Jump to content

România trece la ora de vară


dcp100168

Recommended Posts

România trece la ora de vară

Duminică, 27 martie, România va trece la ora de vară. Ora de vară se aplică în fiecare an, în ultima duminică din martie, când ora 03:00 devine 04:00.

Ora de vară este ora legală adoptată de unele ţări sau teritorii pe timpul unei părţi a anului, de la ultima duminică din martie la ultima duminică din octombrie. În lunile de vară, ora este dată înainte pentru ca principalele activităţi umane să se desfăşoare cât mai mult posibil pe lumină naturală; în acest fel se economiseşte energia electrică necesară iluminatului. Peste 100 de țări din toată lumea folosesc mecanismul de trecere la ora de vară. România a aderat la acest sistem pentru prima dată în 1932. În perioada 1943-1979, acest sistem a fost suspendat. Din anul 1997, România a intrat în rândul celorlalte țări europene care aderau la ora de vară în ultima duminică din martie, lucru valabil și în zilele noastre.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.