dcp100168 Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Andreea Arsine merge la Olimpiada de la Rio O veste extraordinară pentru sportul gălăţean ne-a parvenit sâmbătă. Andreea Arsine, sportivă legitimată la CSU Galaţi, a alergat la Podebrady (Cehia) unde a reuşit, cu rezultatul 1.35.47, să-şi realizeze baremul de participare la Jocurile Olimpice din această vară, de la Rio de Janeiro. Până atunci, Andreea va lua startul la Cupa Mondială de la Roma care este programată pe 7 mai. „Ce pot să zic... Nu e o surpriză pentru mine, am mers un timp ok, m-am menajat, după o perioadă de accidentări, mi-am făcut timpul oficial, aşa cum mi s-a cerut, iar acum urmează Roma & Rio. Nu vreau să declar prea multe, pentru că îmi doresc să mă concentrez pe ce am de făcut de acum înainte. Mai am mult de muncă, nu mă dau niciodată înapoi, sunt obişnuită cu greutăţile, dar sunt convinsă că voi reuşi să-mi îndeplinesc visele”, ne-a declarat Andreea Arsine, sportivă care va reprezenta oraşul de la Dunăre la Olimpiadă. csu-galati.ro În proba de 20 km marș
dcp100168 Posted April 9, 2016 Author Posted April 9, 2016 Atleta botosăneancă Andreea Arsine, in vârsta de 26 de ani, a reușit sâmbătă după-amiază in Cehia, cea mai importanta performanță din carieră, calificându-se la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în proba de 20 km marș. Arsine a terminat cursa de la Podebrady cu timpul de 1 ora, 35 de minute și 47 de secunde, sub baremul impus de IAAF, pentru calificarea la Olimpiadă. “Aveam nevoie de o cursa internațională acreditată IAAF, pentru a mă califica la Olimpiada, de asta am mers în Cehia. Mă bucur că am reusit să confirm și să obtin un timp care mă califică la Jocurile Olimpice la proba mea, 20 kilometri marș. Este un sentiment unic, știu doar cp munca și sacrificiile nu mai contează, că merită orice să ajungi să concurezi la Olimpiada, care e competiția supremă. Eu aici în Cehia am avut un singur scop să-mi fac timpul pentru Olimpiada, sincer înca nu știu nici pe ce loc am venit, dar o să se afișeze pe site“, a declarat Andreea Arsine. Deși e botoșăneancă și traiește in București de câțiva ani, Andreea Arsine este legitimată la clubul CSU Galați, care a avut încredere în ea și a susținut-o financiar în ultimii doi ani de zile. botosaneni.ro
dcp100168 Posted April 11, 2016 Author Posted April 11, 2016 Calificare gălăţeană la Jocurile Olimpice Andreea Arsine şi-a realizat baremul pentru participarea la competiţia supremă, din vara acestui an Atleta de la CSU este singurul sportiv legitimat la un club din Galaţi care şi-a asigurat prezenţa la Rio Atleta Andreea Arsine (27 de ani) a participat sâmbătă în cursa de 20 kilometri marş de la Podebrady (Cehia), pe care a terminat-o foarte bine, cu timpul de 1 oră, 35 minute şi 47 de secunde, performanţă care reprezintă îndeplinirea baremului impus de federaţia internaţională de profil (IAAF) pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Astfel, atleta de la CSU este în acest moment singurul sportiv legitimat la un club din Galaţi care şi-a asigurat calificarea pentru Rio. "Este un prim vis aproape împlinit, mai am emoţii încă vreo două zile în aşteptarea confirmării de la IAAF", a spus Andreea Arsine. Atleta reuşise încă de anul trecut să îndeplinească baremul pentru Jocurile Olimpice, însă n-a apucat să se bucure de această reuşită. La Campionatul Naţional din iulie 2015, a câştigat aceeaşi probă în 1 oră, 34 de minute şi 53 de secunde, recordul său personal până acum, dar ulterior dezamăgirea a fost imensă, după ce i s-a transmis că federaţia nu a îndeplinit condiţiile de omologare de către IAAF: era nevoie de trei arbitri acreditaţi internaţional şi a fost prezent doar unul. Despre concursul din Cehia, Andreea Arsine a spus că a fost "unul de control al potenţialului din acest moment, pentru că am avut multe accidentări în acest an, am fost şi bolnavă înainte de Naţionale, astfel că nu am avut în început de sezon prea bun". La Campionatul Naţional, în urmă cu o lună, Arsine a terminat pe locul patru. Următorul