Jump to content

Turnee futures de tenis la Galaţi, în 2016


dcp100168

Recommended Posts

Turnee futures de tenis la Galaţi, în 2016

Patru tenismeni români, Teodor-Dacian Crăciun, Sergiu Ioan Bucur, Vasile Antonescu și Bogdan Borza, s-au calificat marți în optimile de finală ale turneului futures de la Galați, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Pe tabloul principal de simplu s-au aliniat nu mai puțin de 19 români, iar patru dintre aceștia au părăsit deja competiția.

Rezultatele înregistrate:

Simplu, turul I

Teodor-Dacian Crăciun — Andrei Ștefan Apostol 6-3, 6-4
Lucas Gomez (Mexic/N. 6) — Gleb Alekseenko (Ucraina) 6-4, 6-2
Sergiu Ioan Bucur — Berk Iliescu (Turcia) 6-3, 7-6 (4)
Vasile Antonescu — Valentin Vanță 6-2, 6-3
Juan Pablo Paz (Argentina/N. 4) — Daniele Capecchi (Italia) 6-4, 6-3
Aleksandar Lazov (Bulgaria/N. 7) — Bogdan Ionuț Apostol 6-4, 6-2
Bogdan Borza — Vadim Alekseenko (Ucraina) 6-1, 6-4
Laurynas Grigelis (Lituania/N. 2) — Mircea-Alexandru Jecan 6-3, 7-6 (8)

Dublu, turul I

Juan Ignacio Londero/Andres Schneiter (Argentina) — Petru-Alexandru Luncanu (România)/Lukas Mugevicius (Lituania/N. 1) 2-6, 7-5, 10-8
Martin Cuevas/Santiago Maresca (Uruguay) — George Botezan/Ciprian Alexandru Porumb 6-2, 6-3
Victor-Mugurel Anagnastopol (România)/Aleksandar Lazov (Bulgaria/N. 4) — Gleb Alekseenko/Vadim Alekseenko (Ucraina) 6-3, 6-4
Mihăiță Daniel Damian (România)/Berk Iliescu (Turcia) — Sergiu Ioan Bucur/Vladimir Filip 6-2, 6-4
Andrei Ștefan Apostol/Nicolae Frunză — Sergiu Darie Medeșan/David Pata 6-2, 6-2
Patrick Grigoriu/Luca George Tatomir (N. 3) — Bogdan Ionuț Apostol/Bogdan Borza 6-1, 6-4
Dragoș Dima (România)/Laurynas Grigelis (Lituania) — Ilie Babincius/Andrei Ciumac (Rep. Moldova) 6-1, 6-0
Vasile Antonescu/Mircea-Alexandru Jecan (N. 2) — Lucas Gomez (Mexic)/Juan Pablo Paz (Argentina) 6-1, 6-4

romaniatv.net

Link to comment
Share on other sites

Finală inteernațională la primul turneu Futures de la Galați

Fostul campion al turneului de la Galați din 1999, Teodor Crăciun a ratat, sâmbătă, calificarea în finala turneului Futures, care se desfășoara la Galați. Crăciun a fost învins în semifinală de Martin Cuevas (Uruguay, cap de serie 8), scor 6-2, 6-3. Cealaltă semifinală a fost câștigată de bulgarul Alexander Lazov (cap de serie 7), care l-a învins pe Dragoș Dima cu scorul 6-2, 6-1.

Finala de simplu a turneului dotat cu premii totale de 10.000 de dolari se va disputa, duminică, 8 mai, de la ora 12,00, la baza sportivă Viva Tenis Club (Aleea Meteo, Bariera Traian).

Astăzi, în semifinalele la dublu: Andrei Apostol/Nicolae Frunză - Dragoș Dima/Laurynas Grigelis (România/Lituania) și Juan Ignacio Londero/Andres Schneiter (Argentina) - Victor Anagnastopol/Alexander Lazov (România/Bulgaria).

Tot astăzi se dispută și primele meciuri de pe tabloul de calificări a celui de-al doilea turneu Futures, tot de 10.000 de dolari. Printre sportivi se află și trei gălățeni. Albert Ștefan (Viva) - Nicolae Baciu, Alex Lelițu (Dacia) - Radu Stelian și Marius Frosă (Sportul Studențesc) - Cezar Crețu (R. Moldova).

După cele două turnee masculine, din 14 mai vor urma trei turnee feminine, tot de 10.000. După o pauză de trei săptămâni, din 21 iulie va avea loc competiția destinată copiilor de sub 12 ani, Tennis Europe Nation Challenger (băieți și fete), ca apoi din 13 august să revină seniorii cu alte două turnee ITF, unul feminin și unul masculin. Sezonul competițional de la baza Viva se va încheia cu turneul destinat copiilor Under 14, Tennis Europe Junior, din 27 august.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un uruguayan, campion la Galați în primul turnul Futures din acest sezon

Jucătorul uruguayan Martin Cuevas, locul 579 ATP și cap de serie 8, a câştigat, duminică, primul turneu de categorie Futures din acest sezon, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, desfăşurat la Viva Club. Cuevas (foto stânga) s-a impus în finală, în două seturi, în faţa fostului campion al turneului de la Galaţi, din 2015, bulgarul Alexander Lazov, scor 6-4, 6-3. Printre adversarii lui Cuevas s-a aflat şi fostul campion din 1999 (tot de la Galaţi), Teodor Crăciun, dar şi gălăţeanul Marius Frosă, jucător venit din calificări. Cuevas s-a declarat foarte mulțumit de ceea ce a realizat la Galați, mai ales că nu era unul dintre favoriții turneului. "Mă bucur că am câştigat primul meu turneu din Europa, pe zgură, şi sper ca în cel de-al doilea turneu de aici să repet figura", a declarat Cuevas, cel care este fratele mai mic a lui Pablo Cuevas, locul 27 ATP.

