dcp100168 Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Teodor Negru, directorul spitalului din Tecuci, acuzat de corupţie Teodor Negru, directorul Spitalului Municipal, ”Anton Cincu” a ajuns pe mâna procurorilor DNA, pentru fapte de corupție. Se pare că managerul a fost oprit de oamenii legii în dreptul localității Tișița, iar după mai multe discuții avute cu procurorii, Teodor Negru a urcat în mașina DNA, unde cel mai probabil a fost dus pentru audieri. Despre problemele pe care le are managerul spitalului municipal ”Anton Cincu” a aflat și primarul din Tecuci, Daniel Gerhardt Țuchel care i-a cerut demisia lui Negru, pe Facebook. „În urma informaţiilor publice apărute cu privire la domnul Negru Teodor, asupra căruia planează suspiciunea de corupţie, în această dimineaţă i-am solicitat acestuia demisia din funcţia de manager al Spitalului „Anton Cincu”, cât şi din calitatea de membru de partid, până la clarificarea situaţiei juridice. Domnul Negru Teodor a fost de acord să-şi prezinte demisiile solicitate. Conducerea PNL Tecuci se delimitează fără echivoc de persoane care desfășoară activităţi care contravin legii”, a scris pe Facebook primarul Țuchel. Procurorii anticorupție au confirmat că împotriva directorului Teodor Negru s-a început urmărirea penală și s-a dispus măsura controlului judiciar împotriva acestuia, pentru o perioadă de 60 de zile. stiridegalati.ro
dcp100168 Posted April 13, 2016 Author Posted April 13, 2016 Directorul spitalului din Tecuci a demisionat la cererea primarului oraşului Primarul Tecuciului, Daniel Gerhart Ţuchel, a anunţat miercuri dimineaţă, pe pagina sa de facebook, că i-a cerut demisia managerului Spitalului Tecuci, Teodor Negru. A făcut acest lucru deoarece în presa locală din Vrancea au apărut informaţii potrivit cărora directorul Spitalului „Anton Cincu” ar fi intrat în vizorul procurorilor DNA, implicat într-o acţiune de luare de mită. „În urma informaţiilor publice apărute cu privire la domnul Negru Teodor, asupra căruia planează suspiciunea de corupţie, în această dimineaţă i-am solicitat acestuia demisia din funcţia de manager al Spitalului «Anton Cincu», cât şi din calitatea de membru de partid, până la clarificarea situaţiei juridice. Domnul Negru Teodor a fost de acord să-şi prezinte demisiile solicitate. Conducerea PNL Tecuci se delimitează fără echivoc de persoane care desfăşoară activităţi care contravin legii”, a precizat primarul Tecuciului. Potrivit informaţiilor din „Monitorul de Vrancea”, marţi, la popasul Tişiţa ar fi ajuns echipaje DNA şi directorul spitalului Tecuci, după ce maşina acestuia a fost oprită în trafic. În cauză ar fi vorba de luare de mită. Urmează ca DNA să confirme sau nu informaţiile. „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de Negru Teodor, la data faptelor director al Spitalului Municipal «Anton Cincu» din Tecuci, pentru suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie. Faţă de persoana sus-menţionată s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2016. Între obligaţiile impuse figurează aceea de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi obligaţia de a nu comunica, pe nicio cale, cu anumite persoane. Alte detalii nu pot fi făcute publice, în acest moment, având în vedere că informaţiilor respective li se aplică prevederile art. 12 alin 1 litera e. din legea 544/2001. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în răspunsul la solicitarea înaintată DNA. Contactat telefonic, directorul Teodor Negru nu a răspuns şi nu a putut fi găsit. Din informaţiile noastre, miercuri dimineaţă el s-ar fi aflat totuşi la serviciu. monitoruldegalati.ro
dcp100168 Posted June 3, 2016 Author Posted June 3, 2016 Povestea singurului director de spital din România care a recunoscut că a primit şpagă Fostul manager al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, Teodor Negru (59 de ani), a fost trimis în judecată, la începutul acestei săptămâni, pentru luare de mită. Medicul şi-a dat demisia din funcţia de director pe 13 aprilie, la o zi după ce procurorii DNA l-au prins în flagrant când primea o parte din şpagă. „Pe parcursul urmăririi penale, Teodor Negru a avut o atitudine relativ sinceră recunoscând faptul că a acceptat să primească suma de 10.000 de euro drept mită, dar afirmând că din suma pretinsă drept mită a primit doar 3.000 de euro şi 