concurs pentru atleta de la CSU Galaţi va fi, pe 7 mai, Cupa Mondială. La 22 de ani, renunţase la atletism Andreea Arsine şi-a relansat cariera în atletism în urmă cu un an şi jumătate, odată cu legitimarea la CSU Galaţi, iar participarea la prima sa competiţie majoră a însemnat un succes total, câştigarea titlului de campioană balcanică. A început atletismul în Botoşaniul natal, când era elevă în clasa a cincea, a ajuns să aibă în palmares numeroase titluri de campioană naţională şi balcanică, însă a renunţat la activitatea competiţională la 22 de ani, dezamăgită de lipsa de susţinere a activităţii de performanţă, în special din partea clubului său de atunci. "Totuşi, nu a fost decât o pauză din competiţii, în tot acest timp am continuat să fac sport, să mă antrenez şi chiar am concurat din plăcere la concursurile de marş ale poştaşilor", şi-a explicat atleta absenţa din competiţiile oficiale incluse în calendarul federaţiei de specialitate. În toamna anului trecut, antrenoarea Veronica Budileanu Marinescu a convins-o să vină la CSU Galaţi şi să-şi reia activitatea de performanţă. "N-am stat prea mult pe gânduri, pentru că la acest club am mulţi prieteni dintre atleţii de mare performanţă şi ştiam că sunt condiţii bune, că nu o să am parte de o nouă dezamăgire din acest punct de vedere", spunea Andreea Arsine, în urmă cu un an. La puţin timp după ce şi-a întrerupt activitatea competiţională, Andreea s-a mutat la Bucureşti, acolo unde acum se antrenează respectând cu stricteţe programul de pregătire stabilit de Veronica Budileanu Marinescu, tehnicianul de la CSU Galaţi. În paralel, îşi câştigă existenţa ca instructor de fitness, lucrând în special cu clase de "kangoo jumps" (gimnastică aerobică cu ghete speciale, cu arcuri sub talpă). viata-libera.ro
dcp100168 Posted July 28, 2016 Author Posted July 28, 2016 Andreea Arsine, singura gălăţeancă prezentă la Rio. Prima participare olimpică din carieră a sportivei Atleta de la la CS Universitatea a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro după ce a fost nevoită să îşi îndeplinească baremul de două ori Deşi, anul trecut, a obţinut titlul de campioană naţională în proba de 20 km marş şi a îndeplinit baremul de participare la Rio, atleta Andreea Arsine s-a văzut nevoită să refacă cursa, deoarece Federaţia Română de Atletism (FRA) nu i-a omologat timpul. Astfel, în acest an, sportiva legitimată la CS Universitatea Galaţi a participat în cursa de 20 kilometri marş de la Podebrady (Cehia), pe care a terminat-o foarte bine, cu timpul de 1 oră, 35 minute şi 47 de secunde, performanţă ce reprezintă îndeplinirea baremului impus de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) pentru participarea la Olimpiadă. - Anul trecut, erai supărată pe cei de la Federaţia Română de Atletism, pentru că, deşi ai reuşit să faci baremul de participare la Rio, ei nu s-au sinchisit să îl ia în considerare şi ai fost nevoită să repeţi cursa. Mai eşti supărată şi acum? - În principiu, nu sunt suparată pe nimeni, dar la acel moment m-a deranjat că se fac favoritisme. Ulterior, lucrurile s-au aşezat în favoarea mea şi mi-am reconfirmat baremul, în cursa din Cehia. Nu am nimic cu FRA, până la urmă, federaţia este în slujba sportivului, nu invers. Atunci am considerat că m-a dezavantajat. Acum sunt bine, mă pregătesc pentru Olimpiadă, mai sunt câteva zile şi chiar nu mai are rost să mă gândesc la ce-a fost. - La 27 de ani, eşti la prima participare la un competiţie de o asemenea amploare. Cum te simţi? - Da, este prima mea participare, am emoţiile fireşti, dar nu mai mult decât trebuie. - Cum abordezi ideea de a participa la o competiţie vizată de prezenţa virusului Zika, mai ales că voi vă desfăşuraţi activităţile sportive în aer liber? - Noi am primit câteva indicaţii referitoare la virus şi la ceea ce putem face. Ni s-au recomandat spray-uri şi să stăm cu geamurile închise. Oricum, la hotelul din satul olimpic vor fi aparate de aer condiţionat şi nu vom fi expuşi. Cât priveşte cursa, nu avem ce face, ne vom da cu spray şi asta