Sari la conținut

Medicii de familie din municipiul Galaţi


dcp100168

Postare recomandata

Mai puţini pacienţi pe listele medicilor de familie

Este doar una dintre prevederile noului Contract-cadru din Sănătate, aprobat zilele trecute de Guvern. Potrivit documetului, medicii de familie nu vor mai fi obligaţi să aibă pe liste cel puţin 2000 de pacienţi, numărul minim al persoanelor înscrise pe lista unui generalist reducându-se la jumătate. Medicii de familie vor putea încheia contracte cu furnizorii de servicii medicale. Medicii cu specialităţi paraclinice vor putea lucra pentru unul sau mai mulţi furnizori de servicii sanitare aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate. Costurile îngrijirilor medicale acordate în camerele de gardă vor fi cuprinse în tariful pe caz rezolvat. Medicamentele pentru tratamentul persoanelor cu infecţie HIV/SIDA se vor elibera şi prin farmaciile cu circuit deschis.

Contractul-cadru privind condiţile acordării asistenţei medicale pe 2008 se vrea un act care să dea posibilitatea cetăţenilor să aibă un acces sporit la îngrijirile medicale primare şi de specialitate, prin acest document aducându-se anumite modificări substanţiale faţă de prevederile contractului pe 2007. O gamă vastă de modificări vizează asistenţa medicală primară, în speţă medicii de familie, care în 2008 ar trebui, potrivit documentului, să dobândească o serie de drepturi dar şi de obligaţii suplimentare.

Una dintre cele mai importante prevederi ale noului contract cadru, care va intra în vigoare de la 1 aprilie, este cea referitoare la numărul de pacienţi pe care un medic de familie ar trebui să-i aibă în listă. Dacă până acum numărul era de cel puţin 2000, contractul aprobat zilele trecute stabileşte că un medic de familie va trebui să aibă înscrişi pe liste cel puţin 1000 de pacienţi. Este vorba aici de medicii de familie din oraşe (atât cei care au avut contracte anterioare cât şi medicii nou veniţi) care au obligaţia ca până la sfârşitul anului în curs să aibă înscrişi pe listele proprii un număr de minim 1000 de asiguraţi şi persoane beneficiare ale pachetului minimal de servicii medicale, însă cabinetele unde aceştia îşi desfăşoară activitatea vor trebui să funcţioneze cu cel puţin un asistent medical, indiferent de numărul de pacienţi. Pentru creşterea accesibilităţii pacienţilor de pe listă la serviciile adiţionale care necesită dotări speciale, medicii de familie pot încheia contracte cu furnizori de servicii medicale dar nu vor avea voie să emită prescripţii medicale pentru medicamente şi investigaţii paraclinice care sunt urmare a unor acte medicale prestate de alţi medici, cu excepţiile prevăzute atât în proiectul de Contract-cadru pentru 2008 cât şi în actualul Contract-cadru.

Printre prevederile referitoare la spitale, Contractul-cadru stabileşte obligaţia unităţilor medicale care nu au spitalizarea de zi stipulată în structura organizatorică de a solicita acordul autorităţilor de sănătate publică pentru înfiinţarea unor astfel de structuri. Cheltuielile ocazionate de activităţile desfăşurate în camera de gardă din cadrul spitalelor vor fi cuprinse în structura tarifului pe caz rezolvat iar reţinerea sumelor din diminuarea valorilor de contract pentru luna în care s-a înregistrat nerespectarea oricăreia dintre obligaţiile contractuale se vor aplica pentru luna în care a avut loc constatarea din prima plată ce urmează a fi efectuată pentru furnizorii care sunt în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate. Potrivit Contractului-cadru, spitalele primesc şi sume pentru servicii medicale de medicină dentară efectuate în cabinetele de medicină dentară care se află în structura spitalului, ca unităţi fără personalitate juridică, finanţate din fondul alocat asistenţei medicale dentare, în condiţiile prevăzute în norme.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=33

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Salarii mai mari pentru medicii de familie

Medicii de familie si cei din ambulatoriile de specialitate au tarife mai mari pentru serviciile oferite asiguratilor. Decizia Ministerului Sanatatii se aplica retroactiv de la inceputul anului. Cei mai avantajati de noile prevederi legale financiare sunt medicii de familie ale caror castiguri practic s-au dublat. Pentru asistenta medicala primara acordata prin cabinetele medicilor de familie, tariful punctului per capita creste la 4,87 de la 2,38 lei, iar tariful punctului per servicu va fi de 2,37 lei fata de 0,49 lei anterior. Tariful punctului pentru serviciile acordate in ambulatoriile de specialitate s-a marit de la 0,49 la 0,86 de lei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...

Veniturile medicilor de familie s-au dublat

Măsura ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de a acorda o mai mare atenţie medicinei preventive a făcut ca în luna mai, veniturile medicilor de familie să se dubleze. Sumele încasate de la Casa de Asigurări de Sănătate, de către aceştia, depăşesc 100 milioane lei vechi. În acelaşi timp, medicii din spitale au primit o mărire salarială, luna trecută, de numai 6%.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a luat decizia de a acorda o mai mare atenţie medicinei de prevenţie. În opinia ministrului Sănătăţii, medicii de familie trebuie plătiţi mai bine ca să prevină şi să trateze bolile în faza incipientă, pentru evitarea internărilor costisitoare de mai târziu. Astfel, veniturile medicilor de familie au crescut considerabil, ajungându-se la sume care depăşesc 100 milioane lei vechi. Banii pe care îi primeşte un medic de familie se calculează în fiecare lună, dar în acelaşi timp se face o regularizare la trimestru a punctajului fiecărui medic. Punctajul se calculează după anumite criterii, cum ar fi în cazul unui medic din mediul rural, depărtarea faţă de oraş, condiţiile pe care le are la cabinet, dar şi altele. Spre exemplu, un medic din mediul rural primeşte pe lună o sumă cuprinsă între 100 şi 250 milioane lei vechi. Cam la aceeaşi sumă se ridică şi un medic din oraş. Trebuie menţionat faptul că din aceşti bani se fac cheltuielile cabinetului, asistentă medicală, apă, curent, telefon. "Un medic primeşte minim 100 milioane lei vechi şi se poate ajunge până la 250 milioane. Se dau nişte puncte corespunzătoare anumitor criterii cum ar fi, în cazul unui medic de la ţară, depărtarea de oraş, condiţiile pe care le are la cabinet, dar şi altele. Se calculează aceste puncte şi în funcţie de punctajul final se calculează şi suma de bani pe care urmează să o primească, pe lună. Odată pe trimestru se face regularizarea punctajului şi se calculează suma corespondentă punctelor. Toţi aceşti bani nu rămân în buzunarul medicului. Aici intră şi cheltuielile cabinetului, apă curentă, asistentă medicală, telefon şi altele", a declarat Olimpia Buzia, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Decizia îi revoltă pe medicii din spitale

