Jump to content

Încăierare cu scântei în Micro 40

Recommended Posts

Posted

Încăierare cu scântei în Micro 40

Patrula de ordine publică a observat, luni dimineaţă, în jurul orei 3.00, un grup de persoane care se manifestau zgomotos pe o stradă din Micro 40. Încercând să stabilească identitatea persoanelor respective, poliţiştii s-au lovit de atitudinea mai mult decât violentă a doi dintre ei, care au opus rezistenţă, lovindu-i pe poliţişti. Agenţii au făcut uz de spray-urile lacrimogene pentru a-i îndepărta pe scandalagii şi pentru a le putea pune cătuşele. Intervenţia nu a rămas însă fără repercusiuni asupra integrităţii fizice a poliţiştilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, inspectorul principal Cristina Tatulici, unul dintre agenţi a suferit leziuni la nivelul genunchiului stâng care necesită pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale, iar celălalt, leziuni la nivelul gambei stângi care necesită pentru vindecare 1-2 zile îngrijiri medicale. Nici unul din cei doi indivizi recalcitranţi nu a scăpat prea uşor. Costică F., de 31 de ani, a ajuns în spital fiind diagnosticat cu contuzie toracică bilaterală, disjuncţie contracostală, fractură costală şi traumatism sterno-clavicular. Procurorii au decis ca în acest caz cercetările să fie efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, Costică F. şi Petre C. fiind anchetaţi pentru ultraj.

Poliţişti ultragiaţi

În dimineata zilei de 29.06.2008, orele 03,00, o patrula de ordine publica formata din doi agenti de poliţie, in timp ce executa serviciul in cartierul Micro 40 din mun. Galati, s-a sesizat din oficiu despre faptul ca un grup format din 3 barbati si 3 femei se manifesta zgomotos, tulburand ordinea si linistea publica. Procedand la legitimarea grupului, doi dintre barbatii tulburenti au opus rezistenta si s-au manifestat violent, ocazie cu care , pentru a fi imobilizati , agentii de politie au folosit sprayul iritant – lacrimogen , catusele si forta fizica.

In urma interventiei unul dintre agenţi a suferit leziuni la nivelul genunchiului stang care necesita pentru vindecare 8 – 9 zile de ingrijiri medicale, iar celălat, leziuni la nivelul gambei stangi care necesita pentru vindecare 1 – 2 zile ingrijiri medicale .

De asemenea , unul din tulburenti, in persoana lui F. Costica, de 31 ani , in ziua de 30.06.2008, a fost internat la Spitalul Judetean Galati cu diagnosticul ,, contuzie toracica bilaterala, disjunctie contracostala 8 – 10 stang, fractura costala arc 7, traumatism sterno – clavicular” .

In urma studierii actelor prealabile întocmite , organele de parchet au dispus declinarea competentei in favoarea Parchetului de la langa Judecatoria Galati si continuarea cercetarilor fata de F. Costica , de 31 ani si C. Petre de 38 ani , ambii din mun. Galati, muncitori, pentru comiterea infractiunii de ultraj.

Indivizii sunt anchetaţi pentru ultraj? :o Cred că le-au dat poliţiştilor o grămadă de coaste-n bocanci!

• 1 month later...
Posted

e bine sa se acorde putine libertate politiei ( nu e domecratic ..stiu... dar nu se mai poate ..INVOLUAM ) pentru a face fata violentei stradale care ia amploare de la o zi la alta. Crime, talharii violuri ..etc. toate astea se intampla sub ochii nostri dar nu putem vedea asta fiindca in mod intentionat ignoram problema uitandu-ne in alta parte, din diferite motive. "Ce nu exista ..nu te poate rani"n nu se aplica si aici... maine poate fi cineva apropiat care va cadea parada unui astfel de eveniment .si altcineva va intoarce capul .. si tot asa..

Posted

Deci... nu libertate ii trebuie Politiei Romane (comunitare, rutiere, transporturi si altele..) Ii trebuie oameni care sa-si faca meseria cum trebuie si atat. Sunt diferente prea mari intre curcanii nesimtiti care-si bat joc de trecatori pe la 12 noaptea pentru simplu fapt ca se plimba cate 5 ("constituie grup infractional de mai mult de 3 persoane intre 22:00 si 06:00 dimineata"..) si politistii.. care ar trebui sa fie. Unde sunt adevaratele scandaluri si probleme, nu ai sa vezi picior de gabor, insa unde-s 4 fraieri care-si vad de treaba, e loc de bagat in seama si de adunat amenzi, ca sa vada sefu ca ei fac treaba.

Politia are exact acele "atribute" (cum imi zicea un domn de curand) de care are nevoie. Si-asa se fac abuzuri destule. Vazusem acum vreo 2 zile la stiri cum 2 politisti din nu stiu ce comuna au batut crunt un batran de vreo 75 de ani (cica ar fi opus rezistenta, cand ei l-ar fi vazut furand o bicicleta), dupa care l-au dus fortat la spitalul de boli mintale din localitatea respectiva (au si diplome de medici se pare..). Prostii din spital normal ca l-au internat si omului ii era rau ca avea vreo 16 coaste rupte si numai bine ca a si murit saracul. Acum, cica i-ar ancheta pe baietii buni, dar nu stiu de ce am eu impresia ca vor scapa basma curata.

• 2 months later...
Posted

Aspru pedepsite ar trebui sa fie toate abuzurile.. dar nu prea am vazut asa ceva. O taiere din salariu si-n cel mai rau caz, o suspendare din functie.. e inadmisibil.

Posted
Aspru pedepsite ar trebui sa fie toate abuzurile.. dar nu prea am vazut asa ceva. O taiere din salariu si-n cel mai rau caz, o suspendare din functie.. e inadmisibil.

N-ai ghicit. Tocmai am văzut nişte rapoarte de genul ăsta de la Poliţia Transporturi. Nu se taie dn salariu, se taie din primă (care e obligatorie) :o

Posted

Eu le-as lua dreptul de a munci,in cadrul Politiei.La fiecare in parte.Sunt destui tineri corecti care chiar vor sa faca ceva pentru tara asta.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.