este. Sincer, nu îmi stă gândul la asta acum. Nu mă gândesc la acest aspect, pentru că, dacă ne-am crampona de aceste detalii, nu am mai merge. - Pleci pe 1 august spre Rio. Vei participa şi la ceremonia de deschidere a Olimpiadei? - Este posibil să fim la deschidere, dar încă nu ştim exact programul. De la sosirea în Brazilia, pentru mine vor mai fi două săptămâni de antrenament, deoarece cursa o am pe 17 august, de la ora 14,30 (ora Braziliei). Până atunci, mai am de muncă, antrenament şi acomodare cu zona. Deşi cursa va fi la ora prânzului, temperatura este una potrivită, în jur de 26 de grade. Mai mult, cursa va fi pe faleză şi atunci briza mării va mai răcori atmosfera. Aştept să ajung la faţa locului pentru a-mi face o idee mai clară. - Ce aşteptări ai de la aceste Jocuri Olimpice? - Aşteptările sunt ca la fiecare concurs pe care îl abordez. Un loc cât mai în faţă şi un timp cât mai bun. Aş minţi să spun că nu îmi doresc să câştig. E clar că fiecare dintre noi pentru asta merge la concursuri şi pentru asta se antrenează. Momentan, însă, nu am şanse să fiu la "bătaie" pentru primele trei locuri, dar îmi doresc să obţin măcar un record personal. Acum, cel mai bun timp al meu este cel de 1 oră, 34 de minute şi 53 de secunde, cu care am devenit campioană naţională în 2015. viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 19, 2016 Author Posted August 19, 2016 Andreea Arsine a terminat cu onoare o cursă dominată de chinezoaice Andreea Arsine a terminat cursa pe locul 45, cu timpul de 1 oră, 38 de minute şi 16 secunde. S-a prăbușit după linia de sosire, epuizată, dar s-a ridicat relativ repede, fără să fie nevoie de intervenţia medicilor. A câştigat deţinătoarea recordului mondial, chinezoaica Liu Hong, care a fost cu 9 minute şi 41 de secunde mai rapidă ca atleta de la CSU Galaţi. Cam aceeşi diferenţa era şi înaintea cursei între recordul personal al Andreei şi cel mondial deţinut de Liu. Pe locul trei a sosit o altă sportivă din China. Prezent la cursă, jurnalistul Dorin Chioţea (Realitatea TV) a fost impresionat de chinezoaice, spunând într-un mesaj pe Facebook că acestea „sunt fără plămâni, jur. Liu cred că bea doar sânge de broască ţestoasă”. Mexicanca Maria Gonzalez, clasată pe locul doi, a fost singura care le-a făcut cursa grea celor două medaliate din China. Au reuşit să termine epuizanta cursă şi celelate două românce, Ana Rodean (locul 50, la 26 de secunde în urma Andreei) şi Claudia Ştef (locul 57, în 1:41:47). La start s-au aflat 74 de atlete, dintre care 63 au terminat cursa. Au fost cinci abandonuri şi şase descalificări). viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 20, 2016 Author Posted August 20, 2016 Tenacea Andreea Arsine, după cursa olimpică de la Rio: „Nu-mi pare rău că am revenit, abia am început” Atleta Andreea Arsine (27 de ani), legitimată la CSU Galaţi, consideră cursa de vineri seară (marş 20 km) de la Jocurile Olimpice, pe care a terminat-o pe locul 45 din 74 de patricipante, începutul unei noi etape în cariera sa. „Am fost întrebată dacă îmi pare rău că am revenit. NU! Abia am început, alături de staff-ul meu (medic, antrenor) vor ieși și rezultatele propuse”, a spus Andreea în prima parte a unui mesaj postat pe Facebook. La 21 de ani, renunţase la atletismul de performanţă, dezamăgită de lipsa de susţinere a sportivilor în general şi în special din partea clubului din Botoşaniul natal la care activa atunci. S-a angajat ca poştăriţă, legătura cu sportul fiind păstrată prin participările la cursele de marş ale poştaşilor. Apoi, a început să-şi câştige existenţa ca instructor de fitness. După patru ani de pauză, în toamna anului 2014 a decis să încerce să-şi relanseze cariera sportivă, legitimându-se la CSU Galaţi. Atleta şi-a mărturisit şi trăirile din timpul şi de la finalul cursei: „Cum a fost cursa? Ușoară și grea... Frustrant sentiment să vezi că poți dar că nu mai poți. Am cedat, deși mintea și sufletul meu puteau, însă corpul nu a mai vrut. Picioarele nu au mai vrut, tendonul si genunchiul au făcut propria