Toate aceste sume de bani pe care le primesc medicii de familie îi nemulţumesc într-o oarecare măsură pe medicii din spitale, care au primit, luna trecută, o mărire salarială de numai 6%. În acelaşi timp, reprezentanţii spitalelor spun că este o decizie bună de a acorda o atenţie sporită medicinei preventive, dar ar fi mai bine dacă ar fi valorificaţi la fel de mult şi ceilalţi medici. În aceste condiţii, medicii din spitale, care au primit luna trecută o mărire de numai 6%, s-au revoltat şi acuză ministerul de discriminare. Aceştia susţin că ei muncesc mai mult şi întâmpină mai multe riscuri decât medicii de familie. "Felicit ministrul Eugen Nicolăescu pentru că a avut o astfel de atitudine. Medicina primară trebuie promovată. Văd că se bagă bani acolo unde trebuie şi este foarte bine. Decizia acestuia în ceea ce priveşte medicina preventivă este bine venită. Totodată, este rău că nu suntem şi noi valorificaţi, la fel de bine. Ar trebui să fiu de partea medicilor din spitale, dar o astfel de măsură este foarte bună. Se stimulează venirea altor medici, medicii actuali nu mai pleacă în străinătate, se scot locuri noi de muncă", a declarat Mihai Bucatanschi, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" Galaţi.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Asiguratii din Galati, stersi din calculator

In Galati, peste 100 de medici de familie din oras, dar mai ales din comunele judetului au protestat public in Amfiteatrul Spitalului Clinic de Urgenta exprimându-si nemultumirea fata de faptul ca implementarea sistemului informatic unic integrat i-a lasat fara sute sau mii de pacienti pe liste. “Ne-am pierdut pacientii asigurati. Au disparut aproape 1.000 de asigurati de pe liste. Ni s-a spus ca asta e problema sistemului unic integrat si ca noi trebuie sa verificam pacientii . Suntem tratati incorect”, spuneau medicii de familie strânsi ieri in Amfiteatrul Spitalului Clinic de Urgenta. “ Noi nu putem refuza oamenii numai pentru ca ei nu mai figureaza a fi asigurati, desi nu este corect asa”, a precizat in timpul intâlnirii dr. Daniela Ungurianu, reprezentantul medicilor de familie in Colegiul Medicilor Galati. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Galati recunoaste problema si asigura ca in cel mult doua luni situatia se va remedia. Nimeni nu explica insa ce se va intâmpla pâna atunci cu miile de galateni “stersi” din greseala.

http://www.gardianul.ro/2008/06/26/soci ... 16192.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...

Medicii de familie ameninţă că nu-şi vor reînnoi contractele cu CJAS

Medicii de familie din Galaţi intenţionează să nu mai semneze noi contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), în aprilie, nemulţumiţi de alocaţia bugetară pentru anul în curs, transmite NewsIn. Societatea Naţională de Medicina Familiei a anunţat astăzi că medicii de familie din ţară vor intra, de miercuri până vineri, în concediu medical, în semn de protest faţă de reducerea alocaţiei bugetare aferente medicinei de familie în 2009. Totuşi, medicii de familie din judeţul Galaţi nu subscriu în totalitate la această formă de protest. "Personal, nu consider un mod rezonabil de a rezolva problema prin acest concediu, pentru că suferă tot omul de la uşă că eu am închis prăvălia şi am plecat acasă. Deocamdată, părerile sunt împărţite: unii vor concediu de odihnă, alţii nu. Încă nu am hotărât", a declarat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi, dr. Maria Deju.

Conducerea CJAS a confirmat că, până astăzi la prânz, niciunul dintre cei 255 de medici de familie din judeţ nu a depus la Casă vreo cerere de concediu. "Nu s-a înregistrat nicio cerere de intrare în concediu medical sau de odihnă din partea medicilor de familie aflaţi în contract cu noi", a afirmat directorul Casei, Olimpia Buzia. "Avem o modalitate, aceea de a nu reînnoi contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate, în aprilie", a spus preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi. Oficialii Casei au, însă, dubii că medicii de familie nu-şi vor reînnoi contractele. "Şi ei din ce mai trăiesc?", a afirmat directorul CJAS Galaţi.

Medicii de familie din sudul Moldovei spun, însă, că nu o duc bine nici acum. "Luna trecută, am luat în jur de 9.500 de lei şi nu ştiu dacă am rămas cu 2.000, iar luna viitoare, până în 15, trebuie să plătesc impozitul pe primul trimestru. Mulţumim Primăriei Galaţi că ne-a făcut un bine şi nu ne-a vândut cabinetele medicale. În ţară, medicii de familie care le-au cumpărat au făcut credite pentru a le modeniza şi au girat cu casa. Acum rămâneam şi fără casă", a declarat, luni, dr. Maria Deju. În condiţiile reducerii alocaţiei bugetare pentu 2009, cabinetele - în speciale cele din mediul rural - vor falimenta, a apreciat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi. "Situaţia este tragică. Toate calculele noastre spun foarte clar că acei medici de familie care au mai puţin de 1.500 de pacienţi vor falimenta. Este imposibil să rezişti la toate cheltuielile cu întreţinerea, cu personalul, cu taxe, cu impozite. Închizându-se cabinetele medicale, vor fi afectaţi necăjiţii din satele româneşti, care şi aşa nu aveau asistenţă medicală pentru că nu erau medici suficienţi", a afirmat dr. Maria Deju.

