Jump to content

Suporterii pun la cale renaşterea Oţelului

Recommended Posts

Posted

Dorinel Munteanu nu pleacă de la Oțelul: “Vreau să duc la bun sfârșit proiectul început!”

Deși “curtat” de echipe “puternice” din fotbalul românesc, Dorinel Munteanu anunță că rămâne la Oțelul Galați. Antrenorul are încredere în proiectul pe care l-a demarat la club și consideră că, cu sprijinul financiar al comunității locale, Oțelul poate deveni o echipă de top.

“Fac un apel către gălățeni, către cei care știu cât efort am depus pentru această echipă. Vreau să duc la bun sfârșit ceea ce am început. Am un proiect pe termen lung, de trei ani, și sunt hotărât să îl finalizez,” a declarat Dorinel Munteanu pentru Oțelul TV.

Tehnicianul nu neagă interesul altor cluburi, dar subliniază că se concentrează exclusiv pe Oțelul. “Sunt conștient de zvonurile și părerile unora care mă văd la o echipă cu un buget mai mare. Dar cred cu tărie că și la Galați se poate construi o echipă puternică, dacă oamenii ne vor fi alături,” a adăugat Munteanu.

El a precizat că succesul echipei depinde nu doar de el, ci și de alți factori, inclusiv de sponsori. “E nevoie de o implicare mai mare din partea comunității și a factorilor economici locali pentru a duce Oțelul la nivelul dorit,” a concluzionat antrenorul.

sportgalati.com

• 3 weeks later...
Posted

Oțelul respinge acuzațiile lui Mircea Lucescu și își apără titlul din 2010-2011

În urma declarațiilor recente ale lui Mircea Lucescu, care pun la îndoială integritatea titlului de campioană națională obținut de Oțelul Galați în sezonul 2010-2011, conducerea clubului a emis un comunicat de presă prin care respinge categoric acuzațiile și își apără vehement performanța obținută.

“SC Oțelul Galați respinge categoric orice afirmație care pune la îndoială integritatea și meritul sportiv al titlului de campioană obținut în sezonul 2010-2011”, se arată în comunicat. “Această victorie a fost rezultatul muncii asidue, pasiunii, dedicării și disciplinei implicate de întregul colectiv al echipei, de la jucători la staff-ul tehnic și administrativ.”

Clubul consideră că performanțele din acel sezon sunt: “reflectarea directă a valorilor noastre: muncă, corectitudine și respect pentru sport”. De asemenea, reiterează angajamentul “față de principiile fair-play-ului și integrității în sport”.

Oțelul subliniază că performanțele obținute pe teren au fost conduse și inspirate de antrenorul Dorinel Munteanu, “unul dintre cei mai respectați și valoroși tehnicieni din fotbalul românesc”. Clubul consideră că “competența și integritatea sa nu pot fi contestate”, fapt demonstrat nu doar în perioada respectivă, ci și în prezent, în noul său mandat la conducerea tehnică a echipei.

În contextul declarațiilor lui Mircea Lucescu, Oțelul își exprimă “dezamăgirea” și solicită “cu respect retragerea acestor afirmații”. Clubul își dorește să mențină un mediu sportiv bazat pe respect și corectitudine, unde performanțele sunt recunoscute și celebrate în mod just.

“Prin urmare, considerăm că o retractare a declarațiilor care ne-au afectat reputația ar contribui semnificativ la clarificarea situației și ar reafirma valorile de integritate și sportivitate pe care comunitatea fotbalistică românească le promovează”, se mai arată în comunicat.

Oțelul își exprimă în continuare respectul “față de toți cei implicați în fotbalul românesc și internațional” și își reafirmă dedicarea pentru promovarea unui sport curat și competitiv.

sportgalati.com

• 2 months later...
Posted

Oțelul își alege noua conducere: Munteanu rămâne președinte, Zaharia va fi vicepreședinte, doi candidați pentru funcția de secretar

Joi, 25 iulie, membrii asociați ai SC Oțelul se vor reuni pentru a alege noua conducere a clubului, în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare. Alegerile vor fi organizate pentru cele trei funcții principale din Consiliul Director: președinte, vicepreședinte și secretar.

