Jump to content

Negocieri salariale pentru 2016 la Combinat


dcp100168

Recommended Posts

Negocieri salariale pentru 2016 la Combinat


Reprezentanţii conducerii şi ai sindicatului ArcelorMittal Galaţi au avut pe 16 noiembrie prima sedinţă informală de negocieri.


Cu puţin înainte să fie dat publicităţii un comunicat de presă din partea EUROFER, organizaţie din care fac parte cele mai importante grupuri siderurgice din Europa, prin care se avertiza asupra pericolului intrării pe piaţa europeană a oţelului produs din China, la Combinat s-a demarat negocierea noului Contract Colectiv de Muncă. Începerea tratativelor între sindicatul reprezentativ şi reprezentanţii conducerii au fost făcute în cea mai mare linişte, şi aici ne refrerim la comunicarea publică.


Prima şedinţă de tratative a fost data de 16 noiembrie, când la solicitarea conducerii, reprezentanții Sindicatului Siderurgistul au expus documentele din care reiese că ar fi reprezentativi şi deci pot negocia noul Contract Colectiv de Muncă, urmăîând ca cele două părţi să se întâlnească pe data de 4 decembrie.


Surse din cadrul unităţii, apropiate negocierilor, ne-au declarat că reprezentanții celor doua părți se vor întâlni de două ori pe săpţămână pentru a negocia noul Contract Colectiv de Muncă.


Rămâne de văzut dacă membrii comisiei sindicale în frunte cu  Gheorghe Bezman vor reuși să obţină ceva în plus pentru angajaţii care, deși au salarii mai mari faţă de alte unităţi din Galaţi, o duc greu. Reamintim că în urma finalizării negocierii fostului Contract Colectiv de Muncă dintre reprezentanții conducerii și ai sindicatului s-a obţinut o creștere salarială în sumă fixă, care a fost acordată de la începutul anului.


La ArcelorMittal Galaţi mai lucrează circa 6.500 de angajaţi.


În ultimii ani, la Combinat s-au aplicat o serie de scheme de plecări voluntare în urma cărora mii de angajaţi au plecat în schimbul recompenselor financiare propuse, consistente, în timp ce salariile celor care au rămas să lucreze în unitate şi să facă de multe ori munca celor plecaţi, nu au crescut la fel de mult comparativ cu sumele primite de siderurgiștii care s-au autodisponibilizat.


stiridegalati.ro


Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O nouă rundă de negocieri la Combinat

  • Se negociază noul Contract Colectiv de Muncă

Azi, 4 decembrie, are loc prima sedinţa efectivă de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă( CCM) de la ArcelorMittal Galaţi, care va demara la ora 10 si care se va desfaşura sub auspiciile problemelor existente pe piaţa internaţională a oţelului, ca urmare a preţurilor de dumping practicate de China, mai ales pe piaţa europeană.

Negocierile care ar trebui teoretic să se termine până la sfâtrşitul anului (termenul legal de tratative fiind de 60 de zile), vor avea loc sub auspiciile problemelor existente pe piaţa internaţională a oţelului ca urmare a preţurilor de dumping practicate de China mai ales  pe piaţa europeană.  

Reamintim că Eurofer, organizaţia din care fac parte cele mai importante companii metalurgice din Europa, printre care şi ArcelorMittal , a cerut Comisiei Europene să ia urgent măsuri pentru protejarea industriei siderurgice europene, în faţa preţurilor de dumping practicate de China la produsele de oţel. Acest lucru nu s-a întâmplat din păcate până  acum.

 Şedinţă de tatonare

Aşa cum v-am anunţat în exclusivitate, negocierea noului Contract Colectiv de Muncă( CCM) de la Combibnat a avut loc pe data de 16 noiembrie, când reprezentanţii sindicatului şi cei ai admniastraţiei şi-au desemnat membrii care vor negocia noul document. 

Şeful comisiei din partea sindicatului reprezentativ va fi Gheorghe Bezaman, în timp ce coordonatorul comisiei din partrea admnistraţiei va fi Directorul Direcţiei de Resurse Umane, Mihaela Crăciun.

