Jump to content

Recommended Posts

Posted

Averea preşedintelui

Preşedintele Con­siliului Judeţului, Eugen Chebac, şi-a făcut publică nu numai declaraţia de avere, ci şi interesele la început de mandat. Mai mult, preşedintele a afişat pe site-ul Consiliului Judeţului şi decizia CNSAS care atestă că preşedintele nu a fost agent sau colaborator al poliţiei politice comuniste.

La capitolul imobiliare, şeful judeţului deţine 1000 de metri pătraţi de teren intravilan în Galaţi, (suprafaţă dobândită în 1995), două apartamente (dobândite în 1991 şi 1992), şi o casă de locuit de 238 metri pătraţi (construită între anii 2001-2003), toate în Galaţi. În contul deschis în anul 1996, Eugen Chebac numără 15.600 de lei. În anul 2005, Eugen Chebac a contractat două credite: unul scadent în 2010 în valoare de 5000 de euro şi unul în valoare de 80.000 de lei scadent în 2015. Veniturile anuale ale noului şef al judeţului, provenite din indemnizaţia de vicepreşedinte CJ şi deplasări, s-au ridicat la 50.400 de lei, fiind mai mici decât ale soţiei sale, conferenţiar universitar, doctor economist la Universitatea Danubius Galaţi.

În declaraţia de interese, şeful judeţului mărturiseşte că este acţionar la Dobroport SA Turnu Severin, valoarea totală a acţiunilor deţinute fiind de 9.900 de lei. Chebac este acţionar şi la SC Docuri SA Galaţi, firmă la care are 0,14 l sută din acţiuni, în valoare totală de 20.450 de lei. Politic, Chebac este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al PSD.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25249

Posted

Valoarea imobiliarelor

Eduard Grosu, proaspăt consilier judeţean PC şi directorul serviciului Administrarea Domeniului Public din Primărie, pune mare preţ pe proprietăţile imobiliare. Nici nu ar putea altfel din moment ce soţia sa este directoarea SC Donaldo SRL. Chiar dacă titulara drepturilor de proprietate este soţia sa, consilierul enumeră în declaraţia de avere: un teren (agricol şi intravilan) dobândit în anul 2004 la Soveja, patru apartamente în Galaţi (dobândite între anii 2004-2007) şi o casă de vacanţă la Soveja. Consilierul mai are un autoturism Opel Agila. Salariul său de director se ridică la 38.127 de lei la care se adaugă şi dividende de 22.587 de lei de la societate. Grosu are de plătit în 30 de ani un credit de 75.000 de euro.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25248

  • 11 months later...
Posted

Averea preşedintelui Eugen Chebac

* Dacă soţia vicepremierului Dan Nica a câştigat la loto, prima doamnă a judeţului, Nina Chebac, a cumpărat un apartament în Braşov şi a preluat un contract de leasing pentru o maşină de teren * Doamna Chebac câştigă mai bine decât soţul! *

Anul 2008 a fost, pentru preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, social-democratul Eugen Chebac, unul foarte activ din punct de vedere financiar şi mai ales imobiliar. Preşedintele Chebac şi-a vândut, în vara anului trecut, unul dintre cele două apartamente pe care le deţinea şi garajul, încasând în total 91.790 de euro. Imobiliar, preşedintele a rămas cu 1000 de metri pătraţi de teren intravilan în Galaţi (suprafaţă dobândită în 1995), un apartament (dobândit în 1992) şi o casă de locuit de 238 metri pătraţi (construită între anii 2001-2003), toate în Galaţi. Mai nou, pe numele soţiei preşedintelui, Nina Chebac, apare pe un pre-contract de cumpărare al unui apartament cu o valoare impozabilă de 50.000 de euro, situat în Braşov. Documentul a fost încheiat în noiembrie 2008 şi, din sursele noastre, cel mai probabil îi va fi de folos fiului soţilor Chebac, care este student în Braşov. Tot doamna Chebac a preluat, la finele lunii ianuarie 2009, un contract de leasing pentru un autoturism Kia Sorento, fabricat în 2005, maşină pentru care are de plătit până în luna octombrie 8.700 de euro. În contul deschis în anul 1996, Eugen Chebac numără în prezent 57.690 de lei, de aproape patru ori mai mult decât avea în 2007. Preşedintele are de plătit două credite: unul scadent în 2010 în valoare de 5.000 de euro şi unul în valoare de 80.000 de lei scadent în 2015. Nu mai punem la socoteala leasingul de care am pomenit mai sus.

Preşedintele, mai prost plătit decât soţia

În 2008, Eugen Chebac a câştigat din indemnizaţia de preşedinte al judeţului şi din deplasări 66.116 de lei. Doamna Nina Chebac, conferenţiar universitar doctor economist la Universitatea Danubius din Galaţi, l-a lăsat în urmă, câştigând 94.076 de lei. Preşedintele a rămas cu aceleaşi interese ca în 2007. Este acţionar la Dobroport SA Turnu Severin, valoarea totală a acţiunilor deţinute fiind de 9.900 de lei şi tot acţionar şi la SC Docuri SA Galaţi, firmă la care are 0,14 la sută din acţiuni, în valoare totală de 20.450 de lei. Politic, Chebac este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al PSD. În concluzie, se poate spune că politicienii cu greutate ai PSD au soţii active, confirmându-se zicala că în spatele unui bărbat puternic este o femeie cel puţin la fel de puternică.

http://www.viata-libera.ro/articol-Aver ... bac_2.html

Posted

Doar trei sferturi dintre consilierii judeţeni şi-au declarat averea

Din 34 de consilieri judeţeni plus preşedintele, doar 22 de consilieri judeţeni s-au achitat, până la finalul zilei de 15 iunie, de datoria de a-şi completa declaraţia de avere pentru anul fiscal 2008. Printre cei care şi-au completat în timp declaraţia de avere se numără preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, şi vicepreşedintele CJ, liberala Tania Bogdan, plus alţi 20 de consilieri judeţeni de la partidele ce compun Consiliul Judeţului Galaţi. Din păcate, restul de 14 consilieri judeţeni, printre care şi celălalt vicepreşedinte al CJ, nici ieri după prânz, nu aveau postate pe pagina de internet a CJ declaraţiile de avere, motiv pentru care se ştie că riscă să intre sub incidenţa legii, amenda fiind unul dintre instrumentele legale cu care se pot confrunta.

