Jump to content

Au început plantările de copaci în oraş


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Au început plantările de copaci în oraş

După defrişările de anii trecuţi de pe taluzul Falezei, dar şi după tăierile de tei de pe aliniamentele străzilor Domnească, Coşbuc, Brăilei, Marea Unire şi din alte zone ale Galaţiului, vine într-un final şi plantarea sau „reabilitarea dendrologică”, mult-promisă de municipalitate.

Anunţat iniţial pentru primăvară, apoi amânat pentru toamnă, contractul societăţii Gospodărire Urbană de cumpărare de arbori a fost în sfârşit încheiat. Gospodărire Urbană a semnat un contract pentru achiziţie de arbori în valoare de 89.000 de lei cu societatea Paulflowers, din judeţul Alba, iar copacii au început deja să sosească la Galaţi. Ba, de la începutul săptămânii, au şi început să fie plantaţi, potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Gospodărire Urbană, Daniela Stroia.

„Până în acest moment, s-au adus 150 de tei, 100 de ulmi, 100 de frasini şi 150 de platani. Fiecare puiet are un cost de 89 de lei. Trebuie să mai vină. Locaţiile de plantare rămân cele stabilite, în primăvară, împreună cu Primăria municipiului Galaţi. La fel, numărul total al arborilor este cel vehiculat în primăvară”, ne-a spus Daniela Stroia.

Conform planului de plantări pe anul 2015, program ce datează din primăvară, dar care abia acum este pus în practică, societatea ar trebui să achiziţioneze 300 de tei, care vor fi plantaţi pe Faleza Superioară, la blocurile ANL, pe strada Domnească (50 de bucăţi), pe bulevardul Coşbuc (50 de bucăţi), în Grădina Publică şi în Parcul Rizer.

Potrivit aceleiaşi programări, ar trebui să fie plantaţi până la sfârşitul anului 400 de platani, repartizaţi în următoarele zone: Grădina Publică, Parc ANL, Parc Rizer, Faleza Inferioara şi Parc Selgros. Pentru plantarea celor 100 de arţari care au ajuns deja sunt vizate aceleaşi zone, iar cei 100 de ulmi vor fi distribuiţi pe străzile Siderurgiştilor, Stadionului şi Oţelarilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Au început să fie plantaţi puieţi prin oraş

Puieţii de tei, ulm, platan şi frasin promişi de societatea Gospodărire Urbană se văd deja pe aliniamentele stradale, dar şi în zona parcurilor. Zeci de arbori tineri şi-au luat locul în primire de-a lungul bulevardului Coşbuc, începând din zona Patinoarului, dar şi pe Faleza Superioară.

Pe Faleză, acolo unde nu au fost încă plantaţi puieţi, se vede pregătit terenul. Gropile au fost săpate şi aşteaptă acum copacii. Puieţi au apărut şi pe Oţelarilor, pe spaţiul verde din apropierea restaurantului „Lupul de mare”, dar şi în parcul Rizer şi în jurul acestuia. Gospodărire Urbană nu a uitat să planteze tei tineri nici pe Domnească, dar nu în toate alveolele sărăcite, în anii trecuţi, de arbori maturi.

Astfel, alveolele din staţia de autobuz de la Modern încă mai aşteaptă puieţi. Vom vedea câţi vor rezista iernii şi dacă la anul, când vor fi plantaţi toţi arborii comandaţi, vor mai ieşi la numărătoare.