Oficialul a precizat că medicii de familie din Galaţi se bucură de susţinerea pacieţilor. Potrivit dr. Maria Deju, câteva zeci de asiguraţi au sosit astăzi la cabinetele din oraş şi au dorit să semneze eventuale liste de susţinere a revendicărilor medicilor de familie.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... -cjas.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

„Mitul” veniturilor fabuloase

- Apropo de veniturile cabinetelor, la întâlnirea de la Grădina Botanică, discuţia pe această temă a suscitat discuţii aprinse, atunci când dna preşedintă Buzia a prezentat o serie de exemple. Le-aţi putea prezenta şi pentru cititorii noştri...

- În cazul cabinetelor cu 1500 de asiguraţi, în urban venitul mediu anual a fost de 70.766 lei, iar în rural de 143.542. Există însă şi medici care cu câţiva pacienţi în plus au depăşit aceste paliere.

Astfel, cu 1595 de pacienţi, venitul unui cabinet din urban a fost de 111.222 lei iar cu 1569 de asiguraţi înscrişi a fost de 147.142 lei. Şi vă pot da şi exemplul unui medic care are 4.116 de înscrişi, dintr-un areal rural mai mare, al cărui venit pe cabinet (nu personal) a fost de 361.913 lei.

La cealaltă extremă se situează cabinetul cu cel mai mic număr de asiguraţi, 477, care a realizat în 2008, un venit de 55.683 lei. În 2008, faţă de 2006, veniturile cabinetelor medicilor de familie s-au triplat – a afirmat preşedintele CJAS.

- Sunt cazuri extreme, asemenea sume nefiind valabile în cazul majorităţii medicilor de familie. Ceea ce trebuie să se reţină la nivelul opiniei publice este faptul că medicului nu-i revin în totalitate aceşti bani, venitul său persoanal fiind cuprins, în funcţie de cât de bun manager este, între 10 şi maximum 30 la sută din venitul cabinetului – a precizat dr Daniela Ungurianu.

- Ca să demontăm mitul salariilor noastre fabuloase am să vă prezint un calcul realizat de Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Patronatul Naţional al Medicilor de Familie. Pentru o listă de capitaţie cu 1500 de asiguraţi (situaţia cea mai frecventă) conform contractului cu casa, lunar, cabinetul primeşte ca plată „per capita” 6.000 lei şi per serviciu 1000 lei la care adaugă servicii nedecontate (adeverinţe, vize, examene prenupţiale) 300 lei, deci în total 7.300 lei. Din această sumă se scad cheltuielile de personal (asistenţi, contabil, îngrijitoare) 2800 lei, utilităţile 500 de lei, medicamente şi materiale sanitare 500 lei, consumabile (formulare tipizate obligatorii, papetărie etc.) 200 lei, materiale curăţenie, dezinfecţie, sterilizare 300 lei, contracte de prestari servicii (preluare deşeuri biologice, service aparatură medicală, metrologie, service şi metenanţă echipament informatic şi software 200 lei, licenţe soft specializat 100 lei, instrumentar medical de unică folosinţă 200 lei, cursuri obligatorii de pregătire medicală continuă (40 de puncte anual) 200 lei, eventuale reparaţii, întreţinere cabinet 100 lei, adică în total 5.100 lei. Rămâne venitul brut al medicului de 2200 lei din care se mai scad CAS 600 lei, CASS 121 lei, impozit 16 la sută şi rezultă un venit net lunar de 1242 lei.

Vi se pare mult? Sigur, colegii noştri din rural, care au mai mulţi asiguraţi şi cheltuieli ceva mai mici, pot realiza venituri mai mari, în special cei care-şi desfăşoară activitatea în zone izolate, motiv pentru care primesc un spor care la noi în judeţ este de maximum 60 la sută din venit. În locuri şi mai izolate cum ar fi de exemplu localităţi din Delta Dunării se acordă şi spor de 100 la sută, pe deplin meritat de medicul care rezistă acolo şi care nu doar că îşi face meseria în condiţii speciale, dar şi trăieşte în acest mod.

Prin urmare, exemplele prezentate de dna preşedintă, situaţii de excepţie, trebuie interpretate corect. Acele cifre nu sunt „salariul medicului de familie” şi este regretabil că nu doar persoanele neavizate cred asta, ci şi mulţi dintre colegii noştri din spitale şi ambulatorii, care ne invidiază nejustificat şi din acest motiv are de suferit şi colaborarea noastră pe linie profesională. Este un adevăr neplăcut nu numai pentru noi, cât mai ales pentru pacienţi – a explicat dna dr Gagionea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ofur ... lie_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As putea sa o contrazic pe doamna cu declaratia.

Eu stiu medici de familie care castiga peste 3.000 RON/luna in mod frecvent, nemaipunand la socoteala faptul ca nici nu se uita la tine daca nu ii dai spaga, spaga cu care sta ostentativ pe birou sa vada si urmatorul client ca primeste si sa-i dai data viitoare in cazul in care la vizita nu i-a "corespuns" spaga (noi din punctul lor de vedere asta suntem: clienti sau marfa de pe urma carora profita).

Si pentru un program redus, sa fim seriosi, chiar e un venit frumos pentru ca din acel program zilnic are si 2 ore - munca de teren cand de fapt sta acasa sau isi rezolva problemele personale. Sunt persoane cu facultati si mastere care muncesc mult mai mult, tot cu oameni, pentru banii astia si nu fac scandal asa mare.

Mi se pare penibil atata scandal.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Medicina primară, în impas

* Deşi primesc de la Casa de Asigurări de Sănătate peste 100 de milioane lei fiecare, medicii de familie nu rămân decât cu un biet venit mediu pe economie, în cel mai bun caz. Este declaraţia preşedintelui Colegiului Medicilor, dr. Dumitru Cristea, care este îngrijorat că tot mai mulţi medici aleg să părăsească sistemul sanitar din România.