Declaraţii aproape la indigo

Nouă dintre consilierii care şi-au depus în termen declaraţiile de avere aproape că au formulare identice cu cele pe care le-au completat la începutul mandatului de consilier, în vara lui 2008. Astfel, liberala Simona Bălan, democrat-liberalii Anghel Costel Căluian, David Craiu şi Camelia Burluc, Viorel Cristovici de la PNL sau reprezentanţii Alianţei PSD+PC (Graur Constantin, Petrică Munteanu, Neagu Vasile sau Viorica Sandu) au declaraţii de avere aproape trase la indigo, ceea ce ne indică faptul că în ultimele luni în care criza şi-a spus cuvântul pe toate planurile aceştia nu au avut prea mult de suferit de pe urma sa, dar nici nu s-au îmbogăţit.

Alţii au avut de câştigat

Pentru unii consilieri judeţeni ultimele luni au fost destul de bune. Astfel, conform datelor din declaraţia de avere, consilierul judeţean Silviu Burluc a primit drept moştenire, în 2008, un imobil, iar colegul său de partid, consilierul democrat-liberal Iulian Aramă, şi-a achiziţionat două imobile - în Tuluceşti şi Smârdan. Liberalii Emil Ţuicu şi Nicuşor Ursu au reuşit să strângă câţiva bani pentru "zile negre" pe care i-au depus la bancă, iar colega lor de partid, vicepreşedintele CJ, Tania Bogdan, a reuşit să mai achite din datoriile la bănci. La rândul său, preşedintele CJ, Eugen Chebac, şi-a cumpărat în 2008 un apartament, dar a şi vândut unul, plus că a înstrăinat un garaj. Din categoria celor care au făcut achiziţii importante, dar au şi vândut din bunurile declarate la începutul mandatului, sau chiar au reuşit să se îndatoreze în plus la bănci, face parte şi consilierul judeţean Groza Ciprian, care a achiziţioant în ultimul an un nou teren, dar şi-a vândut maşina. La rândul său, consilierul social-democrat Simion Ştefan a achiziţionat un teren în 2008 şi a făcut o donaţie de 60.000 de lei către copii, dar are şi o datorie în plus la bancă, de aproximativ 50.000 de lei. La fel, colegul său de partid, Avram Trandafir, a vândut una dintre maşini, a împrumutat o persoană cu 50.000 de lei, dar s-a procopsit şi cu o datorie în valoare de 45.000 de lei. Conservatoarea Genica Totolici a achiziţionat două terenuri în ultimul an, a vândut maşina, dar şi-a achiziţionat alta şi are şi două datorii noi la bănci.

Cei mai afectaţi

Cum era de aşteptat, sunt şi consilieri judeţeni care şi-au sporit mai mult datoriile în ultimul an de zile. Astfel, la consilierul conservator Eduard Grosu singura diferenţă între declaraţia de avere de la început de mandat şi cea de acum este aceea că i-au crescut datoriile la bănci. Din urmă vine consilierul liberal Marcel Laurenţiu Milea, care s-a "îmbogăţit" şi el, în ultimul an, cu o datorie, dar mult mai mică decât cea a colegului său conservator. Despre ultimul consilier judeţean putem spune că acesta pare, conform declaraţiei de avere, mai "sărac" decât anul trecut, fiind vorba despre social-democratul Gabriel Vladimir Jelea, care a rămas doar cu două depozite în bănci, dintre cele trei pe care le avea la început de mandat.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5

Posted

Declaraţiile de avere ale parlamentarilor gălăţeni, între copie la indigo şi sfidarea crizei

Pentru senatorii social-democraţi Laurenţiu Chirvăsuţă şi Gheorghe Saghian, declaraţia de avere nu a suferit nicio schimbare faţă de cea completată la început de mandat. La fel, deputatul de Galaţi din partea minorităţilor naţionale, Nicolae Păun, dar şi deputatul social-democrat Florin Pâslaru par a avea declaraţiile trase la indigo, fiind aproape identice celor completate la finalul lui 2008. La rândul său, senatorul PD-L Marius Necula a declarat cam aceleaşi lucruri ca la început de mandat, doar că a mai redus din datoriile la bănci, dar nu semnificativ. Colega sa de partid, deputata Carmen Axenie s-a "îmbogăţit" cu o nouă datorie la bancă, în valoare de 15 mii de euro. În acelaşi timp, deputatul social-democrat Lucreţia Roşca are o declaraţie de avere asemănătoare celei de la început de mandat, doar că de această dată nu mai are maşina.

Unii s-au mişcat puţin

Deşi contextul economic nu este tocmai cel prielnic pentru îmbogăţire, iată că pe unii criza pare să nu-i atingă foarte tare. Cel puţin aşa pare la o primă ocheadă aruncată declaraţiilor de avere depuse de parlamentarii gălăţeni până la data de 15 iunie. Astfel, conform declaraţiei de avere completate zilele trecute, deputatul conservator, Bogdan Liviu Ciucă, şi-a mai achiziţionat, în ultimele luni, un teren extravilan, la margine de Galaţi. La rândul său, deputatul PD-L Mircea Nicu Toader şi-a cumpărat un apartament în ultimele luni, declaraţia sa de avere a suferit mici schimbări cu plus la capitolul activelor financiare, i-a scăzut numărul investiţiilor şi plasamentelor, dar a suferit şi modificări mici la indemnizaţiile primite în cadrul activităţilor desfăşurate la Parlament. Pe de altă parte, averea deputatului liberal Victor Paul Dobre a suferit modificări mici, doar la veniturile din indemnizaţiile primite. În plus, deputatul gălăţean a declarat bijuterii, icoane şi tablouri în valoare de proximativ 6.000 de euro. La deputatul social-democrat Viorel Ştefan, diferenţa între declaraţia de început de mandat şi cea de la 15 iunie este dată de faptul că acesta şi-a mai achiziţionat o maşină în ultimele luni, iar la ministrul Administraţiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica, găsim o declaraţie de avere destul de asemănătoare cu cea de la începutul mandatului de deputat, în schimb a declarat venituri suplimentare din activităţile de ministru şi de vicepremier. Totodată, senatorul liberal Paul Ichim şi-a mai adăugat un teren la ultima declaraţie de avere.