Proba de dublu a fost câştigată de perechea Andrei Apostol/ Nicolae Frunză, care s-a impus în faţa perechii Alexander Lazov/ Victor Anagnastopol (Bulgaria/ România), scor 6-4, 6-4, într-o partidă desfăşurată pe parcursul a două zile, aceasta fiind întreruptă, sâmbătă, din cauza ploii, în setul doi, la 2-1 pentru Apostol/Frunză.

Competiţiile de tenis continuă la baza sportivă de la Viva Club (Bariera Traian). De marți se vor disputa primele partide de pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu Futures (tot de 10.000), desfăşurat la Galaţi. Duminică s-au jucat meciurile din primele tururi de calificări, unde au fost prezenți și trei gălățeni, Albert Ștefan (14 ani) a fost eliminat de Nicolae Baciu, scor 6-3, 6-0, Alex Lelițu a fost învins de Radu Stelian, scor 6-1, 6-1. Marius Frosă s-a calificat în turul secund, după ce a câștigat în fața lui Cezar Crețu (R. Moldova), scor 6-1, 6-1 și îl va întâlni în turul următor Santiago Maresca (Uruguay), favoritul din calificări, luni, în al treilea meci (primul va fi cu începere de la ora 9,00). Pe tabloul principal de simplu se află nouă jucători români, cel mai bine clasat fiind Petru Luncanu (locul 403 ATP). Favoritul turneului este argentinianul Juan Ignacio Londero (locul 305).

În proba de dublu, turneul are parte de un nume în tenisul mondial, Victor Hănescu, fost număr 26 ATP, care va face pereche alături de Constantin Sturdza, nimeni altul decât nepotul prinţului Dimitrie Sturdza. Cei doi vor juca în primul tur contra perechii Victor Crivoi/Petru Luncanu (cap de serie 2). Marius Frosă și Mirel Sandu (beneficiarii unui wildcard) vor face pereche împotriva finaliștilor primului turneu de dublu din acest sezon, Andrei Apostol/Nicolae Frunză.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Doar doi români în sferturile celui de-al doilea turneu futures de la Galați

Doar doi tenismeni români s-au calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului futures de la Galați (ITF), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, Mircea-Alexandru Jecan și Petru-Alexandru Luncanu. În optimi, Jecan a dispus cu 6-1, 6-0 de Andrei Marinescu, iar Luncanu, al treilea favorit, s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-0 de Nicolae Frunză. România va avea sigur un reprezentant în semifinale, deoarece Jecan și Luncanu sunt adversari în sferturi.

Rezultatele de joi:
simplu, optimi de finală
Juan Ignacio Londero (Argentina/N. 1) - Luca George Tatomir 6-1, 7-5
Aleksandar Lazov (Bulgaria/N. 6) - Andrei Ciumac (R. Moldova) 6-0, 6-0
Juan Pablo Paz (Argentina/N. 4) - Dominik Stary (Cehia) neprezentare Stary
Lucas Gomez (Mexic/N. 5) - Lukas Mugevicius (Lituania) 6-1, 7-6 (2)
Mircea-Alexandru Jecan - Andrei Marinescu 6-1, 6-0
Petru-Alexandru Luncanu (N. 3) - Nicolae Frunză 4-6, 6-3, 6-0
Martin Cuevas (Uruguay/N. 8) - Teodor-Dacian Crăciun 6-4, 6-2
Laurynas Grigelis (Lituania/N. 2) - Daniele Capecchi (Italia) 6-2, 7-6 (3)

dublu, sferturi de finală
Laurynas Grigelis/Lukas Mugevicius (Lituania/N. 1) - Berk Iliescu (Turcia)/Valentin Vanță (România) 6-3, 6-3
Victor-Mugurel Anagnastopol (România)/Aleksandar Lazov (Bulgaria/N. 4) - Andrei Ștefan Apostol/Nicolae Frunză 6-3, 6-4
Lucas Gomez (Mexic)/Juan Pablo Paz (Argentina) - Bogdan Ionuț Apostol/Bogdan Borza 6-2, 6-2
Juan Ignacio Londero/Andres Schneiter (Argentina) - Victor Crivoi/Petru-Alexandru Luncanu (N. 2) 6-3, 6-7 (2), 10-5

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Petru Luncanu, în semifinale

Argentinianul Juan Ignacio Londero, cap de serie 1, s-a calificat în semifinalele turneului Futures, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, care se dispută la baza sportivă Viva Tenis Galaţi (Aleea Meteo, Bariera Traian). Londero l-a învins în două seturi, scor 6-3, 7-6 (4), pe bulgarul Alexander Lazov, finalistul primului turneu Futures din acest sezon, desfăşurat tot la Galaţi. În turul următor, Londero îl va întâlni pe Juan Pablo Paz (Argentina), cap de serie 4. Partida va fi a doua de pe terenul 1, după semifinala dintre favoritul 3, Petru Luncanu şi  Laurynas Grigelis, cap de serie 2.Finala de dublu se va juca între perechile Laurynas Grigelis/Lukas Mugevicius (Lituania) şi Lucas Gomez/Juan Pablo Paz (Mexic/Argentina).

