Jump to content

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Militar

Recommended Posts

Posted

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Militar

O femeie de 49 de ani din Galați arată cu degetul spre un ginecolog de la Spitalul Militar, pe care îl acuză că i-a secționat vezica urinară.

Drăgănița Gogoi spune că s-a dus la consult la dr. Mereuță, de la Spitalul Militar, la începutul anului. Femeia suferea de fibrom, iar recomandarea medicului a fost: intervenție chirurgicală de urgență. „În ianuarie m-a operat, a fost totul bine și l-am întrebat pe domnul dr. dacă pot să încep serviciul, pentru că eu lucram la îngrijitoare în Sicilia. Mi-a zis că la sfârșitul lunii martie, pot să-mi reiau serviciul. Am început să pierd urină, din ce în ce mai mult, până când am ajuns să port scutece. M-am dus înapoi la doctor și dumnealui mi-a spus că este normal să pierd urină. Când am ajuns în Sicilia, m-am dus la urgențe și medicii de acolo mi-au spus că mi-a fost greșită operația. Am venit din nou în țară, m-am dus din nou la domnul dr. și acesta mi-a spus să mă adresez unui urolog. De la Galați am fost trimisă la București, la urologie. Acolo m-a operat din nou și mi-a scos un fir. Mi s-a spus că a trecut cu firul prin vezica urinară”, a povestit femeia. Supărată din cauza problemelor de sănătate, dar și pentru că i-ar fi dat medicului bani, fără să fie tratată corespunzător, gălățeanca a depus o plângere la Colegiul Medicilor și una la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a fost sesizat de către numita Gogoi Drăgănița cu privire la faptul că, la data de 12.01.2015, a fost supusă unei intervenții chirurgicale de histerectomie totală, în fapt, acesteia fiindu-i secționată din eroare, vezica urinară. Dosarul a fost trimis la Poliția Municipiului Galați, în vederea cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat Diana Popa, purt. de cuv. al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Conducerea Spitalului Militar din Galați, acolo unde profesează medicul incriminat a spus că va face o anchetă internă.

„Va fi o anchetă internă, prin comisia de etică, dar restul va fi atributul Parchetului. În această perioadă, domnul dr. va opera. Ancheta nu presupune oprirea activității”, a declarat col. Dr. Gabriel Cojocaru, director adj. Spitalul Militar Galați. Pacienta spune că nu are pretenții ca medicul gălățean să-i dea cei 700 de lei înapoi, pe care i-a oferit ginecologului înainte de operație, ci vrea să fie tras la răspundere pentru ca alte paciente să nu mai treacă prin aceeași situație.

stiridegalati.ro