deschişi când află că este nevoie de ajutor. Astăzi ne-am oprit la 150, deşi numărul celor care au vrut să doneze a fost mult mai mare, dar nu aveam cum procesa atât de multe persoane, de aceea ceilalţi au fost rugaţi să vină în următoarele zile”, a spus Camelia Stoichicescu, managerul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.

Se cere în special sânge din grupe mai rare cum ar fi AB cu Rh negativ sau pozitiv.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Sute de persoane aprind lumânări la biserica unde este depus trupul olimpicei din Galaţi

Câteva sute de gălăţeni au aprins lumânări, de duminică seară, la Biserica Vovidenia, unde a fost depus trupul neînsufleţit al tinerei moarte în incendiul din clubul bucureştean Colectiv, despre rudele spun că era o persoană inteligentă, olimpică la mai multe discipline şi care scria poezii.

Încă de duminică seară, numeroşi gălăţeni, cu lumânări în mâini, au aşteptat la Biserica Vovidenia, din municipiul Galaţi, sosirea cortegiului funerar cu trupul neînsufleţit al Valentinei Florea, gălăţeanca de 27 de ani care a decedat în incendiul din clubul bucureştean Colectiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Câteva sute de persoane au venit şi luni pentru a aprinde lumânări pe care le-au pus inclusiv afară, lângă peretele bisericii.

"Au fost în jur de o mie de persoane care au trecut pe aici, au aprins lumânări, au depus flori, ne-au spus condoleanţe, ce a crezut fiecare de cuviinţă, apreciem solidaritatea", a spus vărul tinerei, Alexandru Nechifor.

Valentina Florea, în vârstă de 27 de ani, era absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din Bucureşti şi lucra ca PR publicitate şi marketing la o firmă din Capitală.

"A fost o persoană extrem de inteligentă, nu multă lume ştie că a fost de multe ori olimpică la mai multe discipline, a scris cărţi, a scris poezii, lucra în publicitate, era apreciată de lumea din jur, drept dovadă, toată lumea care e solidară acum cu noi. Părinţii sunt rupţi de realitate, vă daţi seama, iau medicamente. Este foarte greu", a mai spus, vizibil emoţionat, Alexandru Nechifor.

Rudele fetei spun că tânăra nu s-a mai putut salva, în noaptea tragediei, când a izbucnit incendiul din clubul bucureştean Colectiv, având şi o constituţie fizică mai firavă.

"A fost în acea seară acolo, a fost cu un grup de prieteni, şi în momentul în care s-a produs incendiul ea era plecată la toaletă şi a prins-o acolo; restul au reuşit să iasă, ea nu a mai reuşit. A murit intoxicată cu monoxid de carbon. Ea avea o constituţie mai firavă, a fost bătaie pentru supravieţuire, din ce am înţeles, nu era nicio regulă de bun simţ. Din grupul restrâns de prieteni cu care era acolo numai ea a murit”, a mai declarat Alexandru Nechifor.

Valentina Florea va fi înmormântată marţi, la ora 13.00, la Cimitirul Sf. Lazăr din Galaţi, unde Primăria i-a asigurat locul de veci.

Impresionaţi de tragedia de vineri noapte, din Bucureşti, numeroşi gălăţeni au aprins, duminică seară, lumânări pe Faleză, la "Elice”, şi în cartierul Micro 13, în zona numită "La pietroi”, pentru persoanele decedate în incendiul din Clubul Colectiv.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Arhiepiscopul „Dunării de Jos”, la priveghiul Valentinei

La cea de-a doua seară de priveghi pentru Valentina Florea, tânăra de 28 de ani care s-a stins în Clubul Colectiv a venit și Î.P.S. dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După ce a susținut slujba religioasă, arhiepiscopul a aprins lumânări, în fața bisericii Vovidenia, acolo unde este depusă Valentina. „Îi rugăm pe toți, prin intermediul mass-media, cu toți cu inima și cu sufletul, gata de a consola și de a șterge lacrimile prin această familie de la Galați, tuturor familiilor greu încercate din toată țara. Ca și creștini s-a rupt cineva din viața noastră și din inima noastră. Ca și citadini ai orașului simțim o durere mare pentru o familie cunoscută care a educat două fiice și pe care le-a îndreptat spre tot ceea ce era mai frumos. Acum nu ne rămâne decât să ne unim în solidaritate și să ne gândim și la cei care suferă pe patul de spital. Am rugat preoții din Galați și din Brăila, pentru că și acolo avem aceeași încercare, să ne mobilizăm și s-a creat pentru săptămâna viitoare, pe 10 noiembrie un centru pentru donatori, la Așezământul Eparhial Sf. Vasile cel Mare. Să ne gândim că un strop de sânge e o speranță în plus pentru viață”, a spus Î.P.S. dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul „Dunării de Jos”.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Tinerii din Arhiepiscopia Dunării de Jos trecuţi la Domnul în urma tragediei din Capitală au fost înmormântaţi