Cristian Marian Munteanu, actualul președinte interimar, este singurul candidat pentru funcția de președinte. Florin Alexandru Zaharia va candida singur pentru funcția de vicepreședinte al ASC SC Oțelul. În schimb, pentru funcția de secretar se vor lupta doi candidați: Doru Maximilian și Mihai Viorel Duda.

Candidaturile celor patru pretendenți au fost validate de Comisia Electorală, formată din Dănuț Roșcan (președinte) și Gabriel Mihai și Antonio Cristian (membri).

Între 17 și 19 iulie, candidații vor avea posibilitatea de a-și prezenta programul și viziunea pentru club în cadrul unor întâlniri cu membrii asociați. Alegerile propriu-zise vor avea loc joi, 25 iulie, la sediul clubului.

sportgalati.com

Posted

Marca înregistrată a clubului Oţelul Galaţi s-a întors la suporteri!

După ani de aşteptări, discuţii, tergiversări şi suspiciuni, clubul Oţelul Galaţi are din nou marcă înregistrată.

Suporterii au încercat încă de la început să o înregistreze, dar au întâmpinat tot felul de oprelişti şi amânări, însă iată că lunga poveste a înregistrării mărcii s-a terminat cu bine, chiar dacă exact persoana care a rezolvat problema a fost acuzată că are interese ascunse. Este vorba despre Paulina Mihailopol, soţia antrenorului echipei Oţelul, Dorinel Munteanu, care în 2023 a depus la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) o cerere de înregistrare a mărcii, numele clubului, culorile roşu - albastru - alb şi reproducerea grafică.

Marca, emblema şi denumirea (numele comercial) reprezintă elementele de identificare şi diferenţiere a profesioniştilor/ comercianţilor în privinţa activităţii desfăşurată de aceştia. Protejarea brandului, a mărcii, mai ales în sport, sunt esenţiale!

Potrivit Registrului de Mărci de la OSIM, din 2017 până în prezent au existat mai multe tentative de înregistrare a mărcii şi emblemei echipei Oţelul Galaţi, ba sub denumirile: SUPORTER CLUB OTELUL GALATI, F.C. OTELUL GALATI 1964, F.C. OTELUL GALATI, SUPORTER CLUB OTELUL GALATI 1964. Majoritatea acestora au fost respinse, însă cererea de înregistrare a SUPORTER CLUB OTELUL GALATI a mărcii, pe persoană fizică, de către Paulina Mihailopol, depusă în 2023, a fost admisă.

Aşa cum declara Dorinel Munteanu când i s-a reproşat că soţia acestuia a demarat demersurile de înregistrare a mărcii pe persoană fizică, totul a fost făcut în interesul clubului. De îndată ce cererea de înregistrare a mărcii a fost admisă, Paulina Mihailopol a cesionat total Asociaţiei Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi dreptul exclusiv de proprietate şi folosinţă a mărcii „Suporter Club Oţelul Galaţi” contra sumei modice de 500 lei. Aşadar, suporterii au devenit, în sfârşit, proprietarii mărcii pentru care s-au zbătut ani de zile.

monitoruldegalati.ro

• 3 weeks later...
Posted

Cristian Munteanu, confirmat preşedinte la Oțelul

La Oțelul au avut loc, marți seară, alegerile pentru stabilirea Comitetului Director, după ce până în prezent conducerea a fost  una interimară. Astfel, Cristian Munteanu a fost ales în funcția de președinte, după ce a ocupat același post în ultimele cinci luni ca interimar. Comitetul Director a fost completat cu Florin Zaharia (vicepreședinte) și Mihai Viorel Duda (secretar).

