Jump to content

Un medic de la Spitalul din Tecuci a refuzat să consulte un copil


dcp100168

Recommended Posts

Un medic de la Spitalul din Tecuci a refuzat să consulte un copil

O doctoriţă de 65 de ani din Tecuci, care era de gardă în prima zi de Paşte, a refuzat să consulte un copil adus de părinţi la medic deoarece avea febră şi  vărsase. După ce au fost luaţi la rost şi puşi la colţ de asistentă, doctoriţa a ieşit din cabinet şi le-a spus clar părinţilor că nu vrea ea să consulte copilul. Totul a fost filmat.

„Pentru obrăznicia doamnei nu vi-l consult. Care obrăznicie? Obrăznicia pe care a făcut-o. Ce obrăznicie ai facut, Elena (n.r. - mama copilului)? Am întrebat-o de ce nu îmi consultă copilul. Am văzut de la naştere copilul ăsta şi nu vreau să-l mai văd, ăsta e motivul: nu vreau să-l mai văd. Şi pentru că aţi fost la alt doctor, şi că vă faceţi că nu mă cunoaşteţi pe stradă, şi multe alte chestii... Veneaţi toată ziua în policlinică. Vă dădeam reţete gratuite... Dar şi dumneavoastră aţi solicitat cadourile noastre... Nu câte cadouri mi-aţi făcut. Nu vă e ruşine... Trebuie să consultaţi copilul... Nu este o urgenţă, să vă duceţi copilul la medicul care v-a consultat”, se vede şi se aude pe înregistrarea discuţiei dintre familia Negoiţă, părinţii copilului, şi doctoriţă.

„Copilul acuza dureri de cap, de stomac, vărsături de trei-patru ori. Ne-am dus la doamna dr. Adriana Movileanu, cred că pot să îi spun numele, care a refuzat categoric să îl consulte. Şi eram în Urgenţă, doamna doctor era de gardă, trebuie să îşi exercite meseria. Ne-a spus să mergem să îl consulte cine ni l-a mai consultat şi altă dată. Doamna are o vârstă şi nu mai profesează cum trebuie. Am mai avut odată probleme cu această doctoriţă, mi-a spus soţia că a mai refuzat odată să vadă băiatul, tot pe aceleaşi pretexte. Am zis să o lăsăm aşa, dar acum ne-am izbit iar de dumneaei. Nu e vorba că nu am saluta-o pe stradă, cum se apără ea, sunt pretexte, am cei şapte ani de-acasă. Voia să găsească varii motive ca să nu ni-l consulte, chiar dacă era de gardă. Am dus copilul la farmacie şi de acolo ne-au dat pastile şi am făcut după capul nostru, după ureche. Dacă era ceva mai grav, ce se întâmpla?”, se întreba Daniel Negoiţă, tatăl copilului refuzat în Urgenţă.

Bărbatul nu a făcut plângere la spital, deoarece consideră că nu s-ar fi rezolvat nimic, dar a vrut să facă situaţia publică. A scris un mesaj pe site-ul Primăriei Tecuci.

Şi alţi părinţi ar avea probleme cu acest medic, dar nu o spun, de frică. Elena Negoiţă, mama copilului, susţine că doctoriţa avea ceva personal cu ea de când a fost silită practic să ceară ajutor de la un alt medic. „Mi-a dat un tratament greşit, copilul nu se mai făcea bine, şi atunci am mers la un alt medic. Am stat atunci şi în spital cu copilul. De când nu m-am mai dus la ea, a prins ură pe mine şi nu a vrut să îmi consulte copilul“, spunea Elena Negoiţă, mama copilului.

Managerul Spitalului Tecuci, dr. Mihaela Ginghină, nu este convinsă că doctoriţa este vinovată. „Este foarte echilibrată, foarte calmă, este un om deosebit. Nu am de unde să ştiu dacă ce a apărut nu este ceva scos din context. Ce am văzut şi am auzit putea fi scos din context, eu nu am de unde să ştiu. Este o doamnă doctor la pensie, pe care noi am rugat-o, pentru a ne putea desfăşura activitatea, să facă gărzi. Voi face o anchetă“, a spus dr. Mihaela Ginghină, directoarea Spitalului Tecuci.

