Jump to content

Falsificatori de carduri prinşi pe aeroport


dcp100168

Recommended Posts

Falsificatori de carduri prinşi pe aeroport

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracțională specializată în operațiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice. Patru dintre membrii grupării au fost reținuți și urmează să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 13 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați si procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Galati, au prins în flagrant, la terminalul 'Plecări' al Aeroportului Henri Coandă București, doi bărbați, de 37 si 41 de ani, ambii din Galați, membrii ai unei grupări infracționale.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au efectuat sapte percheziții domiciliare, pe raza județului Galați, fiind depistați șase membri ai grupării. La domiciliile acestora au fost descoperite dispozitive de skimming, dispozitive hardware și software pentru clonarea cardurilor, aproximativ 10.000 de euro, laptop-uri, tablete si smartphone-uri, fiind indisponibilizate și patru autoturisme de lux.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna septembrie 2015 și până în prezent, cei în cauză ar fi constituit un grup infracțional organizat pentru obținerea de importante beneficii materiale prin săvârșirea de infracțiuni de criminalitate informatică, activități de skmming a datelor cărților de credit, prin compromiterea bancomatelor și clonarea acestor carduri, urmată de retrageri neautorizate de numerar.

Procurorii D.I.I.C.O.T au luat măsura reținerii față de patru bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 47 de ani, toți din Galați, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Membrii grupării, urmează să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunerea de arestare preventivă.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul cu sprijinul Direcției de Combatere Criminalității Organizate a Poliției Române, I.G.P.F. - Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București - Otopeni, polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Departamentului pentru Informații și Protecție Internă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Grupare de falsificatori de carduri, destructurată de DIICOT Galati

La data de 15.01.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a inculpaţilor Bădros Marius, Zaharia Ioniţă-Nelu, Damaschin Lucian şi Raţă Marian, pentru săvârşirea  infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În perioada septembrie 2015 - ianuarie 2016, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat având ca scop obţinerea de beneficii materiale prin săvârşirea de infracţiuni informatice – activităţi de skimming a datelor cărţilor de credit prin compromiterea bancomatelor şi clonarea acestor carduri, urmată de retrageri neautorizate de numerar.

Membrii grupului au deţinut şi transmis dispozitive hardware concepute şi adaptate în scopul accesării ilegale a ATM-urilor (skimming), activitatea infracţională desfăşurându-se pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeană, precum şi în state asiatice.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţului Galaţi au fost găsite şi ridicate dispozitive de skimming, hardware şi software pentru clonarea cardurilor, aproximativ 10.000 de euro, laptop-uri, tablete şi smartphone-uri, fiind indisponibilizate şi patru autoturisme de lux.

Faţă de cei patru inculpaţi s-a propus Tribunalului Galaţi măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul pentru Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Combatere Criminalităţii Organizate a Poliţiei Române, IGPF - Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti - Otopeni, poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Falsificatori internaţionali de carduri capturaţi la Galaţi. Indivizii duceau o viaţă de lux şi erau în cercurile unor manelişti celebri din România

Patru dintre membrii reţelei au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi, apoi au primit mandate de arestare pentru 30 de zile din partea judecătorii Tribunalului.

Pe 15 ianuarie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a inculpaţilor Marius Bădros, Ioniţă-Nelu Zaharia, Lucian Damaschin şi Marian Raţă. Ei au fost prezentaţi în aceeaşi zi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Galaţi, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei indivizi menţionaţi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Potrivit documentului prin care s-a solicitat arestarea preventivă a membrilor grupării, „în perioada septembrie 2015 - ianuarie 2016 inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat având ca scop obţinerea de importante beneficii materiale prin săvârşirea de infracţiuni informatice – activităţi de skimming a datelor cărţilor de credit prin compromiterea bancomatelor şi clonarea acestor carduri, urmată de efectuarea de retrageri neautorizate de numerar”. Mai exact, cei patru deţineau şi foloseau o serie de dispozitive prin intermediul cărora putea copia datele de pe cardurile folosite de utilizatorii de ATM-uri, însă exista şi posibilitatea să „păcălească” aparatele să le furnizeze mai mulţi bani decât existau în soldul contului.

Activitatea infracţională s-a desfăşurat în special pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană, dar şi în state asiatice, fiind preferate zonele cu profil turistic. Falsificatorii duceau, din câte se pare, o viaţă de lux, semn că „afacerea” era bănoasă. Pe conturile lor de pe site-urile de socializare sunt postate fotografii care-i înfăţişează în vacanţe exotice, dar şi în prezenţa unor vedete ale show-biz-ului românesc, în special cântăreţi de manele precum Adrian Minune sau Florin Salam.

S-ar părea că indivizii au anticipat într-un fel faptul că urmează să fie capturaţi de oamenii legi, dat fiind că doar cu două zile înainte de reţinere Marian Raţă a postat pe contul lui de facebook o fotografie intitulată „Omerta”, care înfăţişează trei bărbaţi "bine făcuţi" şi tatuaţi care fac deja celebrul gest de a-şi acoperi unul ochii, altul gura, iar celălalt urechile.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţului Galaţi au fost găsite şi ridicate dispozitive de skimming, dispozitive hardware şi software pentru clonarea cardurilor, aproximativ 10.000 de euro, laptopuri, tablete şi smartphone-uri, fiind indisponibilizate şi patru autoturisme de lux. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul pentru Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Combatere Criminalităţii Organizate a Poliţiei Române, I.G.P.F. - Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti - Otopeni, poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, având în vedere că există suspiciunea că din reţea fac parte şi alte persoane.
adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.