"Mă bucur pentru continuitate, pentru încrederea primită. E clar că mergem în aceeași echipă, ca să continuăm lucrurile bune făcute până acum. Îl avem alături de noi, de proiectul gălățenilor, pe Dorinel Munteanu, cel mai bun antrenor din România. Am cinci luni de interimat și de acum urmează doi ani de mandat", a spus Cristi Munteanu, președintele Oțelului.

De fapt, singura noutate este legată de postul de vicepreședinte, pentru că și secretarul Mihai Viorel Duda mai îndeplinise această funcție ca interimar în ultimele luni.

Până să fie președinte al SC Oțelul, Cristian Munteanu (cunoscut și drept "Babicu") a fost manager general la gruparea gălățeană, încă din 2020, fiind unul dintre susținătorii lui Dorinel Munteanu de la revenirea acestuia pe banca roș-alb-albaștrilor.

viata-libera.ro

• 3 weeks later...
Posted

Dorinel Munteanu și-a prelungit contractul cu Oțelul până în 2027

Gruparea gălățeană a anunțat, prin intermediul unui comunicat oficial, că antrenorul Dorinel Munteanu și-a prelungit contractul cu Oțelul până în 2027

Astfel, dacă își va duce contractul la bun sfârșit, tehnicianul gălățenilor se va afla la cârma echipei roș-alb-albastre pentru încă două sezoane în afară de cel în curs.

"Prelungirea acestui contract este o onoare pentru mine și un pas natural în acest proiect frumos. De când am preluat echipa, în 2021, am simțit o legătură specială cu clubul și suporterii săi. Am reușit împreună cu echipa să aducem Oțelul înapoi în Liga I și sunt convins că vom putea să atingem și alte obiective ambițioase. Pentru mine, continuitatea în acest proiect este cheia succesului și mă bucur să pot continua să dezvolt această echipă și să ne fixăm noi obiective îndrăznețe", a spus Dorinel Munteanu, conform site-ului oficial al SC Oțelul.

În prezentarea oficială a prelungirii contractului, Dorinel Munteanu este menționat ca fiind manager tehnic, ceea ce înseamnă atribuții mai mari, dincolo de gestionarea vestiarului de jucători de la prima echipă.

viata-libera.ro

• 3 weeks later...
Posted

Comunicat privind protecția și utilizarea mărcii Oțelul

SC Oțelul Galați dorește să aducă la cunoștința tuturor entităților, persoanelor fizice și juridice, că sigla clubului este proprietatea exclusivă a SC Oțelul Galați, fiind înregistrată, cesionată pe termen nelimitat și protejată legal conform legislației în vigoare, prin înregistrarea acesteia la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Orice utilizare neautorizată a siglei clubului SC Oțelul Galați, fie în scopuri comerciale, fie în alte scopuri, fără acordul explicit, prealabil și scris din partea clubului, este strict interzisă. Încercările de utilizare ilegală a siglei vor fi tratate în conformitate cu prevederile legale aplicabile, iar clubul își rezervă dreptul de a acționa în justiție pentru a proteja interesele sale și a sancționa orice acțiune ce încalcă aceste drepturi.

Vă asigurăm că SC Oțelul Galați va continua să monitorizeze cu atenție orice utilizare a simbolurilor sale și să ia măsuri prompte pentru a proteja identitatea și valorile clubului, în conformitate cu legislația aplicabilă.

ascotelul.ro

• 4 months later...
Posted

Oţelul, club al elitelor sau al comunităţii? Discuţii în Consiliul Local

Comisia care va evalua şi analiza propunerile de proiecte şi programe sportive, iniţiate de organizaţiile de profil, a fost constituită prin vot secret, la cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local. Tot prin vot secret, a fost stabilită şi componenţa comisiei ce va soluţiona contestaţiile depuse de organizaţiile sportive care vor bani de la bugetul local pentru proiecte sau programe. La finalul întrunirii, situaţia clubului Oţelul Galaţi a fost discutată cu luciditate şi fără patimă.

