Jump to content

Reţelele Apă Canal se transformă în ţâşnitori


dcp100168

Recommended Posts

Reţelele Apă Canal se transformă în ţâşnitori

  • Nu doar magistralele Electrocentrale „bubuie” în oraş, pe bandă rulantă, ci şi reţelele de alimentare cu apă potabilă şi conductele de refulare a apei uzate, care aparţin Apă Canal.

De la începutul anului şi până vineri, operatorul de apă rece şi canalizare din judeţul Galaţi s-a confruntat cu cel puţin opt avarii, iar în cele mai multe cazuri, angajaţii societăţii, la fel ca şi cei care execută lucrările în cazul Electrocentrale, au fost nevoiţi să ciuruiască porţiuni însemnate ale unor străzi, pentru a „cârpi” conductele

Conform informaţiilor postate pe site-ul Apă Canal, la secţiunea „Jurnal intervenţii”, nu mai puţin de şapte avarii au avut loc în 2016 la reţeaua de alimentare cu apă potabilă. Dintre acestea, şase s-au petrecut în municipiul Galaţi, la reţele aflate în zona străzilor Gheorghe Doja (4 ianuarie), Dogăriei (4 ianuarie), Ghecet (5 ianuarie), Eroilor (6 ianuarie), Ştiinţei (8 ianuarie), Cerului (8 ianuarie), iar una s-a produs la Iveşti (5 ianuarie).

Acestea şi se adaugă avaria descoperită de „Viaţa liberă” pe strada Portului, la o conductă de refulare a apei uzate, executată în urmă cu aproximativ cinci ani prin programul ISPA, pe bani europeni, care a cedat la finele lunii decembrie, dar la care s-a lucrat după Anul Nou. Defecţiunea nu figurează însă în jurnalul de intervenţii al Apă Canal, cel mai probabil pentru că nu a afectat consumatorii din Valea Oraşului în mod direct. Asta înseamnă însă că există posibilitatea ca numărul avariilor să fie mult mai mare, iar pierderilor în reţea, pe măsură.

Conform datelor furnizate de Apă Canal, în luna august a anului trecut, la solicitarea „Vieţii libere”, ponderea pierderilor înregistrate de societate oficial se apropia de 50 la sută, mai exact 48 la sută! Dacă luăm în calcul avariile majore, care se produc tot mai des şi care pot genera pierderi colosale, nu este exclus ca ponderea acestora să fie mult mai mare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.