Jump to content

Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Cinci plasticieni au intrat în Uniunea Artiştilor Plastici Galaţi

Încă cinci artişti plastici gălăţeni au fost primiţi în rândurile Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP)!

"Am primit o veste foarte bună şi m-am bucurat: la ultima sesiune de primiri în Uniunea Artiştilor Plastici, Comisia Naţională a validat patru din cei cinci candidaţi de la filiala noastră” - a anunţat la cel mai  recent vernisaj, cel al pictorului Gheorghe Mihai Coron, preşedintele filialei gălăţene a UAP, plasticianul Sava David, care a explicat: „Este o veste foarte bună, merită aplaudată! Este vorba de un examen foarte greu, este proba supremă! Admiterea în UAP se face greu, noi ştim prin ce-am trecut!”.

Cei cinci sunt: la secţiunea Grafică, Constantin Adrian Corcăcel, pictor şi grafician foarte apreciat şi profesor la Liceul de Artă; la Pictură, Ioana David şi Horia Petrică Suceveanu. Tânăra artistă Ioana David este fiica plasticianului David Sava şi, la anunţarea rezultatelor la vernisaj, nici nu aflase încă vestea, fiind în avionul cu care zbura de la o expoziţie din Milano. La Textile a fost admisă artista Sorina Elena Vădeanu, profesoară de gimnaziu gălăţean, iar soţul său, Adrian Vădeanu, recunoscut pentru lucrări îndrăzneţe şi de imaginaţie, la secţiunea Sculptură. Încă un sculptor de talent ar fi trebuit să reuşească tot acum; îl aşteptăm cât de curând.

Preşedintele Sava David a mai anunţat că filiala este pe „un trend ascendent”, reuşind să atragă alături şi mai mulţi colecţionari de artă. Se lucrează mai mult în ateliere şi va urma, pentru prima dată, deschiderea şi a unui “Salon de vară” al plasticienilor gălăţeni. E  “un nou început”, speră preşedintele filialei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.