Jump to content

Cinematograf 3D, la Casa de Cultură a Sindicatelor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cinematograf 3D, la Casa de Cultură a Sindicatelor

La jumătatea lunii decembrie, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, se va deschide un cinematograf 3D.

Informaţia ne-a fost furnizată de preşedintele Asociaţiei "Galaţi, oraşul meu", Bogdan Radu Brânzan, unul dintre principalii promotori ai mişcării "Vrem Cinematograf în Galaţi". Conform acestuia, lucrările au fost deja începute şi, deşi data iniţială de deschidere era 1 decembrie, cel mai probabil cinematograful se va deschide la jumătatea ultimei luni a anului.

"Acest cinema 3D va fi în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, el fiind făcut de actualul director al instituţiei, în colaborare cu un investitor privat din Bucureşti, care se va ocupa şi de aducerea filmelor. La intrare se amenajează şi un food-corner, cu popcorn şi sucuri. E rândul Galaţiului să intre în normalitate, şi să se alăture celorlaltor oraşe din ţară care au cinematograf", ne-a declarat Bogdan Brânzan.

În luna septembrie, reprezentanţii Primăriei au anunţat că se poartă negocieri cu RADEF RomâniaFilm pentru preluarea celor trei cinematografe pe care aceştia le administrează, în speţă Flacăra, Dacia şi Grădina de Vară "Central", însă momentan nu s-a ajuns la un punct comun.

viata-libera.ro

 

"Vom avea premiere de la Hollywood, dar nu numai"

Într-o discuţie pe care am avut-o cu directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Galaţi, Ovidiu Manole, am putut afla că cinematograful care se va deschide în incinta instituţiei în perioada 1-7 decembrie 2015 va avea o capacitate de 500 de locuri, iar sala va rămâne, în continuare, multifuncţională. "Iniţial, ne pregătisem să deschidem cinematograful în ultima săptămână a lunii noiembrie, dar se pare că lucrările vor mai dura aproximativ o săptămână, ceea ce înseamnă că deschiderea oficială va fi în prima săptămână din decembrie, un fel de cadou de Moş Nicolae. În colaborare cu partenerul nostru de investiţii, vom aduce gălăţenilor toate filmele care rulează în premieră şi în celelalte cinematografe din ţară, dar şi foarte multe filme istorice, filme româneşti, filme pentru copii, etc.", ne-a spus domnul Ovidiu Manole. 

Cinci filme pe zi, la preţuri rezonabile

"Gălăţenii nu trebuie să îşi facă griji că vom avea preţuri uriaşe. Din contră, vă pot spune că preţul va fi ceva mai mic decât la Brăila, deci undeva între 15 şi 20 de lei, în funcţie de film. Vom difuza cinci filme în fiecare zi, motiv pentru care sperăm ca gălăţenii să vină în număr cât mai mare la cinema. Filmele vor fi atât în format 3D, cât şi în format 2D. Mai mult, pentru a face cunoscut cinematograful în oraş, vom avea oameni angajaţi care vor merge în şcoli, licee şi vor încuraja tinerii să vină la film. E o manifestare culturală, la urma urmei!", ne-a mai spus Ovidiu Manole, directorul CCSG. 

Pe lângă sala de cinema, va fi amenajat şi un food-corner, de unde gălăţenii vor putea să îşi cumpere sucuri şi popcorn, dar şi un sistem sanitar nou, special pentru cei care vor veni la cinema. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 250.000 de euro.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cinematograful 3D din Galaţi ar putea fi deschis luna asta

La sfârşitul săptămânii trecute, gălăţenii iubitori de artă cinematografică au primit o veste excelentă: urbea de la Dunăre va avea, în sfârşit, un cinematograf, în care vor rula atât filme în format 2D, cât şi 3D. Acesta va fi realizat de Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, care pune la dispoziţie sala de 500 de locuri şi un spaţiu pentru casierie şi restaurant, şi de Adrian Neagu, reprezentantul grupului de investiţii TV SAT, din Buzău.

"Săptămâna viitoare montăm instalaţia"

Pentru că a venit să vadă personal cum decurg lucrările, dar şi pentru a conlucra cu partenerii din Galaţi, Adrian Neagu a fost dispus să ne ofere mai multe detalii despre realizarea cinematografului. "Principalul motiv pentru care m-am decis să vin la Galaţi cu un cinematograf a fost că mă săturasem să aud de la prieteni că aici nu există aşa ceva. Nu mi se pare normal ca al cincilea oraş din ţară, ca populaţie, să facă naveta în alt oraş pentru a vedea un film.