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat marţi, 03 noiembrie 2015, la Galaţi, slujba înmormântării tinerei Valentina Florea şi a participat, în oraşul Brăila, la slujba înmormântării tânărului Andrei Petre Bucă. Aceştia au trecut la Domnul în urma incendiului de vineri noaptea, 30 octombrie, din clubul bucureștean Colectiv.

Să ne unim în solidaritate

Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a aflat luni seară, 02 noiembrie 2015, la biserica Vovidenia din Galaţi unde s-a rugat pentru tânăra de 28 de ani care a murit în urma tragediei din Bucureşti. „Suntem aici să ușurăm, atât cât putem, durerea familiei!”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Casian în cuvântul său, în care le-a vorbit celor prezenți despre comuniune și despre puterea de a lupta cu această durere.

„Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit luni seară, la biserica Vovidenia, rânduiala care se face la citirea Stâlpilor pentru Valentina Florea, fata în vârstă de 28 de ani care a decedat în urma incendiului de vineri noaptea, 30 octombrie, din clubul bucureștean Colectiv. Cu puțin după ora 18:00 - când a început slujba - biserica se umpluse de rude și de prieteni, veniți să-și petreacă ultima seară alături de Valentina”, a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media al Eparhiei.

La ieșirea din biserică, Înaltpreasfinţia Sa a aprins lumânări și a îndemnat să ne unim în solidaritate și să ne gândim și la cei care suferă pe paturile de spital. „Am rugat preoții din Galați și din Brăila, pentru că și acolo avem aceeași încercare, să ne mobilizăm și s-a creat un centru pentru donatori, la Așezământul Eparhial Sf. Vasile cel Mare. Să ne gândim că un strop de sânge e o speranță în plus pentru viață”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

A doua zi, începând cu ora 11:45, Chiriarhul Dunării de Jos, împreună cu numeroşi slujitori ai sfintelor altare din municipiu, a oficiat slujba înmormântării pentru tânăra Valentina Florea. La slujbă au participat sute de gălăţeni care au venit să aducă tinerei un ultim omagiu. După serviciul religios, cortegiul funerar s-a deplasat spre cimitirul Sfântul Lazăr din Galaţi unde Valentina a fost înmormântată.

După slujba din Galaţi, Chiriarhul Dunării de Jos s-a îndreptat spre cel de-al doilea mare municipiu al Eparhiei, Brăila, unde a participat la slujba înmormântării tânărului Andrei Petre Bucă. Slujba a fost oficiată în biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Brăila, în prezenţa a sute de brăileni care au dorit să fie alături de familia tânărului decedat. Chiriarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de învăţătură după care cortegiul funerar s-a deplasat spre cimitirul eparhial Sfânta Treime, unde tânărul Andrei Petre a fost înmormântat.

***

Valentina Florea

S-a născut la data de 9 august 1987 în Galaţi şi a urmat cursurile prestigiosului Colegiu Naţional “Vasile Alecsandri” din municipiu. A fost o elevă cu rezultate remarcabile la învăţătură fiind olimpică pe plan naţional la limba şi literatura română timp de 4 ani, pe întreaga perioadă a liceului. Ulterior a absolvit Facultatea de relații publice SNSPA din București.

Andrei Petre Bucă

S-a născut la data de 13 iulie 1986 în municipiul Brăila şi a fost elevul Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci". După absolvirea liceului, şi-a continuat studiile la Arhitectură, în Capitală.

basilica.ro
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A 54-a victimă din "Colectiv" este din Galaţi

Bogdan Claudiu Istrate este cel de-al 54-lea suflet luat pe nedrept din această lume de incendiul necruţător clubul Colectiv.