Săptămâna trecută, societatea Gospodărire Urbană ne-a comunicat că au ajuns 500 de arbori din cei 1.000 comandaţi şi că aceştia urmează să fie plantaţi în următoarele zone: Grădina Publică, Parc ANL, Parc Rizer, Faleza Inferioara, Faleza Superioară, Parc Selgros, Siderurgiştilor, Stadionului şi Oţelarilor, Domnească, Coşbuc. Contractul pentru achiziţia celor 1.000 de puieţi a costat 89.000 de lei, iar furnizor este societatea Paulflowers, din judeţul Alba.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Se plantează copaci în Galaţi

Aproximativ 2.000 de arbori şi arbuşti urmează să fie plantaţi la finele acestei luni în oraş de către societatea Gospodărire Urbană, în vederea regenerării spaţiilor verzi existente. Copacii, din opt specii variate, au fost achiziţionaţi în urma încheierii unui acord-cadru, în valoare de 106.373,73 de lei fără TVA. Aceştia au dimensiuni diferite şi vor fi sădiţi îndeosebi în parcuri şi  pe aliniamente stradale.

"Urmează să plantăm aproximativ 2.000 de arbori. O parte sunt de dimensiuni mai mici, cu circumferinţa între doi şi zece centimetri, iar alţii cu circumferinţa minimă de zece centimetri. Cei mici vor ajunge în parcuri sau alte zone similiare, iar cei de dimensiuni mai mari vor fi sădiţi pe aliniamente stradale. Arborii vor veni cam în două, trei săptămâni", ne-a declarat Dragoş Magearu, directorul Gospodărire Urbană.

Copacii aduc multe beneficii asupra calităţii vieţii. Aceştia împiedică supraîncălzirea oraşului, reduc poluarea fonică, prin crearea unor ecrane fonoabsorbante de vegetaţie, protejează solul şi au un accentuat rol estetic. De asemenea, spaţiile verzi ne influenţează starea de bine, expunerea în zone cu vegetaţie bogată având un rol benefic în diminuarea stresului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Campanie de plantări de arbori

Primăria municipiului Galați va derula o amplă campanie de plantări de arbori, în diferite zone ale orașului. Este vorba despre aproximativ 2.000 de noi arbori, prevăzuți în planul municipalității din această toamnă.

Un lot de 1.300 de arbori provine de la Direcția Silvică, fiind vorba despre diferite specii, respectiv ulm de Turkestan (300), cenușar (500), frasin american (200), stejar brumăriu (100) și arțar (200). Aceștia vor fi plantați în zone precum: Faleza Superioară, Str. Ștefan cel Mare, Faleza Inferioară, Parc Selgros, ANL Siret, Str. Macului, str. Tunelului, Parc Rizer, Parc Cloșca, B-dul. Galați, taluz aferent Cimitir Cătușa, Grădina Publică, Țiglina 1, Calea Prutului. Plantările vor fi efectuate de echipe ale societății Gospodărire Urbană.

În plus, societatea Gospodărire Urbană se va mai ocupa și de plantarea unui alt lot de 351 de arbori, respectiv tei argintiu (56), platan (88), prun (30) frasin (50), mesteacăn (60), Ginkgo Biloba (25) și ulm (42). Acești arbori vor fi plantați în următoarele locuri: Str. Domnească, Str. Ciobanului, Str. Brăilei (de la Spitalul Județean până la str. Oțelarilor), Str. Brăilei (af. bl, G8), Str. Traian, Str. Miron Costin, Str. Alexandru cel Bun, Str. Radu Negru, Str. Gării, Str. Brăilei (af. Stirex), Str. Oțelarilor, Str. Stadionului, Str. Regiment 11 Siret, Str. Dr. Petru Groza, Str. Oltului, Str. Barboși, Str. Constructorilor, Str. Ctin. Levaditi, Str. Basarabiei și Str. Bolintineanu. Cei 351 de arbori, aflați într-un stadiu avansat de dezvoltare, se vor planta în locul celor uscați sau afectați de diferite boli.

În plus, în municipiul Galați se vor mai planta alți 160 de arbori în cursul acestui an, cu sprijinul și contribuția Șantierului Naval Damen.

De asemenea, în perioada următoare se vor mai planta 100 de arbori în cadrul proiectelor de modernizare derulate de municipalitate cum ar fi zona centrală sau zona Colegiului Mihail Kogălniceanu. Pe strada Brăilei, pe sectoarele unde s-a acționat până în prezent cu lucrări ample de reparații, se vor planta alți 28 de arbori.