A început primul Futures feminin

Tot în acest weekend, pe terenurile secundare de la Viva se vor disputa meciurile de pe tabloul de calificări al primului turneu feminin Futures (10.000 de dolari) din acest sezon, următoarele două se vor disputa tot la Galaţi. Pe tabloul principal se află nouă jucătoare din România, iar favorita turneului este Cristina Ene (locul 502 WTA). Directorul de turneu, Florin Şipoş, admite importanţa acestor turnee pentru jucătoarele din România. “Sunt foarte bine venite aceste turnee, jucătoarele noastre având şansa de a evolua mult mai aproape de casă, cu costuri reduse. Mai mult, ele se pot afirma aşa cum în anii trecuţi a făcut-o şi gălăţeanca Patricia Ţig (n.r. care a câştigat două dintre turneele din 2014)”, a spus Şipoş.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Juan Pablo Paz și Laurynas Grigelis, în finala turneului futures de la Galați

Tenismenii Juan Pablo Paz și Laurynas Grigelis vor juca finala turneului futures de la Galați, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Argentinianul Paz, al patrulea favorit, s-a impus cu 6-4, 6-0 în fața compatriotului său Juan Ignacio Londero, principalul favorit, sâmbătă, în semifinale. În alt meci, lituanianul Grigelis, al doilea favorit, a trecut de românul Petru-Alexandru Luncanu, cap de serie numărul trei, cu 6-4, 6-1. Luncanu (403 ATP) ieșise victorios din prima confruntare cu Grigelis (363 ATP), anul trecut, la Curtea de Argeș, în semifinale, cu 7-6 (4), 1-6, 7-6 (7).

Finala de dublu a fost câștigată de perechea Lucas Gomez (Mexic)/Juan Pablo Paz (Argentina), cu 6-4, 4-6 , 11-9 cu principalii favoriți, lituanienii Laurynas Grigelis/Lukas Mugevicius.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Argentinianul Juan Pablo Paz a câștigat al doilea turneu futures de la Galați

Tenismanul argentinian Juan Pablo Paz, cap de serie 4, a câștigat duminică turneul futures de la Galați, dotat cu premii totale de 10.000 dolari, după ce l-a învins duminică în finală pe lituanianul Laurynas Grigelis, cap de serie 2, cu 6-4, 6-1.

Finala de dublu a fost câștigată de perechea Lucas Gomez (Mexic)/Juan Pablo Paz are au învins cu 6-4, 4-6 , 11-9 pe principalii favoriți, lituanienii Laurynas Grigelis/Lukas Mugevicius.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

O gălăţeancă joacă direct pe tabloul principal la turneul Futures de la Viva Club

După reuşita celor două turnee masculine de categorie Futures desfăşurate la Galaţi, din această săptămână a venit rândul jucătoarelor de tenis să îşi facă simţită prezenţa pe terenurile bazei sportive Viva Tenis Club, la un turneu similar, dotat cu premii de 10.000 de dolari, primul dintr-o serie de trei.
Gălăţeanca Elena Căpraru, beneficiară a unui wildcard, va juca în turul inaugural împotriva unei jucătoare din Turcia, Yasmin Gulman, de asemenea beneficiară de wildcard.

Cea mai bine clasată jucătoare a turneului este românca Cristina Ene, locul 498 WTA, care în primul tur va întâlni o jucătoare venită din calificări.
Ultima jucătoare de pe tabloul principal este o ucraineancă în vârstă de 16 ani, Angelina Shakhaychuk (locul 960 WTA). Aceasta va juca în primul tur împotriva germancei Caroline Werner (locul 722 WTA).

A doua favorită a turneului este italianca Anna Giulia Remondina (locul 531 WTA), care a participat şi la turneele din 2015, de la Galaţi. A fost eliminată în semifinalele celor două turnee (în primul de brăileanca Georgia Crăciun, iar în cel de-al doilea de Irina Bara), iar în turneul Challenger (25.000 de dolari) a fost eliminată în turul al doilea de Lina Gjorcheska (Macedonia).

Luni au avut loc şi ultimele meciuri din calificări, de unde au acces pe tabloul principal următoarele jucătoare: Miriam Bulgaru, Teodora Stângă, Ioana Guna, Iulia Ivaşcu, Julia Helbet (R. Moldova), Ioana Toanchină, Ioana Ivan şi Anjana Suresh (Canada).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Surpriză de proporţii în turneul Futures de la Galaţi

