Jump to content

Lucian Bute va lupta pentru titlul mondial WBC

Recommended Posts

Posted

Lucian Bute va lupta pentru titlul mondial WBC

Pugilistul gălăţean Lucian Bute (36 de ani) a anunţat că următorul său meci va fi unul cu miză maximă, urmând să lupte pe 30 aprilie pentru centura de campion mondial al versiunii WBC cu deţinătorului acesteia, Jack Badou. „Este o onoare să fac parte din lista boxerilor ce vor evolua pe Showtime. Voi urca din nou în ring pe 30 aprilie pentru titlul mondial WBC la super mijlocie. Veţi vedea un Lucian Bute în cea mai bună formă din carieră”, a fost mesajul gălăţeanului pe Facebook.

Deocamdată nu a fost stabilit unde va avea loc acest meci.

Cei doi pugilişti au fost în negocieri şi în trecut, însă abia acum s-a putut ajunge la un consens. Jack Badou, american de origine suedeză care face parte din echipa celebrului Floyd Mayweather, este reprezentat de Al Haymon, acelaşi impresar pe care îl are şi Bute.

Badou (32 de ani) are în palmares 20 de victorii, un meci egal şi o înfrângere. A devenit campion mondial WBC în urmă cu un an (24 aprilie 2015), prin victoria în faţa lui Anthony Dirrell. Singura înfrângere din carieră a suferit-o în 2014, când a fost făcut KO de americanul Derek Edwards.

Lucian Bute, fost campion mondial IBF, are la profesionişti 32 de victorii şi trei înfrângeri. Ultima dată a boxat pentru titlul IBF cu James DeGale, în urmă cu patru luni, fiind declarat învins la puncte după o dispută foarte echilibrată.

viata-libera.ro

• 3 weeks later...
Posted

Pugilistul Lucian Bute va lupta la Washington, luna viitoare

• O victorie în faţa lui Badou, în aprilie, îi va da lui Bute ocazia de a se reîntâlni cu DeGale

Lucian Bute, fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, şi suedezul Badou Jack, deţinătorul centurii de campion WBC la aceeaşi categorie, vor lupta în data de 30 aprilie, la Arena DC Armory din Washington (SUA), cu o capacitate de 10.000 de locuri.

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are în palmares 32 de victorii (25 KO) şi 3 înfrângeri la profesionişti. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în faţa englezului Carl Froch, gălăţeanul a câştigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în faţa canadianului Jean Pascal, în 2014, şi a fost învins la puncte de James DeGale, anul trecut, în luna noiembrie, la Quebec (Canada), dar şi-a câştigat şansa de a boxa din nou pentru un titlu mondial.

Badou Jack (32 ani) a înregistrat ca profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, un egal şi o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în faţa americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a cărui mamă este suedeză, iar tatăl gambian, îşi va pune în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce şi-a apărat-o cu succes în faţa lui George Groves.

Lucian Bute, stare de spirit bună

Gălăţeanul revine în SUA după meciul din 11 noiembrie 2004, câştigat în faţa Norman Johnson (KO tehnic), este foarte entuziast şi fără teama de a lupta în străinătate. “Sunt sănătos şi încrezător. Consider că nu am nimic de pierdut, toată presiunea fiind pe Jack, care a câştigat ultima lui confruntare, prin decizia arbitrilor, în defavoarea lui George Gloves. Pregătirea mea a început de câteva săptămâni, iar performanţa mea împotriva lui DeGale, unul dintre cei mai buni boxeri din lume, a eliminat îndoielile din mintea mea. Sunt încântat să am această oportunitate extraordinară, este şansa mea să câştig centura WBA şi să devin pentru a doua oară campion mondial. Voi câştiga şi le voi oferi iubitorilor boxului o luptă spectaculoasă", a spus Bute.

La rândul său, suedezul se declară nerăbdător să lupte împotriva lui Bute. “M-am antrenat din greu pentru acest meci şi sunt nerăbdător să urc în ring. Abia aştept să-mi apăr din nou titlul, în aprilie. Sunt cel mai bun din lume la această categorie şi am calităţile necesare să înving orice adversar. Sunt focalizat asupra lui Bute, însă ştiu că o victorie îmi va aduce o confruntare uriaşă cu James DeGale", a declarat Badou Jack.

Gala de la Washington va mai cuprinde, pe lângă duelul dintre Bute şi Jack, confruntarea dintre britanicul DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, şi mexicanul Rogelio Medina.