Venitul multor medici de familie nu se ridică nici măcar la nivelul mediu pe economie. Deşi primesc mai bine de 100 de milioane de lei fiecare, medicii rămân cu doar o mică parte din bani după toate cheltuielile de la cabinet. Este declaraţia preşedintelui Colegiului Medicilor din Galaţi, tot mai îngrijorat de soarta medicinei primare. "Acel medic de familie chiar dacă primeşte 100 de milioane, trebuie să plătească asistenţa, utilităţile, chiria şi multe altele. Sincer vă spun, oamenii aceştia rămân cu un venit cuprins între 12 şi 22 de milioane lunar fiecare", ne-a spus dr. Dumitru Cristea, preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi. Medicii spun că meseria de doctor este una din cele mai afectate de criza financiară. Faptul că tot mai mulţi oameni îşi pierd locurile de muncă duce la reducerea semnificativă a celor care cotizează la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate, astfel că şi bugetul medicinei primare a scăzut cu peste 10%. În ceea ce priveşte contractul cadru, medicii spun că au fost oarecum siliţi să îl semneze. "Eu personal nu rămân cu mai mult de 12 milioane de lei vechi pe lună. Mă descurc aşa cum reuşeşte orice român care vrea să trăiască din muncă. În ceea ce priveşte contractul cadru, nu suntem absolut deloc mulţumiţi. Am semnat doar pentru că aşa au hotărât colegii de la Bucureşti", ne-a spus dr. Maria Bezman, medic primar. Mai grav este că tot mai mulţi medici de familie îşi încearcă norocul în ţări străine. Numai în ultimele zile, zeci de doctori s-au arătat interesaţi de un loc de muncă în vestul Europei. "Numai în ultimul timp, extrem de mulţi medici primari, aproximativ două sute, s-au prezentat la Colegiul Medicilor pentru a obţine un certificat de conformare pentru a putea practica meseria în străinătate", a continuat dr. Dumitru Cristea. Situaţia vine într-o perioadă în care Franţa se confruntă cu o criză acută de medici primari. Colegii de breaslă cred că cei mai tineri sunt îndreptăţiţi să îşi facă un viitor într-o altă ţară. "Mulţi aleg să plece într-o societate civilizată, cu principii bine formate şi în care medicii sunt respectaţi şi bine remuneraţi. Poate că nu mai suportă acest început de reformă din România, şi atât timp cât nu îi leagă foarte multe lucruri de Galaţi, ei trebuie să plece", ne-a spus dr. Marilena Ene, medic primar.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=10

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Medicii nu mai eliberează reţete compensate şi gratuite

Medicii de familie nu mai elibereaza, incepand de joi, retete compensate si gratuite si nici bilete de trimitere sau concedii medicale, din cauza ca nu au semnat contractul-cadru cu Casa de Asigurari, a anuntat presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, citata de Agerpres. "Vom consulta pacientii, ii vom trata, dar cu retete simple. Nu avem nici contract-cadru si nici norme de aplicare. Daca normele au fost elaborate, ele au fost elaborate fara sa se discute cu noi", a afirmat presedintele Patronatului Medicilor de Familie. Contractul-cadru urma sa intre in vigoare la data de 1 aprilie, insa nu a fost publicat in Monitorul Oficial si nici nu se cunosc deocamdata normele de aplicare.

http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-7088850-medicii-din-toata-tara-nu-mai-elibereaza-retete-compensate-gratuite-incepand-astazi.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

CNAS: Facem apel la medicii de familie să nu mai ia în considerare zvonurile

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurari de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a făcut apel, joi, către medicii de familie să nu mai ia în considerare zvonurile potrivit cărora sumele primite vor fi mai mici, întrucât alocaţiile din 2010 sunt egale cu cele de anul trecut. "Ieri a fost aprobat contractul-cadru, iar azi am trimis o circulară prin care contractul-cadru pe 2009 se prelungeşte până la apariţia noului act normativ. Nu înţeleg atitudinea medicilor de familie. Suma pentru medicina de familie în 2010 este egală cu cea din 2009, poate uşor mai mare, dar este adevărat că vor scădea veniturile medicilor care au înscrişi pe listă mai mult de 2.200 de pacienţi", a explicat preşedintele CNAS, Lucian Duţă. Acesta a spus că medicii care au pe liste peste 2.200 de pacienţi vor primi venituri după următorul model: pentru cei 2.200 de pacienţi venitul va fi alcătuit din plata per serviciu şi per capita, iar pentru cei care sunt în plus, peste 2.200, vor primi doar plata per serviciu. Preşedintele CNAS a precizat că a luat această decizie, întrucât, cu certitudine, un medic nu poate să consulte mai mult de 2.200 de persoane într-o lună, numărul optim de persoane înscrise pe o listă fiind stabilit, în medie, la 1.800. La nivel naţional, sunt aproape 40% din cei 11.421 de medici de familie, care au înscrise pe liste peste 2.200 de persoane.

Totodată, Duţă a prezentat un top al primilor 20 de medici, înscrişi la 31 decembrie 2009, cu cei mai mulţi pacienţi şi cu cele mai mari venituri. Astfel, în judeţul Botoşani, există un medic care are pe listă 6.227 de pacienţi, în Vaslui - 5.642, în Teleorman - 5.590, ... în Galaţi - 5.054. De asemenea, cele mai mari venituri ale unui medic de familie în trimestrul IV 2009 au fost înregistrate în Călăraşi - 131.790,66 lei, în Neamţ - 106.367,60 lei, în Vrancea - 91.771,90 lei.

http://www.mediafax.ro/social/cnas-facem-apel-la-medicii-de-familie-sa-nu-mai-ia-in-considerare-zvonurile-5796939

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Medicii de familie elibereaza din nou retete compensate si gratuite

Medicii de familie au reluat, de joi dimineata, eliberarea retetelor compensate si gratuite, precum si a trimiterilor catre specialist, dupa exact o saptamana de la sistarea prescrierii acestora. Ei au ajuns la un acord cu reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate miercuri seara, dupa mai bine de 12 ore de discutii, anunta Mediafax.