Cei mai uituci

Dacă toată lumea se aştepta ca parlamentarii să fie cei mai conştiincioşi în ceea ce priveşte depunerea la termen a declaraţiilor de avere, ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Şi asta pentru că doi dintre parlamentarii de Galaţi par să fi uitat că legea îi obliga să-şi depună declaraţiile de avere până la data de 15 iunie. Este vorba despre deputatul PD-L Mihail Boldea şi de deputatul de Galaţi pentru Uniunea Elenă din România, Dragoş Gabriel Zisopol, care, pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, figurează doar cu declaraţii de avere de început de mandat, semnate de amândoi la mijlocul lunii decembrie 2008.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Posted

Victor Paul Dobre - avere de fost ministru

* Liberalul Victor Paul Dobre a pierdut funcţiile la EximBank, Petrom şi Consiliul Economico-Social, care, în 2008, i-au adus un venit de 251.038 de lei *

Declaraţia de interese a deputatului PNL Victor Paul Dobre s-a mai subţiat. Liberalul Dobre a rămas asociat la două societăţi din Galaţi, SC Codis SRL şi Matei 2002 SRL, unde are acţiuni sau părţi sociale în valoare totală de 23.240 de lei, şi este în continuare implicat în programul de privatizare în masă al societăţii Contec SA Tecuci. Dobre îşi continuă activitate de membru în Colegiul Camerei de Comerţ Galaţi. A rămas însă, din februarie, fără celelalte răspunderi importante: membru în Consiliul de Supraveghere al SC Petrom SA, membru în Comitetul EximBank SA şi membru al Consiliului Economico-Social. Dobre este liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi şi membru în Biroul Permanent Central al PNL, pierzând funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional.

La capitolul imobiliare, Victor Paul Dobre a avut ce scrie în declaraţia de avere. Deputatul deţine două terenuri intravilane – unul de 1.080 mp în Galaţi şi unul de 41 mp, în indiviziune, în Bucureşti – şi două terenuri agricole moştenite, unul la Tecuci, unul la Drăgăneşti, fiecare de câte patru hectare. Deputatul are o casă de 373 mp în Galaţi, un apartament de 55 mp în Bucureşti şi un spaţiu de producţie de 79 mp în Galaţi.

Deputatul poate face naveta Bucureşti-Galaţi şi retur cu un BMW seria 1 fabricat în 2007. Mai nou, apare în declaraţia de avere şi un autoturism Skoda fabricat în 2005.

Tot ca noutate, declaraţia de avere a politicianului n-a mai rămas goală în dreptul secţiunii „bijuterii, tablouri, obiecte de artă”. Deputatul declară că are bijuterii, icoane şi tablouri în valoare de 6.100 de euro.

Liberalul nu are niciun fel de datorii. Face însă economii la trei bănci, unde totalizează, în trei conturi curente 441.300 de lei.

De la Ministerul Administraţiei şi Internelor, fostul „ministru al necazurilor” a primit suma forfetară de 13.800 de lei şi indemnizaţia de 74.630 de lei. Ca deputat, Dobre a beneficiat în 2008 de o indemnizaţie de 3.416 de lei. Indemnizaţiile primite de la Petrom, EximBank, Consiliul Economico-Social şi Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi i-au adus un venit total de 260.661 de lei. La aceste sume se adaugă şi dividendele de 5.145 de lei de la firma Codis, la care este asociat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Aver ... tru_2.html

Posted

Lui Durbacă i-a crescut pensia

De când nu mai e preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, averea liderului PC Galaţi, Eugen Durbacă, nu a suferit transformări semnificative. Creşterea pensiei şi a conturilor din bancă nu sunt spectaculoase, dar există.

Proprietăţi

Vicepreşedintele Consiliului Judeţului, conservatorul Eugen Durbacă, deţine un teren de 2.700 de metri pătraţi la Şendreni, şi unul pe strada Războieni, de 357,60 metri pătraţi, trecut pe numele soţiei. Liderul PC şi-a trecut apartamentul situat pe Brăilei şi garajul de câte două ori, vrând să sublinieze, o dată în plus, că jumătate din imobile sunt ale lui, jumătate ale soţiei. Durbacă mai declară şi două maşini, o Dacia 1310 fabricată în 1984 şi un Fiat 128A fabricat în 1991.

Bani

În loc de un cont curent, cât avea în 2007, Durbacă avea la finele lui 2008, două conturi, în valoare totală de 33.928 de lei. Suma este cu 6.795 de lei mai mare decât cea din 2007. S-ar părea că vicepreşedintele e mai puţin chivernisit decât soţia. Doamna Valentina-Simona Durbacă îl depăşeşte la capitolul economii, având în cont 44.122 de lei.

Afaceri

Potrivit declaraţiei de avere, Eugen Durbacă are aceleaşi afaceri ca şi în 2007, care n-au suferit nici măcar un leu creştere sau scădere. Dubacă deţine sută la sută din acţiunile SC Delta Com ’93 SRL, acţiuni în valoare totală de 997,30 de lei. Liderul PC este titular a 74 la sută din acţiunile SC Delta Rom SA, în valoare totală de 126.000 de lei. La aceeaşi firmă, dna Durbacă deţine funcţia de director şi are 1,46 la sută din acţiuni, în valoare de 2.500 de lei.

Câştiguri

În 2008, Durbacă a câştigat cu peste 10.000 de lei (o sută de milioane de lei vechi) mai puţin decât pe vremea când era preşedintele judeţului, 35.737 de lei. Scăderea este justificată de faptul că liderul PC a fost şase luni, până la alegerile din iunie preşedinte al judeţului, apoi, timp de câteva luni, până când a fost ales vicepreşedinte, a avut doar o simplă indemnizaţie de consilier judeţean.

Pensia lui Durbacă este însă ceva mai substanţială. În 2007 avea 16.560 lei, iar în 2008 - 23.268 lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Lui_ ... sia_2.html

Posted

Mircea Toader şi-a vândut din afaceri

Nu ştim dacă e de vină criza, cert este că deputatul PD-L Mircea Toader a renunţat la statutul de asociat la firma Trading SRL, vânzându-şi cele 50 la sută părţi sociale cu 110.000 de lei. Toader a preferat să-şi păstreze doar afacerile la Transeuropa, unde are acţiuni în valoare de 98.100 de lei. Nu se poate spune, însă, că-i merge prost. În declaraţia de avere a politicianului au apărut un apartament nou, un cont nou, în valoare de 150.000 de lei şi bijuterii de 4.000 de euro.