De obicei în cadrul primelor sedinţe se prezintă actele din care reiese reprezentativitatea sindicatului care îi dă dreptul la negociere, existând voci din partea altor sindicate din Combinat care susţin că sindicatul Siderurgistul nu ar mai avea numărul suficient de membri pentru a mai deţine reprezentativitate, unele structuri sindicale luând în calcul să conteste legitimitatea acestuia de a negocia în instanţă.

Reamintim că în urma ultimei negocieri s-a obţinut o creştere salarială în suma fixă  precum şi o primă de Crăciun, în valoare de 2 milioane de lei brut.

Radu Nelu, liderul Sindicatului Metalurgistul, spune că  în actuala conjuctură a pieţei internaţionale cel mai imoportant lucru este păstrarea locurilor de muncă, acesta afirmând totuşi că nu crede că se vor obţine creşteri salariale în urma negocierilor.

„Si aşa există un anumit număr de zile libere pe care angajaţii vor fi nevoiţi să le ia făra plată anul viitor pe parcursul primelor 3 luni ale anului, lucru care s-a mai întîmplat acum 2 ani,  iar asta înseamnă venituri mai mici, adică bani mai puţini”,  ne-a declarat Radu Nelu.

 Anul trecut, Combinatul nu a fost o afacere profitabilă

 Conform datelor depuse la Registrul Comerțului, ArcelorMittal Galaţi a înregistrat în anul 2015 oficial al 6-lea an cu pierderi, în valoare de 110 de milioane de euro. ArcelorMittal Galaţi s-a clasat  pe  locul 7 în topul primelor 10 companii care au raportat anul trecut, la nivel naţional, cele mai mari pierderi din activitatea derulată, conform analizei efectuate de către Registrul Comerţului. ArcelorMittal Galaţi a anunţat oficial  o pierdere în sumă de 482.230.182 lei.

Din datele existente în raportarea contabilă pe anul trecut depusă de către ArcelorMittal Galaţi, rezultă că numărul salariaţilor  fostului colos siderurgic a fost în ultimii ani în comntinua scădere. ArcelorMittal Galaţi a redus anul trecut numărul de angajaţi, comparativ cu anul 2013, de la 7.115 persoane angajate (la data de 31 decembrie 2013) la 6.572 de persoane care figurau ca angajate la data de 31 decembrie 2014. Şi cifra de afaceri înregistrată anul trecut a fost mai mică decât cea realizata în anul 2013 - de la o cifră de afaceri netă de 3.713.378.235 lei, în anul 2014 a atins doar 3.592.087.513 lei.

În privinţa  evoluţiei pierderilor înregistrate de Combinat, valoarea netă a acestora a scăzut aproape la jumătate comparativ cu anul 2013. Astfel, pierderea netă înregistrată de către ArcelorMittal Galaţi a fost la data de 31 decembrie 2014 în sumă de  482.230.182 lei, faţă de pierderea netă înregistrată în anul 2013 - 741.659.810 lei.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Negocieri tensionate pentru noul CCM din Combinat

Negocierile privind noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi au debutat, ieri, în condiţii destul de tensionate după ce, cu o zi înainte, conducerea combinatului informa sindicatele că a decis ca în primul trimestru al anului 2016 să fie redus programul de lucru al angajaţilor: câte două zile pentru muncitori, patru zile pentru şefii de departamente şi şase zile pentru membrii Comitetului de Conducere. După cum v-am relatat deja în paginile ziarului nostru, măsura a fost luată de conducerea ArcelorMittal pe fondul dificultăţilor generate de influxurile masive pe piaţă de oţel ieftin, la preţ de dumping, provenit din China.

Din capul locului, nici sindicatul Siderurgistul AMG, care are reprezentativitatea necesară pentru a participa, conform Legii nr. 62/2011 a Dialogului social, la negocierea CCM cu patronatul ArcelorMittal Galaţi, dar nici celelalte sindicate mai mici de pe platforma siderurgică, precum Sindicatul Solidaritatea al Metalurgiştilor, Sindicatul US Forum, Sindicatul Metalurgistul, Sindicatul ULP-AMG şi Sindicatul Liber al Siderurgiştilor, nu sunt de acord cu măsura reducerii programului de lucru - care, în ultimă instanţă, înseamnă o reducere a producţiei, dar şi o reducere cu trei, patru la sută a veniturilor salariaţilor – atât timp cât nu s-au epuizat toate celelalte variante de reducere a costurilor, fie ele de natură administrativă sau tehnologică.