Tot miercuri a fost semnat si noul contract-cadru dintre medicii de familie si CNAS. "Normele privind Contractul-cadru pentru acordarea asistentei in 2010 reprezinta primii pasi de reforma dupa 20 de ani", a declarat presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila. Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, Rodica Tanasescu, a sustinut ca protocolul semnat miercuri "vrea sa rezolve probleme tehnice care au fost omise din cauza grabei. Dorim ca in viitor toate documentele sa fie discutate din timp, pentru ca sa nu se se mai ajunga la situatia din acest an".

http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-7107162-medicii-familie-elibereaza-din-nou-retete-compensate-gratuite.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

241 de medici gălăţeni vor să-şi cumpere cabinetele

Municipalitatea gălăţeană mai deţine 168 de cabinete în care îşi desfăşoara activitatea medicii de familie sau cei de specialitate. Toate aceste spaţii vor putea fi achiziţionate de cadrele medicale. 241 de cereri din partea medicilor gălăţeni s-au înregistrat până în acest moment pentru cumpărarea unor astfel de spaţii. Preţul pentru care se vinde un astfel de cabinet este de 1.693 de lei. „Eu doresc ca în cel mai scurt timp să scap de toate aceste cabinete pentru a ajuta în acest fel şi personalul medical să aibă spaţii unde să-şi desfăşoare activitatea. În ultimul timp am vândut deja 22 de cabinete şi mai avem în administrare alte 168. În general doi medici activează în fiecare spaţiu de acest tip", a declarat primarul Dumitru Nicolae. Şeful primăriei a recunoscut că prin aceste acţiuni se va reuşi şi atregarea unor sume de bani suplimentare la bugetul municipiului. „S-au încasat până acum în jur de 775.000 lei din acest tip de acţiuni şi mai avem de încasat 917.000 lei", a mai declarat Dumitru Nicolae.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cabinetele_medicale_sunt_scoase_la_vanzare_0_247175712.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Afaceri imobiliare pe banii medicilor de familie

Primăria Galaţi le vinde medicilor cabinetele medicale la preţuri de 15.000-20.000 euro, punând astfel încă o piedică medicinei de familie. La Galaţi, problema vânzării cabinetelor către medicii de familie şi stomatologi a generat noi controverse, după ce un stomatolog i-a semnalat senatorului Paul Ichim, membru al Comisi­ei de Sănătate a Senatului, că Primăria Galaţi îi vinde cabinetul medical, de numai 14 mp, la un preţ de aproape 20.000 de euro: „Sunt medic stomatolog şi sunt consternată de ceea ce vrea să facă primăria cu spaţiile me­dicale. OUG 68/2008 le dă posibi­litatea să jecmănească medicii, care şi aşa abia se descurcă de pe o lună pe alta. Nu se ţine cont că sunt spaţii medicale. Primăria le vinde la preţul pieţei ca şi cum ar vinde consignaţii sau covrigării. Cum e posibil ca un cabinet de 14 mp să fie vândut cu aproape 20.000 euro, în condiţiile în care contractul cu CJAS este de 690 lei/lună?", se spune în scrisoarea doctoriţei. În replică, Primăria Galaţi susţine că preţurile se stabilesc prin negociere, între cumpărător şi comisie, şi nu pot fi mai mici decât preţul stabilit în raportul de evaluare.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/afaceri-imobiliare-pe-banii-medicilor-de-familie-184452.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...

Primăria a majorat redevenţa cabinetelor medicale de 20 de ori!

La Galaţi, medicii de familie au mult mai multe motive de nemulţumire. Unul din ele este că Primăria Galaţi a pus beţe-n roate vânzării cabinetelor către medicii de familie, foarte puţini reuşind să se „descurce". Iar în calitate de „stăpân" al cabinetelor, primăria a „umblat" la redevenţă.

Începând de la 1.01.2011, Consiliul Municipal a scumpit de 20 de ori redevenţa plătită de medici pentru cabinete. Noul preţ este 18 euro/mp/an. Un cabinet are cam 35 mp, dar medicul trebuie să plătească şi pentru „spaţiile comune" din imobil care pot fi de până la 100 mp. Se ajunge ca un medic de familie să plătească o redevenţă de peste 2.200 de euro. În „zona zero", Ţiglina 1, pentru un birou cu suprafaţa de 25 mp se plăteşte o chirie anuală de 1.200 euro, iar pentru un spaţiu comercial de 20 mp, ultracentral, din Mazepa, se plăteşte anual o chirie de 2.200 euro.

Altfel spus, Primăria Galaţi face speculaţii imobiliare cu medicii în condiţiile în care piaţa imobiliară e în cădere. Dacă la redevenţă adăugăm cheltuielile pentru utilităţi şi salariul asistentei, rezultă că un medic de familie trebuie să aducă bani de acasă, ca să fie lăsat să practice medicina la Galaţi.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/inca-140-de-medici-galateni-parasesc-tara-216438.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Corect. De aia asistentele si-au luat lumea in cap. Si au plecat in lumea larga. Ca la noi nu se mai poate supravietiui. Ca de aia Base se trateaza la Viena. Macar Ceausescu mima ca este in Romania. Asta nu mai are nici o problema. Dar nascoceste zilnic niste chestii cu suspecti. Ca vinovatilor gastii sale li se falfaie. Ca sa nu-l putem intreba cum conduce in fapt soarta noastra. Ne-a vandut cultura (ca asta nu stie ce este aia, este altceva) bozgorilor, acu ne-a vandut excrocilor de la UDMR sanatatea. Pentru a ramane la putere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Dle. Mikka redeventa era 5E/mp/an si acum este 18. Nu poate exista o mai mare nesimtire decat a trata medicii de familie ca pe negustori atat din punct de vedere al taxelor locale si a celor financiare cat si din punctul de vedere al administratiei locale care are obligatia de a asigura asistenta sanitara a populatiei.

Toate localitatile din Franta care scot joburi de medici asigura gratuit locatia si locuinta medicului pentru mai multe luni (cel putin 6), iar apoi chiria este nesemnificativa.

La noi Primaria cere redeventa pentru cabinete de trei ori mai mare decat pentru piete, parcari, chioscuri si alte asemenea.

