dcp100168 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 O elevă de 16 ani a luat foc la Balul BobocilorO elevă de 16 ani din Galaţi a luat foc noaptea trecută la o petrecere organizată în discoteca VIP, cu ocazia Balului Bobocilor. Eleva a fost cuprinsă de flăcări în timpul uneia dintre probele concursului de Miss, denumită chiar "Jocul cu focul". Incidentul a avut loc deoarece colegii din clasele terminale au introdus ca probă şi "desenatul cu focul". Tânara şi partenerul său desenau cu acetona şi spray inflamabil inimioare de foc, când rochia fetei a început să ardă. "Când am dat cu spray, mi-au luat foc intâi dresurile şi apoi rochia. M-am pierdut când am văzut că sunt toată plină de foc. Mă ustura pielea. Nici nu-mi mai amintesc cine a sărit să mă stingă", spune adolescenta. Fata - Ioana Negulici, elevă în clasa a IX-a la Liceul pedagogic - este acum la spital, în afara oricărui pericol, dar se află în continuare în stare de şoc. Ea a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe braţe şi arsuri superficiale pe piept. Cei care au intervenit pentru a stinge focul în momentul în care fata a fost cuprinsă de flăcări au fost colegii ei. Elevii susţin că nu erau supravegheaţi de niciun cadru didactic la petrecere. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Galaţi afirmă că şcolile nu au avut nici o implicare în organizarea evenimentului.
Relu Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Copiii ăştia poate n-aveau minte dar administratorul localului sau şef detură, ce-o mai fi fost pe acolo, ce păzea? Câte stingătoare erau la îndemână?
dcp100168 Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 Inspectorii şcolari au decis să sesizeze pompierii, poliţiştii şi Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului din Galaţi în cazul Ioanei Negulici, eleva a cărei rochie a luat foc, în timp ce participa la un bal, deşi părinţii nu au depus până în prezent nicio plângere. "Am constatat că firma organizatoare a încălcat dispoziţiile directorilor de şcoli şi a contactat diverşi elevi din şcoli, reuşind să vândă bilete. Consider că elevii au fost abuzaţi. Le-a fost înşelată buna credinţă, pentru că acolo li s-a spus că e un bal al bobocilor, nefiind aşa. Era un bal oarecare, la care a venit cine vrei şi cine nu vrei", a declarat Tania Bogdan, inspector general în Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galaţi. Acesta a decis să sesizeze autorităţile. "Atât organizatorul spectacolului, cât şi proprietarul clubului nu au respectat prevederile legii cu privire la folosirea focului deschis pe timpul spectacolelor. În cauză se vor aplica amenzi de până la 3.000 de lei pentru organizator şi între 5.000 şi 10.000 de lei pentru proprietarul clubului", a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. De asemenea, anchete au mai demarat poliţia şi inspectorii OJPC Galaţi.
dcp100168 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Galaţi au decis, joi, să sancţioneze cu 3.000 de lei organizatorul "Superbalului Bobocilor", care a avut loc în clubul VIP din Galaţi şi în timpul căruia rochia unei adolescente a luat foc. Agenţia "Fox Models", organizatorul evenimentului, a fost amendată cu 3.000 de lei. Inspectorii OJPC au stabilit că plângerea Inspectoratului Şcolar Galaţi este fondată şi au decis sancţionarea organizatorului deoarece pe afişul spectacolului nu figura numele organizatorului şi nici ce conţine spectacolul. Astfel, organizatorii au indus în eroare părinţii şi elevii, care au crezut că acţiunea are loc sub patronajul unei instituţii de învăţământ. Organizatorul a mai fost amendat cu 5.000 de lei de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, care a amendat cu 4.100 lei si Discoteca VIP 2000.N-am înţeles de ce trebuia să se producă un asemenea eveniment ca să fie făcut un control.
Recommended Posts