Pe de altă parte, potrivit unei note interne în care era anunţată reducerea programului de lucru, conducerea combinatului preciza că s-au epuizat deja o serie de măsuri, precum oprirea tuturor cheltuielilor de operare, de mentenanţă şi investiţionale care nu sunt absolut necesare, s-a redus ritmul unor proiecte tehnice, s-a limitat sprijinul din exterior sau a plăţilor pentru ore suplimentare, iar salariaţilor le-a fost adresată solicitarea de a-şi lua zilele libere neefectuate din concediul de odihnă. De asemenea, conducerea ArcelorMittal ia în calcul închiderea, în următoarele săptămâni ale acestui an, a unor linii de producţie. În acelaşi timp, conducerea combinatului susţine că introducerea aşa-numitului sistem al Săptămânii Reduse de Lucru (SRL) este o variantă de preferat pentru angajaţi în locul unui eventual şomaj tehnic.

Oricum ar fi, măsura reducerii timpului de lucru este, sub forma prezentată, în condiţiile legii şi poate fi aplicată de conducerea combinatului fără a avea neapărată nevoie de un acord în această privinţă cu sindicatele.

Întâlnirea de ieri privind Contractul Colectiv de Muncă de ieri a avut mai degrabă un caracter de tatonare după ce, într-o întâlnire precedentă, de la mijlocul lunii noiembrie, au fost stabilite comisiile de negociere. Potrivit procedurilor în astfel de situaţii, în urma studierii datelor economico-financiare ale companiei, sindicaliştii urmează să-şi formuleze revendicările. Unele elemente ale negocierii sunt unele mai degrabă tehnice şi ţin de o serie formulări din CCM, protecţie socială, iar unele sunt revendicări de natură salarială sau de mărire a unor prime sau bonusuri.

În ce măsură măririle salariale vor fi posibile, rămâne de văzut. Cert este că, după trei trimestre în care rezultatele combinatului au fost destul de bune, în ultimul trimestru, în actualul context al scăderii accentuate a preţurilor la oţel pe piaţa internaţională, rezultatele nu vor fi cele preconizate iniţial, iar efectele negative se vor resimţi şi în trimestrul întâi al anului 2016. Prin urmare, marja de majorare salarială pe care conducerea patronatului ArcelorMittal Galaţi ar fi dispusă să o accepte este una destul de limitată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Majorarea salariilor din Combinat, mărul discordiei

Reprezentanţii administraţiei ArcelorMittal Galaţi nu acceptă creşterea salariala solicitată  în cadrul negocierii noului Contract Colectiv de Muncă,  de către reprezentanţii Sindicatului Siderurgistul.

Creşterea salarială solicitată de către reprezentanţii sindicatului Siderurgistul, şi anume de majorarea salariilor cu 15 % de la 1 ianuarie şi cu încă 10 % de la 1 iulie, a fost respinsă în cadrul ultimei sedinţe de negociere de către reprezentanţii administraţiei Combinatului.

Reprezentanţii sindicatului Siderurgistul condus de Gheorghe Bezman, organizaţie sindicală a cărei reprezentativitate este pusă sub semnul întrebării de alte sindicate din Combinat, au adus o serie de argumente în favoarea creşterii salariale solicitate, cum ar fi reducerea preţului la energie,  reducerea numărului de salariaţi, reducerea preţului la materia primă, creşterea productivitătii comparativ cu anul 2014, scăderea CAS- ului darorat de către angajator.

Reprezentaţii conducerii au afirmat că nu pot oferi nicio majorare salarială aducând ca argument faptul că societatea ar fi afectată de către importurile ieftine de oţel din Orientul Îndepărtat , situaţie care afectează întreaga piaţă europeană a oţelului .

 Aceştia au afirmast că mulţi producători de oţel, printre care şi Combinatul,  au început să aplice măsuri corective,  inclusiv cu impact social, adoptând măsuri puternice de protejare a resurselor în această perioadă de timp prin reducerea cheltuielilor în zona de mentenanţă,  de operare,  a celor  investiţionale care nu sunt absolut necesare. 

Totodată, au afirmat că în acest context nu pot susţine niciobmajorare salarială pentru anul 2016, făcându-se eforturi pentru menţinerea  drepturilor prevăzute în actualul Contract Colectiv de Muncă. 