Învingătorii celor două lupte urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în cursul acestui an.

viata-libera.ro

Posted

Lucian Bute, cu moralul la cote maxime: ”Sunt sigur că voi fi din nou campion mondial”

• Gălăţeanul s-a declarat foarte încrezător în forţele sale pentru meciul cu Badou Jack, din 30 aprilie, pentru titlul mondial WBC

Pugilistul gălăţean Lucian Bute a declarat, într-o conferinţa de presă premergătoare meciului cu Badou Jack, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, că este foarte sigur de faptul că va redeveni campion mondial în urma confruntării din 30 aprilie, de la Washington, Statele Unite ale Americii.

"Este o mare oportunitate pentru mine să lupt din nou pentru un titlu. Am început antrenamentele după un program intens acum şase săptămâni, mă simt bine. Cel mai important e că sunt sănătos. Din punct de vedere psihologic, sunt nerăbdător să redevin campion mondial pe 30 aprilie. Îl respect pe Badou Jack, este un mare campion, un foarte bun luptător, dar pe 30 aprilie sunt sigur că voi câştiga titlul de campion mondial. Mă aştept să fie un meci greu, dar sunt foarte încrezător, vin aici doar să câştig. Am o nouă echipă de antrenori şi ei au schimbat câteva aspecte în privinta tacticii mele. Încrederea este la sută la sută", a declarat Lucian Bute.

Badou Jack, un american de origine suedeză, a declarat că va trebui să fie la cel mai înalt nivel pentru a-l putea învinge pe gălăţean. "Sunt pregătit pentru această luptă. Bute este un adversar foarte bun şi trebuie să boxez la cel mai înalt nivel. Îl respect foarte mult pe Lucian, dar nu va pleca de aici cu centura mea. Lupta lui Bute cu DeGale (n.r. - 28 noiembrie 2015, pentru titlul mondial IBF) a fost unul dintre cele mai bune meciuri de anul trecut. Este singurul motiv pentru care Lucian a primit şansa de a boxa pentru centura mea. A pierdut, dar a arătat bine, a fost un meci echilibrat. Pe 30 aprilie, va fi o nouă luptă şi o nouă înfrângere pentru Bute".

Cei doi pugilişti au fost în negocieri şi în trecut pentru a organiza o gală, însă abia acum s-a putut ajunge la un acord. Badou Jack face parte din echipa celebrului Floyd Mayweather şi este reprezentat de Al Haymon, acelaşi impresar pe care îl are şi Bute.

În vârstă de 32 de ani, Badou Jack are în palmares 20 de victorii (12 prin knock-out) şi o singură înfrângere. De partea cealaltă, Bute are 30 de victorii şi trei înfrângeri. În ultimii patru ani, românul a pierdut cu Carl Froch, Jean Pascal şi James De Gale şi a câştigat de două ori, cu Andrea Di Luisa şi Denis Grachev.

viata-libera.ro

• 4 weeks later...
Posted

Lucian Bute luptă pentru a redeveni campion al lumii, în direct la Digi Sport

• Gălăţeanul Lucian Bute va boxa pentru centura mondială WBC şi pentru a avea un nou meci la toamnă de unificare cu titlul IBF
  • Partida sa cu Badou Jack va fi transmisă de Digisport

Noaptea de Înviere va fi una prelungită până-n ziuă pentru românii pasionaţi de sport, pugilistul gălăţean Lucian Bute urmând să boxeze la Washington, duminică (începând din jurul orei 6.30), cu suedezul Badou Jack pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. În aceeaşi gală va avea loc şi lupta pentru titlul mondial IBF la supermijlocie, între britanicul James DeGale şi mexicanul Rogelio Medina. 
Pentru gălăţeanul din comuna Pechea miza este uriaşă, amplificată de faptul că s-a stabilit ca învingătorii din cele două meciuri de titlu mondial din această gală să boxeze la toamnă pentru unificarea celor două titluri.
Dacă va câştiga acest meci, gălăţeanul va deveni primul boxer român profesionist dublu campion mondial. El a mai deţinut centura IBF la supermijlocie între 2007 şi 2012. Bute a luptat ultima dată, în noiembrie anul trecut, chiar cu DeGale, celălalt pugilist care în această gală îşi va pune titlul mondial în joc. Gălăţeanul a fost declarat învins la puncte după un meci echilibrat şi tocmai datorită evoluţiei sale foarte bune din acea dispută i s-a acordat atât de repede  o nouă şansa de a boxa pentru o centură de campion mondial. “Performanţa mea din meciul cu DeGale, considerat unul dintre cei mai buni boxeri la această categorie, mi-a redat încrederea care mi-a lipsit în ultimii ani. Chiar dacă acum am ajuns la 36 de ani, sunt «înfometat» şi determinat să pun mâna pe această centură. Sunt pregătit şi nerăbdător să redevin campion mondial pe 30 aprilie (n.r. – 1 mai în România). Îl respect pe Badou Jack, este un mare campion, un foarte bun luptător, dar pe 30 aprilie sunt sigur că voi câştiga titlul de campion mondial. Mă aştept să fie un meci greu, dar sunt foarte încrezător, am venit aici doar să câştig”, a declarat Bute.
Badou Jack, adversarul lui Bute, a câştigat centura WBC în urmă cu un an, după o victorie surprinzătoare în faţa lui Anthony Dirrell. În septembrie 2015, el şi-a apărat cu succes titlul în faţa britanicului George Groves, după un meci destul de echilibrat. În vârstă de 32 de ani, suedezeul stabilit în SUA are în palmares 20 de victorii (12 prin knock-out), un meci terminat la egalitate şi o singură înfrângere.
Lucian Bute a acumulat 35 de lupte la profesionişti, dintre care 32 de victorii (25 prin knock-out) şi trei înfrângeri.
Gala de la Washington va fi transmisă în direct la tv în România de către Digisport, duminică dimineaţă, cu începere de la ora 5.00.