cursa....durerile de pe final nici nu mai contează”. După ce a trecut linia de sosire, Arsine s-a prăbuşit din cauza epuizării, dar şi-a revenit fără să fie nevoie de intervenţia medicilor: „Am fost puțin în stare de inconștiență și paralizată de durere, dar a trecut, toate trec. Şi acest concurs a trecut cu un gust dulce amărui!” viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 22, 2016 Author Posted August 22, 2016 Atleta Andreea Arsine, despre cursa vieţii sale Atleta de la CSU Galaţi simte că mai avea resurse "cu carul", dar durerile de la tendoane şi genunchi au fost prea puternice Emoţii copleşitoare în zilele premergătoare cursei, apoi întrebări, analiză şi start spre Tokyo 2020 Atleta Andreea Arsine (27 de ani) a fost singura reprezentantă a unui club gălăţean (CSU) la Jocurile Olimpice de la Rio. A concurat cu o impresionantă putere de luptă cu propriul organism, în proba de marş 20 de kilometri, pe care a încheiat-o pe locul 45. Ar fi vrut mai mult, mai sus şi mai repede, măcar un nou record personal, dar a venit la patru minute de cel mai bun timp al său. Până şi câştigătoarea, chinezoiaca Liu, a sosit cam cu aceeaşi diferenţă de timp faţă de recordul mondial pe care îl deţine, efect al căldurii şi mai ales al umidităţii foarte mari. Pentru Andreea, condiţiile nu sunt o scuză, vrea ca data viitoare să nu o mai poată surprinde nici măcar vremea. Urmează emoţionanta poveste a trăirilor unei sportive la debutul olimpic, scrisă chiar de către aceasta. Înainte de cursă "Înainte să plec la Rio, nu ştiam la ce să mă aştept, nu ştiam ce va fi. Am ajuns şi nu aveam emoţii. Încă. Zilele treceau, emoţiile creşteau, antrenamentele mergeau nesperat de bine şi aşteptam concursul mai hotărâtă că niciodată. S-a apropiat şi momentul mult muncit, visat şi aşteptat. Cu două zile înaintea startului, aveam stres şi emoţii cum nu am simţit vreodată în viaţa mea. Am vorbit cu oameni care au mai fost la Olimpiadă, mi-au spus că "e normal să fie aşa, e presiunea celui mai important concurs, iar asta e bine, înseamnă că eşti focusată". Am zis că aşa trebuie să fie, nu am mai experimentat asemenea emoţii şi, credeţi-mă, sunt copleşitoare. Nu am putut mânca, nu am putut vorbi, nu am putut dormi deloc înaintea cursei. Aşteptam startul!". În timpul cursei "A venit şi ziua cea mare, când am luat startul în "cursa vieţii". M-am simţit foarte bine, am fost foarte sigură pe mine, mai ales când am simţit că se poate. Am ignorat, poate de emoţii, căldura şi umiditatea foarte mare sau cel puţin nu am simţit-o atunci. Uşor, uşor, după 5 km, corpul a început să dea semnale, pe care le-am ignorat. Ştiam că pot, ştiam ce am făcut la antrenament. Şi din nou semnale, de la km 9 până la finalul cursei, în care am simţit tendoanele până în vârful creierului. Am crezut că se vor rupe la câtă durere puteam simţi. Am simţit o frustrare maximă şi încă simt, pentru că puteam şi avem resurse cu carul, dar rigiditatea şi durerile de la tendoane şi genunchi se pare că au fost mult mai puternice". După cursă "La final, rămâi cu imaginile din timpul cursei, care ţi se derulează continuu prin faţa ochilor. Te întrebi, de ce? Şi îţi vine să te dai cu capul de pereţi, cel puţin. Începi să vorbeşti cu antrenorul, te aştepţi să îţi spună că ai greşit, măcar să afli un răspuns. Culmea, nu am greşit, nu am abordat greşit cursa. Orele de antrenament, de tehnică şi tactică au fost lucrate şi puse la punct încât să îmi iasă o cursa perfectă şi cu toate astea nu a ieşit. Aş putea să mă consolez că m-au afectat condiţiile climatice, dar pentru mine nu e suficient". Cursa continuă Pentru Andreea Arsine, cursa olimpică n-a ajuns la linia de sosire, aşteaptă să o treacă tocmai peste patru ani, la Tokyo, acum abia a luat startul: "Urmează un nou ciclu olimpic, pentru Tokyo 2020, în care sunt convinsă că munca şi experienţele acumulate mă vor ajuta să nu mai fiu luată prin surprindere nici măcar de vreme. Până atunci o scurtă vacanţă şi înapoi la muncă. Nu a fost sosirea, este doar startul". viata-libera.ro
Recommended Posts