În turul inaugural al turneul feminin de tenis de categorie Futures de la Galaţi, dotat cu premii de 10.000 de dolari, s-a produs o mare surpriză, eliminarea principalei favorită de către o jucătorare venită din califică. Cristina Ene, locul 498 WTA şi cap de serie 1, a ratat calificarea în turul secund, după ce a pierdut, scor 6-4, 6-3, în faţa Iuliei Maria Ivaşcu (18 ani), o sportivă care până acum a adunat doar 5 victorii în circuitul ITF. Ivaşcu va juca în turul următor cu Yasmin Gulman (Turcia, beneficiara unui wildcard), care a trecut în primul tur de gălăţeanca Elena Căpraru, scor 6-2, 6-4.
Căpraru, beneficiară de wildcard, revenită în circuitul ITF după o pauză de peste un an forţată de o suspendare pentru dopaj, a spus că presiunea prezenţei pe tabloul principal i-a afectat jocul. „Nu a fost ceea ce mi-am dorit, jocul meu din antrenamente s-a văzut, dar febra competiţiei m-a acaparat prea tare. Totuşi, sunt mulţumită, chiar dacă nu am fost constantă. În setul secund puteam câştiga şi mă simţeam capabilă să duc meciul în decisiv şi chiar să îl câştig”, a declarat Căpraru.
În proba de dublu, perechea Elena Căpraru/Ana Maria Zamfir a pierdut în faţa perechii Daniela Ciobanu (R. Moldova)/Camelia Hristea, scor 6-1, 6-4. 
Italianca Anna Giulia Remondi, cap de serie 2, s-a calificat în turul secund, unde o va întâlni pe Ioana Ivan. Celelalte meciuri din turul doi sunt: Camelia Hristea - Ani Amiraghyan (Armenia), Alexandra Perper (R. Moldova) - Teodora Stîngă, Oana Gavrilă - Elena Bogdan, Anastasia Vdovenco (R. Moldova) - Miriam Bulgaru, Ioana Roşca - Oana Simion şi Guadalupe Perez Rojas (Argentina) - Caroline Werner (Germania).
Turneul se desfăşoară la baza sportivă Viva Tenis Club, din Bariera Traian.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Noi surprize la turneul Futures de la Galaţi

Italianca Anna-Giulia Remondina, locul 531 WTA şi cap de serie 2, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Futures de la Galaţi, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Remondina a învins-o pe Ioana Ivan - jucătoare venită din calificări, scor 6-3, 6-1, iar în turul următor o va întâlni pe Caroline Werner (Germania), care a eliminat-o pe Guadalupe Perez Rojas (cap de serie 7), cu scorul de 7-6 (3), 7-5.

 O altă surpriză a turneului a fost oferită de Ioana Roşca, care a învins-o pe Oana Simion (cap de serie 3), scor 4-6, 7-6 (5), 6-3. Roşca va juca în „sferturi” cu Miriam Bulgaru. Yasmin Gulman (Turcia, beneficiară a unui wild card) a fost învinsă, scor 6-0, 6-2, de Iulia Ivaşcu. Aceasta va juca în turul următor cu armeanca Ani Amiraghyan, care a trecut de Camelia Hristea, scor 6-0, 6-2. Moldoveanca Alexandra Perper, favorita 4, va juca în sferturile de finală cu Oana Gavrilă.

Turneul se desfăşoară la baza sportivă Viva Tenis Club, din Bariera Traian.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Miriam Bulgaru, calificată în semifinalele turneului futures de la Galați

Jucătoarea română de tenis Miriam Bianca Bulgaru s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului futures de la Galați, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, după ce a trecut cu 7-5, 6-4 de Ioana Loredana Roșca. Bulgaru (17 ani) va juca în penultimul act cu italianca Anna-Giulia Remondina, a doua favorită, care a dispus cu 4-6, 6-3, 6-2 de Caroline Werner (Germania).

În cealaltă semifinală, Ani Amiraghian (Armenia), cap de serie numărul cinci, o va înfrunta pe moldoveanca Alexandra Perper, a patra favorită. Amiraghian a dispus în sferturi de Iulia Maria Ivașcu, în două seturi, cu 6-3, 6-0, în timp ce Perper a câștigat cu 6-1, 6-2 în fața Oanei Gavrilă.

La dublu, perechea Maria-Fernanda Alves (Brazilia)/Guadalupe Perez Rojas, principala favorită, s-a impus în finală cu 6-4, 2-6, 10-8, în fața cuplului Ani Amiraghian/Alexandra Perper, cap de serie numărul doi.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Finalistă fără puncte WTA

Junioara româncă Miriam Bulgaru (17 ani) s-a calificat în finala turneului Futures de la Galați. Bulgaru, venită din calificări, a învins-o pe italianca Anna Giulia Remondina, locul 531 WTA, cu scorul 6-1, 7-6 (5). Dacă primul set a fost câștigat clar de jucătoarea legitimată la Olimpia București, cel de-al doilea set a fost unul foarte echilibrat. La 6-5 pentru Bulgaru, aceasta a avut trei mingi de meci, dar experimentata italiancă a reușit să trimită partida în tie-break.

Marea surpriză a turneului ce are loc la baza sportivă Viva Tenis Club, dotat cu premii de 10.000 de dolari, este parcursul româncei Miriam Bulgaru (17 ani), care a ajuns să joace în marea finală, deşi nu are încă puncte cu care să figureze în clasamentul WTA. Pentru calificarea în finală, Miriam Bulgaru are asigurate 7 puncte WTA.