Managera s-a dus să întrebe doctoriţa dacă are ceva de declarat presei. Nu a permis accesul nici în curtea spitalului. S-a întors singură şi a mai făcut o altă declaraţie la fel de şocantă. „Doamna doctor a făcut acum cerere să se retragă din activitate şi a plecat. Ani de zile ne-a ajutat. Acum nu mai avem cu cine completa listele de gărzi. Prin acest gest nu îşi recunoaşte vinovăţia, ci îmi confirmă că presa se ocupă cu denigrarea cadrelor medicale şi întotdeauna încearcă să mânjească activitatea“, a spus dr. Ginghină, după care a plecat fără un alt comentariu. Nu a vrut să explice nici ea, nici doctoriţa incriminată ce s-a întâmplat de fapt, pentru ca un medic să ajungă să refuze consultarea unui copil, în Urgenţă, când era de gardă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Doctoriţa care nu a vrut să consulte un copil, sub anchetă chiar dacă şi-a dat demisia

Fapta doctoriţei de la Pediatria Spitalului Tecuci, care, în prima zi de Paşte, a refuzat să consulte un copil, pe când era de gardă, nu va rămâne fără urmări, chiar dacă doctoriţa şi-a dat demisia mai apoi. În urma mediatizării cazului şi mai ales a imaginilor în care doctoriţa apare filmată refuzând să consulte copilul, Colegiul Medicilor Galaţi, cât şi Direcţia de Sănătate Publică au anunţat că s-au autosesizat. Demisia nu va stopa anchetele, mai ales că doctoriţa ar putea oricând să lucreze în privat, de aceea trebuia anchetată şi lămurită fapta pe care a făcut-o.

“Noi ne-am autosesizat şi vom analiza situaţia. Sunt convins că aşa cum spune şi legea drepturilor pacientului, micul pacient avea dreptul la consultaţie, indiferent dacă şi eu şi alţi colegi de-ai mei aveam de-a face în activitate cu părinţi care se comportă, să spunem, mai zgomotos. Regret că doamna doctor nu a dat acea consultaţie. Trebuia să o facă indiferent de situaţie, pentru că nu conta părintele, conta copilul“, a precizat prof. dr. Aurel Nechita, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, a spus că Direcţia a solicitat un raport asupra întregului incident petrecut la Spitalul din Tecuci. Aceeaşi sursă a mai afirmat că demisia doamnei doctor nu are nicio legătură cu oprirea anchetei. Indiferent dacă şi-a dat demisia sau nu, fapta ei va fi anchetată. Iar în urma analizei tuturor datelor, eventual şi a declaraţiilor părinţilor, dacă vor depune o sesizare la DSP, vom informa autorităţile abilitate pentru a se dispune măsurile conform prevederilor legale. Demisia nu înseamnă că nu pot fi investigate aspectele semnalate”, a mai spus dr. Valentin Boldea, DSP Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Doctoriţa din Tecuci care a refuzat să consulte un copil s-ar putea alege cu dosar penal

Medicul Adriana Movileanu (65 de ani), medic la Spitalul din Tecuci, i-a întors spatele unui copil adus de părinţi la spitalul din Tecuci cu febră, dureri şi vărsături pentru un motiv ce frizează ridicolul. Doctoriţa a refuzat să consulte un copil care se simţea rău pentru că era supărată pe părinţii acestuia.

Procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Maricel Codiţă, ne-a declarat că gestul medicului se încadrează la abuz în serviciu, iar imaginile filmate cu telefonul mobil pot fi folosite ca probă în procesul penal, coroborate şi cu alte dovezi, cum ar fi declaraţiile unor martori, care au asistat la incident. „Dacă părinţii depun plângere penală împotriva doamnei doctor, se va declanşa o anchetă penală. Conform articolului 139, alineatul 3 din Codul de Procedură Penală, înregistrările audio şi cele video pot fi folosite ca probe într-un dosar penal , dacă privesc doar părţile implicate şi dacă ele sunt susţinute şi de alte probe”, explică procurorul Maricel Codiţă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.