Răspunsul conducerii Combinatului a adus o replică din partea reprezentanţilor sindicatului Siderurgistul,  care în afara argumentelor aduse, au mai spus că patronatul ar avea o poziţie rigidă la cererile lor.

Potrivit lor, cauza scăderii puterii de cumpărare,  prin mărirea taxelor şi impozitelor locale,  plata întreţinerii pe timpul iernii a  cărei valoare creşte iarna , scăderea salariilor la toţi angajaţii pe parcursul trimestrului 1 al anului viitor prin reducerea săptămânii de lucru,  i-ar demotiva să muncească pe toţi angajaţii, de la muncitor la inginer.

Reprezentanţii conducerii au afirmat că salariaţii sunt cea mai importantă valoare a companiei şi că toate eforturile care se fac au ca obiectiv asigurarea viitorului Combinatului şi păstrarea locurilor de muncă.

Rămânede văzut cum se vor finaliza negocierile de la Combinat, ţinând cont şi de faptul că din cele 6 sindicate care îşi desfăsoară activitatea la Combinat, doar unul, şi anume sindicatul Siderurgistul, participă la negocierea noului Contract Colectiv de Muncă , deci liderii acestui sindicat pot fi consideraţi răspunzători pentru modul în care va arăta noul Contract Colectiv de Muncă.

stiridegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Propunerea conducerii Combinatului pentru veniturile siderurgiştilor
Reprezentanţii conducerii ArcelorMittal Galaţi au respins cererea sindicatului Siderurgistul de creştere treptată a salariilor în două etape, respectiv cu 10 % de la 1 ianuarie si 15 % de la 1 iulie, înaintând o altă propunere.

Pe data de 5 ianuarie a avut loc o nouă rundă a negocierii Contractului Colectiv de Muncă ( CCM) între reprezentanţii sindicatului Siderurgistul condus de Gheorghe Bezman și reprezentanţii conducerii Combinatului. Ședinţa de negociere s-a finalizat cu neacceptarea încă odată a conducerii Combinatului a propunerii venite din partea reprezentanţilor sindicatului Siderurgistul, lucru care era previzibil ţinând cont de faptul că aceeaşi poziţie a fost adoptată și în cadrul sedinţei anterioare. În ultima sedinţă de tratative conducerea a invocat situația grea cu care se confruntă piaţa europeană siderurgică ca urmare a exporturilor  de oţel la preţ mic din China și a menţionat că prioritare sunt menţinerea locurilor de muncă şi viitorul fostului colos siderurgic care mai are doar 6.500 de salariați. Conducerea a spus că în contextul cererii sinducatului Siderurgistul, care nu poate fi acceptată din cauza situaţiei cu care se confruntă societatea,  s-au incercat să se găsească soluţii pentru ca în anul 2016 veniturile salariaţilor să crească.

Ce oferă  conducerea

Propunerea conducerrii este aceea de creştere a salariului de bază pentru muncitori, maistri și personal TESA cu studii medii cu 25 %, prin includerea sporului de vechime la nivel maxim în grila de salarizare. De exemplu, un muncitor necalificat 1 care are salariul de bază actual de 1.060 de lei,  ar urma sa aibă un salariu de bază propus de 1.325 de lei, în timp ce un muncitor calificat  categoria 1 treapta 1 care are un salariu actual de 1.282 de lei ar urma să aibă, potrivit propunerii conducerii, un salariu 1.603 de lei, iar un muncitor calificat categoria 1 care are treapta a doua şi care are un salariu de bază actual de 1.335 de lei ar urma sa aibă un salariu de bază de 1.669 de lei. Salariul de bază al unui sef de formaţie 1 ar urma să crească de la 1.385 de lei la 1.731 de lei, salariul de bază al unui sef de formaţie coordinator ar urma să fie majorat de la 1.425 de lei la 1.781 de lei. Salariul de bază propus va creşte și în functie de clasa de salarizare. De exemplu în cazul clasei de salarizare 1 salariul de bază care este de 1.050 de lei ar putea crește conform propunerii conducerii la 1.313 lei, iar în cazul clasei de salarizare 27 valoarea salariului de bază care este de 1.870 de lei ar putea creşte la 2.338 de lei. Pentru personalul cu salarii individuale creşterea ar urma să se facă conform programului de promovare, care nu face obiectul CCM, deci salariile personalizate nu vor fi cunoscute.