Altfel, sâmbătă şi duminică, pe terenurile 2, 3 şi 4 ale bazei sportive Viva Tenis Club se vor disputa meciurile de pe tabloul de calificări al unui nou turneu feminin, de aceeaşi categorie. În calificări se află şi două jucătoare gălăţence, ambele beneficiare de wildcard, Elena Mădălina Căpraru (17 ani) şi Alexandra Filip (17 ani). Pe tabloul principal se află zece jucătoare din România, printre care şi Simona Ionescu, legitimată la clubul gălăţean Galant M&S. Principala favorită este Cristina Ene (503 WTA), în timp ce ultima intrată pe tablou este Amalia Roşca (17 ani, locul 915 WTA).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Emoţii până în finala turneului Futures de la Galaţi

Tânăra jucătoare de tenis Miriam Bulgaru (17 ani), venită din calificări, a reuşit performanţa acestui început de carieră la profesionişti. Fără puncte în clasament, care să îi permită accederea pe tabloul principal, Bulgaru a avut un parcurs frumos, ajungând până în finala turneului Futures de la Galaţi, dotat cu premii de 10.000 de dolari.

Bulgaru a pierdut, scor 6-2, 1-6, 7-6 (5), în faţa jucătoarei Alexandra Perper (R. Moldova, locul 593 WTA), după ce în setul decisiv a avut şansa să închidă meciul la 5-4, pe propriul serviciu. Experienţa adversarei (25 de ani) a trimis, însă, partida în tie-break, unde pe fondul oboselii româncei şi al câtorva greşeli de serviciu ale acesteia, Perper să se impună şi să câştige primul său titlu ITF.

Perper a recunoscut talentul adversarei, care i-a îngreunat parcursul din finală. "Este primul meu titlu şi a doua finală. Pentru săptămânile viitoare, mă aştept la aceleaşi rezultate. Miriam (n.r. - Bulgaru) a jucat foarte bine, a arătat un joc extraordinar, mai ales pentru vârsta ei", a spus câştigătoarea primului turneu de senioare din acest sezon de la Galaţi.

Miriam Bulgaru (foto stânga), vizibil emoţionată în faţa unei astfel de parcurs, consideră că are capacitatea de a deveni una dintre jucătoarele de top ale României. "A fost destul de bine, după opt meciuri, pentru mine este o performanţă imensă. Sincer, nu mă aşteptam să ajung până aici. Am crescut de la meci la meci, cu multă încredere şi asta a fost genial pentru mine. Mă aştept să am mai multă încredere în mine, acum, am un joc bun. Consider că am toate atuurile necesare de a urca în top", a declarat tânăra sportivă, care va fi prezentă, cu wild-card, pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu feminin de la Galaţi, care se desfăşoară la baza sportivă Viva Tenis Club (Bariera Traian). 

În turul inaugural, Bulgaru o va avea ca adversară pe jucătoarea din R. Moldova, Anastasia Vdovenco (locul 601 WTA), iar Perper va juca cu Elena Cadar (locul 695 WTA).

Altfel, gălăţeanca Elena Căpraru, beneficiară a unui wildcard, a pierdut în primul tur preliminar, în faţa Ioanei Gheorghiţă (fără clasament), scor 6-2, 7-5, în timp ce o altă gălățeancă, Alexandra Filip (wildcard) a ajuns în ultimul tur al calificărilor, unde o va întâlni pe Gabriela Duca, locul 1165. Tot în turul trei preliminar a ajuns și Georgia Crăciun (Brăila, locul 864 WTA), unde va juca cu Maria Toma (fără clasament). Crăciun a fost finalista unuia dintre turneele Futures de anul trecut, de la Galați, când a jucat cu unguroaica Fanny Stollar. 

Luni se vor disputa ultimele meciuri din calificări, cu începere de la ora 10,00, dar și primele partide de dublu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Trei capi de serie au părăsit turneul feminin futures de la Galați din primul tur

Moldovencele Alexandra Perper, a patra favorită, Anastasia Vdovenco, a șasea favorită, și românca Irina Fetecău, cap de serie numărul șapte, au pierdut meciurile susținute, miercuri, în runda inaugurală a turneului de tenis futures de la Galați, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari.

Perper, care a câștigat turneul similar desfășurat săptămâna trecută la Galați, a fost întrecută de Elena-Teodora Cadar, cu 7-5, 1-6, 6-2.

Miriam Bianca Bulgaru, finalistă săptămâna precedentă, s-a calificat în optimi după 6-3, 2-6, 6-1 cu Vdovenco.

Alte rezultate din primul tur la simplu:
Angelique Svinos (Australia) - Yasmin Gulman (Turcia) 6-0, 6-2
Ilona Georgiana Ghioroaie - Irina Fetecău (N. 7) 1-6, 6-3, 6-3
Daniela Ciobanu (R. Moldova) - Camelia-Elena Hristea 6-3, 6-2
Ioana Ivan - Yang Lee (Taiwan) 7-5, 6-3
Gabriela Nicole Tătăruș - Elena Bogdan 3-6, 6-4, 7-5
Guadalupe Perez Rojas (Argentina/N. 8) - Olga Terlețka (Ucraina) 6-0, 6-0
Gabriela Duca - Maria-Fernanda Alves (Brazilia) 4-6, 7-6 (5), 6-1
Anna-Giulia Remondina (Italia/N. 2) - Natalia Orlova (Rusia) 6-3, 6-2

dublu, sferturi
Alexandra Perper/Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova/N. 3) - Nicole Bunea (Canada)/Elena Sava (România) 6-0, 6-1
Cristina Adamescu/Oana Georgeta Simion (N. 2) - Daniela Ciobanu (Rep. Moldova)/Camelia-Elena Hristea (România) 6-2, 6-3

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Miriam Bulgaru a luat un start colosal în circuitul profesionist, cu două finale şi un trofeu