La capitolul imobiliare, Toader declară un teren extravilan de 400 metri pătraţi la Chiajna – judeţul Ilfov, o casă de locuit de 250 metri pătraţi, o casă de vacanţă la Constanţa, de 147 metri pătraţi şi un apartament în Ţiglina în dreptul căruia figurează iniţiala numelui soţiei. Deducem, deci, că, la fel ca Dan Nica şi Eugen Chebac, şi Mircea Toader are parte de o soţie cu iniţiativă. Unde mai pui că e şi mult mai bine plătită decât el. Iată dovada. În 2008, Toader a câştigat din două slujbe - consilier la Camera Deputaţilor şi inginer la TTS Bucureşti - aproape 94.000 de lei, în vreme ce soţia lui a adus în casă 142.460 de lei.

Bijuteriile familiei Toader s-au înmulţit, ajungând la valoarea de 39.000 de euro, cu 4.000 de euro mai mult decât în 2007. În schimb, la obiecte de artă şi obiecte de cult n-a apărut nimic nou, valoarea rămânând cea din 2007 - 12.000 de euro.

În depozitele bancare, deputatul are mai mulţi bani decât în 2007. La conturile în valută creşterea este nesemnificativă, de 380 dolari, respectiv 200 de euro. Astfel, Toader numără în depozitele bancare 16.180 USD şi 15.200 de euro. Politicianul a dat lovitura în lei. Dacă în 2007 avea 9.200 de lei, acum are în cont 220.800 de lei. Precizăm că în 2009 şi-a deschis un nou cont în valoare de 150.000 de lei.

Încă de pe vremea când era vicepreşedinte al Consiliului Judeţului, adică de prin 2004, Toader scria că şi-a împrumutat rudele şi prietenii. Anul trecut, ori i s-au împuţinat prietenii, ori aceştia şi-au mai achitat din datorii, cert este că dacă în 2007, Toader împrumutase 30.000 de euro rudelor şi prietenilor, acum împrumutul acordat în nume personal este de doar 10.000 de euro.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mirc ... eri_2.html

Posted

Primarul Dumitru Nicolae şi-a actualizat declaraţia de avere

Chiar dacă oficial este în concediu, primarul Dumitru Nicolae şi-a actualizat declaraţiile de avere şi de interese, conform legii. În anul care s-a încheiat, averea primarului nu a suferit modificări radicale. Edilul nu şi-a cumpărat nimic nou, n-a făcut cheltuieli majore, nici nu s-a îndatorat. Singurele modificări faţă de declaraţia de avere semnată la începutul mandatului sunt de ordin financiar. Nicolae are de aproape de două ori mai mulţi bani în conturi, i-a crescut şi pensia dar, culmea, i-a scăzut indemnizaţia de primar!

Primarul are la fel ca în 2007, două terenuri agricole, unul de 16,5 hectare la Hârşova, obţinut prin revendicare, şi unul de 540 de metri pătraţi la Barboşi, cumpărat, un apartament şi un garaj. O Dacia 1300 din 1977 şi o Skoda Octavia din 2005 completează rubrica bunuri mobile. În cele cinci depozite bancare, edilul a agonisit în total 158.309 lei şi 29.000 de dolari. În 2007, Dumitru Nicolae număra în cele şapte conturi 81.759 de lei, aproape de două ori mai puţin decât acum. Pentru nostalgici trebuie să spunem că edilul avea şi 70.000 de lei vechi puşi în 1990 la CEC pentru o maşină. Ehei, ce vremuri! Acţiunile pe care edilul le are la Siderman şi Uzinsider Bucureşti valorează doar 13.291 de lei. Într-un an, pensia primarului a crescut de la 16.800 de lei pe an, cât era în 2007, la 23.000 de lei. Nu se poate spune că statul nu are grijă de pensionari. Dumitru Nicolae ar avea, însă, motive să regrete mandatul trecut. În 2007, indemnizaţia de primar îi aducea un venit anual de 66.925 de lei. În 2008, fotoliul de primar i-a adus doar 50.475 de lei, cu peste 16.000 de lei mai puţin. Criza e de vină!

http://www.viata-libera.ro/articol-Prim ... ere_2.html

Posted

Boldea – şapte case

* Pentru că Parlamentul i-a limitat activitatea în avocatură, deputatul PD-L Mihai Boldea câştigă bani şi din „activităţi notariale” *

Deputatul PD-L Mihai Boldea este, fără îndoială, unul dintre cei mai avuţi aleşi ai Galaţiului, dacă nu cumva chiar cel mai avut. Declaraţia sa de avere pe anul 2008 nu diferă prea mult de cea completată la începutul mandatului parlamentar.

La capitolul imobiliare, deputatul declară tot un teren intravilan, de 550 metri pătraţi, dobândit în 2008, o casă de locuit de 140 de metri pătraţi dobândită tot anul 2008 şi nu mai puţin de şase apartamente în diferite zone ale municipiului Galaţi, dobândite în perioada 2000-2006.

Deputatul ar putea stârni invidia „fanţilor” de „Bamboo” cu bijuteriile sale: patru ceasuri de mână, dintre care un Baumercier, în valoare de 12.000 de euro şi trei Longines în valoare de 6.000 de euro. Ceasurile sunt mai scumpe decât cele două tablouri semnate de Mărculescu, în valoare de 5.000 de euro, pe care le trece Boldea în declaraţia de avere.

Financiar, Mihail Boldea n-o duce rău deloc chiar dacă are mai puţini bani decât la începutul mandatului său. Dacă în decembrie 2008 deputatul declara 500.000 de euro şi 60.000 de lei acum, în cele două depozite, numără 150.000 de euro şi 60.000 de lei. Boldea are două datorii contractate în 2007. Până în 2022 are de plătit un credit bancar de 25.000 de euro. Anul acesta va trebui să-i restituie fratelui său 500.000 de euro, o sumă frumuşică.

Criza se simte şi în buzunarele deputatului, pentru că din închirierea apartamentelor a câştigat aproximativ 10.000 de euro pe an în loc de 15.000 cât a avut în 2007.

Cum spuneam la început, deputatul Boldea şi-a diversificat activitatea juridică implicându-se şi în activităţi specific notariale. S-o fi inspirat de la colegul Bogdan Ciucă? Cert este că deputatul menţionează în declaraţia de avere două antecontracte de vânzare-cumpărare în valoare de 175.000 de euro şi respectiv 350.000 de euro.

Boldea a împrumutat o firmă şi o persoană cu sumele de 25.000 de euro, respectiv 70.000 de euro.