Tânărul era din Galaţi, avea doar 22 de ani şi toată viaţa înainte. Băiatul era internat la Spitalul Spitalul Bagdasar Arseni. Absolvise Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, se înscrisese la Master şi avea planuri mari în ceea ce priveşte cariera lui profesională.

Emoţionată vizibil, una dintre profesoarele lui posta în urmă cu 11 zile un apel disperat, menit să îl ajute pe elevul lui, dar din păcate pentru Bogdan, aşa cum îi spuneau prietenii şi familia  a fost prea târziu.

spynews.ro

 

Bogdan Claudiu Istrate a murit la doar 22 de ani

Bilanțul negru al persoanelor decedate a ajuns, joi după-amiază, la 54. Bogdan Cladudiu Istrate, în vârstă de 22 de ani, unul dintre tinerii care s-au zbătut între viață și moarte după incendiul din Colectiv este un nou nume adăugat la lista neagră a morților.

Bogdan s-a stins pe patul de spital la ”Bagdasar Arseni”, după ce rănile multe prea grave l-au răpus. Starea lui a fost gravă încă de a început, iar familia și prietenii au făcut apel la ajutor din partea oamenilor care puteau dona sânge.

Dărâmat de povara de a-și vedea copilul în stare atât de gravă, tatăl lui Bogdan, a scris un mesaj imediat după producerea tragediei: ”Dragi prieteni, va scriu în numele lui Bogdan, pentru ca din păcate el o vreme nu poate fi activ pe fb. Va roagă sa faceți un efort și sa donați sânge pentru el. Viata lui depinde de acest ajutor. Mulțumesc, Tatăl lui Bogdan”.

O altă persoană din familie a scris, conștientă fiind că starea acestuia este foarte gravă: ”Dragi prieteni, Bogdan are MARE nevoie de sange! Starea lui este grava... prognosticul medicilor e rezervat. Urmeaza zile critice pentru el... Va rog sa fiti alaturi de el la greu!”.

Bogdan a murit joi după-amiază, după ce trupul lui a cedat în urma arsurilor extrem de grave.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Încă un gălăţean a murit în urma tragediei din "Colectiv". Avea 22 de ani
La aproape două săptămâni de la tragedia din Clubul "Colectiv" din Bucureşti, bilanţul victimelor a ajuns la 54. Ultima persoană care şi-a pierdut viaţa este din Galaţi. Este vorba despre Bogdan Claudiu Istrate, în vârstă de 22 de ani.

Tânărul gălăţean era internat la spitalul “Bagdasar Arseni” din Bucureşti. El a suferit răni grave în incendiul din Clubul "Colectiv", starea lui de sănătate fiind gravă încă de la început. După 13 zile de chin, în ciuda eforturilor depuse de medici, Bogdan a încetat din viaţă pe patul de spital, joi după-amiază.

Bogdan Claudiu Istrate a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Bucureşti, iar acum urma cursurile de masterat la Analiza Afacerilor şi Controlul Performanței Întreprinderii.

Tânărul locuia de mult timp în Bucureşti, alături de întreaga familie.

Bogdan este al doilea gălăţean, după Valentina Florea, care îşi pierde viaţa în urma incendiului de pe 30 octombrie de la Clubul "Colectiv".

Dumnezeu să îi odihnească în pace!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

"Acord post-mortem" al unuia dintre tinerii morţi în Colectiv pentru ca spitalul să le elibereze părinţilor dosarul său

Părinţii lui Bogdan Istrate, unul dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Clubul Colectiv, au postat pe pagina de Facebook a fiului lor un “acord post-mortem” pentru ca Spitalul Bagdasar-Arseni să le furnizeze dosarul medical, după ce reprezentanţii unităţii medicale au refuzat solicitarea părinţilor.

Părinţii tânărului de 22 de ani au postat pe pagina de Facebook a acestuia o fotocopie a răspunsului Spitalului “Bagdasar Arseni” la solicitarea de eliberare a dosarului medical, înregistrată în 24 februarie.

“Toate informaţiile privind starea de sănătate a pacientului sunt confidenţiale chiar şi după decesul acestuia, în situaţia în care pacientul nu şi-a dat consimţământul explicit cu privire la comunicarea acestor informaţii sau dacă legea o cere în mod expres. Având în vedere normele legislative mai sus invocate, precum şi faptul că nu există consimţământul expres al pacientului cu privire la comunicarea informaţiilor medicale, solicitarea dumneavoastră nu poate fi soluţionată favorabil”, este răspunsul Spitalului “Bagdasar Arseni”, documentul fiind semnat de managerul unităţii medicale, Bogdan Păltineanu.