  • Junioara Miriam Bulgaru a făcut senzaţie pe terenurile de la Viva Tenis Club, deşi în urmă cu două săptămâni nici nu exista în clasamentul mondial, pentru că nu mai jucase deloc în turnee ITF

Turneele de tenis din circuitul ITF Pro desfăşurate la Galaţi, de categorie Futures (premii de câte 10.000 de dolari), şi-au dovedit încă o dată utilitatea pentru jucătoarele românce aflate în prima parte a carierei în circuitul internaţional de senioare.
După ce în 2014 gălăţeanca Patricia Ţig aduna puncte importante pentru ascensiunea în ierarhia WTA prin câştigarea a două turnee, care i-au netezit drumul pentru a pătrunde recent între primele o sută de jucătoare din lume, acum pe terenurile de la baza sportivă Viva Tenis Club s-a lansat de o manieră impresionantă o altă jucătoare care arată că deţine calităţi pentru a-i călca pe urme Patriciei.
Este vorba de Miriam Bulgaru, în vârstă de 17 ani, care până la Galaţi jucase doar la turnee de juniori, deloc în circuitul ITF/WTA. Însă, lipsa de experienţă la acest nivel, unul mult mai ridicat faţă de al turneelor în care evoluase înainte, nu a împiedicat-o să aibă un start fulminant în circuit, ajungând la debut până în finală, repetând performanţă o săptămână mai târziu, de data aceasta cu triumf total, câştigarea turneului.   
Originară dinAlba Iuliaşi legitimată la clubul bucureştean Olimpia, a ajuns în finala primului turneu venind din calificări. A pierdut greu, în tie-breakul setului decisiv, în faţa Alexandrei Perper (R. Moldova, locul 595 WTA), scor 6-2, 1-6, 7-6 (5).
Accesul până în finala primului turneu i-a oferit oportunitatea de a participa direct pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu, de care a profitat din plin. A continuat să uimească, în semifinale a eliminat-o pe favorita numărul 1, Cristina Ene (scor 6-2, 6-3), ca apoi să câştige primul său trofeu din carieră, victorie în finala de duminică cu Oana Simion (20 de ani, locul 565 WTA), scor 6-3, 6-1. 
Astfel, Galaţiul îi va rămâne mereu în amintire. “M-am simţit extraordinar la Viva. Sunt foarte fericită că am putut juca aceste turnee, a fost superb să joc prima mea finală de ITF Pro. Iar după, să cuceresc titlul, a fost cireaşa de pe tort! Am jucat 13 meciuri dintre care doar unul pierdut. Îmbucurător a fost că am putut fi bine din punct de vedere fizic în al doilea turneu şi să joc tot mai bine de la meci la meci”, a declarat Miriam Bulgaru, cea care începând de săptămâna viitoare va apare în premieră în clasamentul WTA, cu zestrea celor 19 puncte câştigate la Galaţi. Considerând că a acumulat multă oboseală, iar pe acest fond există riscul accidentării, Miriam Bulgaru şi antrenorul său au decis să renunţe la al treilea turneu gălăţean, care are loc în această săptămână.

Două gălăţence pe tabloul principal

De astăzi se vor disputa primele meciuri de pe tabloul principal al celui de-al treilea turneu feminin, tot Futuresa de 10.000 de dolari, unde cap de serie 1 este românca Cristina Ene, locul 498 WTA, care va juca în turul inaugural cu o jucătoare venită din calificări. Pe tabloul principal se află junioara gălăţeancă Alexandra Filip, beneficiara unui wild card, care o va întâlni în primul tur pe Alexandra Perper (R. Moldova, locul 598 WTA şi cap de serie 3), şi Simona Ionescu, locul 732 WTA, legitimată la clubul Galant M&S Galaţi, care va juca cu Irina Fetecău (614 WTA).
Gălăţeanca Elena Căpraru a ratat calificarea pe tabloul principal, după ce în ultimul tur preliminar a fost învinsă de Iulia Ivaşcu, iar Ana Maria Zamfir (14 ani) a fost eliminată de Maria Negoiţă (15 ani).
Meciurile se dispută pe terenurile bazei sportive Viva Tenis Club (Bariera Traian). 

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Trei românce s-au calificat în optimile turneului Futures 3 de la Galați

Trei jucătoare române de tenis, Irina Fetecău, Andreea Amalia Roșca și Cristina Adamescu, s-au calificat, marți, în optimile de finală ale turneului futures de la Galați, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Principalele favorite ale competiției sunt Cristina Ene și Oana Simion.