Veniturile tânărului deputat sunt net inferioare celor de avocat. În vreme ce indemnizaţia parlamentară i-a adus doar 3.327 de lei, cabinetul individual de avocatură îi aduce anual un venit de 150.000 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bold ... ase_2.html

Posted

Florin Pâslaru joacă la dublu

Veniturile deputatului PSD Florin Pâslaru aproape că s-au dublat, într-un singur an, iar politicianul nu mai este preşedinte al UGIR Galaţi. Acestea sunt singurele modificări petrecute în declaraţia de avere a social-democratului în anul 2008.

Potrivit declaraţiei de interese, Pâslaru este acţionar la SC TV Galaţi SA, unde are acţiuni în valoare de 272.356,23 de lei, preşedintele Fundaţiei Muzeul Caricaturii şi vicepreşedinte PSD, pe judeţ.

Florin Pâslaru deţine: un teren agricol de 3.500 metri pătraţi în satul Vânători, o casă de locuit (de 667 mp) pe strada Cuza, şi un apartament pe Vadul Sacalelor.

Pâslaru circulă, potrivit declaraţiei de avere, cu un Mercedes fabricat în 2002.

Deputatul declară că are bijuterii în valoare de 17.000 de euro, dobândite din 1974 încoace.

Pâslaru susţine că nu are active financiare, conturi, depozite, dar are de plătit unei bănci un credit în valoare de 160.000 de lei, bani pe care trebuie să-i restituie până în 2022.

Pentru anul 2007 actualul deputat, scria la capitolul venituri, o sumă de 24.000 pe an, dar fără a preciza moneda - lei sau euro. Pe anul 2008, Florin Pâslaru a declarat venituri anuale, din salariu, de 42.280 de lei (bănuim, pentru că nici de data aceasta nu precizează moneda), plus indemnizaţia de consilier local de 3.882 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Flor ... lu__3.html

  • 3 weeks later...
Posted

Teodor Iulian Gheorghe: Cum să economiseşti un miliard şi jumătate de lei vechi?

* Răspuns: Câştigi peste două miliarde de lei vechi *

Un miliard şi jumătate de lei vechi reprezintă economiile pe care tânărul consilier local PNL Teodor Iulian Gheorghe le-a realizat într-un singur an. Depozitul de 150.000 de lei este justificat de faptul că, într-un an, veniturile consilierului liberal s-au triplat. În 2007, liberalul considerat mâna dreaptă a liderului PNL Galaţi Victor Paul Dobre, Teodor Gheorghe, declara ca avere un hectar moştenit în extravilanul municipiului Galaţi, o casă de 120 metri pătraţi şi un autoturism Opel Vectra fabricat în 2005. Pe atunci nu avea economii la bancă şi era mai transparent. Gheorghe a spus cât a câştigat din fiecare din posturile ocupate, director de cabinet în Ministerul Administraţiei, consilier judeţean şi membru în două consilii de administraţie. Totalul veniturilor se ridica la 78.294 de lei pe an.

Noutatea declaraţiei de avere completată în luna iunie a acestui an o reprezintă un depozit bancar deschis în 2009, în valoare de 150.000 de lei. Gheorghe a rămas tot cu o casă, un teren şi Opelul. Acum, liberalul a evitat într-un mod elegant să ne spună cât a câştigat din fiecare din slujbele pe care le-a avut în 2008: director de cabinet timp de jumătate de an la Ministerul Administraţiei, director adjunct al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos vreme de trei luni, membru în Consiliile de Administraţie al APM Constanţa şi SN 2 Mai Mangalia, membru ATOP, consilier judeţean şi apoi local, preferând să declare câştigul total – 239.290 de lei.

În acest fel, liberalul a tras perdeaua peste curiozitatea care ne macină de multă vreme: cât câştigă un director la AFDJ, mai ales că zvonurile scot la bătaie sume foarte consistente.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cum_ ... chi_2.html

  • 3 weeks later...
Posted

Cum faci 1 milion de lei într-un an?

* Răspunsul îl ştie doar consilierul local PD-L Radu Gheorghe, care şi-a declarat venituri de numai 9.000 de lei *

Posesor de Bentley, Porche şi Audi, consilierul local PD-L Radu Gheorghe este, de departe, cel mai avut dintre toţi colegii săi din legislativul local. În numai un an, averea democrat-liberalului a crescut cu aproape zece miliarde de lei vechi, pe care consilierul nu le-a adunat, ci le-a acordat cu titlul de împrumuturi unor firme. Oare împrumuturile pe care le acordă consilierul sunt mai avantajoase decât cele de la bancă?

La capitolul imobiliare, averea lui Radu Gheorghe a rămas constantă: trei terenuri – unul de 2.400 mp la Fundeni, şi două, de 52.410 şi, respectiv, 46.190 mp în municipiul Buzău. Consilierul declară un apartament în Galaţi şi un imobil de 800 de metri pătraţi pe strada Morilor, fără a preciza despre ce e vorba, când şi cum l-a dobândit. Pe lângă autoturismele Bentley, Porsche Cayenne, Audi A8, dobândite în 2006, 2004 şi 2003, consilierul a adăugat în “garajul” din declaraţia de avere un Audi Q7 fabricat în 2007. Bijuteriile nu şi-au schimbat valoarea într-un an de mandat, au rămas tot la 15.000 de euro.

“Banca” Radu Gheorghe

Consilierul nu are datorii şi nici depozite bancare. În declaraţia de avere semnată acum un an, Radu Gheorghe preciza împrumuturi acordate în nume personal la patru firme, în valoare totală de 6.808.948 de lei. În iunie 2009, consilierului nu i-a ajuns spaţiul rezervat pentru „plasamente, investiţii directe, împrumuturi acordate” să scrie cele zece firme şi sumele de bani acordate cu titlul de împrumut în nume personal, şi a ajuns cu datele până în secţiunea următoare a declaraţiei de avere. Valoarea totală a împrumuturilor se ridică la impresionanta sumă de 7.828.158 de lei, adică peste 78 de miliarde de lei vechi!

Ciudat, Radu Gheorghe câştigă mai puţin decât anul trecut. Dacă în 2007 declara un venit anual de 36.000 de lei din salariul de administrator la o firmă, acum democrat-liberalul n-a mai adunat decât 5.766 din salariul de administrator la altă societate şi 3.218 lei din indemnizaţia de consilier local.