De asemenea, părinţii tânărului au publicat şi o fotocopie a certificatului medical constator al decesului, în dreptul cauzei care a declanşat “insuficienţa multiplă de organe şi sisteme” fiind menţionat “stare septică.

Părinţii tânărului au postat pe pagina acestuia de Facebook şi un mesaj atribuit băiatului, care îşi dă “acordul postum” pentru ca managerul Spitalului Bagdasar Arseni să le elibereze părinţilor dosarul său medical.

“DA, domnule manager al Spitalului Bagdasar Arseni, vă dau acordul meu postum pentru a elibera părinţilor mei dosarul meu medical! Tot ceea ce am devenit până a ajunge în spitalul condus de dumneavoastră le datorez lor, părinţilor mei, sprijinului şi dragostei cu care m-au crescut, educat şi ocrotit, ca să devin un om asumat şi responsabil în adevăratul sens al cuvântului, în orice împrejurare de viaţă! Cum puteam să vă dau eu acordul altfel, când eu am ajuns prin jocul sorţii în spitalul care urma să mă ucidă cu bună ştiinţă, într-o stare în care numai la asta nu m-as fi gândit atunci? Îmi cer scuze că nu am avut prezenţa de spirit să vă intreb atunci, pe loc, dacă voi mai ieşi viu de acolo sau, măcar, dacă voi mai avea vreo clipă de luciditate ca să pot semna actul care să le dea acest drept. Pentru că, vedeţi dumneavoastră, eu nu am mai fost nicio clipă cu adevărat conştient de mine şi de ceea ce mi se întâmpla, iar în politicile spitalului nu intră şi cererea acestui acord de principiu pacientului internat. Pentru că, nu-i aşa, spitalul acţionează ca o mare fraternitate, supusa unui cod secret de procedură, ce nu ar dezvălui nimănui mizeria în care sunt tratati bolnavii. Singurele acorduri cerute de spital sunt cele în care gravitatea cazului sau dificultatea intervenţiei pun în pericol viata pacientului, iar medicii vor să aibă o asigurare «în alb», aşa, de principiu, că nereuşita intervenţiei lor nu va fi interpretată ca malpraxis şi sancţionată ca atare mai târziu. De unde să ştie nişte părinţi înnebuniţi de groaza pentru viaţa copilului lor, părinţi care speră in fiecare secundă într-o îmbunătăţire a stării lui şi care refuză cu obstinaţie să cedeze lupta, că trebuie sa aibă acordul meu pentru a primi dosarul medical, după ce eu nu voi mai fi? Cum ar fi fost să ma întrebe: «Bogdan, ştii, exista riscul, foarte mare, ca tu să mori aici. Esti de acord ca dupa aceea să putem lua dosarul tău medical, să aprofundăm pe îndelete prin ce chinuri groaznice ai trecut?». (…) Voi, managerii de spitale care invocaţi o lege greşită pentru a nu ne da aceste dosare, vă daţi seama de absurdul situaţiei? Vă protejaţi cu o lege strâmbă, care trebuie urgent schimbată, dacă chiar exista...Cum să nu fie posibil pentru un părinte care a dat tot ce a putut mai bun copilului său să vadă ce tratament, îngrijire şi proceduri medicale i-a administrat spitalul, în vederea prezervării vieţii sale si restabilirii stării lui de sănătate?”, este mesajul atribuit tânărului.

“Şi, în condiţiile astea, vă miraţi că vor să afle cum am murit?!? Cum ne-am infectat cu bacterii şi mai ales când anume? Vă este Frică sau Ruşine de faptul că vor realiza momentele în care i-aţi minţit că faceţi tot ce este omeneşte posibil să ne salvaţi, deşi ştiaţi că, odată infectaţi, nu mai avem nicio scăpare, dată fiind întinderea arsurilor? (…) De ce nu aţi spus că nu aveţi condiţii salubre pentru tratarea marilor arşi, că aveţi bacterii ucigase, încă de a doua zi? Nu am fi apucat să ne infectăm, dacă eram duşi in străinătate la timp! De ce nu ati facut voi presiuni pentru asta, în loc să vă opuneţi, urmând nişte ordine iresponsabile, ale unor personaje atat de efemere în funcţiile cu care se îmbătau la televizor?”, se mai arată în mesaj, care se încheie: “Semnez pentru conformitate, Bogdan Claudiu Istrate”.