Rezultatele înregistrate marți:
simplu, turul I
Irina Fetecău (N. 5) - Simona Ionescu 6-1, 6-1
Andreea Amalia Roșca - Ioana Ivan 7-6 (6), 3-6, 7-6 (2)
Cristina Adamescu (N. 7) - Maria-Fernanda Alves (Brazilia) 1-6, 6-4, 6-3
Angelique Svinos (Australia) - Andreea Prisăcariu 1-6, 7-6 (4), 6-4
dublu, turul I
Maria-Fernanda Alves (Brazilia)/Guadalupe Perez Rojas (Argentina/N. 1)- Elena Bogdan (România)/Yasmin Gulman (Turcia) 6-2, 6-2
Sofia Booth/Ashley Lahey (SUA) - Julia Fisch (SUA)/Nicola Slater (Marea Britanie) 6-3, 6-3
Gabriela Duca (România)/Angelique Svinos (Australia) - Iulia Maria Ivașcu/Gabriela Nicole Tătăruș 6-1, 4-6, 10-7
Ilona Georgiana Ghioroaie/Andreea Amalia Roșca - Elena Mădălina Căpraru/Ana Maria Zamfir 6-1, 6-1
Elena-Teodora Cadar/Irina Fetecău - Daniela Ciobanu (R. Moldova)/Camelia-Elena Hristea (România/N. 4) 2-6, 7-6 (5), 12-10
Simona Ionescu/Andreea Prisăcariu - Ana-Maria Gavrilovici/Anamaria Vlădescu 6-1, 6-3
Alexandra Perper (R. Moldova)/Ioana Loredana Roșca (România/N. 2) - Julia Helbet (R. Moldova)/Yang Lee (Taiwan) 6-2, 6-2

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Astăzi se joacă semifinalale turneului Futures 3 de la Galați

Vremea nefavorabilă de joi a făcut ca „optimile” turneului Futures de la Galaţi, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, să se joace pe parcursul a două zile, astfel că vineri dimineaţă au avut loc ultimele patru partide, trei dintre ele având nevoie de disputarea setului decisiv.

După un meci maraton, de aproape trei ore, Irina Fetecău (locul 614 WTA) s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins-o pe Daniela Ciobanu (R. Moldova, locul 1030), scor 6-7 (13), 6-2, 6-1. Tot vineri, Fetecău a jucat şi în „sferturi”, unde a câştigat în faţa jucătoarei Yang Lee (16 ani, Taipei, locul 1180), scor 6-4, 6-1. La simplu, se vor juca semifinalele: Fetecău cu Cristina Adamescu (locul 629), respectiv, Alexandra Perper (R. Moldova, 585) cu Oana Simion (locul 565).

Irina Fetecău a încheiat ziua cu meciul de dublu din semifinală, unde a jucat alături de Elena Cadar, dar a pierdut în fața perechii Alexandra Perper/Loredana Roşca, scor 6-1, 6-2. În cealaltă semifinală, perechea Oana Simion/Cristina Adamescu s-a impus, scor 6-3, 6-4, în fața perechii americane Sofia Booth/Ashley Lahey.

Meciurile de sâmbătă vor începe la ora 11,00, iar finala la dublu, nu înainte de ora 16,00. Duminică, de la ora 12,00, se va disputa finala de simplu a celui de-al treilea turneu feminin consecutiv de categorie ITF Futures desfăşurat la baza sportivă din Bariera Traian.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Irina Fetecău (locul 614 WTA) s-a calificat în finala turneului Futures de la Galați, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. În semifinală, Fetecău a învins-o pe Cristina Adamescu (locul 629), scor 3-6, 6-2, 6-3. În finală, Fetecău o va întâlni pe Alexandra Perper (R. Moldova, locul 585), care a trecut de Oana Simion (locul 565 WTA), scor 6-3, 6-3.

Proba de dublu a fost câștigată de perechea Alexandra Perper (R. Moldova)/Ioana Loredana Roșca (România), a doua favorită, după 6-3, 6-4 în finala cu cuplul Cristina Adamescu/Oana Georgeta Simion, cap de serie numărul trei.

Link to comment
Share on other sites

Alexandra Perper a câştigat ambele finale ale turneului Futures 3 de la Galați

Alexandra Perper (R. Moldova, locul 585 WTA) a câştigat turneul Futures de la Galaţi, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. În finală, Perper s-a impus în tie-break în faţa româncei Irina Fetecău (locul 614 WTA), scor 6-2, 7-6 (4). Pentru Perper, acesta a fost al doilea trofeu de simplu câştigat la Galaţi, după ce s-a impus şi în primul turneu.

La dublu, Perper a câştigat, sâmbătă, alături de Loredana Roşca, scor 6-3, 6-4, în faţa perechii Cristina Adamescu/Oana Simion.

Alexandra Perper, aflată la al treilea turneu gălățean, spune că deși nu se aștepta să câștige, dar că munca sa a dat roade. ”Sunt foarte încântată că am reușit să câștig două finale în același turneu. Munca mea a dat rezultate, nu mă așteptatam să câștig trei titluri în aceste săptămâni. Am făcut ce știu eu mai bine și mă simt foarte bine”, a declarat Perper.

Pentru Irina Fetecău, turneul a fost unul pe cât de greu, pe atât de frumos, cu meciuri intense. ”A fost o săptămână lungă, destul de grea, dar foarte frumoasă, care mi-a dat foarte multă încredere mai ales că am câștigat niște meciuri ce păreau pierdute, compromise. Sunt foarte fericită că am rezistat atât fizic, cât și mental”, a spus emoționată Irina Fetecău.