Vom aduce premiere, filme care vor rula în toată ţara, dar vom avea şi programe pentru copii, cel mai probabil la matineu şi în zilele de weekend. Vor rula 4-5 filme pe zi, pentru că suntem conştienţi că fiecare are alt program la serviciu şi, astfel, oamenii se pot bucura de cinema la ore diferite. Am vrut să deschidem chiar la mijlocul lunii noiembrie, cu premiera filmului "Jocurile Foamei", ultima parte, dar instalaţia de rulare a filmelor 3D vine abia pe 17 la Galaţi, aşa că va mai dura un pic până vom reuşi să o montăm. Cel mai probabil, la sfârşitul lunii totul va fi gata şi cinematograful va fi funcţional", ne-a explicat Adrian Neagu.

Şi Ovidiu Manole, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Galaţi, are mare încredere în acest proiect. "Sunt sigur că gălăţenii vor răspunde pozitiv la ideea de cinematograf, chiar dacă nu este într-un mall şi nu are nouă săli. Preţurile nu vor fi mari, filmele vor fi pentru toate gusturile, aşa că nu văd de ce nu ar veni. Dar, cu siguranţă, programul va decurge normal şi pentru o sală plină şi pentru o sală cu doar 20 de oameni în ea", ne-a explicat directorul CCSG.

Investiţia totală este cifrată în jurul sumei de 250.000 de euro, costuri care implică atât echipamentul, cât şi reamenajarea spaţiului. Săptămâna aceasta se lucrează la instalaţia de iluminare a treptelor, cu bandă led, dar şi la montarea suporturilor de pahare pe scaune.

Ca măsură de prevenţie, sala a fost asigurată cu şase extinctoare şi patru ieşiri, astfel încât să se evite îmbulzeala, în cazul spectacolelor cu casa închisă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cinematograful 3D din Galaţi se deschide pe 4 decembrie

Sala de cinema care va fi deschisă la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi nu va mai fi inaugurată pe 27 noiembrie, aşa cum se dorea iniţial, ci pe 4 decembrie.

Directorul CCSG ne-a oferit şi explicaţia pentru această întârziere neplanificată. "Din nefericire, lucrările la instalaţia termică nu au fost finalizate, aşa că nu putem inaugura cinematograful pe 27, cum am spus iniţial. Cel mai probabil, în primele zile ale lunii decembrie îi vom putea întâmpina pe gălăţeni cu o sală bine pusă la punct pentru proiecţii atât în format 2D, cât şi 3D".

Cinematograful va funcţiona în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, va avea o capacitate de 500 de locuri şi va rula filme în premieră. Principalul investitor în acest proiect, Adrian Neagu, ne-a spus, la începutul lunii noiembrie, că un cinematograf în Galaţi este un semn al normalităţii şi o investiţie care trebuia făcută, mai devreme sau mai târziu.

"Nu mi se pare normal ca gălăţenii să străbată distanţe foarte mari până în oraşele vecine pentru a viziona un film, motiv pentru care am luat decizia, alături de grupul de investiţii pe care îl reprezint, să venim în oraşul de la Dunăre. Din fericire, am găsit o sală aproape pregătită pentru un cinematograf, aşa că investiţia finală va fi cifrată, cel mai probabil, până în 250.000 de euro", ne-a explicat Adrian Neagu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primele filme care vor rula la cinematograful 3D

Deschiderea cinematografului 3D va avea loc pe data de 4 decembrie, iar la început vor rula două filme: "Hotel Transylvania 2 - 3D" şi "În inima mării - 3D".

Pe data de 18 decembrie, galăţenii vor putea viziona în premieră filmul "Star Wars - Trezirea Fortei - 3D”.

Tarife

Filme 2D - 15 lei
Filme 3D - 20 lei (ochelarii 3D costă 5 lei şi rămân în posesia dumneavoastră, putând fi folosiţi şi la următoarele proiecţii).

Reducere pentru elevi şi studenţi: 10 lei (filme 2D), 15 lei (filme 3D).