Nu persistati in eroarea indusa de unii politicieni inclusiv locali care habar n-au dar isi dau cu presupusul despre veniturile medicilor de familie. Majoritatea sunt medici de spital care castiga doar pe statul de plata dublu fata de un medic de familie. Nu luam in considerare spaga. Aratati-mi o vila de medic de familie si o mananc pe paine. Pot sa va arat zeci de vile de medici de spital care sunt bugetari.

Ce primesc de la CASJ medicii de familie este venitul cabinetului si cu putine exceptii (in special la medicii de familie de la tara si din sate mai izolate), nu trec de 2000 de Euro pe luna. Din astea se scad: salariile angajatilor (asistenta, ingrijitoare, cota parte contabila), se plateste redeventa, regia cabinetului (apa, caldura, electricitate, telefon si net,firma care dolecteaza deseurile medicale, firma de salubritate, firma de service IT a laptopului dat de Nicolaescu, operatorul IT care-ti transmite datele de raportare ca doar medicii nu stiu Oracle, verificarea metrologica a aparaturii medicale inclusiv tensiometre etc., toate fiind obligatorii), dezinfectantele si materialele de curatenie, consumabilele care sunt licitate de casele de asigurari care primesc comisioanele si cumparate de medici la preturi piparate (retete, bilete de intrenare, certificate etc.), impozite pe venituri, comision ptr. carte de munca la ITM, contributii bugetare (pensii, somaj,sanatate), colegiul mediclor, societatea de medicina de familie, abonamente la reviste medicale cvasiobligatorii etc.

Ce le ramane este umilitor. Nu stiu cati medici au plecat pana acum dar stiu cati vor sa plece, iar numai din Galati sunt cateva zeci. Aiureala aia zisa de dr. Boldea ca numai cativa doctori si-au depus cereri este falsa, majoritatea si-a depus actele la Minister. V-am mai spus o sa ne tratam cu acceleratul de Bucuresti si cu doctorii de le scoala de arte si meserii medicale ale dr. Nechita-Cristea-Bacalbasa-Georgescu, care vom mai apuca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu, domnule poemil.

Începând de la 1.01.2011, Consiliul Municipal a scumpit de 20 de ori redevenţa plătită de medici pentru cabinete. Noul preţ este 18 euro/mp/an.

Deci, nici poveste de 5 euro/mp inainte de hotararea CL. Cel putin din datele pe care discutam.

Despre celelalte: ori fi sau nu asa, nu va pot contrazice. Dar orice patron sau intreprinzator le plateste (taxe, impozite, verificari, soft-uri etc.) deci nu aici e problema.

Chestia din articol cu speculatiile imobiliare e chiar ridicola.

Referitor la acceleratul de Bucuresti: vorba e valabila de mult timp, in niciun caz nu se poate folosi viitorul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mea culpa: Intradevar unele cabinete aveau sub 1 euro pe mp/an si acum au 18-20 si acolo cresterea este de 20 de ori.

O fi la fel la patroni si la intreprinzatori cheltuielile dar nu putem face comparatie! Medicii de familie nu lucreaza cu bani, nu fac incasari (exceptional doar pentru cateva servicii neplatite de CASJ) si deci depind exclusiv de finantarea de la Casa de sanatate care este subtire la cata cheltuiala este...Ori ei nu sunt nici patroni nici intreprinzatori, nu lucreaza in privat ci in cadrul asigurarilor SOCIALE de stat, nu pot cere cat vor ei pe o consultatie si nici nu pot avea initiative in afara contractului incheiat cu CASJ. Deci comparatia cu patronii mi se pare desueta. In plus nu pot face evaziune de nici un fel, sistemul este criptic si cu finantare unilaterala.

In schimb li se cere sa aiba implementat un management de calitate (ISO 9001), program de prevenire al incendiilor, analiza riscurilor profesionale de la locul de munca.

Mai nou CASJ Galati le cere in vederea implementarii cardurilor de sanatate sa recheme toti pacientii si le digitalizeze fisele de consultatii cu datele personale si de morbiditate ce vor fi inscrise pe acest card. La 2000 de pacienti in medie va trebui sa consumi cel putin o ora din timpul de consultatii pentru a efectua aceasta lucrare si cand mai ai timp sa consulti?

Din pacate situatia este foarte grava, guvernele de dupa 90 au facut reforma numai cu medicii de familie si acum vor sa faca si informatizarea sistemului tot cu ei, in conditiile in care in niciun spital din Romania nu se foloseste foaia de observatie generala electronica. Se asteapta sa le completeze medicii de familie datele ca spitalele sa le downladeze la internarea bolnavului. O aiureala. Asta nu mai e medicina ci superbirocratie; cand consulti un om trebuie sa completeze 6-7 formulare: fisa medicala, registru de consultatii, retete de vreo 3-4 feluri cu diferite compensari, gratuitati, bilete de trimitere, certificate si adeverinte si apoi sa le introduci in sistemul electronic informational ca sa le raportezi. Iar dupa aia vine cate o fufa de la Casa de asigurari si-ti trage cate 25-50 de milioane amenda ca ai scris o zi in plus la un concediu sau ai gresit un medicament sau primesti in cutia de posta somatii de la administratia financiara ca nu ti-ai platit impozitul regularizat la trezorerie cand tu n-ai primit inca banii de pe luna trecuta. Zmeii de la finante, ITM, sanepid, pompieri, garda de mediu si alte asemenea n-au curaj sa deschida usa spitalelor si sa intrebe de sanatate personajele puse politic pe scaunele de directori si atunci dau navala peste cabinetele medicilor de familie si dai cu amenzi. Atat de mare este sictirul in randul acestor medici pentru ce se intampla incat multi stau cu valizele pregatite pentru Franta, care inca-i mai primeste.