La fiecare început de mandat, aleşii locali ai Galaţiului aprobă prin vot secret componenţa comisiilor care vor analiza propunerile de proiecte iniţiate de organizaţiile sportive şi care soluţionează contestaţiile acestora. Cele două structuri au fost votate la şedinţa de miercuri, 23 ianuarie 2025, a Consiliului Local. Fiecare dintre comisii are în componenţă câte trei aleşi locali - exclusiv PSD - şi câte trei reprezentanţi ai aparatului de specialitate al primarului.

Conform rezultatului votului secret, comisia care va evalua şi analiza propunerile de proiecte sau programe sportive este formată din: viceprimarul PSD Cristian-Sorin Enache, viceprimarul PSD Silvia Elena Atanasiu, consilierul local PSD Claudiu Ionuţ Vasile şi reprezentanţii Primăriei Aurelian Ştefan, Monica Angelina Băraru şi Georgeta Mariana Chiriţă.

De soluţionarea contestaţiilor se va ocupa comisia formată din: Arthur-Viorel Tuluş, Dorin Otrocol, Oana Monica Bulgaru - toţi consilieri locali PSD, Cristi Marian Ochiu - director executiv, Gabriela Tudorache şi Florentina Etveş, din cadrul Primăriei.

Despre Oţelul, fără patimă

La finalul şedinţei, Doru Căstăian, consilier local PACT pentru Galaţi, a deschis discuţia despre clubul Oţelul, grupare puternic afectată în ultima perioadă.

"În calitate de suporter şi în calitate de consilier local, consider că ar trebui să schimbăm un pic filosofia lucrurilor. În sensul în care, atât timp cât finanţăm din bani publici această echipă, cred că ar trebui să avem o transparenţă deplină, inclusiv în privinţa veniturilor celor de acolo. Inclusiv dânşii cred că trebuie să se hotărască dacă vor să fie un club al elitelor sau un club al comunităţii. Pentru că dacă vor să fie cu adevărat un club al comunităţii, aşa cum declară, atunci comunitatea trebuie ţinută, totuşi, aproape de echipă. În momentul de faţă, e foarte multă netransparenţă, din punctul meu de vedere. Adică deciziile nu se iau astfel încât să le înţeleagă toată lumea, sunt informaţii secretizate, după părerea mea, fără prea multă bază", a atras atenţia Doru Căstăian.

Consilierul a ţinut să sublinieze că acesta nu este un reproş: "Îmi doresc din suflet ca Oțelul să continue, să se salveze de la retrogradare și - de ce nu? - anul viitor să ia și titlul, dacă se poate. Dar chiar cred că așa o să îndepărtăm și oamenii de echipă, și sponsorii serioși, și doar cu banii Consiliului Local nu cred că se poate sta în prima ligă. E strict părerea mea", a precizat Doru Căstăian.

Preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD Cristian-Sorin Enache, a răspuns că transparenţa există, cel puţin în relaţia de finanţare a clubului cu Consiliul Local: "Domnul antrenor Dorinel Munteanu și-a dat demisia nemulțumit fiind exact de lipsa fondurilor necesare. A fost lipsit de o parte din bani, dar nu de la Consiliul Local. Noi ne-am făcut datoria și ne-am făcut datoria chiar în avans: am pus la dispoziție fondurile pentru retur. Ne pare foarte rău că echipa e dezechilibrată la ora actuală, aşa cum se vede.

În privința transparenței, tot ceea ce ține de Consiliul Local, de Primărie, noi verificăm prin intermediul unui compartiment: primim toate documentele referitoare la cheltuielile efectuate și aprobăm tragerea unei tranșe ulterioare doar după ce verificăm dacă documentele sunt în regulă. Deci activitatea până acum nu are nicio neregularitate de acest fel", a subliniat Sorin Enache.

Viceprimarul a mai arătat că, prin modificările aduse Legii Sportului, e obligatoriu ca fiecare manager de club să facă publice salariile şi că aceste sunt publicate: "Acum, la noi, cred că transparența e cea mai mică problemă. Ne trebuie bănuți și niște oameni care să poată să repete ceea ce a făcut Dorinel Munteanu…".

viata-libera.ro

Posted

S-a întors cel mai iubit Diego gălățean!