16.400 lei”, se arată în rechizitoriul DNA prin care fostul manager a fost trimis în judecată. Necazurile lui Teodor Negru cu procurorii DNA au început pe 12 aprilie 2016. Medicul venise din Tecuci la un restaurant din Popasul Tişiţa (Vrancea) pentru a se întâlni cu un director a cărei firme avea un contract de informatizare, pe bani europeni, cu spitalul pe care-l conducea. Ce nu ştia Teodor Negru, era că afaceristul colabora cu procurorii DNA, şi că purta aparatură de înregistrare ambientală. La întâlnire, directorul spitalului trebuia să primească o parte dintr-o mită totală stabilită la 10.000 de euro. Afaceristul i-a dat o mapă în care se aflau 13.200 de lei, circa 3.000 de euro. Scena flagrantului Teodor Negru: Bun. Şi acolo ce aveţi? Director firmă: Păi, sunt nişte prezentări. Teodor Negru: Da. Director firmă: Şi sunt… în Roni, mi-a zis că sunt 3.000 de euro. În Roni. Teodor Negru: Da. Director firmă: Probabil, vreo 13.200, ceva de genul ăsta. Asta e. Teodor Negru: Şi eu ce garanţie am că nu sunt trecuţi prin altă parte? Director fir Nu ştiu ce Doamne iartă-mă! Nu ştiu. Nu ştiu. Ce garanţie să vă dau, domnu’ manager? Că i-am luat… acum i-am scos de la bancă… că nici eu nu mai ştiu. Pe cuvântul meu! M-a luat, m-a beştelit de m-a termint. Mă luaţi cu de astea? Adică m-a luat şi m-a beştelit pentru că el a înţeles că nu s-au dat… ce avea el în cap. Dumneavoastră ştiţi prin ce am trecut? Sincer! Adică, na!… [cei doi revin în restaurant]… Să mă duc să vă comand un ceai? Teodor Negru: Nu lăsaţi, că ţine asta prea puţin. Director firmă: Adică asta mi-e… asta mi-e problemă personală, pentru că m-a luat şi asta… că nu am dat, că… Luaţi-i! Nu mi-am luat, domnu’ manager. Eu nu mi-am luat niciodată nimic. Măcar spuneţi-mi ce să fac cu factura pe martie. Eu o să vă fac pe martie o factură exact pe abonamentul ăla de 250 de euro. Pe aprilie, acum, sincer, dacă eu… ştiu, pentru că s-au lucrat. Gândiţi că numai omul care a fost aici a stat 6, 7, 8 ore. A mai fost şi azi. Gândiţi-vă că sunt, totuşi, ore. Oamenii din suport, săptămâna trecută, au lucrat. Au făcut. Nu pot… Teodor Negru: Au lucrat ce… trebuia făcut secundar. Director firmă: Bun. Alea le scot, dar orele astea de training, astea… Teodor Negru: Ăsta dacă venea… ăsta, de la început, problemele erau altfel. Director firmă:Da’… Teodor Negru: Da. Aşa. După ce dircetorul de firmă i-a dat banii medicului, procurorii DNA au constatat flagrantul, ocazie cu care asupra lui Teodor Negru a fost descoperită suma de 13.200 de lei, seriile bancnotelor aflate asupra acestuia corespunzând seriile bancnotelor puse la dispoziţia directorului. De ce se dădeau banii Totul începe în 2014, atunci când o firmă din Bucureşti a câştigat o licitaţie pentru un contrract de 870.921 de lei, finanţat din fonduri europene. Contractul avea ca obiect dezvoltarea, instalarea şi mentenanţa unui sistem informatic care să deservească Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci. Reprezentnaţii firmei au denunţat la DNA că imediat după ce au încheiat contractual, directorul le-ar fi cerut 20.000 de euro, în vederea achitării la timp a facturilor şi în vederea punerii la dispoziţie a tuturor datelor necesare derulării în bune condiţii a contractului. În urma „negocierilor”, Teodor Negru ar fi acceptat ca suma pretinsă drept mită să fie redusă la 10.000 - 12.000 de euro. O parte din această sumă, circa 7.000 de euro ar fi fost achitaţi lui Teodor Negru în perioada 2014-2015. Deoarece Teodor Negru făcea presiuni pentru plata ultimei tranşe, şi respingea mai multe facturi la plată, invocându-se diverse motive, directorii s-au dus la DNA. „După plata datoriei, deblochez plăţile” Unul dintre directori chiar a povestit la DNA cum a decurs întâlnirea cu Teodor Negru, în care acesta îi spunea de o datorie de 3.000 de euro. Cu ocazia unei vizite, managerul spitalului i-ar fi prezentat „un bilet tip post-it pe care era scris << 7.000 euro daţi >>, iar dedesubt era menţionat << 3.000 euro datorie >>. Rezultatul celor două menţiuni aranjate în pagină sub forma unui calcul matematic, era scris sub forma: << după plata datoriei deblochez plăţile >>. Am înţeles practic, din acest bilet, că îmi solicită să îi dau suma de 3.000 de euro din totalul de 10.000 de euro pe care i-a pretins şi din care a primit 7.000 de euro, după care el va debloca plăţile”, a declarat, la DNA, directorul firmei care câştigase contractul. adevarul.ro