Oare cu ce maşină şi cu ce sume ne „surprinde” consilierul anul viitor?

http://www.viata-libera.ro/articol-Cum_ ... _an_2.html

Posted

Venituri duble într-un an pentru consilierul Eduard Grosu

Consilierul judeţean PC Eduard Grosu face parte din categoria salariaţilor norocoşi cărora li s-au dublat veniturile din bani publici, într-un an de zile. În schimb, afacerile sale imobiliare nu mai sunt atât de profitabile pe cât erau înainte. În mare, declaraţia lui de avere nu a suferit modificări importante faţă de anul precedent. Consilierul şi-a actualizat, însă, declaraţia de două ori pentru a fi sigur că n-a uitat nimic. Grosul averii este trecut pe numele soţiei, directoarea SC Donaldo SRL: un teren (agricol şi intravilan) dobândit în anul 2004 la Soveja, patru apartamente în Galaţi (dobândite între anii 2004-2007) şi o casă de vacanţă la Soveja. Consilierul mai are un autoturism Opel Agila, fabricat în 2003.

Valoarea acţiunilor deţinute la Donaldo de Eduard Grosu se ridică la 5.190 de lei. Consilierul mai trece la capitolul „plasamente” un împrumut în nume personal în valoare de 166.663 de lei, acordat propriei firme.

Dacă în 2007 consilierul declara 22.587 de lei dividende de la societate, acum nu scrie nici măcar un leu la acest capitol. Declară doar un câştig de 235 de lei pe an din închirierea unui spaţiu.

La începutul mandatului său, politicianul avea doar un credit de plătit, de 75.000 de euro. Acum are de achitat trei datorii la bănci, ultimele două credite fiind contractate în 2008: 70.000 de euro 66.000 de franci elveţieni şi 188.050 de lei.

Dacă imobiliar se simte criza, la stat o duce încă bine. În 2007, venitul anual de director la Administraţia Domeniului Public era de 38.127 de lei. Acum a ajuns la 77.563 de lei din salariu plus indemnizaţia de consilier judeţean.

În vreme ce soţiei sale, administrator Donaldo, salariul i-a crescut cu mai puţin de 1000 de lei, retribuţia lui din bani publici s-a dublat. Nu-i aşa că tot mai bine e la stat?

http://www.viata-libera.ro/articol-Veni ... osu_2.html

Posted

Bogdan Ciucă, proprietar la Vânători

* Atras de valoarea imobiliară a terenului din comuna Vânători, deputatul PC Bogdan Ciucă a făcut, în 2008, un credit ipotecar pentru a-şi cumpăra o suprafaţă de peste 9.000 de metri pătraţi * Până acum, deputatul şi-a luat trei terenuri cu ipotecă *

Deputatul PC Bogdan Ciucă este convins de importanţa valorilor imobiliare, motiv pentru care nu ezită să cumpere terenuri făcând uz de ipotecă şi credite bancare. În declaraţia de avere pe 2007, deputatul mărturisea că deţine patru terenuri – două intravilane în Galaţi (de 800 metri pătraţi, respectiv 498,35 metri pătraţi), un teren forestier de 5.000 de metri pătraţi la Soveja şi unul arabil de 15.140 de metri pătraţi la Ciolpani, în judeţul Ilfov. Două dintre suprafeţe erau dobândite cu credit ipotecar.

Mai nou, Bogdan Ciucă şi-a cumpărat teren şi la Vânători. Suprafaţa de 9.020,25 metri pătraţi, situată în extravilanul comunei, a fost achiziţionată în 2008 cu credit ipotecar. Din declaraţia de avere reiese însă că deputatul a scăpat de ipotecă pe terenul de la Ciolpani. Trei locuinţe, una cu credit şi două în renovare, plus un garaj completează zestrea imobiliară a parlamentarului. Ciucă face naveta Galaţi – Bucureşti cu un Cielo fabricat în 1999 şi luat în leasing.

Colecţia de statuete şi măşti africane, indoneziene şi cubaneze a deputatului ar avea nevoie de „întăriri”. Deputatul nu şi-a mai luat nimic nou din 2006. Împătimit iubitor de artă, Ciucă deţine o colecţie în valoare totală de 12.700 de euro.

În 2007, deputatul avea de plătit 3 credite în valoare totală de 378.959 de euro. Acum a rămas doar cu două datorii, ambele pe câte 30 de ani, în valoare de 495.890 de euro şi 826.650 de lei.

Camera Deputaţilor i-a adus lui Bogdan Ciucă, în 2008, un venit de 61.276 de lei, la care s-a adăugat salariul de lector universitar la Universitatea Danubius, de 20.604 lei. Calitatea de preşedinte al Colegiului Director al Corpului Notarilor Publici i-a mai întregit veniturile cu 37.560 de lei.

Câştigul adus de biroul său notarial urmează să fie recalculat, valoarea serviciilor juridice acordate de „Ciucă şi Asociaţii” ridicându-se la 898.242 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bogd ... ori_2.html

Posted

Leul, mai profitabil decât euro?

Pentru deputatul PSD Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Cameră, anul care a trecut a fost unul mai profitabil în lei decât în euro. Probabil ca finanţist ştie el ce face, iar declaraţia lui de avere dovedeşte că ştie unde şi cum să-şi plaseze banii. În afara unui apartament în Galaţi, dobândit în 2002 şi trecut pe numele unuia dintre copiii săi şi un autoturism Seat Ibiza, fabricat în 2006, Viorel Ştefan declară şi un autoturism Toyota Auris, dobândit anul acesta. Politicianul şi-a vândut, în octombrie anul trecut, pachetul de 2.700 de acţiuni la Romtrans SA către o firmă austriacă, câştigând 228.554,44 de euro. În două conturi curente, deputatul are 34,07 euro, şi, respectiv, 5.421 de lei. Din cei 192.200 de euro pe care îi economisise la începutul mandatului său, deputatul mai are doar 2.700. În schimb, în cele două conturi de economii în lei, politicianul şi-a triplat sumele ajungând la 1.659.680 de lei. Deputatul deţine şi titluri de stat în valoare de 411.855,48 de lei. Indemnizaţia de senator i-a adus un venit anual de 59.643 de lei, la care s-au adăugat dividendele din acţiuni şi părţi sociale în valoare de 530.000 de lei. Viorel Ştefan este asociat la Navrom Bac SRL şi Navrom Reparaţii SRL, unde are 105, respectiv 100 părţi sociale în valoare totală de 2.050 de lei. Politicianul declară că este şi acţionar la TTS Bucureşti, unde cele 6.000 de acţiuni valorează 3.000.000 de lei. Din dividende, deputatul a câştigat 620.000 de lei, iar din dobânzi 115.000 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Leul ... uro_2.html

Posted

Cretinul asta pe nume Stefan Viorel e parlamentar de cand ma stiu eu. Nu a avut nicio initiativa, nu a miscat nimic si cu toate astea lumea se incapataneaza sa-si aleaga reprezentanti de genu`.