Informaţiile, însoţite şi de reacţii ale asociaţiilor de pacienţi, au fost publicate iniţial de site-ul www.tolo.ro.

Bogdan Istrate, din Galaţi, avea 22 de ani şi era masterand la ASE. El a murit în 12 noiembrie, la Spitalul Bagdasar Arseni, fiind cea de-a 54-a persoană care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din 30 octombrie 2015 din Clubul Colectiv.

Gazeta Sporturilor a publicat, joi, 13 dosare medicale ale unor tineri care au murit în urma tragediei din Colectiv. Dosarele au fost date de medici din patru spitale, iar în toate cele 13 cazuri septicemia este cauza deceselor. Medicii spun, sub protecţia anonimatului, că, de altfel, foarte puţini dintre cei care au decedat după o săptămână de la incendiu nu erau infectaţi cu bacterii extrem de periculoase din spitale şi că aceasta este realitatea pe care o ascund autorităţile, iar ei vor să dovedească acest lucru cu dosarele. Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au scris că părinţii tinerilor care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei din 30 octombrie 2015 “sunt separaţi de realitatea medicală a morţii copiilor lor”, întrucât spitalele refuză să le pună la dispoziţie documentele medicale.

În total, 64 de tineri şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din 30 octombrie 2015 din Colectiv, dintre care 27 au murit în club.

romaniatv.net

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Victimele tragediei de la Colectiv, comemorate la Galaţi

Victimele tragediei de la clubul Colectiv au fost comemorate luni seara, la Galaţi, pe platoul din faţa Prefecturii, de circa 30 de persoane care au asistat la slujba de pomenire oficiată de trei preoţi. Cei prezenţi au adus flori şi candele din care au format cuvântul "Colectiv", spunând că nu au simţit vreo schimbare în societate în ultimii doi ani.

Comemorarea victimelor tragediei de la Clubul Colectiv a avut loc luni seara pe platoul din faţa sediului Prefecturii din Galaţi, la Monumentul Eroilor Revoluţiei, unde trei preoţi au ţinut slujba de pomenire, după care cei prezenţi au depus flori şi au aprins lumânări în memoria celor decedaţi. De altfel, ei au format lumânări cuvântul "Colectiv" şi au aşezat coli de hârtie pe care se putea citi "Eroii nu mor niciodată", "#Colectiv, 2 ani" sau "Nu v-am uitat, #Colectiv, 2 ani".
"Sunt foarte tristă, simţeam nevoia să vin în această seară aici, după şcoala", a spus, cu ochii în lacrimi o tânără, prezentă la momentul comemorativ. La rândul ei, o femeie a afirmat că a venit cu durere în suflet, dar şi cu speranţa că în viitor se va schimba ceva în societate. "Multe vrem să se schimbe, de la sistemul de sănătate, la cel de învăţământ, la felul în care suntem priviţi, cum suntem trataţi. Din păcate nu ştim cum să mai procedăm. Posibil să-i fi cunoscut, că la concerte mergem cu toţii. Am venit cu durere şi cu gândul că poate va fi mai bine. Dumnezeu să-i odihnească", a spus femeia.
La rândul său, Alin George, un tânăr de 28 de ani, care a organizat momentul comemorativ a spus că nici el nu simte că în Românai s-a produs vreo schimbare după tragedia de la Colectiv. "Am venit să-i comemorăm pe cei de la Colectiv, la împlinirea a doi ani de la tregedia de la Clubul colectiv. Am venit cu gândul de a schimba ceva în viitor pentru că până acum nu s-a schimbat nimic şi sperăm că odată ce s-a organizat în toată ţară să tragem şi un semnal de alarmă. Aşteptăm o schimbare şi e vorba de clasa politică", a spus tânărul.
Vizibil emoţionată, o femeie a afirmat că o schimbare se poate face, dar în timp. O "schimbare în România nu se poate face de pe o zi pe alta, în timp...cu răbdare şi cu înţelegere, din partea tuturor. Trebuie să lăsăm la o parte orgoliie, duşmănia nu terbuie să aibă loc, nu are ce căuta între noi oamenii", a spus femeia.