Am avut de-a lungul timpului mulți fotbaliști veniți din alte țări să apere culorile roș-alb-albastre, ale Oțelului, ale Galațiului. Unii au rămas încă pe buzele suporterilor gălățeni, despre alții doar, doar îți mai poți aminti ceva, cumva. Sunt însă și unii despre care chiar nu se merită vreun efort de aducere aminte.

Ca să fim mai exacți, vorbim, în perioada 1990 până astăzi, de 122 de „stranieri” la care se adaugă și un antrenor, germanul Ewald Lienen (2013). Avem doar două cazuri de fotbaliști care au revenit la Oțelul, chiar dacă perioadele diferă, brazilianul Marquinhos și… de dată mai recentă, croatul Diego Zivulic. Vom publica mai jos numele celor 120 de fotbaliști ce provin din alte țări, tocmai în ideea de aducere aminte pentru iubitorii fotbalului în general, și ai Otelului, în special.

Cei 122 de „stranieri” care au îmbrăcat tricoul Oțelului…

Primii trei jucători sosiți la Oțelul au provenit din Albania (1991): Arben Kokalari, Roland Agaliu și Dashnor Dume.

Au urmat Valentin Lupașco (Moldova) și Ali Wahaib (Irak). Au fost jucători ce au evoluat în primul deceniu de democrație.

După anul 2000, lista este imensă… Milorad Bukvic(Serbia), Andre Vieira (Brazilia), Marlin Piana (Congo), Mikhael Ruiz (Venezuela), Salif Nogo (Burkina Faso), John Valencia (Columbia), Davi Rancan (Brazilia), Paulius Gribauskas (Lituania), Kim Gil Sik (Coreea de Sud), Tadas Labukas (Lituania), Karolis Jasoitis (Lituania), Gheorghe Boghiu (Moldova), Stoyan Kolev (Bulgaria), Ismail Kouha (Maroc), Zhivko Zhelev (Bulgaria), Bertrand Ngapounou (Camerun), Gabriel Viglianti (Argentina), Eduard Tatnikov (Estonia), Pavel Begonskiy (Belarus), Martin Saric (Croația), Nakim Veliev (Belarus), Emir Hodzurda (Bosnia), Enes Sipovic (Bosnia), Frane Vitaic (Croația), John Ibeh (Nigeria), Stevo Nikolic (Serbia), Branko Grahovac (Bosnia), Zdenko Baotic (Bosnia), William Arias (Columbia), Milan Perendija (Serbia), Artur Pătraș (Moldova), Gjorgiy Mojsov (Macedonia), Njegos Golocevac (Serbia), Jean N’Kongue (Camerun), Bratislav Punosevac (Serbia), Marko Campar (Serbia), Milenko Pjevic (Serbia), Milos Buchta (Cehia), Tadas Simaitis (Lituania), Zoran Ljubinkovic (Serbia), Nejc Skubic (Slovenia), Jaka Stromajer (Slovenia), Da Silva Didi (Brazilia), Daniel Chavez (Peru), Joao Felipe (Brazilia), Marquinhos (Brazilia), Bruce Inkango (Franța), Daud Gazale (Chile), Cenk Firat (Turcia), Mauro Goicoechea (Uruguay), Giuseppe Prestia (Italia), Armando Cooper (Panama), Henrique (Brazilia), Diego Sevillano (Argentina), Bocar Djuma (Portugalia), Yves Makolomby (DR Congo), Ivan Pecha (Slovacia), Mahmadou Sissoko (Franța), Bryan Ottenhoff (Olanda), Emir Kucukokgul (Turcia), Athos Solomou (Cipru), Karol Karlik (Slovacia), Sanaa Altana (Ciad), Helder Tavares (Capul Verde), Marcel Avdic (Bosnia), Paulinho (Brazilia), Julius Davies (Australia), Jugurta Hamroun (Algeria), Ruben Brigido (Portugalia), Benjamin Onwuachi (Nigeria), Jeanvian Matondo (Belgia), Serkan Ciftci (Austria), Cenk Firat (Turcia), Cheick Diarra (Franța), Ruben Silvestre (Portugalia), Dejan Subotic (Elveția), Konyeha Onyeka (Nigeria), Francois Yabre (Burkina Faso), Juri Cisotti (Italia, Vasile Jardan (Moldova), Vadim Cricimari (Moldova), Dumitru Demian (Moldova), Jack Serrant Green (Anglia), Maxim Cojocaru (Moldova- nu este cel ce este legitimat în prezent la Oțelul), Antonio Azinovic (Croația), Vanja Markovic (Serbia), Ricardo Kip (Olanda), Yevgen Bokashvili (Ucraina), Kehinde Fatai (Nigeria), Sharly Mobussi (Franța), Maykel Reyes (Columbia), Iliya Dimitrov (Bulgaria), Pablo Gaitan (Argentina), Enzo Lopez (Uruguay), Valmir Berisha (Kosovo), Diego Zivulic (Croația), Jonathan Cisse (Cote d’Ivoire), Nikola Stevanovic (Serbia), Milen Zhelev (Bulgaria), Anes Rusevic (Serbia), Aly Malle (Mali), Joao Lameira (Portugalia), Frederic Maciel (Portugalia), Samuel Teles (Portugalia), Dragan Lovric (Croația),  Martin Angha (Elveția), Miguel Silva (Portugalia), Victor Bogaciuc (Moldova), Josip Tomasevic (Croația), Maxim Cojocaru (Moldova), Samy Bourard (Belgia), Vasilije Djuric (Serbia), Stipe Juric (Bosnia), Julian Bonilla (Columbia), Jakob Novak (Slovenia).    