Alte drepturi în plus, dar condiţionate

Conducerea a mai propus ca pentru muncitori, maiștri şi personal TESA cu studii medii să se acorde lunar o sumă brută fixă de 50 de lei, ca premiere pentru respectarea punctelor cardinale, platibilă lunar. In cazul personalului TESA cu studii superioare (cu funcţii de conducere sau de conducere),  cu anumite excepții cum ar fi membrii comitetului de conducere, a şefilor de departamente şi a managerilor, se va acorda in medie 2,5 %, parte variabilă calculată la salariul anual diferenţiat în functie de performanţa stabiltă în anul 2015 , platibilă în luna aprilie 2015. Pentru șefii de formație bonusul de 2,5 % va fi înlocuit cu bonusul Maestro acordat în funcție de calificativul de performanţă obţinut şi va fi acordat de două ori pe an, în lunile aprilie şi septembrie 2016. Ţinând cont de faptul că acordarea acestor bonusuri este condiționată de realizarea unor criterii, acest lucru înseamnă că veniturile nu sunt sigure.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

La ArcelorMittal a fost încheiat Contractul Colectiv de Muncă pentru 2016 şi 2017

  • Pentru 2016, o creștere salarială brută de 50 de lei. În 2017, un bonus de 240 lei în iunie; alt bonus, de 200 lei, depinde de situația economică a combinatului

Administrația combinatului a anunțat astăzi încheierea Contractului Colectiv de Muncă pentru următorii doi ani. Potrivit directorului general al combinatului, Bruno Ribo, noul contract „asigură o bază socială solidă pentru a continua eforturile de  transformare a combinatului și pentru a păstra locurile de muncă în viitor, în ciuda pieței dificile”.

Pentru 2016, documentul prevede o creștere salarială de 50 de lei brut pentru muncitori, șefi de formație şi TESA cu studii medii și includerea - începând din luna mai - nivelului maxim al sporului de vechime (25%), în salariul de bază. În 2017, 15% dintre angajați vor fi promovaţi, iar un bonus de 240 de lei brut va fi acordat în luna iunie. Un al doilea bonus, în valoare de 200 de lei va fi acordat în cazul în care rezultatele companiei se vor ameliora.
 Aceste majorări însumează o creștere totală a câștigului salarial mediu, pentru următorii doi ani, de 5.066 de lei brut pe salariat (211 lei brut / angajat, lunar) pentru categoriile de salariați menționate mai sus.
De asemenea, va fi introdus un bonus special pentru șefii de formație. Pentru celelalte categorii de angajați, sistemul de bonusuri și promovări care au în vedere performanța va continua.
În comunicatul transmis de administrația ArcelorMittal se precizează că, practic, compania își asumă și garantează veniturile angajaților prin anticiparea a doi ani într-unul singur, începând cu ianuarie 2016, în condițiile actuale ale unei inflații negative, ale unui mediu de afaceri nesigur și după șase ani consecutivi în care s-au înregistrat pierderi.
„Deși negocierile au fost dificile, ambele părți au înțeles necesitatea de a găsi soluții care să protejeze și să crească veniturile angajaților, s-a creat un cadru de aliniere la cerințele legale ce urmează a intra în vigoare, precum și asigurarea unei vizibilități pe următorii ani, aspecte cruciale pentru bunul mers al companiei noastre”a declarat Mihaela Crăciun, director de resurse umane al ArcelorMittal Galați.”

 

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Angajaţi ArcelorMittal Galaţi vor organiza un protest, nemulţumiţi de noul contract colectiv de muncă

Angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi anunţă că vor organiza un miting de protest săptămâna viitoare, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de încheierea noului contract colectiv de muncă pentru următorii doi, care prevede, între altele, o creştere salarială de 50 de lei brut, considerată însă prea mică.