dcp100168 Posted June 6, 2016 Author Posted June 6, 2016 COMUNICAT Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului NEGRU TEODOR, la data faptei manager al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada 2014 – 2016, inculpatul NEGRU TEODOR, în calitate de manager al Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și primit suma de 10.000 de euro de la administratorul unei societăți comerciale (martor denunțător), în schimbul derulării în bune condiții a contractului încheiat în anul 2014 și a deblocării la plată a unor facturi emise de societatea comercială respectivă către Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci. În 21 iulie 2014, a fost semnat un contract finanțat din fonduri europene, în urma câștigării unei licitații publice, cu Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, având ca obiect dezvoltarea, instalarea și mentenanța unui sistem informatic care să deservească această unitate spitalicească, valoarea contractului fiind de 870.921 lei. Imediat după încheierea contractului, inculpatul Negru Teodor i-a solicitat administratorului societății comerciale respective suma de 20.000 de euro, în vederea achitării la timp a facturilor și în vederea punerii la dispoziție a tuturor datelor necesare derulării în bune condiții a contractului. Întrucât administratorul societății a considerat că suma cerută este nejustificat de mare, în urma „negocierilor” purtate între martorul denunțător și Negru Teodor, acesta din urmă a acceptat ca suma pretinsă drept mită să fie în valoare de 10.000 - 12.000 de euro. În perioada 2014-2015, suma totală de 7.000 de euro a fost achitată de către martorul denunțător prin doi intermediari, inculpatului Negru Teodor. La începutul anului 2015, societatea martorului denunțător a încheiat cu Spitalul Municipal „Anton Cincu”, reprezentat de inculpatul Negru Teodor, un contract post-implementare cu durata de un an, având ca obiect asigurarea mentenanței părții software a proiectului. În urma derulării acestui nou contract, societatea respectivă a emis mai multe facturi, care au fost refuzate la plată, invocându-se diverse motive, inculpatul Teodor Negru precizând că nu va plăti aceste facturi decât în condițiile în care se va respecta înțelegerea inițială conform căreia trebuia să i se remită în final suma de 10.000 - 12.000 de euro, din care mai trebuia achitată suma de aproximativ 3.000 - 5.000 de euro. Astfel, la data de 12 aprilie 2016, inculpatul Teodor Negru a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce a primit de la persoana denunțătoare ultima tranșă din „datoria” pretinsă, respectiv suma de 13.200 lei (echivalentul a 3.000 de euro). Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. pna.ro
dcp100168 Posted September 27, 2016 Author Posted September 27, 2016 Teodor Negru rămâne sub control judiciar Fostul manager al Spitalului Municipal din Tecuci, Teodor Negru, rămâne sub control judiciar. Asta au decis în urmă cu câteva zile judecătorii Tribunalului Galaţi, cei care au primit spre soluţionare cauza. Teodor Negru a fost trimis în judecată, la începutul lunii iunie 2016, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, sub acuzaţia de luare de mită. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Galaţi, unde a avut deja trei termene, unul fiind o amânare din cauză că inculpatul a lipsit. Judecătorii gălăţeni au stabilit un nou termen pe data de 6 octombrie, dată la care avocatul fostului manager trebuie să „depună la dosar acte în circumstanţiere”. Teodor Negru a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA l-au acuzat că, în perioada 2014 - 2016, în calitate de manager al Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit suma de 10.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale (martor denunţător). Banii au fost remişi pentru ca un contract încheiat în anul 2014 să se desfăşoare în bune condiţii şi pentru deblocarea plăţii unor facturi emise de societatea comercială respectivă către Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci. viata-libera.ro