Printre victimele de la Colectiv s-au numărat şi doi gălăţeni, Valentina Florea, de 29 de ani şi Bogdan Claudiu Istrate, 22 de ani. Valentina Florea a murit intoxicată cu monoxid de carbon pentru că nu a putut iasă în acea seară din clubul Colectiv. Valentina Florea absolvise Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi şi urmase cursurile Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti.
Bogdan Claudiu Istrate a fost scos în viaţă din clubul Colectiv, dar din cauza rănilor foarte grave suferite, după 13 zile de spitalizare, el a murit. Bogdan Claudiu Istrate absolvise Facultatea de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi era la masterat la Analiza Afacerilor şi Controlul Performanței Întreprinderii.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Trei ani de la Colectiv, marcaţi şi la Galaţi

Câteva zeci de persoane au comemorat, la Galaţi, tragedia de la Clubul Colectiv din Bucureşti unde au murit 65 de tineri printre care şi o gălăţeancă. Au participat mulţi studenţi din cadrul Ligii Studenţilor. Comemorarea a fost anunţată pe reţelele de socializare.

”După trei ani, din nou, aici, cu aceleaşi probleme rămase nerezolvate. Se pare ca unora nu le pasă de oamenii care au murit. Pot să moară în fecare zi alţi oameni, aceleaşi condiţii în spitale, poate chiar mai rău. Nu mai avem bancă de piele pentru oamenii care au probleme cu arsurile. Nu vedem nicio schimbare în infrastructura medicală, chiar dacă nimic nu poate compensa moartea acelor tineri la Colectiv. Măcar dacă decidenţii ar fi înţeles că trebuie făcut ceva ca asta să nu se mai repete ar fi fost un pas înainte“, a spus Ionuţ Dumitraşcu, Liga Studenţilor Galaţi.

Din păcate, lucrurile parcă stau din ce în ce mai rău. ”Liga Studenţilor din Galaţi a participat la comemorarea celor 65 de tineri care au decedat în incendiul de la Colectiv. Au fost tentative de a reglementa mult mai bine siguranţa în cluburi, dar lucrurile nu s-au schimbat major, sistemul sanitar este în continuare într-o stare deplorabilă”, a spus Sergiu Podlev, preşedintele Ligii Studenţilor Galaţi.

Tinerii au aprins lumânări după ce au ascultat o slujbă de comemorare ţinuta de un sobor de trei preoţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Comemorare ,,Colectiv” la Galați

Câteva zeci de gălățeni, alături de care s-au aflat și familiile unora dintre victime, s-au adunat în fața Monumentului Eroilor Revoluției de lângă Prefectura Galați și alături de un sobor de preoți și de arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun, au comemorat patru ani de la tragedia petrecută în clubul bucureștean Colectiv. 

Arhiepiscopul a ținut o slujbă de pomenire a tuturor victimelor din clubul bucureștean. Tineri mai mulți dar și vârstnici au asistat, cu flori și lumânări în mâini, la slujba de pomenire. Aripi de înger au fost prinse simbolic de masa pe care se făcea pomenirea. Au fost pomenite numele tuturor tinerilor care au pierit în incendiul de acum patru ani și în special cele ale celor doi gălățeni, Valentina Florea și Claudiu Bogdan  Istrate, dar și a celor doi tineri din Brăila, Loredana și Petru Andrei.  Flori puse  în formă de cruce și poze ale celor doi tineri gălățeni morți în Colectiv au fost așezate alături de lumânările aprinse. Arhiepiscopul Dunării de Jos a făcut apel la solidaritate și și-a exprimat speranța că asfel de tragedii nu vor mai avea loc. ,,Sufletele luminoase ,calde ale tinerilor și tinerelor care au plecat in stare de jertfă și s-au aprins ca torțe, peste 60 de torțe luminoase au îndurerat pamântul dar au luminat cerul”, a spus arhiepiscopul Casian Crăciun.

Manifestarea a fost organizată pe rețelele de socializare și cu această ocazie organizatorul a anunțat și că a lansat o petiție online. ,,Am lansat o petiție online pentru a strânge semnăturile necesare realizării unui Centru pentru Arși la Galați în memoria tinerilor care au murit la Colectiv”, a spus George Alin Radu. Din păcate numărul celor prezenți a fost sub ceea ce sperau organizatorii.

gazetagalatiului.ro

Galațiul a comemorat patru ani de la tragedia din Colectiv

Câteva zeci de gălățeni de toate vârstele s-au strâns miercuri seară pe esplanada din fața Prefecturii Galați pentru a marca împlinirea a patru ani de la tragedia petrecută în clubul Colectiv. Cei mai mulți dintre participanți au aflat despre evenimentul organizat la Galați de pe Facebook, însă au fost prezente și rude ale victimelor sau cunoscuți.