Primăria municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

1.850 de copaci vor fi plantaţi în Galaţi în acest sezon

Săptămâna viitoare va demara o nouă campanie pentru plantări de arbori în oraş, informează Primăria municipiului Galați.

Este vorba acum despre 1.850 de copaci din diferite specii. „Mai mulţi copaci pentru un aer cât mai curat! Aşa cum am promis, continuăm plantările de arbori în oraş, iar în această campanie vorbim de 630 de copaci care vor prinde rădăcini în diferite zone ale oraşului - pe Faleză şi pe mai multe străzi între care Regiment 11 Siret, Saturn, Cloşca, Prelungirea Brăilei, Stadionului şi Oţelarilor. Vorbim de ulmi, frasini, arţari sau stejari, având circumferinţa trunchiului de circa 10 cm. Acestora li se vor adăuga 1.220 de puieţi ce vor fi plantaţi la ieşirile din oraş către Brăila şi Tecuci”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Echipele societăţii „Gospodărire Urbană” pregătesc deja locurile de plantare pentru noii arbori, precizează municipalitatea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

O nouă campanie de plantări de arbori

Primăria municipiului Galați informează că a început o nouă campanie pentru plantări de arbori. Astfel, 2.300 de copaci vor fi plantați în această primăvară în diferite zone ale orașului, prin intermediul societății Gospodărire Urbană. 900 dintre aceștia sunt arbori viguroși (de 3 metri înălțime și cu diametrul tulpinii între 12 și 14 cm): frasini, paltini, stejari, ulmi, salcâmi etc. Copacii vor fi plantați pe Faleza Superioară și pe aliniamentele stradale: Bulevardul Dunărea, Oțelarilor, Științei, Ep. Melchisedec Ștefănescu, Poșta Veche, M. Costin, Prelungirea Brăilei, Oltului, N. Leonard, Ghe. Doja, Crizantemelor, G. Coșbuc, Traian etc. La această oră echipele societății Gospodărire Urbană fac plantări pe Bulevardul Dunărea și pe Bulevardul Oțelarilor. 1.400 sunt puieți (ulm și glădiță) puși la dispoziție de către Direcția Silvică Galați. Aceștia vor fi plantați la ieșirea din oraș spre Brăila și la ieșirea din oraș către Tecuci.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mii de copaci vor prinde rădăcini datorită voluntarilor

“Numeroși puieți au fost plantați și astăzi în oraș, în apropierea blocurilor ANL, în zona Gării. Felicitări tuturor voluntarilor implicați în campania de plantări derulată de Fundația Gloria Education, sprijinită de Primărie”, anunţă, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

„Dacă fiecare dintre noi plantează azi un copac sau o plantă, mâine vom respira un aer mai curat iar natura ne va răsplăti! Vă așteptăm în număr cât mai mare la acest proiect de suflet, iar voi să fiți parte din procesul de ecologizare a orașului Galați”, este mesajul organizatorilor.

În cadrul celei de-a patra ediţii a campaniei de ecologizare „Educație în natură. Plantăm împreună”, prin intermediul fundației Gloria Education, cu ajutorul angajaților grupului și a voluntarilor, vor fi plantați câteva mii de arbori.

Programul de plantare anunţat pe Facebook va continua în Grădina Publică din Galați, duminică, 10 aprilie 2022, în intervalul orar 15 – 18.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

2.000 de arbori trebuie să prindă rădăcini

Primăria municipiului Galați informează, printr-un comunicat de presă, că s-a dat startul campaniei de plantări de arbori din această toamnă. Este vorba despre aproape 2.000 de arbori din diferite specii, precum cireș japonez, arțar globulos, mesteacăn, platan, magnolie, pin și tei. Aceștia vor fi plantați în parcuri, pe Faleză, precum și pe diferite străzi din cartiere. Nu ne rămâne decât să sperăm că vor prinde rădăcini și vor fi udați și îngrijiți așa cum merită.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.