Jump to content

Un taximetrist nervos a lovit cu maşina un client sirian


dcp100168

Recommended Posts

Un taximetrist nervos a lovit cu maşina un client sirian

  • Nicu Florin Dediu, un taximetrist din Galaţi, a şocat comunitatea locală după ce pe 18 februarie 2016 a dat cu maşina peste un client de origine arabă pentru că nu a vrut să-i plătească o parte din banii pentru cursă în avans.

Oamenii legii au fost sesizaţi că, pe 18 februarie 2016, o persoană a fost lovită cu maşina în apropierea unei staţii Peco din Galaţi şi apoi a dispărut de la locul faptei. Poliţiştii au verificat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale benzinăriei şi au refăcut filmul întâmplării.

Cetăţeanul sirian Alferdawi Huzifah a sunat la un dispecerat de taxi şi a cerut o maşină, care să îl transporte de la Galaţi la Brăila. Comanda a fost acceptată de Nicu Florin Dediu, care i-a spus sirianului că un drum la Brăila înseamnă alte tarife de transport, iar acesta a acceptat. Taximetristul a declarat ulterior în faţa procurorilor că sirianul i s-a părut ”suspect” şi i-a cerut o parte din banii pentru deplasarea la Brăila în avans. Sirianul a refuzat şi i-a arătat că are banii să îi plătească cursa, dar va face acest lucru doar după ce vor ajunge la destinaţie.

Discuţia a degenerat rapid şi, după un schimb de replici cu taximetristul, cetăţeanul străin a coborât din maşină, trântind portiera. A fost picătura care a umplut paharul pentru Nicu Florin Dediu, care l-a scuipat pe sirian, pentru ca apoi să dea cu maşina peste clientul său.

Ulterior, a ieşit la iveală faptul că Nicu Florin Dediu şi Alferdawi Huzifah s-au jignit reciproc, iar de aici şi până la cele întâmplate nu a mai fost decât un pas. ”Şoferul mi-a spus pe un ton ridicat că ori îi achit cursa, ori mă lasă pe mine aici. Eu i-am răspuns <tu mă duci la Brăila şi îţi achit cursa acolo>, arătându-i că am bani suficienţi pentru achitarea cursei. Şoferul mi-a spus <Du-te în p…a mea de arab>, motiv pentru care l-am întrebat de ce mă înjură. I-am spus <Du-te în p…a mea> şi am coborât pentru a căuta un alt taxi”, a declarat cetăţeanul sirian în faţa procurorului.

Taximetristul a recunoscut că şi-a pierdut cumpătul şi a ajuns astfel la un pas să îşi omoare clientul. ”Datorită nervozităţii, am accelerat şi m-am deplasat în viteză spre ieşirea din Peco, îndreptându-mă spre client. L-am acroşat cu partea frontal dreapta, în zona picioarelor şi am observat că acesta s-a dezechilibrat, căzând la pământ. M-am uitat spre el, dacă are sau nu ceva şi, când l-am văzut că era ridicat, mi-am continuat deplasarea, îndreptându-mă spre un service auto, în zona IC Frimu, ca să schimb cureaua la alternator”, susţine Nicu Florin Dediu.

Sirianul a suferit leziuni traumatice în regiunea lombară, a mâinii drepte şi a capului, pentru a căror vindecare a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale, dar procurorii l-au trimis în judecată pe taximetrist pentru tentativă la omor, considerând că gestul său a fost iresponsabil şi se putea termina mult mai rău. ”Chiar dacă în urma lovirii de către inculpat cu autoturismul consecinţele suferite de partea vătămată par minore, acestea puteau fi foarte grave, chiar fatale, întrucât mijlocul şi modul de acţionare al inculpatului era apt pentru a suprima viaţa persoanei vătămate. Faptul că persoana vătămată a suferit leziuni minore nu se datorează mijlocului folosit de inculpat şi modului în care a săvârşit infracţiunea, ci doar sansei persoanei vătămate de a nu se lovi foarte tare şi cu o parte vitală a corpului de autoturism şi ulterior de pavajul de beton. Modalitatea în care inculpatul a înţeles să-şi exprime nervozitatea faţă de un client denotă un pericol social ridicat”, a precizat în rechizitoriu procurorul de caz.