Acolo vii la medic daca esti asigurat, dai buna ziua si bagi cardul in aparat inainte de a primi salutul medicului si ti s-au tras 22 de euro din contul de asigurat. Vrei sa-i vezi ochii frumosi ai doctoritei de 5 ori pe luna dai mata 110 euro. Vii de la control mai dai odata. Ai facut analize si vrei sa stiii cum stai, mai dai o data cu cardul. Si uite asa incata lumea valoarea medicinii si a medicului, cel mai scolit intelectual roman (8+4+6+4-5) ani de scoala la zi si fara ID, cu garzi si stres sa-mi bag picioarele in ea de meserie!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Medicii de familie nu mai dau reţete compensate şi bilete de internare

De ieri, moment în care a expirat contractul încheiat între casele de asigurări de sănătate şi toţi furnizorii de servicii medicale, medicii de familie susţin că, neavând contract, nu mai pot oferi populaţiei o seamă de servicii medicale.

„Nu mai avem contract încheiat cu casele de asigurări de sănătate. Acesta a expirat la miezul nopţii de 31 mai spre 1 iunie şi atunci nu mai putem acorda toate serviciile medicale. Nu am semnat nici noul contract deoarece nu avem toate informaţiile legate de el şi nici nu am primit deocamdată niciun act adiţional prin care s-ar putea prelungi actualul contract. Noi am decis, la nivel naţional, să oferim consultaţii medicale probono pacienţilor noştri dar, cum nu avem contract de furnizare servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate, nu putem elibera reţete compensate şi gratuite şi nici nu putem da bilete pentru internarea în spital. Circa 10 zile vom proceda astfel şi dacă între timp nu se semnează un contract ori un act adiţional, cu ale căror prevederi să fim de acord, atunci nu avem altă cale dect să trecem strict în practică privată”, a declarat dr. Dumitru Mărăşescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, filiala gălăţeană.

În aceeaşi situaţie ar fi şi spitalele, care nici ele nu mai au contract, tot de la aceeaşi dată.

Conform CJAS, activitatea poate continua

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate susţine însă că activitatea poate continua în mod normal. „Am făcut modificările de rigoare în SIUI astfel încât medicii de familie pot acum să elibereze reţete compensate şi gratuite dar şi bilete de internare în spital. Se va semna cel mai probabil un nou act adiţional la vechiul contract, posibil pe noile norme. La fel şi spitalele, îşi pot continua activitatea până ce vom încheia un nou act adiţional”, a declarat Olimpia Buzia, director Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi.

monitoruldegalati.ro

„Farmaciile onorează reţete compensate!”

În cursul zilei de ieri circula un zvon potrivit căruia farmaciile nu ar mai onora reţete compensate. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Galaţi, farm. Florina Bonifate, a declarat însă că zvonul este nefonda. „Farmaciile au putut onora reţete compensate şi gratuite şi ieri, 1 iunie. Nu s-a prea făcut însă această operaţiune, medicii neeliberând astfel de documente. Dar reţetele vor fi onorate şi astăzi, şi în zilele care urmează”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi, farm. Florina Bonifate.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sănătatea gălăţeană s-a blocat!

Asociaţia Medicilor gălăţeni de Familie şi Patronatul Medicilor de Familie din oraşul nostru sunt de neclintit. Membrii celor două sindicate nu semnează nici Contractul-cadru pe 2011-2012 şi nici actul-adiţional emis, pe data de 1 iunie, de Casele de Asigurări de Sănătate. În aceste condiţii, medicii le acordă consultaţii gratuite propriilor pacienţi în cabinete, dar nu le eliberează acestora reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere către medici de alte specialităţi. Până la soluţionarea situaţiei, sistemul este blocat.

Un pacient cronic, a cărui stare nu este încă gravă, dar care nici nu se simte tocmai în apele lui, va trebui deci să îşi cumpere medicamentele necesare şi să plătească din propriul buzunar consultul la orice alt medic în afara celui de familie. Adică ar trebui să plătească tocmai acele servicii pe care nu şi le permit cei mai mulţi dintre gălăţenii bolnavi.

De ce nu se semnează actul adiţional?

În lipsa unui Contract-cadru semnat, sistemul sanitar gălăţean ar trebui finanţat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pe baza unui act adiţional. „Ieri, toţi medicii de familie au primit un email de la Casele de Asigurări care ne cerea să semnăm un act adiţional. „Atragem atenţia că actele normative în vigoare sunt HG 1389/2010, cu modificarea din 31 mai 2011, ce reprezintă Contractul-Cadru pe 2011-2012, aplicabil din 1 iunie. Act la care se adaugă ordinul Ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui CNAS nr. 864/638 din 2011 prin care se aprobă normele metodologice de aplicare a contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de sănătate pentru 2011. Acest mesaj este menit doar să abată atenţia. Semnarea acestui act adiţional ar echivala cu semnarea Contractului-cadru, pe termen limitat. Or, nu se poate semna act adiţional la contractul pe 2010 din cauză că acest contract a expirat pe 31 mai 2011. Nu se poate semna act adiţional la un contract expirat deja, cu norme valabile pentru contractul pe 2011-2012, nici acestea publicate în Monitorul Oficial până la acest moment”, a precizat dr. Dumitru Mărăşescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi.

„Contractul-cadru, aberant!”

„În acest Contract-cadru pe care noi nu vrem să îl semnăm ni se dădea un buget de practică, adică o sumă de bani din care să scriem toate reţetele pacienţilor. Suma ar fi fost mult prea mică pentru nevoile pacienţilor. Menţionăm că noi nu dăm numai reţete rezultate în urma propriilor noastre acte medicale. La noi vin şi pacienţi cu scrisori medicale de la colegii noştri din spitalele gălăţene sau din alte oraşe. De obicei, aceste scrisori medicale indică medicamente foarte scumpe. Nu voi şti, deci, niciodată, câţi bani voi avea pentru reţete. Pusă în faţa unei astfel de situaţii, cum să aleg eu, medicul, cine trăieşte şi cine moare?”, apreciază dr. Daniela Ungurianu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Galaţi.

„O altă aberaţie a contractului: mi se cere să-i prescriu pacientului cronic medicamentele o dată la trei luni. Ei bine, câţi bani ar trebui să aibă un pensionar ca să-şi permită să cumpere dintr-o dată medicamentele pentru un trimestru? Am şi bolnavi cronici cărora trebuie să le schimbăm tratamentul la intervale mai scurte de timp. Nici nu e indicat să-l văd pe pacient doar o dată la 3 luni”, mai spune dr. Ungurianu.

