Jump to content

Subvenţiile pentru transport şi căldură "subţiază" bugetul local


dcp100168

Recommended Posts

Ce îi costă mai mult pe gălăţeni, transportul sau energia termică?

În bugetul oraşului, ce va fi supus joi, 28 ianuarie, votului consilierilor, remarcăm că suma prevăzută pentru investiţii - 36,3 milioane de lei concurează cu banii alocaţi pentru subvenţii - 30 milioane de lei pentru energie termică şi 25,4 milioane de lei pentru transport public.

De aceea, am fost curioşi să aflăm câţi bani au „înghiţit” efectiv, în ultimii ani, subvenţiile cu pricina. Potrivit rapoartelor Primăriei, în anul 2014, de la bugetul local s-au cheltuit 27 milioane de lei pentru subvenţia care acoperă diferenţa de preţ pentru populaţie la energia termică şi 30,2 milioane de lei pentru subvenţia la transportul public de persoane.

În 2013, s-au cheltuit, conform documentelor votate de aleşii locali, 40 milioane de lei pentru subvenţia la energie termică şi 34 milioane de lei pentru cea acordată la căldură.

În anul 2012, s-a asigurat de la bugetul local o subvenţie de 33,4 milioane de lei pentru energie termică şi 37,9 milioane de lei pentru transportul public de persoane.

Câţi bani s-au cheltuit în 2015 pentru cele două subvenţii vom afla abia în luna mai, când aleşii vor aproba execuţia bugetară pe anul precedent.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.