dcp100168 Posted October 14, 2016 Author Posted October 14, 2016 Fostul director al Spitalului Municipal din Tecuci a fost condamnat la închisoare Negru Teodor, fost director al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, a fost judecat pentru luare de mită, după ce a dat dovadă de un tupeu ieşit din comun vizavi de mita pe care considera că era îndreptăţit să o primească. Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 2014-2016, Negru Teodor, a pretins şi primit 10.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale (martor denunţător), în schimbul derulării în bune condiţii a contractului încheiat în anul 2014 şi a deblocării la plată a unor facturi emise de societatea comercială respectivă către Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci. În 21 iulie 2014, a fost semnat un contract finanţat din fonduri europene, în urma câştigării unei licitaţii publice, cu Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, având ca obiect dezvoltarea, instalarea şi mentenanţa unui sistem informatic care să deservească această unitate spitalicească, valoarea contractului fiind de 870.921 lei. ”Imediat după încheierea contractului, inculpatul Negru Teodor i-a solicitat administratorului societăţii comerciale respective suma de 20.000 de euro, în vederea achitării la timp a facturilor şi în vederea punerii la dispoziţie a tuturor datelor necesare derulării în bune condiţii a contractului. Întrucât administratorul societăţii a considerat că suma cerută este nejustificat de mare, în urma <<negocierilor>> purtate între martorul denunţător şi Negru Teodor, acesta din urmă a acceptat ca suma pretinsă drept mită să fie în valoare de 10.000 - 12.000 de euro”, susţin procurorii anticorupţie. Primea mita prin intermediari Timp de un an de zile, în perioada 2014-2015, fostul manager al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci a primit 7.000 de euro de la administratorul societăţii comerciale de care aminteam anterior prin doi intermediari. La începutul anului 2015, firma martorului denunţător a încheiat cu Spitalul Municipal „Anton Cincu”, reprezentat la acea dată de Negru Teodor, un contract post-implementare cu durata de un an, având ca obiect asigurarea mentenanţei părţii software a proiectului. În urma derulării acestui nou contract, societatea respectivă a emis mai multe facturi, care au fost refuzate la plată, invocându-se diverse motive. Ulterior, Negru Teodor le-a spus verde în faţă că nu va plăti acele facturi decât în condiţiile în care se va respecta înţelegerea iniţială, conform căreia trebuia să primească mită între 10.000 - 12.000 de euro, din care mai trebuia achitată suma de aproximativ 3.000 - 5.000 de euro. Administratorul firmei l-a denunţat însă la DNA, iar fostul manager al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci a căzut în plasa procurorilor anticorupţie. Pe 12 aprilie 2016, Negru Teodor a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător ultima tranşă din „datoria” pretinsă într-o parcare de la popasul Tişiţa, judeţul Vrancea, respectiv suma de 13.200 lei (echivalentul a 3.000 de euro). Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe 13 octombrie la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei şi l-a obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Tecuci sau la Şcoala Gimnazială "Ion Petrovici" Tecuci. Instanţa a dispus şi confiscarea banilor primiţi drept mită de Negru Teodor, fiind vorba de 3.000 de euro şi 18.000 de lei. Verdictul nu este definitiv. adevarul.ro
dcp100168 Posted December 21, 2016 Author Posted December 21, 2016 Directorul de spital care a inclus şpaga în fiecare contract pe care l-a semnat a fost condamnat cu suspendare Negru Teodor, fost director al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, a fost judecat pentru luare de mită, după ce, în perioada 2014-2016, a pretins şi primit 10.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale, în schimbul derulării în bune condiţii a contractului încheiat în anul 2014 şi a deblocării la plată a unor facturi emise de societatea comercială respectivă către Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci. Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe 20 decembrie la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei şi l-a obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Tecuci sau la Şcoala Gimnazială "Ion Petrovici" Tecuci. Instanţa a dispus şi confiscarea banilor primiţi drept mită de Negru Teodor, fiind vorba de 3.000 de euro şi 18.000 de lei. adevarul.ro
Recommended Posts