Dacă va fi găsit vinovat de tentativă la omor, taximetristul riscă între 5 şi 10 ani de închisoare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Trei ani şi șase luni de închisoare cu executare pentru taximetristul care a spulberat cu maşina un client arab

Pe 27 iunie, Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Nicu Florin Dediu, un taximetrist din Galaţi, la trei ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă la omor. Bărbatul şi-a ieşit din minţi pe 18 februarie 2016, după ce un client de origine arabă i-a trântit portiera la maşină şi, într-un acces de furie, l-a lovit cu autoturismul, fiind la un pas să îl omoare.

Poliţiştii au fost sesizaţi că, pe 18 februarie 2016, o persoană a fost lovită cu maşina în apropierea unei staţii Peco din Galaţi, iar şoferul vinovat a dispărut de la locul faptei. După vizionarea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere ale benzinăriei, poliţiştii au refăcut filmul întâmplării. Cetăţeanul sirian Alferdawi Huzifah a sunat la un dispecerat de taxi şi a cerut o maşină, care să îl transporte de la Galaţi la Brăila. Comanda a fost acceptată de Nicu Florin Dediu, care i-a spus sirianului că un drum la Brăila înseamnă alte tarife de transport, iar acesta a acceptat.

Taximetristul a declarat ulterior în faţa procurorilor că sirianul i s-a părut ”suspect” şi i-a cerut o parte din banii pentru deplasarea la Brăila în avans. Sirianul a refuzat şi i-a arătat că are banii să îi plătească cursa, dar va face acest lucru doar după ce vor ajunge la destinaţie.

Scuipat şi lovit cu maşina

Discuţia a degenerat rapid şi, după un schimb de replici cu taximetristul, cetăţeanul străin a coborât din maşină, trântind portiera. Gestul l-a enervat la culme pe Nicu Florin Dediu, care l-a scuipat pe sirian, pentru ca apoi să dea cu maşina peste clientul său.

Ulterior, a ieşit la iveală faptul că Nicu Florin Dediu şi Alferdawi Huzifah s-au jignit reciproc, iar de aici şi până la cele întâmplate nu a mai fost decât un pas. ”Şoferul mi-a spus pe un ton ridicat că ori îi achit cursa, ori mă lasă pe mine aici. Eu i-am răspuns  <<tu mă duci la Brăila şi îţi achit cursa acolo>>, arătându-i că am bani suficienţi pentru achitarea cursei. Şoferul mi-a spus <<Du-te în p…a mea de arab>>, motiv pentru care l-am întrebat de ce mă înjură. I-am spus <<Du-te în p…a mea>> şi am coborât pentru a căuta un alt taxi”, a recunoscut cetăţeanul sirian în faţa procurorului.

La un pas de moarte

Taximetristul a declarat, la rândul lui, că şi-a pierdut cumpătul şi a ajuns astfel la un pas să îşi omoare clientul. ”Datorită nervozităţii, am accelerat şi m-am deplasat în viteză spre ieşirea din Peco, îndreptându-mă spre client. L-am acroşat cu partea frontal dreapta, în zona picioarelor şi am observat că acesta s-a dezechilibrat, căzând la pământ. M-am uitat spre el, dacă are sau nu ceva şi, când l-am văzut că era ridicat, mi-am continuat deplasarea, îndreptându-mă spre un service auto, în zona IC FRimu, ca să schimb cureaua la alternator”, susţine Nicu Florin Dediu.

Sirianul a suferit leziuni traumatice în regiunea lombară, a mâinii drepte şi a capului, pentru a căror vindecare a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale, dar procurorii l-au trimis în judecată pe taximetrist pentru tentativă la omor, considerând că gestul său a fost iresponsabil şi se putea termina mult mai rău.