viata-libera.ro

Posted

Lucian Bute a trecut cantarul oficial, inaintea luptei pentru titlul mondial WBC cu Badou Jack

Lucian Bute si Badou Jack au trecut, vineri seara, proba cantarului oficial inainte de meciul de duminica dimineata pentru centura WBC la categoria supermijlocie, informeaza Mediafax. Pugilistul roman a cantarit 75,74 kg, in timp ce adversarul sau a avut 75,93 kg. Cei doi sportivi nu aveau voie sa depaseasca greutatea de 76,2 kg pentru a putea urca in ring.

Meciul dintre romanul Lucian Bute si suedezul Badou Jack va avea loc duminica dimineata, la ora 6.00 - ora Romaniei, si se va disputa in arena DC Armory din Washington.

Lucian Bute, 36 de ani, are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, si 3 infrangeri. Ultima oara, romanul a boxat in noiembrie 2015, cand a fost invins de britanicul James DeGale. Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de 4 ani si jumatate si si-a aparat centura IBF cu succes de 9 ori. Va fi al 13-lea meci pentru titlu din cariera romanului.

Suedezul Badou Jack are 32 de ani si are in palmares 20 de victorii (12 prin KO), o remiza si o infrangere.

hotnews.ro

Posted

Lucian Bute termină la egalitate lupta pentru centura WBC cu Badou Jack. Suedezul îşi păstrează centura

Lucian Bute a încheiat la egalitate meciul WBC cu suedezul Badou Jack, lupta având loc în arena DC Armory din Washington. Meciul dintre Lucian Bute şi suedezul Badou Jack se încheie la egalitate după ce un arbitru a decis scorul de 117-111 pentru suedez, iar ceilalţi doi au punctat 114-114.

Pugilistul gălățean Lucian Bute nu a reușit să redevină campion mondial, după ce arbitrii au decis că partida cu Badou Jack, deținătorul centurii WBC, s-a încheiat la egalitate, situaţie în care suedezul rămâne în posesia titlului. Doi dintre arbitrii meciului disputat duminică dimineață la Washington au dat scor egal (114-114), având majoritatea în condițiile în care verdictul celui de-al treilea a fost 117-111 pentru Badou Jack.

Partida a fost echilibrată, loviturile lui Bute fiind prea „moi” pentru a-l pune cu adevărat în dificultate pe Badou Jack. Suedezul a contestat decizia arbitrilor: "E de rahat, de rahat. Loviturile lui nu m-au rănit, una singură am simţit-o. Eu cred că am câştigat meciul. Nu e vina lui Bute, e vina arbitrilor. Am câştigat această luptă! E un luptător foarte bun şi a demonstrat asta, dar am câştigat acest meci".

Badou Jack urmează să-l întâlnească la toamnă, pentru unificarea centurilor IBF și WBC, pe DeGale, care l-a învins în aceeaşi gală pe Medina.

Bute, care pierduse la puncte în faţa lui DeGale  în noiembrie anul trecut, a spus că nu se gândeşte la retragere şi îşi doreşte să lupte din nou cu cei doi. "A fost o luptă echilibrată. Le mulţumesc lui Floyd (n.r. Mayweather) şi Badou pentru şansa de a lupta în acest meci. Felicitări pentru Badou Jack, el e campionul şi păstrează centura, dar vă rog să mă credeţi că fost foarte echilibrat. Vreau să boxez cu câştigătorul dintre Jack şi DeGale. Sigur nu mă retrag, vreau să mă lupt cu amândoi din nou", a spus Bute.

viata-libera.ro