Față de anii precedenți, gălățenii au fost prezenți în număr mai mare, anul acesta, la comemorarea victimelor din clubul Colectiv. Elevi, numeroși studenți, dar și adulți și persoane trecute de a doua tinerețe au ales să arate astfel că nu i-au uitat pe cei care și-au pierdut viața în tragicul incendiu de acum patru ani.

La eveniment a luat parte și un grup de preoți, alături de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, care a ținut o slujbă de pomenire a victimelor. Oamenii au aprins lumânări, au depus coroane și au afișat imagini cu gălățenii care și-au pierdut viața în incendiu.

”Nu îmi venea să cred că așa ceva este posibil în țara noastră”

Daniel Șeitan are 17 ani și a aflat de pe rețelele de socializare despre evenimentul de comemorare organizat miercuri seară la Galați. ”Am văzut pe Facebook și am hotărât să vin, după ce am și distribuit evenimentul. Când s-a întâmplat tragedia aveam 13 ani și îmi amintesc bine și acum că am rămas șocat de ceea ce vedeam la televizor și pe internet. Nu îmi venea să cred că așa ceva este posibil în țara noastră. Din păcate, s-a văzut apoi că România nu este pregătită pentru a face față unei catastrofe de acest gen. Nici astăzi nu cred că suntem pregătiți”, a spus Daniel Șeitan.

Daniel nu a venit singur în fața Prefecturii, ci însoțit de George Leonard Chiper, un tânâr de 18 ani. ”Tot de pe Facebook am aflat despre comemorarea din această seară. Pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple cred că ar trebuie să ne alegem corect oamenii care ne reprezintă, pe politicieni. Dacă nu ar fi fost corupție în asemenea măsură, poate că toți acei tineri ar fi trăit astăzi”, este de părere George.

În alt grup am găsit-o pe o doamnă profesoară, în vârstă de 74 de ani, care știa despre comemorare de la cunoscuți. ”Toți acei copii au fost victime, iar noi tindem să uităm prea repede ce s-a întâmplat în urmă cu doar patru ani. Toată dinamica socială din ziua de astăzi ne determină să fim mai egoiști, mai individualiști, să nu mai fim atât de săritori, ceea ce este rău pentru noi, ca societate”.

După patru ani, anchetele bat pasul pe loc

64 de vieți au fost curmate în mod groaznic în cea mai mare tragedie care a lovit România după Revoluție. Peste 300 de oameni au răspuns pe 30 octombrie 2015 invitației trupei ”Goodbye to Gravity”, care își lansa atunci noul album. O noapte care părea o simplă ieșire cu prietenii în club s-a transformat în tragedia care a șocat o țară.

Filmul făcut public recent arată imagini cutremurătoare, cu oameni arși întinși pe asfalt, strigând după ajutor, cu echipe de intervenție dezorientate și prost dotate și cu victime transportate pe tărgi improvizate.
Imediat după tragedie, principala grijă a autorităților a fost aceea de a salva aparențele cu orice preț. Iar prețul a fost plătit, din păcate, în vieți omenești pierdute, deși ar fi putut fi salvate, în chin și în durere inutilă. Ministrul Sănătății de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu, a declarat în presă că răniții primesc toate îngrijirile de care au nevoie și că România este pregătită să aibă grijă de marii arși. În realitate, răniții cu arsuri grave erau tratați în aceleași saloane insalubre pe care le știm în spitalele din România, fără a beneficia de toate îngrijirile necesare. A trecut un timp nepermis de lung până când autoritățile au recunoscut că sunt total depășite de situație și s-a solicitat sprijin extern. Acest lucru a însemnat salvarea pentru unii dintre răniții ajunși în spitale moderne din vestul Europei.

Pentru mulți însă, nu arsurile sau gazele toxice inhalate în timpul incendiului sunt cele care i-au omorât, ci bacteriile luate în spitalele românești unde ar fi trebuit să fie vindecați.

Din păcate, la patru ani de la Colectiv, anchetele interminabile continuă, oamenii așteaptă încă răspunsuri și mult prea puține s-au schimbat cu adevărat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.