La animaţii (2D / 3D), tarifele vor fi: adulţi: 15 lei / copii: 10 lei

Link to comment
Share on other sites

Programul integral al filmelor în perioada 4-10 decembrie

 

10:00 Hotel Transylvania 2 (Hotel Transilvania 2) - 3D DUBLAT RO
Țara: SUA | Durata: 1h 30 min
Gen film: Animaţie, Comedie, Familie
SÂMBĂTĂ ȘI DUMINICĂ - ora 10:00

 

12:00 Hotel Transylvania 2 (Hotel Transilvania) - 3D DUBLAT RO
Țara: SUA | Durata: 1h 30 min
Gen film: Animaţie, Comedie, Familie
ZILNIC - ora 12:00

 

14:00 The Little Prince (Micul Prinţ) - 3D DUBLAT RO
Țara: SUA | Durata: 1h 48 min
Gen film: Animaţie, Fantezie
ZILNIC - ora 14:00

 

16:00  Krampus (Krampus: Spaima Crăciunului) - 2D
Țara: SUA | Durata: 1h 36 min
Gen film: Comedie, Fantezie, Horror
ZILNIC - ora 16:00

 

18:00  Victor Frankenstein (Victor Frankenstein) - 2D
Țara: SUA | Durata: 1h 50 min
Gen film: Horror, Dramă, Sf
ZILNIC - ora 18:00

 

20:30  In the Heart of the Sea (În inima mării) - 3D
Țara: SUA | Durata: 2h 00 min
Gen film: Acţiune, Aventuri, Biografic
ZILNIC - ora 20:30

 

Program casierie
Zilnic - începând cu ora 11:30, sâmbătă și duminică - începând cu ora 9:30

Link to comment
Share on other sites

Directorul de la "Sindicate", Ovidiu Manole, a dat cinematografului numele tatălui său

  • Ion Manole a fost consilier municipal PSD și director al Casei de Cultură și i-a transmis fiului funcția de director. Așa că și fiul…

Singurul cinematograf din Galați, cel de la Casa de Cultură a Sindicatelor, va fi inaugurat prin proiecțiile de vineri, 4 decembrie, cu „Hotel Transilvania” şi „Inima Mării”. Ca orice instituție serioasă are și un nume: „CINEMA prof. Ioan Manole”.

Profesorul Ioan Manole, decedat în urmă cu câțiva ani, este tatăl actualului director al Casei de Cultură a Sindicatelor. A fost consilier municipal PSD pe vremea când la conducerea organizației PSD Galați se afla senatorul Ilie Plătică Vidovici. După ce a avut unele probleme de sănătate s-a retras de la conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor, pasându-i conducerea fiului său, Ovidiu Manole.

Dinastia Manole de la „Sindicate”

„Moștenirea” funcției de director a fost posibilă datorită haosului în care se află administrarea Caselor de Cultură a Sindicatelor din toată țara. Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați face parte din Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România (ANCCSR), condusă de un consiliu de administraţie (CA) compus din patru reprezentanţi ai CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, CSDR şi BNS şi din cinci reprezentanţi ai ANCCSR, care deţin votul majoritar în CA şi îşi pot impune orice decizie administrativă. Potrivit regulamentului ANCCSR, o casă de cultură a sindicatelor funcţionează ca o instituţie publică de cultură, non-profit şi umanitară(!), cu personalitate juridică, în regim de autofinanţare şi desfăşoară activităţi specifice. E condusă de un CA format din reprezentanţi ai CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, CSDR şi BNS şi oameni de cultură. 

Vom afla și ce lideri sindicali sau „oameni de cultură” au aprobat „moștenirea” funcției de director. Știm câteva nume, printre ele și un fost director de teatru, dar mai interesantă este lista completă.

Veniturile caselor de cultură provin din taxe la cursurile organizate, închirieri de spaţii, venituri din spectacole, sponsorizări etc. Așa se și explică faptul că de la „Casa de Cultură” a fost expulzată Biblioteca „VA Urechia”, dar au fost găzduite afaceri precum Pizzeria Per Vuoi și cazinoul „Jackpot”.

De ce „CINEMA Prof. Ioan Manole”?

Să spunem că Ovidiu Manole a fost în pană de inspirație și ca să nu dea cinematografului un nume banal, ca „Dunărea”, „Popular”, „Republica”, a preferat numele unei personalități. Și uite așa s-a gândit la numele tatălui său, profesorul Ioan Manole, gestul de a numi astfel cinematograful fiind nu-i așa)și un gest de recunoștință pentru cel care i-a lăsat moștenire funcția de director.

N-ar fi fost mari probleme dacă ar fi fost dat numele „Profesor Ioan Manole” școlii la care a predat profesorul Manole. Dar la numirea cinematografului ar fi trebuit găsită o legătură a acestuia cu cinematografia și nu am auzit ca profesorul să fi fost cineast, să fi scris măcar un scenariu de film sau o cronică cinematografică, să se fi remarcat în vreun fel în domeniul cinematografiei.