Posted

Top Forbes al deputaţilor de Galaţi

Vă mai amintiţi de jocul acela “Flori, filme, fete, sau băieţi” pe care l-aţi jucat poate în copilărie. Ei bine, vă propunem noi un altfel de joc, mai incitant: case, terenuri, bijuterii, conturi şi bani, în declaraţiile de avere ale deputaţilor gălăţeni. Dacă vreţi să ştiţi cine este deputatul cu cele mai multe case, cele mai multe terenuri, cele mai profitabile afaceri, cele mai preţioase colecţii, sau cine este economul economilor din Camera Deputaţilor, citiţi în continuare.

Imobiliarele, dragostea mea

Deputatul PC Bogdan Ciucă îi suflă în ceafă deputatului PD-L Mihail Boldea. Sau invers. Boldea are un teren intravilan, de 550 metri pătraţi, o casă de locuit de 140 de metri pătraţi şi nu mai puţin de 6 apartamente în diferite zone ale municipiului Galaţi. Ciucă este proprietar peste 5 terenuri – două intravilane în Galaţi (de 800 metri pătraţi, respectiv 498,35 metri pătraţi), un teren forestier de 5.000 de metri pătraţi la Soveja şi unul arabil de 15.140 de metri pătraţi la Ciolpani, în judeţul Ilfov şi un teren extravilan de 9.020,25 metri pătraţi, la Vânători, plus 3 case şi un garaj. Scor matematic: 7 case plus un teren, la 5 terenuri şi trei case. Dacă mai ţinem seama şi de faptul că Ciucă are de plătit credite imobiliare pentru terenuri şi case, în vreme ce lui Boldea casele pe care le-a închiriat îi aduc un venit anual de 10.000 de euro, cine e pe primul loc? Răspundeţi dumneavoastră.

Bijuterii, artă, ceasuri

Niciunul dintre deputaţi nu-l întrece pe deputatul PD-L Mircea Toader la valoarea bijuteriilor - 39.000 de euro. La acestea se adaugă obiecte de artă şi de cult în valoare de 12.000 de euro. Vicepremierul Dan Nica impresionează mai degrabă prin diversitatea colecţiilor decât prin valoare: colecţia de timbre româneşti şi străine - 70.000 de lei (peste 16.000 de euro), tablouri semnate de pictori contemporani - 25.000 de lei, icoane pictate pe lemn şi sticlă - 9.000 de lei şi bijuterii de aur şi de argint în valoare de 30.000 de lei. Cele trei ceasuri cumpărate de Nica în 1995, 2000 şi 2005 valorează 15.000 de lei. Puţin, dacă avem în vedere că deputatul PD-L Mihail Boldea măsoară timpul cu şapte ceasuri, printre care un Baume Mercier şi trei Longines, în valoare totală de 18.000 de euro. Tot la capitolul originalitate, trebuie să-l menţionăm pe deputatul PC Bogdan Ciucă, posesor al unei colecţii de statuete şi măşti africane, indoneziene şi cubaneze, în valoare totală de 12.700 de euro.

Economul economilor

Acesta este deputatul PSD Viorel Ştefan. Precizăm că în stabilirea topului economiilor am ţinut seama doar de deputaţii care nu au niciun fel de datorii. Viorel Ştefan numără în două conturi curente, 34,07 euro, şi, respectiv, 5.421 de lei. În depozitele de economii a adunat 2.700 de euro şi 1.659.680 de lei, plus titluri de stat în valoare de 411.855,48 de lei.

Afaceri profitabile

Şi Viorel Ştefan, şi Mircea Toader şi-au vândut din afaceri anul trecut. Nu ştim dacă e de vină criza, cert este că deputatul PD-L Mircea Toader a renunţat la statutul de asociat la firma Trading SRL, vânzându-şi cele 50 la sută părţi sociale cu 110.000 de lei. Toader a preferat să-şi păstreze doar afacerile la Transeuropa, unde are acţiuni în valoare de 98.100 de lei. Nu se compară însă nici pe departe cu social-democratul Viorel Ştefan! Politicianul şi-a vândut pachetul de 2.700 de acţiuni la Romtrans SA către o firmă austriacă, câştigând 228.554,44 de euro. Ştefan este şi acţionar la TTS Bucureşti, unde cele 6.000 de acţiuni valorează 3.000.000 de lei. Afacerile i-au adus deputatului dividende de 620.000 de lei. Apropo, pe Toader şi Ştefan îi mai leagă ceva: deputatul PD-L a fost angajat în 2008, ca inginer, la TTS Bucureşti. Tot la capitolul afaceri profitabile nu-l putem trece cu vederea pe viceprim-ministrul Dan Nica. Politicianul deţine 40 la sută din părţile sociale ale SC Viticom SRL (Vrancea) în valoare de 15.110 lei. Pentru ele, Dan Nica are de încasat dividende de 61.378 de lei.

Cei mai mulţi bani în 2008

La această secţiune am luat în calcul doar ceea ce au declarat deputaţii la capitolul venituri. Câştigător absolut a ieşit Mihail Boldea: 535.000 de euro din două antecontracte de vânzare-cumpărare plus 10.000 de euro din chirii (convertiţi în lei la cursul de 4,3 lei un euro), plus 150.000 de lei din avocatură, plus indemnizaţia parlamentară de 3.327 de lei înseamnă peste 2.400.000 de lei.

Topul maşinilor

Cea mai tare maşină este Mercedesul fabricat în 2002 al deputatului PSD Florin Pâslaru. Vine cu forţă din urmă Audi-ul A4 din 2002 al lui Dan Nica. BMW-ul Seria 1 din 2007 al deputatului PNL Victor Paul Dobre încheie lista maşinilor cu greutate.