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi au anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că a fost încheiat noul contract colectiv de muncă pentru următorii doi ani. Astfel, pentru 2016, documentul prevede o creştere salarială de 50 de lei brut pentru muncitori, şefi de formaţie şi personal TESA cu studii medii şi includerea, începând din luna mai, a nivelului maxim al sporului de vechime (25%), în salariul de bază. În 2017, 15% din angajaţi vor fi promovaţi, iar un bonus de 240 de lei brut va fi acordat în luna iunie. Un al doilea bonus, în valoare de 200 de lei, va fi acordat în cazul în care rezultatele companiei se vor ameliora. Aceste majorări, se precizează în comunicat, însumează o creştere totală a câştigului salarial mediu, pentru următorii doi ani, de 5.066 de lei brut pentru fiecare salariat (211 lei brut/angajat, lunar) pentru categoriile de salariaţi menţionate. De asemenea, va fi introdus un bonus special pentru şefii de formaţie, iar pentru celelalte categorii de angajaţi, sistemul de bonusuri şi promovări care au în vedere performanţa va continua.

”Noul contract colectiv de muncă asigură o bază socială solidă pentru a ne continua eforturile de transformare a combinatului nostru şi pentru a păstra locurile de muncă în viitor, în pofida pieţei dificile”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi. Reprezentanţii companiei mai arată că ArcelorMittal Galaţi îşi asumă şi garantează veniturile angajaţilor prin anticiparea a doi ani într-unul singur în cadrul contractului colectiv de muncă ”în condiţiile actuale ale unei inflaţii negative, ale unui mediu de afaceri nesigur şi după şase ani consecutivi în care s-au înregistrat pierderi”. ”Deşi negocierile au fost dificile, ambele părţi au înţeles necesitatea de a găsi soluţii care să protejeze şi să crească veniturile angajaţilor, s-a creat un cadru de aliniere la cerinţele legale ce urmează a intra în vigoare, precum şi asigurarea unei vizibilităţi pe următorii ani, aspecte cruciale pentru bunul mers al companiei noastre”, a declarat Mihaela Crăciun, director de resurse umane al ArcelorMittal Galaţi.

Pe de altă parte, reprezentanţii Sindicatului Naţional Solidaritatea se declară nemulţumiţi de prevederile noului contract de muncă semnat de conducerea ArcelorMittal Galaţi cu sindicatul reprezentativ de pe platforma siderurgică, Sindicatul Metalurgistul. Din acest motiv, Sindicatul Naţional Solidaritatea a decis să organizeze un miting de protest în 19 ianuarie, în faţa Porţii de Est a combinatului. ”La cererea mai multor salariaţi ai AMG din sectoarele Furnale, Oţelării, Laminoare şi din alte locuri, Sindicatul Naţional Solidaritatea a hotărât ieri (n.r. - joi) în şedinţa extarordinară a Consiliului de Conducere, organizarea unui mitinng de protest al celor nemulţumiţi de condiţiile de muncă din ce în ce mai grele; salarizarea mult redusă faţă de volumul de muncă şi rezultatele obţinute de către companie, precum şi de nevoile materiale ale familiilor salariaţilor; semnarea unui CCCM în condiţii proaste pentru salariaţi şi pentru doi ani (2016-2017)”, se arată în comunicatul transmis, vineri, de Sindicatul Naţional Solidaritatea.

În continuare se precizează că scopul acestui miting este acela de a reclama conducerii AMG, patronatului acestuia, precum şi Sindicatului Metalurgistul, ”nemulţumurile faţă de politica neadreaptă a acestora, în relaţia cu forţa de muncă, care a obţinut rezultate, foarte bune, atât în ceea ce priveşte volumul de muncă realizat constant în ultimii doi ani consecutivi, şi mai ales faţă de salarizarea foarte mică în raport de acestea”.

Potrivit liderului Sindicatului Naţional Solidaritatea, Gheorghe Tiber, până la 1 ianuarie 2016, salariul minim brut în cadrul ArcelorMittal Galaţi a fost de 1.050 de lei pe lună. El a precizat că, odată cu intrarea în vigoare a noului contract colectiv de muncă, muncitorii şi maiştrii ar urma să aibă un salariu minim brut situat între 1.100 de lei şi 1.613 lei pe lună, iar personalul TESA între 1.100 de lei şi 1.920 de lei pe lună, în funcţie de clasele de salarizare.