Directorul de turneu, Florin Șipoș s-a declarat foarte mulțumit de acest început de sezon, în care turneele de la Galați au dat startul, atât la masculin, cât și la feminin. ”Au fost cinci săptămâni foarte lungi, cu un început de sezon greu și cred că suntem singurul club din țară care a făcut așa ceva (n.r. - au fost cinci turnee consecutive, două turnee masculine și alte trei feminine). Sunt mândru pentru ce am realizat aici, la Galați. Ne dorim ca aceste turnee să fie o rampă de lansare pentru tinerele jucătoare din România”, a spus Șipoș.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Noi turnee Futures la Galaţi

Gălăţeanca Gabriela Talabă, locul 753 WTA, va fi prezentă săptămâna viitoare pe tabloul principal al turneului ITF Pro de categorie Futures, dotat cu “Viva Trophy” şi premii totale de 10.000 de dolari. Simona Ionescu (locul 1100 WTA), jucătoare legitimată la clubul gălăţean M&S, va juca şi ea direct pe tabloul principal la turneul care se va desfăşura la baza sportivă Viva Tenis Club (Bariera Traian). Junioara Elena Căpraru (18 ani, fără clasament) va evolua în calificări. Cea mai bine clasată jucătoare prezentă pe tabloul principal este Ayla Aksu (Turcia, 20 ani, locul 366 WTA), iar cea mai bine clasată româncă este Cristina Ene, locul 514 WTA.

După turneul feminin, tot la Galaţi, din 22 august, va avea loc turneu ITF Futures, la masculin, dotat cu premii de 10.000 de dolari. Pe tabloul principal al acestui turneu se află şapte sportivi din România, cel mai bine clasat fiind Petru Alexandru Luncanu, locul 343 ATP. Cap de serie al turneului este bulgarul Dimitar Kuzmanov, locul 293 ATP. Gălăţeanul Marius Frosă va evolua în calificări.

Competiţiile de tenis de la Galaţi se vor încheia cu turneul destinat copiilor, Tennis Europe Junior (Under 14), feminin şi masculin, care se va desfăşura în perioada 27 august - 4 septembrie, tot la baza Viva Tenis.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gabriela Talabă a câștigat, la dublu, turneul de tenis ITF Futures de la Galați

Gălățeanca Gabriela Talabă și Oana Simion au câștigat proba de dublu a turneului ITF ”Viva Trophy” de la Galați, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Perechea Talabă/Simion a învins perechea Georgia Crăciun/Patricia Bejenaru, scor 5-7, 6-4, 10-3. Pentru Gabriela Talabă acesta este al treilea trofeu de dublu din carieră și al doilea obținut în acest sezon, la toate având-o ca parteneră pe Simion.

În proba de simplu, Oana Simion va juca, duminică, de la ora 10,00, în finala turneului, unde o va întâlni pe italianca Giulia Gatto-Monticone, cap de serie 3. În semifinale, Simion a învins-o pe argentinianca Julieta Estable, cap de serie 2, scor 4-6, 6-0, 7-6 (5). Românca a avut o revenire spectaculoasă în setul decisiv, când era condusă cu 4-0, apoi a salvat două mingi de meci pe propriul serviciu și a reușit două breakuri când Estable servea pentru meci.

Altfel, gălățeanul Marius Frosă a trecut de primul tur preliminar al turneului Futures de la Galați, cu premii de 10.000 de dolari. Frosă l-a învins pe bulgarul Evgenyi Bankov, scor 6-3, 6-2, iar în turul următor îl va întâlni pe Ioan Bucur. Juniorul gălățean Albert Ștefan (14 ani) a ratat calificare în turul doi prelimiar după ce a pierdut, scor 6-1, 6-0, în fața lui Alexandru Tomescu.

Meciurile se dispută pe terenurile bazei sportive Viva Tenis Club, din Aleea Meteo (Bariera Traian).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oana Simion a fost doar finalistă, la simplu, la turneul ITF de la Galaţi

La simplu, Oana Simion a fost la un pas să facă ”dubla”, jucând finala cu Giulia Gatto-Monticore, dar italianca s-a impus cu 6-3, 6-4. ”Pentru mine, finala de astăzi a însemnat foarte mult. Am revenit pe teren după o pauză destul de mare (n.r. - accidentare), astfel că victoria a fost ceea ce aveam nevoie pentru a căpăta încredere în jocul meu”, a declarat Gatto-Monticore. Oana Simion spune că prospeţimea a fost cea care a făcut diferenţa pe teren. ”Am avut un meci în semifinală foarte lung şi tensionat, iar acest lucru s-a simţit în finală”, a declarat finalista de la simplu şi câştigătoarea de la dublu.

La masculin, gălăţeanul Marius Frosă va juca luni, nu înainte de ora 13,00, în ultimul tur preliminar al turneului ITF Pro Futures 14 de la Galaţi, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Frosă îl va întâlni pe jucătorul argentian Manuel Barros. În turul secund, Frosă l-a învins pe Ioan Bucur, scor 6-3, 6-1.

viata-libera.ro

Gălățeanul Marius Frosă (20 de ani, fără clasament ATP) s-a calificat pe tabloul principal. În ultimul tur preliminar, Frosă l-a învins pe argentinianul Manuel Barros, scor 6-3, 6-1. În primul tur pe tabloul principal, Frosă va întâlni, miercuri, un alt jucător din Argentina, Mariano Kestelboim, cap de serie 6.

Link to comment
Share on other sites

Jucătorul gălăţean Marius Frosă (20 de ani, fără clasament ATP) s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de categorie Futures de la Galaţi, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. În primul tur, Frosă l-a învins, scor 7-6 (5), 6-2, pe argentinianul Mariano Kestelboim, cap de serie 6. În „optimi”, Frosă va juca cu americanul Mitchell McDaniels (venit din calificări), care l-a învins, scor 6-3, 7-6 (0), pe Matteo Tinelli (Italia).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.