Cea mai modestă

La polul opus, averea deputatei PD-L Carmen Axenie este cea mai modestă: un apartament, venituri din indemnizaţia de deputat – 3.327 de lei, 60 de lei chirie şi un credit de plătit de 15.000 de euro.

http://www.viata-libera.ro/articol-Top_ ... ati_2.html

Posted

Marius Stan: Infinity contra Dacie

Preşedintele clubului Oţelul Galaţi, consilierul local PNL Marius Stan, se poate lăuda după un an de mandat cu o creştere substanţială a salariului şi cu o nouă maşină.

Proprietăţile imobiliare au rămas identice cu cele din 2007: un teren extravilan de 5.000 de metri pătraţi la Lepşa, în judeţul Vrancea, o casă în Bucureşti trecută pe numele soţiei, şi o casă în Galaţi, pe numele lui Marius Stan.

Din declaraţia de avere a liberalului a dispărut autoturismul Dacia 1310 „datând” din 1988, el fiind înlocuit (prin programul Rabla oare?!) cu un autoturism Infinity Fx35 fabricat în 2009. Stan şi-a păstrat şi Mercedes-ul E230 fabricat în 1995.

Consilierul local are de plătit până în 2026 un credit în valoare de 275.000 de euro.

Salariul de director general al Clubului Oţelul i-a crescut de la 188.961 de lei pe an, cât avea în 2007 la 250.511 de lei. Indemnizaţia de consilier local i-a mai adus un venit anual de 8.270 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mari ... cie_2.html

Posted

Nicuşor Ursu bate în retragere

Consilierul judeţean PNL Nicuşor Ursu bate în retragere. Nu de pe Faleza Superioară pe care a „legat-o” cu o alee de beton de la etajul restaurantului Nic-Nic, ci din unele afaceri, semn că în buzunarele lui criza îşi spune cuvântul. Concret, potrivit declaraţiei de avere, consilierul s-a retras din SC Demat-Cons SRL, vânzându-şi acţiunile contra sumei de 131.966 de (probabil) lei. Anul trecut, Ursu şi-a retras şi o parte din aportul la SC Nic-Nic în valoare de 93.000 de (probabil) lei. Consilierul are tot trei terenuri intravilane, un apartament şi, mai nou, o casă în construcţie. Nicuşor Ursu conduce, potrivit declaraţiei de avere, un autoturism Renault fabricat în 2000.

La secţiunea „active financiare”, Ursu trece depozitul bancar deschis în 2008 de 33.337 de lei şi fondul de investiţii de 3.082 de lei.

La „plasamente”, Ursu precizează un împrumut cu titlul de aport social la firma sa Nic-Nic, de 61.510 de (probabil) lei şi un împrumut în nume personal de 70.000 de (probabil) lei acordat Consal SRL. Nici de datorii nu duce lipsă, consilierul trebuind să achite 123.685 de lei până în 2029.

Salariul său de administrator Nic-Nic nu a crescut nici măcar cu un leu de la începutul mandatului său de ales judeţean, rămânând tot la 12.000 de lei pe an. Indemnizaţia de consilier judeţean i-a mai adus un venit anual de 6.760 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Nicu ... ere_2.html

  • 8 months later...
Posted

Eugen Chebac câştigă la CJ 4.960 de lei pe lună

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, nu are secrete când e vorba de banii publici care i se cuvin. Întrebat direct cât a încasat luna trecută, preşedintele Eugen Chebac ne-a declarat că, potrivit legii, este indemnizat la nivel de secretar de stat. Pentru a nu da naştere la interpretări eronate – mai ales că sunt secretari de stat mai bine plătiţi decât superiorii lor, miniştrii - preşedintele judeţului ne-a dezvăluit că indemnizaţia netă pe care a încasat-o luna trecută a fost de 4.960 de lei. Indemnizaţia brută a unui preşedinte de consiliu judeţean ajunge la 6.000 de lei.

Ar mai trebui spus că, potrivit declaraţiei de avere, în 2008, preşedintele Chebac a beneficiat pe întregul an, de o sumă de 66.116 lei, reprezentând indemnizaţia şi deplasările.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cat_e_indemnizatia_lui_Eugen_Chebac_2.html

  • 3 months later...
Posted

Mihai Capră n-are nimic de ascuns

Spre deosebire de alţi demnitari gălăţeni care şi-au pitit declaraţiile de avere în dosare, la secret, şi doar simulează transparenţa politică, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei, democrat-liberalul gălăţean Mihai Capră, nu are nimic de ascuns. Mărturiile sale de avere şi de interese depuse atât în 2010, cât şi anul trecut sunt accesibile pe site-ul ministerului şi sunt completate perfect lizibil şi caligrafic.

Terenuri şi case

Mihai Capră a fost încă de pe vremea când ocupa doar funcţia de consilier local un om de afaceri priceput şi un politician chivernisit. La capitolul imobile, Mihai Capră declară şase terenuri, două agricole şi restul intravilane în diverse zone ale ţării. Trei suprafeţe de teren sunt cumpărate, trei sunt dobândite de soţia sa, respectiv de Mihai Capră, prin moştenire. Acestora li se adaugă o casă de vacanţă în Delta Dunării, o casă de locuit şi un apartament în Galaţi şi o casă moştenită de soţie în Vâlcea.

Bani şi afaceri

Activele financiare ale ministrului gălăţean se apropie de 1.000.000 de lei. În cele trei depozite bancare, din care unul deschis chiar în acest an, Mihai Capră a acumulat 415.263 de lei, 200.000 de lei şi, respectiv, 220.000 de lei. Pe un cont curent politicianul are la dispoziţie 118.242 de lei.

Acţiunile pe care Mihai Capră le are la patru societăţi comerciale – Termaexim SA Galaţi, Comterm SA Buzău, BRD - Bucureşti, Societe Generale (Franţa) – şi calitatea de asociat la Probus Com SRL Galaţi - au o valoare totală la zi de 74.665 de lei şi, respectiv, 2.400 de euro.

Mihai Capră a oferit societăţii sale, Termaexim, un împrumut de 189.425 de lei. Democrat-liberalul nu are niciun fel de datorii.

Cele mai substanţiale venituri – 32.868 de lei – obţinute de Mihai Capră în 2009 provin din salariul de director la Termaexim. Ca secretar de stat nu a câştigat decât 12.515 de lei, iar funcţia de prefect i-a adus 1.327 de lei. Dividendele obţinute de la Termaexim, Comterm, Probus şi BRD i-au adus lui Mihai Capră un venit în plus de 404.203 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mihai_Capra_n-are_nimic_de_ascuns_2.html

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.