„Am câştigat în instanţă, dar degeaba!”

„Medicilor de familie li s-a dat câştig de cauză, pe 18 ianuarie, la Curtea de Apel Bucureşti. Nici la ora actuală cele şase prevederi, stabilite prin hotărâre judecătorească, definitivă şi irevocabilă, nu se regăsesc în Contractul-cadru. La ora actuală, mai avem patru procese pe rol, în special cu CNAS. Procesele sunt costisitoare, conduse cu două case de avocaţi, dar, dacă aşa doreşte CNAS, noi nu vom ceda. Noi avem disponibilitate spre un dialog real şi pentru a dezamorsa o criză nedorită de noi. Noi mergem la cabinete. Codul deontologic ne cere să acordăm consultaţii pro bono timp de trei zile. Noi le vom acorda timp de zece zile. Orice pacient care intră în cabinet este consultat gratuit, dar nu poate primi reţete compensate, gratuite sau bilete de trimitere. Dacă am semna, am fi pasibili de pedepse penale”, apreciază dr. Dumitru Mărăşescu.

„Ministrul zice da, CNAS refuză!”

„Ministrul Sănătăţii a înţeles şi a aprobat revendicările noastre, care nu sunt absurde, ci, dimpotrivă, sunt de bun simţ. CNAS nu vrea să recunoască nici măcar o parte dintre aceste revendicări. Noi nu putem semna un contract pe doi ani care nu are filă de buget şi care ne dezavantajează şi pe noi, dar şi pe pacienţi. Atâta vreme cât în continuare ni se refuză acest drept de a munci constituţional, nu putem semna Contractul-cadru. Degeaba se modifică normele, dacă nu se modifică şi hotărârile de guvern aferente. Normele se pot modifica din nou într-o zi sau două şi o vom lua de la capăt”, conchide dr. Ungurianu.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Au spart ”blocada” - 7 medici de familie au dat reţete compensate şi în iunie iar 10 au semnat noul contract

Asociaţiile medicilor de familie din toată ţară au decis seara trecută să nu semneze încă noul contract cadru şi a rămas ca până miercuri să se decidă şi ce se va întâmpla până la urmă. Cei care suferă fără vină în acest conflict sunt oamenii, care se plâng că nu pot primi reţete compensate deoarece medicii de familie susţin că nu au contract semnat.

În schimb o situaţie a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi arată că în perioada 1-3 iunie, perioadă în care medicii de familie susţineau că nu dau reţete compensate şi gratuite, valoarea reţetelor compensate şi gratuite eliberate în farmaciile gălăţene a fost aceeaşi ca în orice lună. ”Pe baza unei analize făcută la nivelul farmaciilor judeţului Galaţi, a reieşit că în perioada 1-3 iunie au fost eliberate reţete compensate şi gratuite în valoare de 667.715 lei. Valoarea este similară cu aceea a primelor trei zile ale lunilor trecute, deci consumul nu a fost blocat. Noi am trimis medicilor de familie invitaţie să semneze noul contract cadru pe 2011 deoarece au ieşit şi noile norme ale contractului pe 2011-2012 iar până acum au semnat noul contract 10 medici de familie”, a declarat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, Olimpia Buzia.

”Doar 7-8 medici de familie din peste 250 au dat reţete compensate”

Deşi valoarea consumului de compensate şi gratuite e la acelaşi nivel ca în alte luni, medicii de familie susţin că această valoare este dată de faptul că reţete compensate şi gratuite s-au dat şi de medicii din ambulatorii, spitale şi de cei care au contract cu alte case de asigurări, cum ar fi cea a armatei sau transporturilor. ”Şi noi am făcut o verificare în farmacii şi de la medicii de familie nu s-au mai primit decât foarte puţine reţete pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite. Circa 7-8 medici de familie din peste 250 au dat astfel de reţete. Deocamdată majoritatea nu s-a decis să semneze noul contract cadru. Vom vedea marţi seară-miercuri dimineaţă, după alte negocieri. Ştim că din norme a dispărut acea prevedere legată de bugetul orientativ pe cabinet, dar avem alte nemulţumiri, legate de introducerea codului de bare la cititorul cardurilor de asigurat. În plus, mai avem şi două procese în curs de derulare. Într-un caz este vorba de faptul că nu suntem de acord să plătim odată la doi ani acea taxă de evaluare, care ajunge şi la 1.000 lei”, a declarat dr. Dumitru Mărăşescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Autoritatile locale isi cresc veniturile pe seama medicilor de familie, dar care medici de familie crescand aceste cheltuieli se adreseaza statului ca sa platim mai bine.

ministrul Sanatatii, Romania, 2011.

Sursa: hotnews.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doar 11 medici din 255 au semnat actul adiţional

Marţi seara era programată o negociere între reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Întâlnirea urma să fie mediată de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Discuţia, al cărei rezultat era aşteptat de toată lumea, dar mai ales de pacienţii care nu-şi pot ridica reţetele compensate şi biletele de trimitere, s-a amânat, din pricina faptului că ministrul nu a putut fi prezent la eveniment, spun medicii de familie.

„În acest moment, la nivel local, din 255 de medici de familie, doar 11 au semnat Actul Adiţional. Noi mergem în justiţie cu acest act şi rămânem fermi pe poziţie. Ne-am făcut propriile sondaje care ne relevă faptul că, în ţară, un procent de circa 7-8 la sută dintre medicii de familie au semnat acel act. Aşa că noi rămânem pe poziţii”, a precizat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi, dr. Dumitru Mărăşescu.

Potrivit sursei citate, negocierile se amânaseră pentru ziua de ieri. Astăzi este 9 iunie, deci penultima zi din termenul de zece zile pe care medicii de familie l-au stabilit iniţial pentru acordarea de consultaţii pro bono în cabinete.

Ce va fi, vom vedea. Un lucru e cert: în lipsa unui acord al medicilor de familie cu Casa de Asigurări, nu ne aşteaptă vremuri prea bune.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.