Tribunalul Galaţi a decis pe 27 iunie să îl condamne pe taximetristul iresponsabil la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Taximetristul care a spulberat cu maşina un client arab a fost condamnat definitiv: „Mi-am continuat deplasarea, ca să schimb cureaua la alternator“

Gălăţeanul care a dat cu maşina peste un client arab pentru că refuzase să îi plătească cursa în avans a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Galaţi la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Instanţa i-a interzis să mai practice taximetria timp de 2 ani după executarea pedepsei.

Incidentul a avut loc pe 18 februarie 2016, când poliţiştii au fost sesizaţi că o persoană a fost lovită de un taxi în apropierea unei staţii Peco din Galaţi, iar şoferul vinovat a dispărut de la locul faptei. După vizionarea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere ale benzinăriei, poliţiştii l-au identificat pe taximetrist.

Victima incidentului este cetăţeanul sirian Alferdawi Huzifah, care a sunat la un dispecerat de taxi şi a cerut o maşină, care să îl transporte de la Galaţi la Brăila. Comanda a fost acceptată de Nicu Florin Dediu, care i-a spus sirianului că un drum la Brăila înseamnă alte tarife de transport, iar acesta a acceptat. Taximetristul a declarat ulterior în faţa procurorilor că sirianul i s-a părut ”suspect” şi i-a cerut o parte din banii pentru deplasarea la Brăila în avans. Sirianul a refuzat şi i-a arătat că are banii să îi plătească cursa, dar va face acest lucru doar după ce vor ajunge la destinaţie. Discuţia a degenerat rapid şi, după un schimb de replici cu taximetristul, cetăţeanul străin a coborât din maşină, trântind portiera. Gestul l-a enervat la culme pe Nicu Florin Dediu, care l-a scuipat pe sirian, pentru ca apoi să dea cu maşina peste clientul său. Ulterior, a ieşit la iveală faptul că Nicu Florin Dediu şi Alferdawi Huzifah s-au jignit reciproc şi aşa s-a ajuns la incidentul violent în urma căruia sirianul a fost la un pas să îşi piardă viaţa. ”Şoferul mi-a spus pe un ton ridicat că ori îi achit cursa, ori mă lasă pe mine aici. Eu i-am răspuns  <<tu mă duci la Brăila şi îţi achit cursa acolo>>, arătându-i că am bani suficienţi pentru achitarea cursei. Şoferul mi-a spus <<Du-te în p…a mea de arab>>, motiv pentru care l-am întrebat de ce mă înjură. I-am spus <<Du-te în p…a mea>> şi am coborât pentru a căuta un alt taxi”, a recunoscut cetăţeanul sirian în faţa procurorului.

Unde duce inconştienţa

Taximetristul a declarat, la rândul lui, că şi-a pierdut cumpătul şi a ajuns astfel la un pas să îşi omoare clientul. ”Datorită nervozităţii, am accelerat şi m-am deplasat în viteză spre ieşirea din Peco, îndreptându-mă spre client. L-am acroşat cu partea frontal dreapta, în zona picioarelor şi am observat că acesta s-a dezechilibrat, căzând la pământ. M-am uitat spre el, dacă are sau nu ceva şi, când l-am văzut că era ridicat, mi-am continuat deplasarea, îndreptându-mă spre un service auto, în zona IC FRimu, ca să schimb cureaua la alternator”, susţine Nicu Florin Dediu.

Sirianul a suferit leziuni traumatice în regiunea lombară, a mâinii drepte şi a capului, pentru a căror vindecare a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale, dar procurorii l-au trimis în judecată pe taximetrist pentru tentativă la omor, considerând că gestul său a fost iresponsabil şi se putea termina mult mai rău.

Pe 14 octombrie, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Nicu Florin Dediu la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Judecătorii i-au interzis să mai practice taximetria timp de 2 ani după executarea pedepsei.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.