Jump to content

Un nou grup de contrabandişti de țigări, în mâna DIICOT


dcp100168

Recommended Posts

Un nou grup de contrabandişti de țigări, în mâna DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat, marţi, 15 percheziţii într-un dosar de contrabandă. Descinderile au avut loc la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane care fac parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, începând cu luna iunie 2015, pe raza judeţului Galaţi, a fost iniţiată constituirea unui grup infracţional organizat în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată cu produse accizabile din tutun, provenite din Republica Moldova.

“Acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, membrii acestuia au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin punctele destinate controlului de frontieră şi prin sustragerea de la controlul vamal, cantităţi importante de ţigări diverse mărci, respectiv peste 64.500 de pachete cu ţigări cu timbre de accizare Republica Moldova ori fără timbre de accizare”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urma descinderilor, la sediul Serviciului Teritorial Galaţi din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost aduse, în vederea audierii, peste 40 de persoane. La finalul audierilor, anchetatorii vor dispune şi măsurile legale care se impun faţă de persoanele cercetate penal.

În acest caz, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.