Probabil că singurele argumente luate în calcul au fost că profesorului Manole îi plăceau filmele și este tatăl fiului său.

Cinematograful de la "Sindicate" putea purta numele criticului de film Tudor Caranfil, născut la Galaţi

Cu râvnă și un pic de internet directorul Ovidiu Manole putea găsi și un nume care să se potrivească cinematografului, adică numele unei personalități care să aibă în egală măsură legătură și cu Galațiul, dar și cu cinematografia.

Sugerăm un exemplu: criticul de film Tudor Caranfil, născut la Galați în 1931. A urmat  cursurile Colegiului „Vasile Alecsandri”, a absolvit cursurile Facultății de Filozofie din București și a lucrat ca ziarist la „Informația Bucureștiului”. Din anii 60 s-a dedicat criticii cinematografice, iar din 1962 a inițiat mai multe proiecte în cadrul Cinematecii Române din București. A scris zeci de cărți despre istoria cinematografiei, între care cele 4 volume „Vârstele Peliculei” și cele trei ediții, din 2002, 2003 și 2008, ale „Dicționarului Universal de Filme”. Tudor Caranfil a fost realizatorul celebrei emisiuni tv „Telecinemateca” și multor altor emisiuni de televiziune, printre care „Traveling peste timp” (1971-1973), „Vârstele peliculei” (1973-?), „Istoria unei capodopere”, „Dicționar cinematografic” (1980-1984), „Telefilmoteca de aur (1984-?)” și „Amfiteatrul artelor”. Este invitat permanent al Festivalului de Film de la Cannes, al Festivalului de la Berlin și este membru in juriul FIPRESCI. A participat la multe alte festivaluri cinematografice internaționale la Karlovy Vary, Los Angeles, Locarno, Cottbus, Rotterdam și San Francisco. Tudor Caranfil este tatăl regizorului de film Nae Caranfil. Dar în familia Caranfil nu este vorba de o manevră dinastică ci de transmiterea pasiunii, nu a funcției de director, de la tată la fiu.

Așa că dacă directorul Ovidiu Manole dădea cinematografului numele lui Tudor Caranfil putea să organizeze o proiecție iaugurală cu un film al lui Nae Caranfil, eventual să îi invite ce pe cei doi, criticul de film și regizorul.

O alternativă: numele actriţei Gina Patrichi, care a jucat ani de zile la Teatrul din Galaţi

Să spunem că directorului Casei de Cultură a Sindicatelor nu îi plăcea numele lui Tudor Caranfil sau că nu îi plac filmele lui Nae Caranfil. Avea o alternativă, putea da cinematografului numele actriţei de teatru și film Gina Patrichi, care a debutat pe scena Teatrului Dramatic din Galați și în cele câteva stagiuni a jucat în 9 piese de teatru. Gina Patrichi a jucat în zeci de filme, fiind una dintre cele mai apreciate actrițe din anii 80 și 90.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

"Hotel Transilvania 2" - filmul care rulează în deschiderea Cinematografului 3D

Primul film care va rula în deschiderea cinematografului 3D, cinema care va funcţiona, începând cu data de 4 decembrie, la Galaţi, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, este „Hotel Transilvania 2” - 3D, producţie SUA. Ora de începere este 12.00.

Sâmbătă (5 decembrie) şi duminică (6 decembrie) vor rula următoarele producţii: ora 12.00 - „Hotel Transilvania 2” - 3D; ora 14.00 - „Micul Prinţ” - 3D; ora 16.00 - „Spaima Crăciunului” - 2D; ora 18.00 - „Victor Frankenstein” - 2D; ora 20.30 - „În inima mării” - 3D.

La filmele 2D, costul biletelor este de 15 lei, iar la producţiile 3D biletele costă 20 lei. Ochelarii 3D se pot achiziţiona la prețul de 5 lei şi rămân la spectatori, putând fi utilizaţi la următoarele proiecţii. Elevii şi studenţii vor plăti următoarele tarife: 10 lei (filme 2D) şi 15 lei (filme 3D). La filmele de animaţie (2D / 3D), tarifele vor fi următoarele: adulţi: 15 lei/ copii: 10 lei.

