dcp100168 Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 Tehnopol, o asociaţie care toacă bani publici degeaba. Site-ul de promovare, uite-l, nu-i!La finele anului trecut, aflam, dintr-un interviu acordat de Ionuţ Mocanu, directorul executiv al Asociaţiei Tehnopol, că oraşul nostru are un site menit să-i atragă investitori din toată lumea: www.invest-in-galati.ro. Curioşi, am încercat să aflăm totul despre acest site, mai ales că trăim într-o lume în care promovarea on-line este esenţială.Doar opt mii de accesăriDupă cum am aflat, ideea realizării site-ului invest-in-galati.ro s-a născut odată cu preluarea conducerii Asociaţiei Tehnopol de către Ionuţ Mocanu, aceasta fiind una dintre direcţiile de dezvoltare avute în vedere de Tehnopol: „Site-ul invest-in-galati.ro a fost lansat în luna februarie 2014. A fost realizat in-house, de către personalul Tehnopol, în cadrul obligaţiilor de serviciu curente. Nu a existat alt cost decât cel de rezervare şi înregistrare a domeniului. Administrarea şi actualizarea informaţiilor sunt făcute de către personalul Tehnopol. De la lansare şi până în prezent, site-ul www.invest-in-galati.ro a înregistrat 8.610 de accesări”, ni s-a comunicat pe 8 decembrie 2015. Pe înţelesul tuturor, site-ul cu pricina a fost accesat, în aproape doi ani, cam cât viata-libera.ro într-o jumătate de zi!Cum un asemenea trafic este mai mult decât modest, am încercat să aflăm cum s-a realizat promovarea paginii. „Site-ul este prezent în toate materialele de prezentare ale Tehnopol. A fost promovat în cadrul acţiunilor şi evenimentelor pe care Tehnopol le-a organizat şi/sau participat, precum şi la evenimentele organizate sub egida municipalităţii Galaţi alături de Parcul Industrial Galaţi, Zona Liberă Galaţi, Parcul de Soft”, au explicat reprezentanţii Tehnopol.La alţii funcţionează"Ideea site-ului a fost de creare a încă unui instrument de promovare şi încurajare a potenţialilor investitori şi totodată de prezentare a oraşului nostru. În Europa si SUA, există multe oraşe sau ţări care şi-a creat un astfel de site, de exemplu: www.invest-in-bavaria.com, www.bayern-international.de, www.investinfinland.fi, www.investinmaine.net, www.nantes-just-imagine.com.Site-ul www.invest-in-galati.ro le oferă potenţialilor investitori, informaţii despre: situaţia actuală a economiei Galaţi, înfiinţarea unei afaceri, mediul de afaceri, legislaţie, oportunităţi de afaceri (Parcul Industrial Galaţi, Zona Liberă Galaţi, Parcul de Tehnologia Informaţiei, Centre Comerciale), infrastructura rutieră, feroviară şi porturi", ne-au spus reprezentanţii Tehnopol.Ultima noastră curiozitate a fost legată de eficienţa şi reprezentativitatea site-ului: dacă măcar autorii sunt mulţumiti de el şi de rezultatele obţinute: "Nu ne-am aşteptat la rezultate imediate, deşi acesta este unul din scopurile şi una din motivaţiile noastre. Totodată, referitor la eficienţa şi reprezentativitatea site-ului, putem doar observa relativitatea unor lucruri de acest gen, dar în acelaşi timp necesitatea şi obligativitatea ca oraşul Galaţi să aibă un site de promovare”, ne-au declarat reprezentanţii Tehnopol.Deşi am fi vrut să vă arătăm cât de ofertant şi de atrăgător este site-ul menit să atragă investitori în Galaţi, şi, eventual, să cerem şi o opinie avizată de la profesioniştii mediului on-line, din păcate, în momentul de faţă, site-ul nu funcţionează...viata-libera.roO căutare simplă pe site vă va oferi alte 7-8 ştiri despre fonduri alocate Tehnopol în ultimii ani sau diverse acţiuni ale asociaţiei care nu s-au soldat cu nimic concret
Mikka Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Am pierdut cateva minunte din viata intrand pe nemaipomenitul site invest-in-galati...De ce nu are succes???Pai:la News&Events - ultimele stiri sunt din 12.12.2013Cursul valutar afistat este 1 USD=3.3521 leiAlte chestii care s-ar in ochi: jud. Galati are granita cu Moldova. Ucraina e lasata balta...La capitolul infiintare firme - o insiruire de citate din lege. Nimic despre ce s-ar putea oferi in mod specific... La fel si la "facilitati" - nimic despre ceva local..."Centre comerciale" - sa te lauzi ca ai Billa si Lidl e chiar penibil"Propuneri de investitii" - o insiruire de solicitari ale unor firme din Europa care vor sa-si vanda marfa in Romania. Nici poveste de investitii in Galati."Oportunitati" - Parcul Industrial Galati - ??? e o gluma??? Tehnopol - ce oportunitate e Tehnopol??? Parcul de Soft - functioneaza bine-mersi, fara "sprijinul" Tehnopol.Cam asta am gasit pe site-ul pe care, perfect justificat, nu intra nici dracu'.
dcp100168 Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 Site-ul „invest-in-galati” este acum funcţional„De ce nu găsesc investitorii Galaţiul? - Site-ul de promovare, uite-l, nu-i!”, scriam în ediţia de weekend a ziarului „Viaţa liberă” despre site-ul www.invest-in-galati.ro, realizat de Asociaţia Tehnopol Galaţi.În urma articolului, am primit reacţia promptă a directorului Tehnopol Galaţi, Ionuţ Mocanu, care ne-a semnalat că problema s-a rezolvat: „Verificând, e adevărat că s-au efectuat operaţiuni de mentenanţă şi reactivarea unor module la serverul nostru. Menţionez ca site-ul a fost nefuncţional doar câteva zile, iar acum problema s-a rezolvat şi site-ul este din nou funcţional”, ne-a comunicat Ionuţ Mocanu.Iată că, de această dată, vă putem arăta cât de ofertant şi de atrăgător este site-ul menit să atragă investitori în Galaţi.Un motiv de nemulţumire, însă, tot am găsit. Potrivit reprezentanţilor Tehnopol, de la lansare, luna februarie 2014, şi pe 8 decembrie 2015, site-ul www.invest-in-galati.ro a înregistrat 8.610 de accesări. Noi am fi fost curioşi să aflăm cu cât a crescut numărul vizitatorilor, dar contorul de trafic nu funcţionează…viata-libera.ro Cea mai mişto şmecherie este poza contorului de trafic
Recommended Posts