La ArcelorMittal Galaţi lucrează aproximativ 6.200 de persoane.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Noul CCM la ArcelorMittal Galaţi - salariile din Combinat, „un pas mic, dar înainte”

* Păstrarea locurilor de muncă, protecţia socială şi garantarea veniturilor salariaţilor în următorii doi ani au fost principalele obiective ale Sindicatului Siderurgistul AMG

Încheierea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) din combinatul ArcelorMittal Galaţi pe o perioadă de doi ani - şi nu pe o perioadă de 12 luni, aşa cum am fost obişnuiţi în ultimii ani - a avut drept scop asigurarea pe o perioadă mai îndelungată a stabilităţii economice şi sociale a salariaţilor, în condiţiile în care contextul de piaţă pentru unităţile siderurgice, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, este din ce în ce mai dificil, a explicat, pentru „Viaţa liberă”, secretarul general şi purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul - AMG, Vasile Crişan.

"În Legea nr. 62/2011 a dialogului social, la art. 141 se spune că "contractul colectiv de muncă se încheie pe o perioadă determinată, care nu poate fi mai mică de 12 luni şi mai mare de 24 luni". În negocierile pe care le-am avut cu conducerea combinatului am avut trei obiective esenţiale: păstrarea locurilor de muncă, asigurarea unei protecţii sociale angajaţilor şi familiilor acestora şi, desigur, garantarea veniturilor obţinute de salariaţi. Şi am dorit să asigurăm aceste obiecte pe o perioadă cât mai lungă, pentru că lucrurile în siderurgie merg aşa cum merg”, a precizat reprezentatul Sindicatului Siderurgistul - AMG.

După cum v-am informat în paginile ziarului nostru, noul CCM din combinat prevede, pentru 2016, o creştere salarială de 50 de lei brut pentru muncitori, şefi de formaţie şi TESA cu studii medii şi includerea, începând din luna mai, a nivelului maxim al sporului de vechime, de 25 la sută, în salariul de bază. "Am insistat pentru introducerea acestui spor de vechime în salariul de bază pentru că, începând din 2011, acest spor nu mai este un drept consacrat de lege, el este unul care rămâne la latitudinea fiecărui angajator, iar noi nu am dorit să se piardă acest drept pentru siderurgişti. Ultima dată când s-au stabilit limitele minime şi maxime ale sporului de vechime au fost în Contractul unic la nivel de ramură din 2007-2010, de acolo am şi mers pe acel procent maxim de 25 la sută", a arătata secretarul general al Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan.

Ca urmare a sporurilor aplicate, salariul minim brut în Combinat creşte, de la 1 ianuarie, la 1.100 lei, pentru ca, din mai, să ajungă la 1.375 lei. "Este adevărat că, de la 1 mai, ar urma să crească salariul minim pe economie (la 1.250 lei - n.r.), însă dacă s-ar fi rămas doar la această creştere, de ea ar fi beneficiat numai anumite categorii de salariaţi şi într-un procent mult mai mic. În cazul Combinatului, sporurile de care am amintit se aplică pentru toţi salariaţii, ceea ce este, desigur, mai bine", a precizat liderul sindicaliştilor.

O creştere a veniturilor siderurgiştilor ar urma să vină, însă, şi din 2017, atunci când 15 la sută dintre angajaţi vor fi promovaţi, iar în iunie va fi acordat un bonus de 240 lei. Un al doilea bonus, de 200 lei, va fi acordat în cazul în care rezultatele companiei se vor ameliora. În ceea ce priveşte măsurile de protecţie socială, în cazul în care se va ajunge la concedieri individuale sau colective, salariaţii vor primi compensaţii financiare, cuprinse între 16.000 şi 18.000 de lei. De asemenea, pentru o serie de evenimente de familie speciale se vor acorda zile libere şi bonusuri salariale, unele libere, precum cele pentru angajaţii care lucrează în ture, vor fi plătite, urmând să fie acordate şi o serie de sporuri, pentru condiţii speciale de muncă.

Una peste alta, referitor la rezultatul negocierilor noului CCM din ArcelorMittal Galaţi, secretarul general şi purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan, a apreciat că „este un pas mic, dar înainte” pentru salariaţi, în condiţiile în care situaţia din siderurgie este una nefavorabilă.

