Jump to content

Amenzi rutiere de peste 90.000 de lei, în câteva zile


dcp100168

Recommended Posts

Amenzi rutiere de peste 90.000 de lei, în câteva zile

  • Sancţiunile au fost aplicate de poliţiştii rutieri în decurs de numai o săptămână
  • 20 de abateri de la normele rutiere s-au soldat cu accidente, în urma cărora cinci persoane au fost rănite grav

Traficul rutier din Galaţi pare să fie o „pepinieră” nemuritoare pentru recolta de amenzi aplicate participanţilor prinşi pe picior greşit. Aproape 100.000 de lei au de cotizat pietonii, dar mai ales şoferii care au fost surprinşi de echipajele de poliţie încălcând diverse reguli de circulaţie. Cele mai multe, desigur, au vizat regimul de viteză, aparatele radar amplasate pe principalele artere identificând, în decurs de o săptămână, 215 conducători auto care au depăşit limitele. Aceştia au fost urmaţi de 118 persoane, şoferi şi pasageri, care nu suportă centura de siguranţă şi au avut ghinionul ca acest aspect să fie remarcat de echipajele prezente în trafic.

"În intervalul 9-15 noiembrie, au mai fost constatate opt cazuri de depăşire neregulamentară, şapte de neacordare de prioritate la pietoni, şase de neacordare de prioritate la vehicule, 15 de traversare neregulamentară, 63 de situaţii în care şoferii nu deţineau documente, 11 cazuri de folosire incorectă a luminilor de drum, şapte cazuri în care s-a circulat pe drumuri pe care accesul era interzis şi 13 cazuri în care nu s-a respectat semnificaţia indicatorului STOP", se arată în raportul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Pentru toate aspectele semnalate, agenţii rutieri au împărţit cu dărnicie amenzi, cuantumul total al sancţiunilor administrate fiind de 92.255 de lei. Concomitent cu amenda, 64 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, în timp ce alţi 55 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

Alcoolul, duşmanul drumului drept 

Alături de viteză, consumul de alcool este unul dintre factorii cu cel mai ridicat potenţial de producere a tragediilor pe şosele, însă gălăţenii ţin în continuare să nu părăsească topurile în care şoferii prind curaj cu câteva pahare de băutură. Patru şoferi au fost prinşi în perioada amintită avînd o alcoolemie destul de ridicată încât să le deschidă calea către un dosar penal. Unul dintre ei a fost atât de înverşunat, încât şi-a îngreunat situaţia refuzând să se supună prelevării de probe în vederea stabilirii alcoolemiei. "Alte dosare penale au fost întocmite pentru conducere fără permis, în număr de trei, unul pentru părăsirea locului accidentului şi unul pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat", se arată în situaţia Poliţiei Rutiere.

Abaterile fac victime

Neatenţia şi graba au avut, în 20 de cazuri, urmări mai grave decât o amendă sau un dosar penal. Au făcut victime, numărul celor care au avut de suferit pe drumurile publice din Galaţi ridicându-se, în numai şapte zile, la 23, din care cinci au fost răniţi grav. Cele mai multe accidente au avut loc în mediul urban, zece dintre acestea fiind catalogate drept uşoare, în timp ce trei au fost grave.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 300 de şoferi au fost amendaţi, după ce au fost surprinşi depăşind limita de viteză

* Peste 340 de şoferi vitezomani şi peste 250 de pietoni indisciplinaţi au contribuit decisiv la creşterea cuantumului amenzilor rutiere la aproape 200.000 de lei, într-o singură săptămână

 

A fost o săptămână dificilă pentru participanţii la traficul rutier din judeţul Galaţi. Pietoni şi şoferi, deopotrivă, au picat ca popicele în momentul în care abaterile la regimul rutier le-au fost observate de echipajele de poliţie aflate în stradă, agenţii dovedindu-se extrem de darnici în "tăierea" de procese verbale.

În topul sancţionaţilor se menţin în continuare pe loc fruntaş şoferii pentru care aparatele radar au indicat depăşirea limitei de viteză. Nu mai puţin de 345 de conducători auto au primit amenzi, cu 120 mai mulţi decât în săptămâna precedentă. Pe locul al doilea au venit tare din urmă pietonii prinşi în timp ce scurtau drumul prin locuri nepermise, 252 de gălăţeni care traversau neregulamentar fiind arşi la buzunare. Alte probleme constatate în trafic şi care vă pot aduce în continuare amenzi sunt legate de portul centurii de siguranţă, lipsa acesteia fiind amendată de 88 de ori, neacordarea priorităţii la pietoni, sancţionată de 42 de ori, documentele persoanele şi ale maşinii, pentru care au fost aplicate 47 de amenzi, sau vorbitul la telefon în timpul condusului, "păcat" în care au căzut patru şoferi. Valoarea totală a amenzilor date în doar o săptămână pentru abateri precum cele enumerate mai sus, dar şi pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere, ajunge la 197.000 de lei. Simultan cu amenda, 89 de şoferi au rămas fără permisele de conducere, în timp ce 29 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare a maşinilor.

Accidente mai puţine, dar mai grave

Abaterile în trafic au produs 17 accidente, soldate cu 27 de răniţi, în cursul săptămânii precedente, cele mai multe, nouă, din fericire uşoare, fiind raportate în mediul urban. Trei accidente uşoare şi cinci evenimentele soldate cu răniţi grav şi chiar cu un deces au avut loc în mediul rural. Cel mai grav s-a înregistrat în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, când o maşină de poliţie a fost spulberată la Tuluceşti de un autoturism condus cu viteză de un şofer cu alcoolemie de peste 1,40 la mie. În urma impactului, unul dintre poliţişti a murit, iar celălalt a fost grav rănit.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Amenzi de peste 80.000 de lei pentru şoferii gălăţeni

Peste 400 de abateri de la regulamentul rutier au fost constatate în traficul din judeţul Galaţi în ultima săptămână, majoritatea fiind reţinute în sarcina şoferilor care au călcat prea adânc pedala de acceleraţie.

Nu mai puţin de 112 conducători auto au pierdut lupta cu radarele, aparatele de măsurat viteza arătând că aceştia circulau peste limita admisă de lege. 52 de şoferi sau pasageri prinşi în trafic fără centura de siguranţă au avut aceeaşi soartă, fiind amendaţi la fel ca şi 38 de pietoni care şi-au riscat siguranţa, traversând prin locuri nepermise.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de poliţiştii rutieri în intervalul 23 - 29 noiembrie se ridică la 80.893 de lei. Pedepselor pecuniare li s-au adăugat, în 49 de cazuri, reţinerea permisului de conducere şi în şase alte situaţii, ridicarea certificatelor de înmatriculare.

Beţivii, în topul infractorilor

Clasamentul şoferilor care au încălcat grav legislaţia rutieră este dominat de cei care nu au rezistat în faşa paharului că băutură, Patru conducători auto s-au ales cu doare penale pentru acest motiv, alţi fi fiind cercetaţi pentru că au şofat fără permis. Doi şoferi riscă puşcăria pentru că au părăsit locul accidentului şi respectiv pentru că au circulat cu o maşină neînmatriculată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.