Cam aceștia sunt fotbaliștii din alte țări ce au îmbrăcat de-a lungul celor două decenii și jumătate tricoul Oțelului.

De ce am propus această enumerare? Din două motive. Unul ar fi de aducere aminte și de  apreciere totodată pentru cei ce credeți că au făcut cinste Galațiului. Nu de puține ori, microbistul gălățean  a oftat după un jucător sau altul care a plecat de la club pentru o ofertă mai bună sau din alte motive.

Astăzi, situația echipei nu este tocmai una confortabilă. Cu probleme administrative, sau să le numim direct, financiare, scârțâim și în plan sportiv după reluarea returului. Dar, sunt speranțe că vom reuși să intrăm pe un făgaș normal cât de curând. Conducerea clubului a anunțat pentru această săptămână întărirea lotului, mai ales în zona ofensivă, acolo unde pare că ne este cel mai greu. Două meciuri, fără gol marcat.

Până atunci însă, astăzi am avut cu toții o surpriză plăcută, unul din jucătorii importanți ai echipei, plecat în urmă cu mai puțin de trei săptămâni, s-a întors la club pentru a pune „umărul” la salvarea echipei. Diego Zivulic, croatul din fața apărării sau uneori chiar din centrul acesteia, este din nou oțelar, semnând un nou angajament pentru un an și jumătate.

Cu sosirea lui Zivulic la Galați este o poveste știută de puțină lume… Pe când echipa era în liga secundă, acesta a sosit la Galați la sugestia unui conațional. Concret, din cauza unor probleme familiale, Antonio Azinovic a fost nevoit să se întoarcă în țara natală, întrerupându-și astfel contractul cu echipa gălățeană. Dar, ca să nu lase echipa într-o situație grea, Azinovic a sugerat staffului oțelar cooptarea lui Zivulic. Părțile s-au înțeles, iar prestațiile acestuia au dovedit că recomandarea venită dinspre Azinovic a fost benefică. Ajuns la o vârstă când te gândești și la latura financiară, Zivulic a anunțat nu demult conducerea oțelară că o echipă din zona Golfului ar fi interesată de serviciile sale. Cum mai avea doar șase luni de contract, a solicitat rezilierea. Dar n-a fost să fie…

expressdedunare.ro