Cert este că marja negocierilor CCM a fost una destul de strânsă, în condiţiile în care, în 2015, după trei trimestre în care rezultatele ArcelorMittal Galaţi au fost destul de bune, în ultimul trimestru, pe fondul crizei de supraproducţie şi a prăbuşirii preţurilor la oţel pe piaţa internaţională, multe dintre socotelile Combinatului au fost date peste cap. O necunoscută rămâne, de exemplu, în 2016, răspunsul pe care instituţiile UE vor reuşi să-l dea în cazul preţurilor de dumping practicate de China pe piaţa comunitară, astfel încât industria siderurgică europeană şi, implicit, ArcelorMittal Galaţi, să nu-şi vadă activitatea periclitată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Protest anemic la poarta Combinatului

Circa 50 de siderurgiști au participat, astăzi, la un protest organizat la principala poartă de acces în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați de către sindicatul Național Solidaritatea (sindicat nereprezentativ de pe platforma combinatului). Protestul a fost îndreptat împotriva administrației combinatului ArcelorMittal dar și sindicatului reprezentativ, Sindicatul Siderurgistul AMG, care a semnat noul CCM pe care Sindicatul național Solidaritatea îl consideră total dezavantajos pentru angajații din combinat.

După cum am mai informat, noul CCM semnat de administrația combinatului cu sindicatul reprezentativ din combinat are valabilitate doi ani și prevede o majorare salarială, în acest an de 50 de lei brut pentru muncitori, şefi de formaţie şi personal TESA cu studii medii, şi includerea, începând din luna mai, a nivelului maxim al sporului de vechime (25%), în salariul de bază. CCM mai prevede ca în 2017, să se acorde, în iunie, un bonus de 240 de lei brut și acordarea unui  al doilea bonus, în valoare de 200 de lei, doar dacă rezultatele companiei se vor ameliora. Totodată, CCM prevede promovarea, în 2017, a 15% din angajați.

Deși protestul a fost programat să se desfășoare în perioada schimbului de tură, când din combinat ies siderurgiștii, la manifestație au venit foarte puțini siderurgiști care ieșiseră din tură, majoritatea preferând să privească protestatarii în timp ce așteptau autobuzele-convenție care să îi ducă acasă. "Le este frică să vină sau le este lene, nu știu ce este cu ei! Sigur că toți muncitorii sunt nemulțumiți, nu vă dați seama ce înseamnă o creștere salarială de 50 de lei brut?, dar lumea se teme, oamenii au rate la bănci, au copii de întreținut și se tem să nu fie dați afară că vin la protest", a spus unul din protestatari.

"Suntem săraci. Am 1200 de lei salariu, după ce am muncit amar de vreme în combinat. Mi-e și rușine, nevastă-mea câștigă mai mult decât mine, pe când, pe vremuri, dacă erai angajat la combinat erai boier, aveai cel mai mare salariu din oraș... Păi se compară ce muncă fac eu aici, de înghit fum toată ziua, cu un frizer? Păi câștig cât un frizer!", a spus un alt siderurgist nemulțumit.

După ce au ascultat punctele de vedere ale liderilor de sindicat, exprimate la microfon, cei câțiva siderurgiști au protestat, făcând gălăgie cu câteva vuvuzele, în timp ce în zăpadă, erau amplasate mai multe pancarte pe care scria "Treziți-vă siderurgiști, treziți-vă gălățeni", "Muncitori, șefi din AMG și cetățeni ai Galațiului solidarizați-vă pentru salvarea combinatului" și "Siderurgiști gălățeni, când vă veți trezi va fi prea târziu, veți fi într-o nouă Vale a Jiului".

Vicepreședintele Sindicatului Solidaritatea, Gabriel Vâlciu, și-a exprimat regretul pentru participarea restrânsă la protest și a spus că dacă siderurgiștii ar fi participat ăn număr semnificativ, ar fi putut determina administrația combinatului să ia în considerare modificarea CCM, printr-o anexă. Totodată, liderul de sindicat a susținuit necesitatea modificării actualei legislații astfel încât la negocierea Contractului Colectiv de Muncă să poată participa toate sindicatele dintr-o unitate și nu doar cel reprezentativ, care are ca membri mai mult de jumătate din numărul total de salariați.

În combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați lucrează aproximativ 6.200 de persoane și există un sindicat reprezentativ, Sindicatul Solidaritatea AMG și alte 4 sindicate nereprezentative - Sindicatul național Solidaritatea, Sindicatul US Forum, Sindicatul Metarom și Sindicatul Liber.  Sindiactul Solidaritatea susține că ar avea 2000 de membri, cifră contestată în instanță de administrația combinatului.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.