Programul de la casierie este zilnic, începând cu ora 11.30, iar sâmbătă şi duminică, de la ora 09.30.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Cinematograful, deschis cu casa de bilete închisă

  • Organizatorii au uitat să anunţe că primul film este făcut cadou copiilor din centrele de zi şi din alte structuri de sprijin, aşa că picii veniţi cu părinţii să cumpere bilete au rămas pe dinafară
  • În mod surpinzător pentru media şi reprezentanţii societăţii civile, primarul Marius Stan şi-a asumat meritul pentru aducerea investitorului

Agitaţie mare la deschiderea Cinematografului „Prof. Ioan Manole”, numit astfel în memoria fostului director al Casei de Cultură (tatăl actualului ocupant al funcţiei n. red.). Sute de copii au venit să vadă primul film 3D difuzat în Galaţi, animaţia „Hotel Transilvanya 2”. Ceea ce nu s-a ştiut este că la primul film toată sala fusese deja rezervată de organizatori, pentru a le da gratuitate copiilor proveniţi din familii dezorganizate sau din centrele de zi, fapt care a dus la nemulţumiri din partea gălăţenilor care îşi aduseseră copiii la film. „Nu s-a scris nicăieri, nu s-a anunţat nicăieri că se întâmplă aşa. Dacă ştiam, nu veneam. Nici casa de bilete nu e deschisă, nici nu putem să intrăm. Începem cu dreptul, se pare”, ne-a spus Vasile Mitu, un gălăţean care îşi adusese fetiţa de doar 4 ani să vadă un film în format 3D.

„Mulţumim administraţiei locale”

Înainte de film, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Ovidiu Manole, dar şi Adrian Neagu, investitorul buzoian care le-a făcut gălăţenilor o bucurie prin aducerea cinematografului în oraşul dunărean, le-au vorbit celor mici despre tehnologia folosită la proiecţie, dar şi despre munca depusă pentru finalizarea la timp a cinematografului. Printre altele, însă, cei doi au ţinut să le mulţumească şi politicienilor gălăţeni pentru implicare şi sprijin. „Le adresăm sincere mulţumiri domnului Eugen Chebac, fost preşedinte de Consiliu Judeţean al Galaţiului, dar şi domnului primar Marius Stan, fără de care nu ar fi fost posibilă această realizare”, a spus Ovidiu Manole, înainte să predea microfonul către Adrian Neagu.

„Atunci când nu găseşti soluţia, cel mai bine este să suni un prieten. Aşa că eu am pus mâna pe telefon şi l-am contactat pe Adrian Neagu, pentru ca gălăţenii să se poată bucura de cinematograf”, a spus şi Marius Stan, primarul Galaţiului, înainte să le ureze copiilor, care deja deveniseră agitaţi, vizionare plăcută. Interesant este însă că despre această implicare nici primarul, nici altcineva, nu a suflat un cuvânt în perioada premergătoare festivităţii de deschidere.

De început, câteva probleme organizatorice

La ora 13,30, s-a deschis una din cele două case de bilete ale cinematografului, însă programul de emitere al biletelor le dădea, încă, mari bătăi de cap angajaţilor. La colţul special pentru achiziţionarea de floricele şi băuturi (alcoolice şi non-alcoolice) încă nu fuseseră afişate preţurile, iar angajaţii se chinuiau să le scrie de mână.

Nici cu iluminarea scărilor din sală nu par a fi rezolvate lucrurile, dat fiind faptul că înainte de film se acopereau benzile luminate de pe primele trei trepte cu bandă adezivă. Motivul rămâne necunoscut.

Societatea civilă a fost uitată

Cunoscuţi mai ales prin demersul „Vrem cinematograf în Galaţi”, reprezentanţii asociaţiei „Galaţi, oraşul meu” au fost uitaţi de organizatori când s-au făcut mulţumirile, însă aceştia nu sunt deranjaţi de acest lucru. „E bine că, în sfârşit, Galaţiul are parte de un cinematograf, de o sală unde gălăţenii se pot bucura de experienţa 3D şi de premiere cinematografice de calitate, la preţuri accesibile”, ne-a spus Bogdan Brânzan, preşedintele ONG-ului „Galaţi, oraşul meu”.

Acesta este primul cinematograf pe care îl are Galaţiul după opt ani în care fostele săli de proiecţie au fost lăsate în paragină. În sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor vor rula cinci filme pe zi în timpul săptămânii şi şase filme pe zi în timpul weekend-ului. Pentru un film în format 3D, gălăţenii vor plăti 20 de lei pe bilet, plus cinci lei pentru ochelarii 3D pe care îi cumpără, în timp ce pentru un film în format 2D, biletul costă 15 lei. Tot 15 lei vor plăti la filmele 3D şi elevii sau studenţii.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.